icon

Mám sa zúčastniť svadby priateľovej kolegyne?

29. aug 2026

Priateľ bol pozvaný na svadbu svojej kolegyne. Ja som vraj pozvaná tiež. Ja ju ale nepoznám, jediný koho budem poznať bude môj priateľ ale on chce aby som išla s ním... Mám ísť alebo slušne odmietnuť? Taktiež neviem čo je vhodné priniesť, ak by som mala ísť

Strana
z2
anonym_b58610
29. aug 2026

Chod, no a? Ci mas problem spoznavat novych ludi? A este k tomu z komunity ci priatelov Tvojho frajera...? Nevidim dovod neist, ak nemas nejaky socialny problem sama so sebou 🙂

A nenosila by som takto prizvana ako partnerka nic, darcek by riesil frajer za nas ako za par 😃

lukbe
29. aug 2026

Ak ťa pozvali, choď. Pokiaľ ide o dar, nech sa priateľ spýtať v praci inych. Ci sa nezbierajú na spoločný dar napríklad.

autor
29. aug 2026

Tak sú pozvaný ešte traja kolegovia a ja ako jeho partnerka. Príde mi to divné ísť na svadbu niekomu, koho som v živote nevidela. S partnerom spolu ešte nežijeme, preto sa pýtam čo doniesť ako dar. Máme sa zložiť dvaja finančne? Koľko sa cca očakáva? Alebo mám chcieť od neho nech zaplatí len on?

anonym_b58610
29. aug 2026
@anonym_autor

Tak sú pozvaný ešte traja kolegovia a ja ako jeho partnerka. Príde mi to divné ísť na svadbu niekomu, koho som v živote nevidela. S partnerom spolu ešte nežijeme, preto sa pýtam čo doniesť ako dar. Máme sa zložiť dvaja finančne? Koľko sa cca očakáva? Alebo mám chcieť od neho nech zaplatí len on?

@anonym_autor to je jedno ci s frajerom zijes alebo nie, je pozvany on, svojej kolegynu a kamoske, tak bude svadobny dar riesit on za vas. Aspon pre mna to je tak normalne, ked si "len" doprovod a ani nikoho nepoznaz... Ked chces skladaj sa, ale ja si teda neviem predstavit zeby to odo mna moj frajer chcel aby som prispievala niekdd na svadbu jeho kamosovi, ktoreho ani nepoznam.

biba_18
29. aug 2026

koľko máš rokov? lebo toto mi príde že si veľmi mladučká..
keď ťa pozvali, máš dôvod neísť?
dary sa dávajú za vás spoločne. teda toto nech rieši frajer s kolegami…

2691
29. aug 2026

@anonym_autor určite choď a na dar by som prispela rovným dielom ako kolegovia, ak sa budú skladať spoločne, alebo na polovicu s priateľom.Buď peniaze do obálky (spolu cca do 200€), alebo nejaký praktický darček (kvalitná kanvica, obliečky, luxusné deky na terasu a pod.)

anonym_d2da4e
29. aug 2026

Ja som tak bola na svadbe. Môjho manžela, vtedy ešte len priateľa, pozvala kamarátka na svadbu, nikoho som tam nepoznala iba jeho, všetko zabezpečil on, ja som sa o dar nestarala. Ja som si to užila a spoznala veľa ľudí z jeho vtedajšej partie kamarátov.

autor
29. aug 2026
@biba_18

koľko máš rokov? lebo toto mi príde že si veľmi mladučká..
keď ťa pozvali, máš dôvod neísť?
dary sa dávajú za vás spoločne. teda toto nech rieši frajer s kolegami…

@biba_18 mám 21

autor
29. aug 2026
@2691

@anonym_autor určite choď a na dar by som prispela rovným dielom ako kolegovia, ak sa budú skladať spoločne, alebo na polovicu s priateľom.Buď peniaze do obálky (spolu cca do 200€), alebo nejaký praktický darček (kvalitná kanvica, obliečky, luxusné deky na terasu a pod.)

@2691 ja som stále ešte študentka a nemôžem prispievať toľko čo možno budú oni. Nechcem však prísť s prázdnymi rukami tak ma to trapi

biba_18
29. aug 2026

dar nechaj na frajera…

anonym_dc0cf5
29. aug 2026

@anonym_autor a si pozvaná na obrad, na oficiálnu večeru s rodinou alebo na večernú zábavu pre kamarátov? Na obrad by som doniesla iba kyticu s blahoželanim. Na tie ďalšie pohľadnicu s finančným obvodom podľa toho kde sa to kona a koľko "prejes a prepijes". Svadby sú dnes drahé, ale nevesta nebude stratová, lebo väčšinu sa poskladá rodina.

anonym_c5e926
30. aug 2026

Dar nechaj na frajera. Ak idete na obrad, vezmi kvietok, s tym sa gratuluje po obrade. Ak idete len vecer do saly, nenos nic.

moonlight1210
30. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_autor nerob si vo vztahu precedensy, kym netreba.
Normalne tam chod. Kupte kyticu a dajte do obalky peniaze. Jeden da kyticu, druhy obalku. Vybavene. Navyse je fajn vediet, s kym sa bezne tvoj priatel streta.

Situacii, ked pozvu len jedneho z vas a ten druhy ostane zaskoceny, ci je “od suseddov”, este zazijes zopar.
Potom bude neskoro prostestovat, ked ti priatel vrati, ze vtedy si aj pozvana bola a nechcela si ist, tak preco zrazu je to problem, ze ta nevolaju, ale iba jeho.

katkazatka
30. aug 2026

Ak mas pocit, ze nechces ist, tak nechod. Ja by som napriklad nesla. Priatel nech ide a zabavi sa, ja by som zostala doma.

sense
30. aug 2026

Nie je žiaden problém ani neúcta odmietnuť pozvanie. Ja by som odmietla tiež, keďže je to len priateľova kolegyňa, ktorú ani nepoznám A teda za mňa je zvláštne,že ostatní kolegovia nie sú pozvaní +1, ale tvoj priateľ ano

anonym_fca147
30. aug 2026

@anonym_autor urcite by som nesla na daku svadbu priatelovej kolegyne. Nezaujimaju ma jeho kolegyne.

anonym_7343b6
30. aug 2026

Zalezi od okolnosti.
Ak je tvoj priatel pozvany od zaciatku po koniec, tak ty si pozvana s nim, aby sa on mohol zabavit s tebou. Pride mi to mile, ze mysleli aj na jeho pohodlie, nech sa moze zabavit. Mozno kolegovia nechceli brat partnerky, mozno ziadne nemaju. Na druhej strane, ano, budes tam ako piate kolo u voza, bude zalezat na tvojom priatelovi, ako sa ti bude venovat.
Ak tam idu neskor navecer ako partia kolegov, tak tam by som nesla. Nech si posedia, podebatuju. Ale ak je priatel tanecnik a rad by si zatancoval, tak potom je to na zvazenie.
S mojim muzom sme na zaciatku chodili kratko, mozno 3 mesiace. A jeho kamos sa zenil a moj muz, vtedy len priatel, mu bol za svedka. Tiez som bola pozvana na svadbu. Nepoznala som nikoho, ani toho kamosa. Ale isla som, muz sa venoval iba mne. Pretancovali sme cely vecer. Bola som tam sice nasilu, ale bolo to fajn. Urobila som to pre neho a bol rad.

simca06022011
30. aug 2026

Tak za mna sa patei pozvat partnerov. Ak chce, tak chod. Vobec nevidim rpoblemv tom ze nikoho nepoznas, vsak spoznas. Nosit nemas nic, dar poriesite hadam spolu ako par. Cize ja by som cakala ze on ma vymysleen, skladaju sa s kolegami atd.

martul
30. aug 2026

@anonym_autor na svadbu by som určite išla, priateľa poznáš, kolegov spoznáš. Si študent 🥹, kúp nejakú peknú ,, inú " kyticu a partner dá dar. Zatancujete diy, napapkáte sa a kedy budete chcieť odídete.
Nikto nie je povinný zodrať parket a byť do rána

anonym_86f382
30. aug 2026

Nešla by som na svadbu priateľovej kolegyni či kolegovi ktorých nepoznám.Poslala by som ho, nech ide sám a sa zabaví

lenka13332
30. aug 2026

@anonym_autor choď. Si partnerka a ideš predsa s ním.

autor
30. aug 2026

Tak asi teda pôjdem, len neviem čo priniesť, priateľ asi nechce nosiť nejaký extra dar ale mne to príde hlúpe prísť len tak

sense
31. aug 2026
@anonym_autor

Tak asi teda pôjdem, len neviem čo priniesť, priateľ asi nechce nosiť nejaký extra dar ale mne to príde hlúpe prísť len tak

@anonym_autor nosiť dar osobe ktorú vôbec nepoznáš je veľké riziko, ja by som doniesla kvety a zvyšok je na chlapovi keďže primárne bol pozvaný on a nevestu pozna

livsi
31. aug 2026

Aký dar stále riešiš?? Ak chceš prispieť, tak pridaj do obálky, a dajte to spolu s frajerom. Alebo sa dohodnute, keď už chce aby si šla nech dá on za teba. Vybavené. Vy sa medzi sebou nerozprávate?

lenka13332
31. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_autor veď daj do oblaky a hotovo

autor
31. aug 2026
@livsi

Aký dar stále riešiš?? Ak chceš prispieť, tak pridaj do obálky, a dajte to spolu s frajerom. Alebo sa dohodnute, keď už chce aby si šla nech dá on za teba. Vybavené. Vy sa medzi sebou nerozprávate?

@livsi dar na svadbu že by? A čo mám povedať priateľovi že ty kúp dar ja budem pozerať?

danieli
31. aug 2026

Chod, neries zbytocnosti a svadbu si uzi, kup do obalky 3 zreby, napis rucne pekne venovanie a partner nech domysli zvysok daru, mozno sa zbieraju v praci na spolocny, do ruky jednu ruzu a ide sa, kolkym ludom som ja bola na svadbe co sme sa prave zoznamili a kolko ludi nam tak bolo na roznych oslavach, ze “vsetko najlepsie, ja som Jana…” a dobre bolo

anonym_193a6f
31. aug 2026

Nekupujte žiadne blbiny. Priateľ nech dá peniaze do obálky za oboch keď ťa pozval. A ty kvietok do ruky

anonym_bce453
31. aug 2026

Dar nie je v tomto pripade vobec tvoja zodpovednost,povinnost ani slusnost.Dar musi vyriesit vyhradne priatel.

betulinka1
31. aug 2026
@anonym_autor

@livsi dar na svadbu že by? A čo mám povedať priateľovi že ty kúp dar ja budem pozerať?

@anonym_autor ty dar neries ani nedavaj peniaze do obalky. To je starost tvojho priatela aby sa o to postaral. Ty si pozvaná ako jeho partnerka. Mna by to ani nenapadlo riesit dar a ani prispiet v tvojom pripade. Ked chces tak povedz partnerovi, ze ty prinesies kyticku. Ale pri výbere nezabudaj, ze vacsina skonci na hrobe alebo v kostole. Cize nejaka pekna mala kyticka.

Strana
z2