Mám sa vyjadriť k rýchlemu zasnúbeniu švagrinej?
Baby, mám svagrinu (poznáme sa dokopy asi 6 rokov), no nie sme najlepšie kamošky. Pokecame, pobavíme sa v pohode ale nejako sa nezverujeme jedna druhej. Včera dostala od priateľa snubný prsteň, čo by bolo ok, kebyže toho priateľa nestretla v máji tohto roku, pričom vravela, že už v lete sa tajne dohodli na dátume svadby na budúci rok a on išiel v deň Vianoc kúpiť prsteň a teda ju požiadal o ruku. Bývajú spolu asi mesiac, ona ešte tento rok žila s ex (5 rokov boli spolu)… Všetci v rodine nadšený, ten nový vyzerá byt super chlap (aj keď je od nej asi o 8-9 rokov starší), ale za mna je to skoro.. My sme ho videli 2x, svokrovci 3x, čo viem, už sa aj o dieťa snažia.. Ja viem, že je to každého osobná vec a nežijem s nimi, ale príde mi to všetko moc na rýchlo, moc “dokonale”… za pár mesiacov človek nevie druhého spoznať a hlavne poznáme prvotný osial z lásky 😀 Muž vraví, nech sa nestarám, že má občiansky a snáď vie čo robí a že ja budem najhoršia že jej nedoprajem.. Len ja nad tým musím stále myslieť, aby neľutovala.. Prajem jej, aby to bol opak samozrejme, len mi to príde ako svadba pre svadbu…
Záležať ti na nej môže a je to pekné. Ale je to jej život a rozhodnutie…sama vravíš, že ste videli jej nového partnera len pár krát, ona s ním žije, asi má lepšie info ako ty 🙂. Ja by som niečo povedala len v prípade, že by drogoval alebo niečo podobné a to ani nemáš šancu vedieť…
A moji rodičia sa brali po 7 mesiacoch a sú spolu 45 rokov. Brat požiadal priateľku o ruku po 8 mesiacoch od zoznámenia, budúci rok majú 10 rokov od svadby, 9ročné dieťa 🙂. Možno len našla toho pravého 🙂
Neviem si to uplne predstavit… prides za nou a povies jej “ janka, s ferom sa poznate iba 7 mesiacov, ja si myslim, ze je na svabu skoro”. A ona co? Povie ti, ze dobre a bude si zit svoj zivot nadalej. Lebo presne ako hovori muz- ma obciansky preukaz, je svojpravna, je to jej zivot a moze si ho zit podla seba 🤷🏼♀️ ano, je to skoro na svadbu a dieta. Ale je to jej zivot, nevyde im to? Sklame sa? Aj to si bude zit a prezivat ona. Takze… nie je tvoja vec, nechaj tak, lebo naozaj budes ty ta “divna a zla”
Tebe keby niekto povedal nevydavaj sa , co by si mu povedala?
Mozu spolu chodit zit aj 10 rokov a do roka sa rozvedu, alebo sa poznst 5 m a zit spolu 50rokov.
Sice Ta nepoznam ale vobec si nemyslim ze mas o nu uprimny strach 😃.
Nechaj ju nech je stastna
Ja ti úplne rozumiem, švagriná je očividne úplne zúfalá ako sa chce veľmi vydať a mať deti, tak prvého čo stretla po rozchode hneď zmanipulovala na svadbu.
Napriek tomu, ty nemôžeš urobiť nič, jej asi ani nejde o neho, skôr o status "vydata" a deti. Takže ju nechaj, nech sa poučí z vlastnej chyby, za predpokladu, že bude on nejaký otrasný chlap. Ale je tu aj šanca, že on je super a stretla naozaj toho pravého a budú sa mať navždy dobre 🙂 jedine, v čom môžeš byť naozaj napomocna, je byť tu pre ňu, ak sa z neho vykľuje nejaký had..
Teraz je zalubena všetko je ružové, chce dieťa....nie, vôbec nič by som jej nehovorila je to jej život a rozhodnutia.Vela ľudí chodí s niekým roky a potom si nájdu niekoho iného a zrazu sa všetko pohne.Aj, keby zostala sama či s dieťaťom to je katastrofa?a možno im to vyjde
A co sa o nu bojis? Je jej nastavajuci z Egypta? Hrozi, ze ked mu porodi dieta, vykopne ju a nikdy dieta neuvidi? Alebo kde je problem? Ak im to nevyjde, tak sa rozvedu, nebude prva ani posledna. Nevravim, ze je to idealne, ale bat sa o nu? Potom mozes ukazat charakter a stat pri nej, psychicky ju podporovat. Ale preco sa hned strachovat? Ja som s mojim skoro 15 rokov, dieta sa nam postastilo po 9 mesiacoch randenia a tu sme. Nie vzdy vsetko "narychlo" musi dopadnut zle, tak nemaluj certa na stenu a tes sa s nou.
Ved jej kludne povedz svoj nazor, ale zase nevnucuj jej ho. Hadam ma svoj rozum a mozno sa jej zda, ze naco zase 5 rokov cakat....
Ja ta úplne chápem, myslím ze aj keď nie ste so svagrinou naj kamošky je úplne normálne ze chceš aby bola šťastná a nedopadla zle. Tu na tomto fóre nehladaj empatiu, alebo nebodaj pochopenie. Osobne si myslím ze je to z jej strany len náplast, alebo má pocit ze jej niečo uteká a rýchlo sa chce vydať, každopádne v tomto rozpolozeni pochybujem ze by ta počuvla. Asi nemá zmysel niečo jej hovoriť, len ty by si skončila ako ta zla. Mozes len dúfať ze to dopadne dobre. Niekedy sú takéto manželstva lepšie ako prechodene po x rokoch vzťahu.
Nechaj ich na pokoji. Nemáš právo im zasahovať do života. Muž ma pravdu, nestaraj sa. Poznám pár čo sa zasnúbil po 3 mes a dnes sú zobratí skoro 10 rokov. Pokojne, harmonické manželstvo.
Ako si napisala. Nie je to tvoja starost. Su vztahy kde.sa ludia poznaju kratko a vydrzia roky
@ruxandra ako vies ze je zufala? Mozno stretla toho praveho a budu roky spolu. ''Zboznujem'' toto hodnotenie podla nicoho kedze ich vobec nepozname. Oni dvaja vedia asi najlepsie ako to medzi nimi je
Svoj názor povedať môžeš, nikto ti nemôže zakázať. Ja by som to nerobila, iba ak by sa ma nan pýtala ona sama.
Možno sa popali, možno nie. No poucit sa potrebuje sama na svojich skúsenostiach. Zial. Môže ti to byt ľúto, nič s tým nespravis. Ona svoje rozhodnutie nezmení. Možno ti akurát môže vysvetliť a objasniť, prečo sa tak rozhodla.
A ak jej to nevyjde, najhoršie je povedať, ja som ti to hovorila, presne toto som vedela, že sa stane… Je to stále jej život.
Ak sa beru v 2025 v oktobri tak to je este dost casu aby si ho ona sama preverila. Ak sa beru v januari 2025 tak to je podla mna trosku nerozvazne. Kludne moze mat dlhy, exekuciu, byt gambler, klamar, ale aj v pohode clovek. Za polroka to nezisti…
Chodila som skoro 4 roky s clovekom, o ktorom som si myslela ze bude mojim zivotnym partnerom. Aj sme sa zasnubili. Potom mu za*ebalo a skoncila som to. Nasla som si druheho, po par mesiacoch sme spolu zacali byvat, hned na to sa podarila prva dcera. Tie reci (od svokry atd) si nevies predstavit, ze som len nejaka bokovka, úlet a vsetko je skoro. Prd do toho kazdeho bolo. Tento "úlet" uz bude zachvilu trvat 15 rokov. Takze si svoje pocity nechaj pre seba. Niekedy dlhorocne vztahy nevedu nikam a tie, co kazdy vopred odsudi, nakoniec prekvapia.
Môžeš sa s ňou priateľsky porozprávať, povedať, prečo máš obavy. Ale tam to končí. Je dospelá, snáď vie, čo chce v živote a čo ju robí šťastnou. Nejaz jej radosť.
Moja sesterka chodila 5 rokoch s chalanom, rozisl sa, nasla si noveho a po 7 mesiacoch svadba. Uz maju vnucata. Dlhe chodenie nie je zarukou stastneho manzelstva… podla mna sa do nej nestaraj.
Muž ma požiadal po 4 mesiacoch o ruku. Vedeli sme, že sme pre seba stvorení. Do roka bola svadba. Máme 3 úžasné deti, pekných pár rokov za sebou a veľa krásnych pred nami. Nezáviď švagrinej.
Svadba je zavazok? Ved ma moznost sa rozviest. Nestaraj sa do zivotov inych. Ziadna tragedia sa nekona. Ano,aj mna by to znepokojilo,ale nemas co s tym urobit. Aj keby si jej nieco povedala,aj tak by spravila po svojom. Urcite si uvedomuje aj rizika,no kedze bola v dlhodobom vztahu,uz asi vie,ze dlhe chodenie nie je zaruka.
Určite jej nič neraď. Nechaj ju žiť svoj život.
Lepšie je asi nestarať sa do toho, ale mne to príde tiež moc skoro.
neurobím s tým už nič, nepoviem jej nič, budem sa s ňou tešiť a podporovať ju.. len ona aj v tom predchádzajúcom vzhahu bola dosť názormi muža ovplyvnená.. ostáva mi len verit, že je fakt fajn tak ako vyzerá a všetky red flags sú len blbá náhoda a nepopali sa… samozrejme, budem jej oporou tak či tak a v živote by som jej nepovedala že ha.: sme si to mysleli / vidíš, si sa ponáhľala a neviem co
Nehnevaj sa, ale jediný red flag si tu ty.
Tak sa jej len pýtaj, akože normálna konverzácia, že koľko on ma súrodencov, idete pozrieť jeho rodičov? Kde žijú, kde študoval? Normálne drby proste. Áno, je divne, že nepozná nikoho z jeho rodiny, ale to musí jej samej docvaknut, že sakra niečo by už vedieť mala.
@mamamasama ach bože… dúfam, že máš okolo seba ľudí, čo im na Tebe záleží a majú Tá radi
@mamutka nebudem to už riešiť… je dospela, pravdu máte a musí vedieť čo chce / nechce.. a v začiatočnej fáze vzťahu asi ťažko poriesis čokoľvek, tam sú iné ruzove okuliare 😀 tak tvrdí, že je šťastná a spokojná, tak to nechám tak ..
Vravíš,že nie ste si až také blízke, čiže sa nestaraj do vzťahov iných. Každý si zariadi,ako sám chce.

Pozri,možno cítia, že sú pre seba stvorení. Niekedy ani roky spoznávania a "chodenia" ti neukážu pravú tvár toho druhého. Ja som po 4 rokoch chodenia bola vydatá až 1 rok..v 22 rokoch svadba, v 23 rozvod.
Pol roka na to som spoznala môjho teraz manžela, po asi 3 dňoch prišiel ku mne do bytu a už neodišiel. Po týždni mi povedal, že ja si ťa raz vezmem, po cca 6 mesiacoch ma požiadal o ruku, po necelých 2 bola svadba a v máji budeme spolu už krásnych 19 rokov. S dvoma úžasnými synmi, šťastní.
To je príklad..jeden z mnohých,že to proste fungovať môže aj bez dlhého spoznávania. Môj manžel bol a je mojím osudom
Takže nerieš, praj im šťastie