icon

Mám to ukončiť, alebo ešte bojovať?

ester_ka
4. máj 2022

Ahojte, nechcem sa velmi rozpisovať do podrobna. Moj problem alebo zly pocit sa coraz viac vo mne ozyva. Som niekoľko rokov rozvedená a teraz mam priatela ktorý je odomna o 9 rokov mladší. Nevyzera ale je. Problem je v tom že sme spolu 5r. on pozná moju celú rodinu byva somnou 4r. všetko s mojimi detmi si rozumie super. ALE mna jeho rodina nepozna osobne vôbec. Vedia ze existujem ale nestretávame sa. Jeho matka odomna x krat nieco potrebovala zaviesť doniest ale vzdy len do schranky a OFF. mna mrzí ze vobec ma nechce spoznať. Nepotrebujem od nej nic len ma boli ze nemá v sebe ani štipku toho aby ma chcela spoznať ked už odomna berie veci alebo jej ich nosim domov bez toho aby sme sa stretli. Priatel jej plati všetko byt, stravu, telefon internet. Mám pocit je jeho matka stale medzi nami. stale na ňu príde reč. Mne priateľ neprispieva na nic som samostatna.Ani mu nezvyši ak poplati matke ,svoje veci a na deti s nedošleho vztahu. Uz som mu to niekolko krát povedala ze mi vadi ten postoj jeho matky ale aj jeho ze nestoji o to aby nas zoznámil. Vysí mu na krku ako pijavica neschopna. a pritom od 15r sa musel o seba starat sam lebo ona na neho srala a teraz caka ze jej bude dobre že nie riť mastit. Chcem tak vela aby sa postavil za mna a ju dal trocha bokom nemyslim uplne ale aby som cítila ze som ta s ktorou ako tvrdi chce ziť lebo ma miluje. Ach neviem co mam robit. Biju sa vo mne pocity ci mám tomu davat sancu alebo to ukoncit na kratsej ceste. Dakujem za kazdu radu postreh. Sorry za chyby pisala som v emocii 😢

Strana
z2
hope87
4. máj 2022

Riesis matku, ze ju nepoznas a nestretavate sa ale ja by som v prvom rade riesila to, ze tvoj partner, s ktorym si 5rokov, ti absolutne neprispieva na vase spolocne vydavky a takmer vsetko dava svojej mame. Kym jej bude platit, ona do roboty nepojde. On sa musi k tomu vyjadrit jasne. Nech povie...mama, dam ti peniaze este dalsie 2mesiace (z dobrej vole aj 3, ked uz platil tolke roky) a pokial dovtedy nezacnes pracovat, mozes predat byt, aby si peniaze mala alebo co. Ze jednoducho, takto sa pokracovat neda, ze mu krachuje vztah kvoli tomu, atd. Ale to by v prvom rade musel chciet on. Ak nie, tak ja by som sa na takeho chlapa vyprdla...nuz ale ak to tebe nevadi...😕

hellenb
4. máj 2022

On ešte nedospel, z teba má len ďalší mama hotel, za "niaku" protislužbu"... Je to na dlhšie, no treba sa zamyslieť, čo ti on "zrkadlí", prečo si si pritiahla taky typ chlapa, čo ďalej čakáš od vzťahu, vyhovuje ti, ze máš podnajomnika za "služby" áno len navarí, opraví, pomiluje a za to ma pokoj od matky, ale v podstate ty mu robíš matku... Este aj ten vekový rozdiel... On hľadá mamu ty syna... To je vzorec správania, ktorý sa od niekoho na teba nalepil... S tým treba pracovať.... Vyhodiť jedného a nevysporiadat si to v sebe znamená len dočasne riešenie... Príde taky istý.... Väčšinou je to tak, pri tomto programe... Zamysli sa, ako žila mama, babka a pod...

hellenb
4. máj 2022

A nepredstaví ta, lebo predstavuješ konkurenciu.. Ako ked ma muž milenku, tiež ju nepredstaví manželke...

aandrea9
4. máj 2022

@ester_ka bojovať o muža nemá zmysel. Prečo je vlastne s tebou? Dotuje matku, platí výživné a ty dotuješ jeho?

stanulienkat
4. máj 2022

Pozri, píšeš, že ho ľúbiš. Veď chodiť s ním môžeš stále, len ho presťahuj k mame, nech mu varí, perie, žehlí, upratujeona, nech tam míňa vodu, elektriku, plyn. A vy sa môžete stretávať sem-tam ako vám to bude vyhovovať. A odpadne ti starostlivosť o neho a finančná záťaž.

laska86
4. máj 2022

@ester_ka ktovie ci jeho matka je ozaj jeho matka ked ste sa za tolky cas nestretli..zvlastne mi to pride

retatka
4. máj 2022

Ženy, ja Vás nechápem ,to ste ozaj už tak zúfalé ,že si musíte udržiavať chlapa tým ,že ho živíte ,on sa na Vás priživuje..odopierate deťom len aby Vám ten chlap nezdrhol ?Radšej sama ako takéhoto parazita ,čo ťa využíva .Že mu to neni trápne nechať sa živiť ženou .

andreatytler
5. máj 2022

@ester_ka Preco chodis k jeho mame a nosis jej veci? A to ti ona zavola ze dones mi to a to a povie ti aby si to nechala pred dvermi, alebo ta posle priatel?

k0l0b3zka
5. máj 2022

Mne osobne vadi ked su spolu pary niekolko rokov, byvaju v byte ktory sa nadobudol este pred vztahom a niekto to nazyva "spolocna domacnost". Spolocna domacnost je vtedy ked si obaja vyberiete dom/byt ktory vam obidvom vyhovuje a toto je vasa spolocna domacnost. Ak byvas v byte ktory je cisto tvoj je to tvoj byt a ano asi by ti mal prispievat, ale z jeho strany je takisto nefer ze si ho odsunula do role podnajomnika. Ak teda ten vztah myslis vazne.

maminecka266
5. máj 2022

@k0l0b3zka no ale tak vies on v roli podnajomnika podla mna nie je, no mal by sa podielat na chode domacnosti nie? zas ako by to bolo, ak by vsetko platila len ona a on by si tam veselo byval jedol a vsetko zadarmo

k0l0b3zka
5. máj 2022

@maminecka266 Po 5 rokoch by sa patrilo riesit byvanie spolocne aby sa to dalo nazyvat spolocna domacnost. Nie nechat si svoj byt v ktorom byvam, nechat si platit naklady partnerom a tvarit sa ze svet je v poriadku. A to plati pre obidve strany. Ak sa samozrejme nedohodnu na tom, ze to obidvom takto vyhovuje.

ester_ka
autor
5. máj 2022

@andreatytler on ked je vonku a nemože poprosí ma ci jej zanesiem ☹

janickacrazy
5. máj 2022

@ester_ka no tak sa na to vykašli a nič jej nenos, ved mu povedz, ked ti nestojím zato, aby si ma s nou zoznámil, tak ja nie som ochotná jej nič nosiť/voziť

cacianka
5. máj 2022

@k0l0b3zka je rozdiel spoločný majetok, žiť v ňom a spoločná domácnosť- tá môže byť aj podnájme, ubytovni

andreatytler
Autor odpoveď zmazal
andreatytler
5. máj 2022

@ester_ka Aha, takze poziada ta partner aby si jeho mame nieco odviezla.
A vies preco jeho matku nepoznas? Je to napad tvojho priatela ze on vas nechce zoznamit, alebo jeho matka sa vyjadrila ze sa s tebou nechce zoznamit? Tiez ma napadlo ci to je jeho matka a nie zena alebo milenka, ako tu uz niekto napisal. Len tak zo zvedavosti... co je to co jej vozis? Nemoze to pockat kym priatel pride domov?
Kazdopadne mas vsetky dovody sa citit cudne a nahnevane. Nie je to spravne.
Ohladom toho platenia nakladov, tak ako uz vela dievcat napisalo, priatel ta vyuziva. On sa moze zdat ze je dobrak ale to nemeni nic na fakte ze ta vyuziva.

ester_ka
autor
9. máj 2022

@andreatytler ja viem ako vyzera videla som ju . Nosim do ich bytu a milenku nema urcite kedže je somnou a ked nie je v zahranici v tom mu doverujem. On jej uz povedal ze by bol cas sa zoznámit ale ona ze este cas. tak som sa sekla a vyjadrila ked ze ma nehodla spoznat tak ja nehodlam viac minut ani cent z nádrze aby som isla autom k ich bytu.

ester_ka
autor
9. máj 2022

Dievčence dakujem za rady povzbudive slova ale aj za hanlive tiež pomožu otvoriť oci. Ako sa vravi ked nechces začat ty vyvolaj inde. Tak som mala v sobotu zrejme dost energie aby som vybuchla. Priatelovi som povedala este raz vsetko čo ma zerie. Sadli sme si na to a ja som spustila monolog: Vadi mi že zijes somnou a financne mi absolutne nepomáhas. Opravis, prerobiš vybavis beriem, ale ja chcem mať partnera ktory stoji za mnou a nie za svojou matkou. To že ona nemá záujem mňa spoznať napriek tomu ze odomna očakáva pomoc je už na nej ale ja bohužiaľ som doposiaľ verila v dobré vztahy ale už nemám záujem sa s nou spoznávat ani vykonať nieco co bude potrebné pre ňu. Pre mňa skončia a beriam ta ako muža bez rodicov. Dala som mu jasne najavo že ked neodstrihne matkyne poplatky ,napriek citu ktorý prechovávam ho ziadam aby sa vystahoval z mojho domu a možeme sa stretávať ale nie bývat spolu. Hodinového manzela si možem zaplatit kedykolvek a nemusim ho chovat celý mesiac. Tak v skratke. Chce byt somnou takže čakam čo sa udeje v najbližších dnoch.Má to oznámiť svojej mamičke.
@hope87
@hellenb
@aandrea9
@stanulienkat
@k0l0b3zka
@laska86
@cacianka
@janickacrazy
@maminecka266
@andreatytler
@retatka

❤ ďakujem este raz

cacianka
9. máj 2022

@ester_ka no vidíš ako si sa prejavila.
Tak ako on porobi doma pre teba, veď aj ty sa staráš o neho a pre neho. To je tá pracovná a nápomocná časť.
Ale € sú €, ty ich tiež neoberas na ribezlovom kríku, a ak chlap využíva tvoju domácnosť, stravu jedlo a teda aj energie (voda, plyn,elektrina), mal by prispievať a platiť pomernú časť.
Je pekne pomôcť mame, ale nie vyžitie.
A s tým hodinovým manželom sú to dala na pána 👍

laska86
9. máj 2022

Klobuk dolu...a drzim palce...❤

laska86
9. máj 2022

Konecne rec normalne rozmyslajucej zeny..👍👍👍👍😘

puklica13
9. máj 2022

@ester_ka by ma zaujimalo odkial vies ze ona nema zaujem ta sppznat..aby to nakoniec nebolo tak, ze on jej neplati nic,skreckuje si na ucte len aby neminul ani € a ty hlupa ho dotujes...ja som takeho jedneho znameho mala..furt sa frajerke vyhovaral ze nema prachy lebo plati rodicom vsetko..az kym sa raz nahodne nestretla ta frajerka z jeho rodicmi..a zistila ze mama nie je po komplikpvanej operacii bedroveho klbu ale pracuje a otec nie je slepec po nehode,ale dochodca co si este privyraba ako sbs ...no pekne vychcany bol..zivila a satila ho takmer 2roky

ester_ka
autor
9. máj 2022

@puklica13 jeho rodicia su rozvedeny otec zije prec usporiadany zivot s novou manzelkou .Jeho som stretla bol u nas slušne sa zoznámiť ale nenavstevujeme sa on vyzera v pohodke ale delia nas dialky. a s priatelom je v kontakte a jeho matka mu vyvoláva bezne nemá problem jej dvihnut fon aj vedla mna keby nieco take tajil nebral by fon iba na tajňaka či?

hope87
9. máj 2022

@ester_ka super! To je rec hrdej zeny, ktora vie, co chce. Toto evidentne potreboval, len skoda, ze to prislo az teraz. Ale lepsie neskoro ako nikdy 😉. Drzim palce a daj vediet, ako to nakoniec vyriesil a co je s vami dalej.

andreatytler
9. máj 2022

@ester_ka Skvely monolog. Hovoris o sebe a co potrebujes. Teraz je na nom. Bud silna. Dufam ze sa rozhybe.
Fakt neviem ako dlho by ste museli byt spolu aby bol konecne cas spoznat jeho mamu.

janickacrazy
9. máj 2022

@ester_ka super, som na teba hrdá, len tak ďalej! Dúfam, že sa priateľ umudri. Daj vedieť, ako to dopadlo. Držím palce. 🍀

Strana
z2