icon

Mám vysoké nároky vo vzťahu?

28. feb 2026

Ahojte. Poslednú dobu počúvam od okolia že mám vysoké nároky. Chcela by som počuť od okolia, či to sú fakt vysoké nároky alebo ako zijú iní. Ja som žena vo veku 26 rokov, starám sa o seba po fyzickej aj psychickej stránke. Mám aj Vš, fajn prácu, tento rok budem riešiť už vlastné bývanie. Od vzťahu očakávam aby sme mali aspoň podobné hodnoty, aby sme mali podobné názory, mali sa o čom rozprávať, bol komunikatívny, empatický, akčnejší lebo nerada sedím dlho doma, aby mi bol sympatický a aby vedel zarobiť ( kvoli materskej) a nebol lakomý. A samozrejme aby mi prejavoval náklonnosť a mal o mna naozaj záujem a nebol vyhýbavý - samozrejme, že to isté bude mať aj odomňa.

anonym_87af07
1. mar 2026

Ja som si pred pár rokmi našla manžela ako 33 ročná, on mal 37. Chcela som, mimo basic požiadaviek na peniaze, vzdelanie atd atď aby to bol človek, ktorý si vie stanoviť hranice, je zodpovedný, rozhodný, vedel udržať za každých okolností pokoj, aby som mala z neho pocit opory a aby bol rešpektujúci... jednoducho vysoké požiadavky aj na EQ nie len na mozgovňu a čuduj sa svete, našiel sa pomerne ľahko.

zuzana76
1. mar 2026
@anonym_8e00cc

@zuzana76 Nerozumiete muzskej psychologii. Preco by mal nejaky muz si zacat so starou zenou, ktora kazdu minutu, kym bola pekna, bud stravila single ako tvoje kamosky, alebo s inymi chlapmi, lebo jej vsetko platili a potom sa na nu vysr..? Ta zena nemala zaujem byt s nim ked bola pekna, on nebude s nou, ked je skareda. Kde je vernost, stat pri druhom, nejaka loajalita? A vybavene. Keby prisla za mnou nejaka baba, co sa mi pacila a 30 rokov davala prednost inym, len preto lebo mala dost napadnikov, tak ma nezaujima, nech je akokolvek udrziavana. Proste princip.
O to viac ma to udivuje, ake ste narocne v mladosti pri hladani muzov a myslite si naopak, aki budu muzi nenarocni, ked bude zena stara.

@anonym_8e00cc a toto ja niekde pisem? Vernost je samozrejmost, k partnerovi, ktoreho si vyberiem a on ku mne. A ty preco hladas teraz? Mal by si byt uz v stabilnom vztahu.

lenka.25
1. mar 2026
@anonym_8e00cc

@lenka.25 Napisala mi raz zena na zoznamke, o 5 rokov starsia. Vzhlad Gizka Onova. Ze kariera, nestihla deti, je sama a samota je brutalna. Napisal som jej, kebyze mame vek 30 a ona 35, alebo ja 35, ona 40, tak v pohode, ale v jej veku 53 proste nie. Nech sa nehneva. Vynadala mi, ze kolko ma mladych, co sa o nu zaujimaju. Tak som si pomyslel, tak nech ide za nimi. Teraz mam o 5 rokov mladsiu partnerku od seba (cize rozdiel 9 rokov oproti tej pani), 44 rocnu a ona je stale na tej zoznamke. Je to jej problem, nie moj, ak odkladala hladanie na vek po 50.

@anonym_8e00cc normálne vec , to že ostanú ženy samé , tak isto ani o starých ufrflaných chlapov sa ženy netrhajú , tiež jebkopec strach mládencov . A u tejto konkrétnejšie pani , ani nebude problém jej vzhľad a vek . Skôr jej správanie . Ske to uz je v jej veku normlane . Človek , čo 50 rokov rieši len sám seba , už ťažko by nabehol na život v dvojici . A to je úplne jedno , sj keby pani vyzerala ako super modelka

anonym_8e00cc
1. mar 2026
@zuzana76

@anonym_8e00cc a toto ja niekde pisem? Vernost je samozrejmost, k partnerovi, ktoreho si vyberiem a on ku mne. A ty preco hladas teraz? Mal by si byt uz v stabilnom vztahu.

@zuzana76 Ked pozorne precitas, pisem, ze mam partnerku ... Nemam problem komunikovat, ani si niekoho hocikedy najst.

zuzana76
1. mar 2026
@anonym_8e00cc

@zuzana76 Ked pozorne precitas, pisem, ze mam partnerku ... Nemam problem komunikovat, ani si niekoho hocikedy najst.

@anonym_8e00cc tak ked mas partnerku, tak naco pises, ze nemam problem si niekoho najst. Su zeny aj chlapi, co zo svojich poziadaviek neupustia, len aby boli vo vztahu a za mna lepsi pripad, ako sa spustit s hocikym, narobit deti a potom byt socialny pripad - tiez extrem, ale stava sa. Taktiez je nevyrovnane, aby zena tahala domacnost, bola aj pekna a aj zarabala nadpriemerne a chlap nic. Baba hlada to, co ponuka.

anonym_8e00cc
1. mar 2026
@zuzana76

@anonym_8e00cc tak ked mas partnerku, tak naco pises, ze nemam problem si niekoho najst. Su zeny aj chlapi, co zo svojich poziadaviek neupustia, len aby boli vo vztahu a za mna lepsi pripad, ako sa spustit s hocikym, narobit deti a potom byt socialny pripad - tiez extrem, ale stava sa. Taktiez je nevyrovnane, aby zena tahala domacnost, bola aj pekna a aj zarabala nadpriemerne a chlap nic. Baba hlada to, co ponuka.

@zuzana76 Opisujes extremy, co tak zostat v strede? Zena, ktora chce sediet doma a byt zivena, je extrem z jednej strany. Muz, co by chcel, aby zena vsetko tahala, je extrem na opacnej strane. To je ten problem. Zeny idu po peniazoch a potom sa tu stazuju, ze domacnost a deti ho nezaujimaju. No mozno sa mala viac ako o peniaze a ake ma auto zaujimat, ako funguje v domacnosti a s detmi. Lebo je pekne, ze jej zaplati dovcu na 2 tyzdne, ale ak nehne 365 dni doma, ani okolo deti prstom,... tak dobehla samu seba.

anonym_9f133e
1. mar 2026

Ked citam tieto temy tak ma to coraz viac utvrdzuje v tom, ze ostat single v dnesnej dobe zacina byt skutocnym pozehnanim.

Uz aj inzeraty na profesii maju menej poziadaviek nez temy na MK. V kazdom pripade ti prajem vela stastia, dufam, ze najdes to co hladas 🙂.

zuzana76
1. mar 2026
@anonym_8e00cc

@zuzana76 Opisujes extremy, co tak zostat v strede? Zena, ktora chce sediet doma a byt zivena, je extrem z jednej strany. Muz, co by chcel, aby zena vsetko tahala, je extrem na opacnej strane. To je ten problem. Zeny idu po peniazoch a potom sa tu stazuju, ze domacnost a deti ho nezaujimaju. No mozno sa mala viac ako o peniaze a ake ma auto zaujimat, ako funguje v domacnosti a s detmi. Lebo je pekne, ze jej zaplati dovcu na 2 tyzdne, ale ak nehne 365 dni doma, ani okolo deti prstom,... tak dobehla samu seba.

@anonym_8e00cc ale autorka je ten stted a stred hlada, nema vysoke naroky a nebodaj je vypocitava

zuzana76
1. mar 2026
@anonym_9f133e

Ked citam tieto temy tak ma to coraz viac utvrdzuje v tom, ze ostat single v dnesnej dobe zacina byt skutocnym pozehnanim.

Uz aj inzeraty na profesii maju menej poziadaviek nez temy na MK. V kazdom pripade ti prajem vela stastia, dufam, ze najdes to co hladas 🙂.

@anonym_9f133e vies co, v minulosti to ludia sice nepopisali, co hladaju, len sa rozisli a hladali dalej. Dnes su ludia uprimnejsi. Ja som teda “hladala” pred 30 rokmi a nemala som nizsie naroky ako autorka. Hladala v uvodzovkach, lebo to bolo spontanne, nasli sme sa obaja.

anonym_8e00cc
1. mar 2026
@zuzana76

@anonym_8e00cc ale autorka je ten stted a stred hlada, nema vysoke naroky a nebodaj je vypocitava

@zuzana76 Diskusia ako vzdy prerastla povodnu temu. 🙂 V 26r ma samozrejme dost casu si niekoho najst. Ale cas bezi rychle a dalsie pokusy nemusia vyjst na prvykrat. Preto by som neradil oblubenu strategiu. Uzivaj si, neries, ved co ma prist, to pride ...

zuzana76
1. mar 2026
@anonym_8e00cc

@anonym_8e00cc ale ved autorka hlad niekoho, kto zarobi a bude aj empaticky, to iste ponuka ona.

ema_65
1. mar 2026

Som v šoku koľké ženy toto považujú za prehnané nároky... To, že máte mať podobné hodnoty, názory, mať si čo povedať, mal by ti byť sympatický a všetko čo píšeš je absolútny základ. Prosím, neupúšťaj od svojich nárokov. Výber partnera je jedna z najdôležitejších vecí a predsa nebudeš s niekým len preto, aby si bola.

zuzana76
1. mar 2026
@anonym_8e00cc

@zuzana76 Diskusia ako vzdy prerastla povodnu temu. 🙂 V 26r ma samozrejme dost casu si niekoho najst. Ale cas bezi rychle a dalsie pokusy nemusia vyjst na prvykrat. Preto by som neradil oblubenu strategiu. Uzivaj si, neries, ved co ma prist, to pride ...

@anonym_8e00cc Ja suhlasim, jedine co pisem, ze tie naroky vobec nie su vysoke a ma 26 rokov, to je vacsina chlapov, co studovali VS este slobodna. Nema 36, kde je uz po funuse, ma 5 rokov niekoho stretnut.

zuzana76
1. mar 2026
@ema_65

Som v šoku koľké ženy toto považujú za prehnané nároky... To, že máte mať podobné hodnoty, názory, mať si čo povedať, mal by ti byť sympatický a všetko čo píšeš je absolútny základ. Prosím, neupúšťaj od svojich nárokov. Výber partnera je jedna z najdôležitejších vecí a predsa nebudeš s niekým len preto, aby si bola.

@ema_65 presne tak, ja som tiez v soku, ze toto ppvazuju za vysoke naroky.

anonym_8e00cc
1. mar 2026
@zuzana76

@anonym_8e00cc Ja suhlasim, jedine co pisem, ze tie naroky vobec nie su vysoke a ma 26 rokov, to je vacsina chlapov, co studovali VS este slobodna. Nema 36, kde je uz po funuse, ma 5 rokov niekoho stretnut.

@zuzana76 Aj ja suhlasim. Za mna si zena ma davat pozor na dva roky. 35 a 40. 35 je posledny vek, kedy sa da zohnat niekoho na splodenie dietata. Ten chlap si chce trochu uzit a spoznat, s kym bude mat deti. Maju na to cas 35-40r. Ked zena pride v 38-39, kazdy chlap, ak sam prave zufalo tiez nechce deti, sa otoci a utecie pred zufalkou. Je mu jasne, ze je iba last minute darca spermii a vyzivneho.
40tka. Zena je stale pekna, v najlepsom veku, ma cas do menopauzy, ked zacne koza starnut, zacne priberat, este 5 rokov cas sa dat s niekym dokopy, vybudovat vztah, ktory prezije menopauzu a vzhlad po menopauze. Ked zacne hladat v 45, kazdemu chlapovi je jasne, ze pekne roky si rezervovala pre ineho a jemu ide venovat starobu.

zuzana76
1. mar 2026
@ema_65

@ema_65 ich poburilo, ze napisala, ze ma vediet zarobit a zivit ju, kym bude na materskej, to je normalna poziadavka, nie vypocitavost, ta zena je a bude zranitelna, kym to dieta bude male, neziadna na trhu prace, vypadok prijmu. Presne na toto obdobie ma byt partner ten financne aktivnejsi, aby podrzal ju a svoje deti.

zuzana76
1. mar 2026
@anonym_8e00cc

@zuzana76 Aj ja suhlasim. Za mna si zena ma davat pozor na dva roky. 35 a 40. 35 je posledny vek, kedy sa da zohnat niekoho na splodenie dietata. Ten chlap si chce trochu uzit a spoznat, s kym bude mat deti. Maju na to cas 35-40r. Ked zena pride v 38-39, kazdy chlap, ak sam prave zufalo tiez nechce deti, sa otoci a utecie pred zufalkou. Je mu jasne, ze je iba last minute darca spermii a vyzivneho.
40tka. Zena je stale pekna, v najlepsom veku, ma cas do menopauzy, ked zacne koza starnut, zacne priberat, este 5 rokov cas sa dat s niekym dokopy, vybudovat vztah, ktory prezije menopauzu a vzhlad po menopauze. Ked zacne hladat v 45, kazdemu chlapovi je jasne, ze pekne roky si rezervovala pre ineho a jemu ide venovat starobu.

@anonym_8e00cc ale o tomto tiez nie je tema, suhlasim s tebou, ale baba ma 26 rokov, je v rozkvete. Ona ma este fakt cas.

anonym_23c8fc
1. mar 2026
@anonym_1114df

Ja som mala chvilu pocit,ze citam o biznise.Citam dalej a este viac mam pocit,ze vztah,laska je pre mnohe len obchod.

@anonym_1114df @anonym_1114df akurát nad tým uvažujem. Problémom je skôr forma než obsah. Ak by to bolo povedané tak, že chcem, aby môj partner bol taký a taký, alebo chcela by som si nájsť niekoho, kto:… Ale nie moje nároky sú takéto, mám takéto požiadavky..
To už je na zamyslenie sa v základe. No možno je to naopak, a práve ja sa na to pozerám nesprávne.

sleepy_joe
1. mar 2026
@orisker

@anonym_23c8fc ,
úplne s Tebou súhlasím.
Čítal som tu raz jednu diskusiu o tom, ktorý muž by bol pre autorku témy vhodnejší partner (nepamätám si názov, ani zaradenie).
No a na 11-ich stránkach diskusií som nenašiel jediný (!) príspevok, ktorý by spomínal lásku, "motýle v brušku", pocit spolupatričnosti...
Riešili sa tam byty, hypotéky, úspory, autá a výplata.

@orisker tiež som si všimol, že sú tu príspevky žien zamerané materiálne ako keby robili biznis, ale o láske ani jedno slovo. Divné, ako sa zmenili kritériá a čo je pre ne dôležité.

anonym_8e00cc
Autor odpoveď zmazal
zuzana76
1. mar 2026
@orisker

@anonym_23c8fc ,
úplne s Tebou súhlasím.
Čítal som tu raz jednu diskusiu o tom, ktorý muž by bol pre autorku témy vhodnejší partner (nepamätám si názov, ani zaradenie).
No a na 11-ich stránkach diskusií som nenašiel jediný (!) príspevok, ktorý by spomínal lásku, "motýle v brušku", pocit spolupatričnosti...
Riešili sa tam byty, hypotéky, úspory, autá a výplata.

@orisker motyle v bruchu nie su laska, laska je zostat pri druhom, pomahat si navzajom. Motyle v bruchu su obycajna chemicka reakcia, kedy sa vylucuje adrenalin a dopamin. To je prave uskalie, ze ludia toto zamienaju za lasku a to tak vobec nie je. Odporucam knihy od kognitivneho psychologa Roberta Sternberga. napr Laska je pribeh.

zuzana76
1. mar 2026
@anonym_8e00cc
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_8e00cc tu nikto nepise o vzhlade, neviem, ja sa tiez udrziavam a jasne, ze 20-tka zo mna nie je. Ale v niektorych pripadoch je aj 50-tnicka lepsia ako 20-tka s nadvahou, neprimerane oblecena, vulgarna atd…samozrejme pre vekovo primeraneho partnera. Ziadna 50-tnicka nehlada 20-30 rocneho, mozno len Madonna a par celebrit. Ja cele co pisem, ze partnera si treba vyberat aj s rozumom. Na oboch stranach. Vybrat si partnera, ktory ma bude posuvat, budeme kooperovat, pomahat si, atd…

anonym_89ec66
1. mar 2026

Tvoje nároky sú absolútne v poriadku, povedala by som že bare minimum 😊

zuzana76
1. mar 2026
@anonym_8e00cc

Aby vedel zarobit kvoli materskej. Mas VS, chod do prace a on moze zostat na rodicovskej. Alebo sa mozte prestriedat. Ocakavanie, aby (iba on) zarobil, je narocne ... Cize ak ponukas, co cakas, tak sa zamysli nad bodom, aby "zarobil". Lebo to neponukas. Ak ma zarobit tolko ako ty, take ocakavanie je v poriadku.

@anonym_8e00cc v tomto pripade ale teda ocakavajme od chlapa, aby porodil. nerealne, vsak? zena ma aj zarobit, aj porodit. Od zeny sa toho ocakava ovela viac.

anonym_1114df
1. mar 2026
@zuzana76

@anonym_1114df tak vzdelana zena si ma zavesit na krk trubu bez vzdelania, nezamestnaneho, len preto, ze je to chlap a ma klobasu medzi nohami. A potom vyplakavacky, ako sa maju druhi lepsie, ako idu na dovolenku, lebo ved zarabaju obaja a nie iba priemer. Maju dom s bazenom a ja sa tlacim v jednoizbaku. Ako mi muz doma nepomaha a ja som na vsetko sama. Atd… Ok, ako si kto ustelie, tak spi. Laska nie je pobluznenie, laska je vedome rozhodnutie, vedome =rozum.

@zuzana76 jasne,vsetci bez VŠ,su nezamestnane truby bez vzdelania.Zenies to do extremu,moj muz nema VŠ a zaraba viac ako jeho kamosi s VŠ.A nezaraba viac o 500 ale o hodne viac.

anonym_8e00cc
1. mar 2026
@zuzana76

@anonym_8e00cc v tomto pripade ale teda ocakavajme od chlapa, aby porodil. nerealne, vsak? zena ma aj zarobit, aj porodit. Od zeny sa toho ocakava ovela viac.

@zuzana76 Verim tomu, ze niektore zeny, co sa nechaju zivit, by kludne aj porod hodili tiez na neho, keby sa dalo. Nemyslim, ze jeden porod a tehotenstvo 9 mesiacov, kde zena porodi jedno vlastne dieta, ktore si zaroven narokuje po rozvode, si vyzaduje dozivotnu financnu kompenzaciu. Tu "odmenu" uz mas. Vacsi vztah s dietatom, 3 roky s nim doma.

anonym_1114df
1. mar 2026
@anonym_23c8fc

@anonym_1114df @anonym_1114df akurát nad tým uvažujem. Problémom je skôr forma než obsah. Ak by to bolo povedané tak, že chcem, aby môj partner bol taký a taký, alebo chcela by som si nájsť niekoho, kto:… Ale nie moje nároky sú takéto, mám takéto požiadavky..
To už je na zamyslenie sa v základe. No možno je to naopak, a práve ja sa na to pozerám nesprávne.

@anonym_23c8fc ja nerozumiem mladym a pritom mam 43,namiesto srdca pokladnicka,kalkuluju uz dopredu, dobre,ze nie na 10rokov.Zivot sa vie zvrtnut v sekunde. Poziadavka na partnera,akokeby si vyberali zamestnanca a nie cloveka na zivot.

tiezjedna
1. mar 2026

@anonym_autor nároky máš úplne v poriadku. Hlavne si ich drž.

zuzana76
1. mar 2026
@anonym_c87898

@anonym_autor ja nie som karieristka, prečo? Ak ja zarábam lepšie, je logické, že muž zostane doma a ja idem do práce. Dnes nie doba, kedy sa delíme na role submisívnejších žien a dominantejších mužov. Ale sme rovnocenní partneri.

@anonym_c87898 toto je logicke, ale co ak by si uz nemohla do prace, stacil by vam prijem tvojho muza?

zuzana76
1. mar 2026
@anonym_1114df

@anonym_23c8fc ja nerozumiem mladym a pritom mam 43,namiesto srdca pokladnicka,kalkuluju uz dopredu, dobre,ze nie na 10rokov.Zivot sa vie zvrtnut v sekunde. Poziadavka na partnera,akokeby si vyberali zamestnanca a nie cloveka na zivot.

@anonym_1114df ved praveze si vyberaju cloveka na zivot, zamestnanca kedykolvek vymenis, partner by mal byt partner