Mám vysoké nároky vo vzťahu?
Ahojte. Poslednú dobu počúvam od okolia že mám vysoké nároky. Chcela by som počuť od okolia, či to sú fakt vysoké nároky alebo ako zijú iní. Ja som žena vo veku 26 rokov, starám sa o seba po fyzickej aj psychickej stránke. Mám aj Vš, fajn prácu, tento rok budem riešiť už vlastné bývanie. Od vzťahu očakávam aby sme mali aspoň podobné hodnoty, aby sme mali podobné názory, mali sa o čom rozprávať, bol komunikatívny, empatický, akčnejší lebo nerada sedím dlho doma, aby mi bol sympatický a aby vedel zarobiť ( kvoli materskej) a nebol lakomý. A samozrejme aby mi prejavoval náklonnosť a mal o mna naozaj záujem a nebol vyhýbavý - samozrejme, že to isté bude mať aj odomňa.
Naroky mas primerame a so spravnym partnerom to vsetko najdes, ale sustred sa na to, aby bol hlavne tvoj najlepsi kamarat, ostatne pride samo
@anonym_autor ja mám 44 rokov a nieco za sebou. Máš úplne normálne nároky na muža, čo očakavas, to ponúkaš. Denne ti čítať, ako žena z rodicaku neutiahne domácnost, lebo ma chlapa debila a nedáva jej peniaze, alebo nevyziju.
Ja pokiaľ nespoznam muža, ktorý mi dá presne to, čo ja mu vrátim naspäť, radšej budem sama
@anonym_e2af13 Vzdy ked pocujem, budem radsej sama, tak ma zaujima, ci ti ludia chcu byt naozaj sami dalsich 40 rokov do 85 (priemerny vek dozitia zien). Najskor ano a ked ich to prestane bavit, zistia, ze uz sa s tym neda seknut, lebo uz nie je s kym.
@anonym_e2af13 Vzdy ked pocujem, budem radsej sama, tak ma zaujima, ci ti ludia chcu byt naozaj sami dalsich 40 rokov do 85 (priemerny vek dozitia zien). Najskor ano a ked ich to prestane bavit, zistia, ze uz sa s tym neda seknut, lebo uz nie je s kym.
@anonym_8e00cc je podľa teba lepšie byť vo vzťahu s človekom ktorý ti nevyhovuje, musíš neustále robit kompromisy, niečo ti v kuse chýba? Život ti pretečie pomedzi prsty, pre mňa už je lepšie byť sama, vyrovnaná a spokojná , ako byť nasilu s niekým, len aby som niekoho mala. Nie každému je súdené mať kompletnu rodinu
@anonym_8e00cc je podľa teba lepšie byť vo vzťahu s človekom ktorý ti nevyhovuje, musíš neustále robit kompromisy, niečo ti v kuse chýba? Život ti pretečie pomedzi prsty, pre mňa už je lepšie byť sama, vyrovnaná a spokojná , ako byť nasilu s niekým, len aby som niekoho mala. Nie každému je súdené mať kompletnu rodinu
@anonym_e2af13 To nikto nehovori. Je kopec vyhovujucich ludi, len treba pohladat. A netreba pridlho cakat, cim dlhsie sa caka, tym horsie sa najde.
@anonym_e2af13 To nikto nehovori. Je kopec vyhovujucich ludi, len treba pohladat. A netreba pridlho cakat, cim dlhsie sa caka, tym horsie sa najde.
@anonym_8e00cc hľadala som, zoznamky, brala som čo prišlo. Na čo? Ak je mi niečo, niekto sudený, tak ho stretnem v ten správny čas.
@anonym_autor normálne nároky, divne mi príde iba to vyjadrenie o prijme, akoby nestačilo, aby mal primerane vzdelanie, slušnú, stabilnú prácu. Pretože partnerstvo nie je len o požiadavkách, očakávaniach, splneni kritérií. Ak stretneš niekoho, do koho sa zamilujes, bude úžasný, naozaj bude tak veľmi záležať na tom, či zarába aspoň toľko čo ty, alebo skôr na tom, čo hovorí tvoje srdce? To by si ho kvôli pár eurám škrtla? Čo, ak o rok dva bude zarábať dvojnásobne viac? Alebo naopak menej?
@anonym_autor nároky máš úplne štandardne…však hľadáš partnera na život, tak radšej preberať ako brat do radu a potom riešiť problémy… kto nechce preberať, nech berie všetko, ale ja by som bola radšej opatrná. Tiež som bola mladá a urobila som zle rozhodnutie, lebo chudáčik stále mal nejakú výhovorku, stále som bola ja náročná… potom som zistila že mi taký balast netreba a našla som si seberovneho … citovo, rozumovo a áno, aj finančne.
@lenka.25 Nie, neočakávam. Mala som vytvorenú rezervu na obdobie 2 rokov. Plus do toho maximálna materská. Neočakávala som, že ma bude živiť partner. Po roku som nastúpila do práce na part time, po ďalšom pol roku na full time. Manžel ostal doma s dieťaťom, potom opatrovateľka a škôlka. Nepozerám sa na muža cez jeho príjem, ale na to, aký je.
@anonym_c87898 tak ja som chcela ostať s dieťaťom doma a mám rada ten pocit , ze sa o nás muž dokáže postarať . Každá to mame inak . Pre mna chlap , čo nevie zabezpečiť rodinu nie je chlap .
To co ty snad hlada kazda, nebudem predsa zit s niekym s kym sa nemam o com rozpravat.
Veď nech si každý robí, čo chce, Možno sa vydarí, možno zostaneš sama. Za mňa sú to ok požiadavky, ale bude ti trvať kým takého stretneš. Takí sú väčšinou už zadaní.
A čo sa týka kriticizmu, tak sa tu nedávno strhol boj medzi "muž by mal zarábať aspoň 4000" a "sú dôležitejšie veci na mužovi ako peniaze"
To co vyzadujes je uplne minimum. Na strane druhej - hladas nezadaneho chlapa 26 - 35, musi byt pricetny, podobne hodnoty, minimalne priemerny vyzor, zaujimavy, akcny, empaticky, prijem okolo 2k v cistom..... Ty hladas jednorozca :D Taketo typy su uz davno "klofnute" zenskymi ktore rychlo pochopili ze nic lepsie uz nenajdu.
Nároky máš normálne, ale i tak ťažko nájdeš takého dobrého muža, lebo už nie si najmladšia a tí muži budú už po väčšine, ak nie aj všetci už zadaní/ženatý. Ja som sa vydávala v 19tich a neľutujem.
Problém nevidím v nárokoch, ale vo veku. Lebo bude ťažké nájsť takéhoto muža vo veku okolo 30 rokov. Tí su už väčšinou zadaní alebo ženatí.
To co vyzadujes je uplne minimum. Na strane druhej - hladas nezadaneho chlapa 26 - 35, musi byt pricetny, podobne hodnoty, minimalne priemerny vyzor, zaujimavy, akcny, empaticky, prijem okolo 2k v cistom..... Ty hladas jednorozca :D Taketo typy su uz davno "klofnute" zenskymi ktore rychlo pochopili ze nic lepsie uz nenajdu.
@zelenina1 jedného takého poznám, môj švagor 😀 stále sa sťažuje, že nie sú vhodné ženy na vzťah, on má 28 , robí IT experta v korporáte, akurát rieši vlastný byt...
Tiež má vysoké nároky, žena musí dobre zarábať, byť od neho mladšia, nesmie byť tučná a pod. Je ale introvert, tak hľadanie ženy je preňho dosť veľká výzva.
@autorka kľudne mi napíš a zo srandy ti dám kontakt 😀
@zelenina1 jedného takého poznám, môj švagor 😀 stále sa sťažuje, že nie sú vhodné ženy na vzťah, on má 28 , robí IT experta v korporáte, akurát rieši vlastný byt...
Tiež má vysoké nároky, žena musí dobre zarábať, byť od neho mladšia, nesmie byť tučná a pod. Je ale introvert, tak hľadanie ženy je preňho dosť veľká výzva.
@revikat Tie jeho keci v zmysle "nie su vhodne zeny na vztah" - tu mi svieti kontrolka... Ja ako pomerne neatraktivny chlap som toto nikdy nepocitoval. Vzdy som si skor kladol otazku - je nieco zle so mnou? Co mozem robit lepsie aby som zaujal opacne pohlavie? .. Tento jeho pristup je katastrofalny.
@lenka.25 Nie, neočakávam. Mala som vytvorenú rezervu na obdobie 2 rokov. Plus do toho maximálna materská. Neočakávala som, že ma bude živiť partner. Po roku som nastúpila do práce na part time, po ďalšom pol roku na full time. Manžel ostal doma s dieťaťom, potom opatrovateľka a škôlka. Nepozerám sa na muža cez jeho príjem, ale na to, aký je.
@anonym_c87898 ako matka chlapca dúfam že si nájde podobnú ženu ktorá bude najskôr šetriť a potom bude žiť zo svojich našetrených 😀
ako matka dievčaťa dúfam že nikdy nebude takáto sprostá a nájde si normálneho chlapa ktorý to potiahne 🙈
Nároky máš normálne, ale i tak ťažko nájdeš takého dobrého muža, lebo už nie si najmladšia a tí muži budú už po väčšine, ak nie aj všetci už zadaní/ženatý. Ja som sa vydávala v 19tich a neľutujem.
@anonym_26e4a1 keby nam autorka ukazala fotku, bolo by ovela jednoduchsie zhodnotit jej sance.... Tak jednoduche to je 🙂
@revikat Tie jeho keci v zmysle "nie su vhodne zeny na vztah" - tu mi svieti kontrolka... Ja ako pomerne neatraktivny chlap som toto nikdy nepocitoval. Vzdy som si skor kladol otazku - je nieco zle so mnou? Co mozem robit lepsie aby som zaujal opacne pohlavie? .. Tento jeho pristup je katastrofalny.
@zelenina1 Veď toto tu je asi najpopulárnejšia fráza, ktorá sa používa, keď sa hovorí o mužoch. Nepamätám si presne, ako to vravia, niečo typu: "Zbytočný do života."
@anonym_c87898 ako matka chlapca dúfam že si nájde podobnú ženu ktorá bude najskôr šetriť a potom bude žiť zo svojich našetrených 😀
ako matka dievčaťa dúfam že nikdy nebude takáto sprostá a nájde si normálneho chlapa ktorý to potiahne 🙈
@zuzanka.zuzu Dvojaký meter, čo?
@revikat Ano, to je klasika. Ti, ktorych nikto nechce, sa stazuju, ze nie su vhodne zeny alebo normalni muzi. Nikdy nie je chyba v nich samych ..
@revikat Ano, to je klasika. Ti, ktorych nikto nechce, sa stazuju, ze nie su vhodne zeny alebo normalni muzi. Nikdy nie je chyba v nich samych ..
@anonym_8e00cc mam takeho kolegu 🙂 vecne ufrflany vyciciavac energie... On uz je v terminalnej faze - ide si vsetky tie mizogiine macovske pi*oviny :D
Ja som sa za 30 rokov naucil 1 vec. Najatraktivnejsi chlap pre zenu je - vysoky, vesely, muzny, trochu drzy, trochu citlivy, stastne zadany chlap, spokojny vo svojej praci 🙂.... Upindany 28 rocny introvert ITckar je od tohto idealu veelmi daleko.
@anonym_autor normálne nároky, divne mi príde iba to vyjadrenie o prijme, akoby nestačilo, aby mal primerane vzdelanie, slušnú, stabilnú prácu. Pretože partnerstvo nie je len o požiadavkách, očakávaniach, splneni kritérií. Ak stretneš niekoho, do koho sa zamilujes, bude úžasný, naozaj bude tak veľmi záležať na tom, či zarába aspoň toľko čo ty, alebo skôr na tom, čo hovorí tvoje srdce? To by si ho kvôli pár eurám škrtla? Čo, ak o rok dva bude zarábať dvojnásobne viac? Alebo naopak menej?
@anonym_23c8fc ,
úplne s Tebou súhlasím.
Čítal som tu raz jednu diskusiu o tom, ktorý muž by bol pre autorku témy vhodnejší partner (nepamätám si názov, ani zaradenie).
No a na 11-ich stránkach diskusií som nenašiel jediný (!) príspevok, ktorý by spomínal lásku, "motýle v brušku", pocit spolupatričnosti...
Riešili sa tam byty, hypotéky, úspory, autá a výplata.
Naroky mas primerame a so spravnym partnerom to vsetko najdes, ale sustred sa na to, aby bol hlavne tvoj najlepsi kamarat, ostatne pride samo
@tanicka907 Nepride. Zeny a najma mlade nechcu do vztahu "kamarata". Pochopitelne musi byt pre nu okrem toho zoznamu aj fyzicky pritazlivy a musia si aj sadnut v sexe. A tu presne zacne problem : kto splni jej zoznam skonci ako "kamarat" a fyzicky ju budu pritahovat typy mimo zoznam.
@anonym_c87898 tak ja som chcela ostať s dieťaťom doma a mám rada ten pocit , ze sa o nás muž dokáže postarať . Každá to mame inak . Pre mna chlap , čo nevie zabezpečiť rodinu nie je chlap .
@lenka.25 Vztah tvoria dvaja a spojenymi silami sa postaraju o rodinu. Ak teda hodnotime hodnotu cloveka iba podla penazi (muz) a vzhladu a schopnosti rodit (zena). Tak ak chlap, co sa sam nevie postarat o rodinu, aby ona nepracovala, nie je chlap, tak podla toho isteho principu stara zena, ktora uz nemoze rodit, nie je zena, je teda vhodna uz len na odpis a na smetisko?
@lenka.25 Vztah tvoria dvaja a spojenymi silami sa postaraju o rodinu. Ak teda hodnotime hodnotu cloveka iba podla penazi (muz) a vzhladu a schopnosti rodit (zena). Tak ak chlap, co sa sam nevie postarat o rodinu, aby ona nepracovala, nie je chlap, tak podla toho isteho principu stara zena, ktora uz nemoze rodit, nie je zena, je teda vhodna uz len na odpis a na smetisko?
@anonym_8e00cc a vlastne takto casto funguju dnesne "vztahy". Ona si ho hlada pre peniaze, on ju staru potom kopne do zadku, alebo ju podvadza na kazdom rohu. Ani jeden si nema co vycitat. Jeden za 18, druhy za 20 bez 2.
@anonym_c87898 ale dobre ak ty si karieristka ok buď. Ale ja som skôr submisivnejšia a očakávam dominantnejšieho muza a nechcem aby on bol na materskej s detmi. Chcem aby toto bola moja rola. A nechcem ja nikoho živit.
@anonym_autor a on teba má akože živiť?
Tak hľadaj ďalej 😂😂😂
Skusim ti to objasnit evolucne : ty chces byt pochopitelne zabezpecena pocas tehotenstva a naslednej materskej povedzme s dvoma u nas beznymi detmi. Co chce chlap ? Zenu, ktora ho pritahuje a vyzera ako vhodny typ na vynosenie a odkojenie tych deti, co mu tak za 3 sekundy spocita jedna cast mozgu napojena priamo na penis. Vyhodnocuje sa tam sumernost tvare, velkost a pevnost prs a pomer pasu k bokom. Co vies v tomto smere ponuknut ? Caste su aj take tie rozne bodovacky "ona je 8 - 9 na 10 stupnovej skale".
Chlap az tak neriesi "aby sme sa mali o com porozpravat", ten skor preferuje prirodzene rozumny model bez roznych tazkych stavov a nervacenia, nez to, ci mas precitanych 1000 kniziek a VS.

@anonym_autor ja mám 44 rokov a nieco za sebou. Máš úplne normálne nároky na muža, čo očakavas, to ponúkaš. Denne ti čítať, ako žena z rodicaku neutiahne domácnost, lebo ma chlapa debila a nedáva jej peniaze, alebo nevyziju.
Ja pokiaľ nespoznam muža, ktorý mi dá presne to, čo ja mu vrátim naspäť, radšej budem sama