icon

Mám vysoké nároky vo vzťahu?

28. feb 2026

Ahojte. Poslednú dobu počúvam od okolia že mám vysoké nároky. Chcela by som počuť od okolia, či to sú fakt vysoké nároky alebo ako zijú iní. Ja som žena vo veku 26 rokov, starám sa o seba po fyzickej aj psychickej stránke. Mám aj Vš, fajn prácu, tento rok budem riešiť už vlastné bývanie. Od vzťahu očakávam aby sme mali aspoň podobné hodnoty, aby sme mali podobné názory, mali sa o čom rozprávať, bol komunikatívny, empatický, akčnejší lebo nerada sedím dlho doma, aby mi bol sympatický a aby vedel zarobiť ( kvoli materskej) a nebol lakomý. A samozrejme aby mi prejavoval náklonnosť a mal o mna naozaj záujem a nebol vyhýbavý - samozrejme, že to isté bude mať aj odomňa.

tiezjedna
1. mar 2026
@anonym_0f6306

@anonym_autor a inak vidno, že si ešte mladá a naivná. A ano, som sebestačna, predstav si. A to kvôli tomu ze nemám ružové okuliare a keby sa čokoľvek stalo, viem sa o svoje deti aj o seba postarať sama. A viem si sama zaplatiť aj tu kávu. Ty by si hľadala iného sponzora.

@anonym_0f6306 si trochu zbytočne kúsavá, nemyslíš?

anonym_89ec66
1. mar 2026
@anonym_0f6306

@anonym_89ec66 a kde píšem, ze ja musím? Niektoré ste tu už fakt trápne. Pre mňa za mňa, nech ti muz platí aj vložky. Ja si ich kúpim sama.

@anonym_0f6306 tak asi máš problém sama so sebou že si niečo musíš dokazovať 😊

anonym_8e00cc
1. mar 2026
@zmrzlinka8

@anonym_8e00cc aj ten chlap raz zostarne, nie je vsetko mladosť a krása, su aj ine hodnoty. Keď mám po 50, uz si mam hrob kopať? Predstav si, že nekopem, partnera som spoznala v 50. Keď naozaj miluješ, miluješ cloveka aj ked je starší

@zmrzlinka8 Kazdy zostarne. Pozri na diskusie, ked nejaka napise, ze ked nebude vyhovovat jej kriteriam, tak bude sama. Tak dostane standing ovation. Ked muz povie 50 rocnej, ze radsej bude sam a pocka na nieco lepsie, tak su zeny nasrate. Ale ved kludne skusajte 20 rokov, ale v 40tke treba pribrzdit a hladat niekoho na tu poslednu etapu. Darmo povies, co mam robit v 50tke. A co on ma robit? Ma snad cakat do tvojej 50tky, lebo si doteraz mala iny surny program? A ak ten program nezmenis, tak ma chlapec smolu? Cakal nadarmo ... Prilis ste zamerane na seba, ze vsetko sa ma tocit okolo vas. Az sa to zlomi ...

anonym_87af07
1. mar 2026
@anonym_8e00cc

@zmrzlinka8 Kazdy zostarne. Pozri na diskusie, ked nejaka napise, ze ked nebude vyhovovat jej kriteriam, tak bude sama. Tak dostane standing ovation. Ked muz povie 50 rocnej, ze radsej bude sam a pocka na nieco lepsie, tak su zeny nasrate. Ale ved kludne skusajte 20 rokov, ale v 40tke treba pribrzdit a hladat niekoho na tu poslednu etapu. Darmo povies, co mam robit v 50tke. A co on ma robit? Ma snad cakat do tvojej 50tky, lebo si doteraz mala iny surny program? A ak ten program nezmenis, tak ma chlapec smolu? Cakal nadarmo ... Prilis ste zamerane na seba, ze vsetko sa ma tocit okolo vas. Az sa to zlomi ...

@anonym_8e00cc Mať doma starého kkta nie je výhra nikdy, či už pre ženu, iného muža alebo aj pre mimozemšťana, resp. žijeme dobu keď už väčšina starých čo sa rozídu okolo 55-65 dožijú a skapnú samy, čo je na tom vlastne zlé? Je jedno či je to muž alebo žena.

zmrzlinka8
1. mar 2026
@anonym_8e00cc

@anonym_8e00cc nechapem, to preco pises mne? Ja som sa pýtala, co mam robit v 50? Ja partnera mam

anonym_0183e3
1. mar 2026

@anonym_autor mas VS a nepoznas nominativ pluralu?

autor
1. mar 2026
@anonym_0f6306

@anonym_autor a inak vidno, že si ešte mladá a naivná. A ano, som sebestačna, predstav si. A to kvôli tomu ze nemám ružové okuliare a keby sa čokoľvek stalo, viem sa o svoje deti aj o seba postarať sama. A viem si sama zaplatiť aj tu kávu. Ty by si hľadala iného sponzora.

@anonym_0f6306 to si myslis iba ty. Presne takto to vnimate vy druha skupina co sa bijete do prs ako viete vsetko same. Presne preto mám školu, spravila som si kurzy navyše a pracujem na sebe aby keby sa hocičo stane aby som sa nezrútila a nejedla suché rožky 🙂 ale to sa ťažko druhej strane číta

anonym_515a1a
1. mar 2026

Potom keď sem napíše skormútená žena príspevok, že nevychádzajú finančne , odkedy majú deti , že muž sa o ňu nezaujíma neciti sa byť chcená , že muž je domased a že nemá na plienky lebo od nej opýtal polovicu za servis auta , tak ju tu zvozíte , že tak jej treba , akeho si vybrala takého má. Pritom je to presne preto lebo NEMALA NÁROKY.
Čistý slepičinec toto
Autorka , nemáš vysoké nároky. Chod si za tým a počkaj si naňho , držím palce 😊

anonym_3abbd2
1. mar 2026

to nie su vysoke naroky, mas standardy, drz sa ich 🙏🏻 rovnake rovnake pritahuje takze viem ze najdes takeho akeho hladas ❤️ nedaj sa odradit mrenami ktore su frustrovane zivotom, chod si za svojim ☀️😎

anonym_bb9fbc
1. mar 2026
@anonym_0f6306

@zuzana76 nepotrebujem mat spoločný účet s chlapom, som svojpravna osoba. Taktiež co sa tyka toho ze teraz som s deťmi doma neznamená, že mi skončil môj osobný život. Ale keď idem raz za čas von s babami do mesta, nebudem pýtať peniaze od muža na kino, divadlo ci kávu. To iste napr.kadernicka. aj keď samozrejme muz mi vždy nechal peniaze. Tie som si ale odložila a kúpila za to napr.topanky dieťaťu a pod.

@anonym_0f6306 ty si si to asi zoe vylozila co chce autorka a hned si na nu hodila, ze chce sponzora. Jej poziadavka, aby sa muz postaral o nu a deti financne pocas obdobia MD a RD neznamena ze si od neho bude pytat vreckove aby isla na kavu, ale ze sa nemusi bat, ci detom kupi kvalitne maso, zeleninu a ovocie. Aspon ja to tak vnimam a je to aj moj pohlad. Nemam problem na RD zaplatit nakup, kupit muzovi co chce ale nemam zaujem obracat v obchode korunu a premyslat nad tym, ci mozem dietatu dopriat kvalitne potraviny a nedavat mu na obed cestoviny so syrokremom cely mesiac.
Ja to tak vnimam najma kvoli tomu, ze poznam prilis vela muzov, ktori si s tebou este pred svadbou a detmi delia ucet presne na cent za kazdu hlupost stylom moje, fvoje a potom tu citame prilis vela pripadov, kedy zeny nemaju na zivot, lebo maju z rodicovskeho prispevku zatiahnut vsetko a on im este vykrici aj to, ze su doma a neskor ma poziadavku aby isli do prafe a starali sa o deti.
Su prechodne obdobia vo vztahu ako napr strata zamestnania (hocikoho z partnerov), pripadne ta MD a RD a treba sa vediet vzajomne potiahnut.
Nevidim nic specialne na jej narokoch, su uplne bezne a povedala by som az minimalne (aspon to co tu spomenula), som od nej starsia, mam partnera akeho ona pozaduje a nemam dovod sa do nej navazat, ze je mlada a naivna. Autorka vie co chce a nech si ide za tym. Zelam jej to. Aby tu potom nemusela ako ine plakat, ze nema na nakup beznych veci.

marijan2025
1. mar 2026

@anonym_autor Nemáš vysoké nároky - to čo píšeš sú prirodzene potreby a túžby ženy.Píšeš veľmi dobre,priam ukážkovo z knižky o manželstve: Moje túžby,tvoje túžby.Ale platí to aj v reálnom živote.

Presne tak to je - žena potrebuje náklonnosť, komunikáciu s partnerom,dostatok financií aby mohla viesť normálne finančne zabezpečený život, dôveru v partnera a keď sa rozhodnú mať deti, tak,aby bol dobrým otcom. Presne, nebudeš si brať nesympatického.Podobné názory sú tiež dôležité.Lebo za seba môžem povedať, že PROTIKLADY SA NEPRITAHUJÚ ,protiklady si idú na nervy. To hovorím zo skúsenosti 24 rokov manželstva.Ale tiež z praxe hovorím, že je to zároveň dobré,aby sa dopĺňali.Priklad: ja som viac komunikatívny,tak som napríklad chodil s deťmi po doktoroch,ale nebavilo ma sledovať dávkovanie liekov.To zase ukážkovo zvládala ona.Ja som si nevedel predstaviť z našich výplat niečo " vyčarovať" . Manželka vie robiť s peniazmi - nasporí na dovolenku, poistky, opravu auta,atď atď.

Hľadaj partnera radšej dlhšie,spoznávaj ho, kľudne sa ho medzi rečou pýtaj na jeho názory na oblasti, ktoré sú pre teba dôležité.Záleží aj s akej rodiny pochádza, či dostal v rodine lásku, či ju potom vie dať tebe.Lebo nemôže ti dať, čo nedostal.Aby nebol taký,ako hovorí naša 19 ročná dcéra, že hľadá ďalšiu maminku a nie partnerku.

Lebo na začiatku vzťahu je ZAMILOVANOSŤ.A zamilovanosť po lopate je fyzická príťažlivosť, sexualita.A keď sme my muži priťahovaní k aktratívnej partnerke,tak sme aj milí,aj kvety nosíme,aj komunikujeme, pýtame sa na každý detail v práci,a o živote a počúvame o všetkom, čo žena rozpráva atď.

Napriek tomu, že je intimita vo vzťahu kľúčová - zaberá plus mínus 80% vzťahu, potrebné sú aj ostatné oblasti- tie, ktoré spomínaš.Velmi podstatný je CHARAKTER - tvoj aj partnerov.Lebo veľakrát sú chvíle, keď si partneri nenaplnia tie vzájomné potreby prirodzene a proste sa rozhodnú urobiť ústretový krok jeden voči druhému.

Príklad: mne dvadsať rokov manzelka rozpráva, čo zažila v robote.A ja proste viem, že to čo zažila dnes , zažila aj pred rokom,aj piatimi rokmi a to isté zažije budúci týždeň.Ja už poznám všetkých v jej práci. Alebo sme išli na dovolenku do Chorvátska alebo Talianska a pýtam sa v deň odchodu: láska, načo sa najviac tešíš? Odpoveď: na cestu domov 😃. Proste ju more nebaví,ale ide tam kvôli mne a kvôli dcére.Čiže dôležitá je aj ochota,obeta,alebo ústretovosť,alebo ako sa to nazve.

Teraz sa to síce " veľmi nenosí" a budú ma tu kritizovať možno,ale nebuď mu hneď ústretová vo "všetkom". A príklad po dvoch rokoch,alebo proste nejakom čase, keď by si/ste rozmýšľali o spoločnom živote, skús mu nadhodiť manželstvo.( ak si s tým ok) a tam sa ukáže charakter nás mužov, či to myslíme vážne a či si nechávame " zadné dvierka".

Pokojne sa drž svojích " nárokov" na partnera,lebo s ním budeš žiť ty a nie tvoje známe alebo kamarátky.Aj keby to hľadanie trvalo dlhšie, bude to stáť za to.Držíme ti aj s manželkou palce.👍

autor
1. mar 2026
@anonym_bb9fbc

@anonym_0f6306 ty si si to asi zoe vylozila co chce autorka a hned si na nu hodila, ze chce sponzora. Jej poziadavka, aby sa muz postaral o nu a deti financne pocas obdobia MD a RD neznamena ze si od neho bude pytat vreckove aby isla na kavu, ale ze sa nemusi bat, ci detom kupi kvalitne maso, zeleninu a ovocie. Aspon ja to tak vnimam a je to aj moj pohlad. Nemam problem na RD zaplatit nakup, kupit muzovi co chce ale nemam zaujem obracat v obchode korunu a premyslat nad tym, ci mozem dietatu dopriat kvalitne potraviny a nedavat mu na obed cestoviny so syrokremom cely mesiac.
Ja to tak vnimam najma kvoli tomu, ze poznam prilis vela muzov, ktori si s tebou este pred svadbou a detmi delia ucet presne na cent za kazdu hlupost stylom moje, fvoje a potom tu citame prilis vela pripadov, kedy zeny nemaju na zivot, lebo maju z rodicovskeho prispevku zatiahnut vsetko a on im este vykrici aj to, ze su doma a neskor ma poziadavku aby isli do prafe a starali sa o deti.
Su prechodne obdobia vo vztahu ako napr strata zamestnania (hocikoho z partnerov), pripadne ta MD a RD a treba sa vediet vzajomne potiahnut.
Nevidim nic specialne na jej narokoch, su uplne bezne a povedala by som az minimalne (aspon to co tu spomenula), som od nej starsia, mam partnera akeho ona pozaduje a nemam dovod sa do nej navazat, ze je mlada a naivna. Autorka vie co chce a nech si ide za tym. Zelam jej to. Aby tu potom nemusela ako ine plakat, ze nema na nakup beznych veci.

@anonym_bb9fbc ďakujem za pekný komentár. Ty si ma pochopila. Štve ma, že tá druhá skupina ma tu nazýva ako sa chcem nechať živiť, pritom ja do práce chodím a aj budem ale presne nechcem riešiť ty mi doplať 5 eur lebo som ti kúpil šampón, čo je mimochodom občas aj realita a jedna moja blízka kamoška takto žila a nie len ona. V rodine sa ide sesternica rozvádzať s mužom lebo nemala si za čo kúpiť ani krém na tvár lebo jej muž nedal peniaze a pre malú kupovala veci z materskej a aj jedlo domov a nevychádzalo to a to ona je fakt skromná, ona nechodí ani na nechty a kaderníčke raz za rok.

autor
1. mar 2026
@marijan2025

@anonym_autor Nemáš vysoké nároky - to čo píšeš sú prirodzene potreby a túžby ženy.Píšeš veľmi dobre,priam ukážkovo z knižky o manželstve: Moje túžby,tvoje túžby.Ale platí to aj v reálnom živote.

Presne tak to je - žena potrebuje náklonnosť, komunikáciu s partnerom,dostatok financií aby mohla viesť normálne finančne zabezpečený život, dôveru v partnera a keď sa rozhodnú mať deti, tak,aby bol dobrým otcom. Presne, nebudeš si brať nesympatického.Podobné názory sú tiež dôležité.Lebo za seba môžem povedať, že PROTIKLADY SA NEPRITAHUJÚ ,protiklady si idú na nervy. To hovorím zo skúsenosti 24 rokov manželstva.Ale tiež z praxe hovorím, že je to zároveň dobré,aby sa dopĺňali.Priklad: ja som viac komunikatívny,tak som napríklad chodil s deťmi po doktoroch,ale nebavilo ma sledovať dávkovanie liekov.To zase ukážkovo zvládala ona.Ja som si nevedel predstaviť z našich výplat niečo " vyčarovať" . Manželka vie robiť s peniazmi - nasporí na dovolenku, poistky, opravu auta,atď atď.

Hľadaj partnera radšej dlhšie,spoznávaj ho, kľudne sa ho medzi rečou pýtaj na jeho názory na oblasti, ktoré sú pre teba dôležité.Záleží aj s akej rodiny pochádza, či dostal v rodine lásku, či ju potom vie dať tebe.Lebo nemôže ti dať, čo nedostal.Aby nebol taký,ako hovorí naša 19 ročná dcéra, že hľadá ďalšiu maminku a nie partnerku.

Lebo na začiatku vzťahu je ZAMILOVANOSŤ.A zamilovanosť po lopate je fyzická príťažlivosť, sexualita.A keď sme my muži priťahovaní k aktratívnej partnerke,tak sme aj milí,aj kvety nosíme,aj komunikujeme, pýtame sa na každý detail v práci,a o živote a počúvame o všetkom, čo žena rozpráva atď.

Napriek tomu, že je intimita vo vzťahu kľúčová - zaberá plus mínus 80% vzťahu, potrebné sú aj ostatné oblasti- tie, ktoré spomínaš.Velmi podstatný je CHARAKTER - tvoj aj partnerov.Lebo veľakrát sú chvíle, keď si partneri nenaplnia tie vzájomné potreby prirodzene a proste sa rozhodnú urobiť ústretový krok jeden voči druhému.

Príklad: mne dvadsať rokov manzelka rozpráva, čo zažila v robote.A ja proste viem, že to čo zažila dnes , zažila aj pred rokom,aj piatimi rokmi a to isté zažije budúci týždeň.Ja už poznám všetkých v jej práci. Alebo sme išli na dovolenku do Chorvátska alebo Talianska a pýtam sa v deň odchodu: láska, načo sa najviac tešíš? Odpoveď: na cestu domov 😃. Proste ju more nebaví,ale ide tam kvôli mne a kvôli dcére.Čiže dôležitá je aj ochota,obeta,alebo ústretovosť,alebo ako sa to nazve.

Teraz sa to síce " veľmi nenosí" a budú ma tu kritizovať možno,ale nebuď mu hneď ústretová vo "všetkom". A príklad po dvoch rokoch,alebo proste nejakom čase, keď by si/ste rozmýšľali o spoločnom živote, skús mu nadhodiť manželstvo.( ak si s tým ok) a tam sa ukáže charakter nás mužov, či to myslíme vážne a či si nechávame " zadné dvierka".

Pokojne sa drž svojích " nárokov" na partnera,lebo s ním budeš žiť ty a nie tvoje známe alebo kamarátky.Aj keby to hľadanie trvalo dlhšie, bude to stáť za to.Držíme ti aj s manželkou palce.👍

@marijan2025 ďakujem moc❤️

luizina
1. mar 2026
@sissy27

@anonym_autor podla mna su to uplne normalne naroky na partnera, dokonca by som povedala, ze uplne zakladne. Blbe je, ze v dnesnej dobe je maloktory chlap schopny / ochotny ich splnit a preto vela zien zostava radsej single nez mat na krku spoteneho uhundraneho nemakacenka.

@sissy27 som na prvej strane a uplne sto pro suhlasim s tym, co si napisala. Su to uplne obycajne poziadavky, dokonca zakladne a ano, chlap by mal zarobit tak, aby bol schopny sa postarat o rodinu v case, ked bude zena na materskej. Neviem co je na tom take nezvycajne. Jasne, mozu sa vymenit, alebo prestriedat, alebo proste bude doma len zena, ale ta poziadavka je uplne v poriadku.

anonym_3e6477
1. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_3e6477 postavu mam velmi peknu, som chudá a jemne vyšportovaná. Cvičím 3x do týzdňa silovo kondičné tréningy. 165 cm mám a 50 kg 🙂 a povahovo nech si každý skúsi sám. 🙂

@anonym_autor
Tak to máš pravdu,muži majú pred takými kočkami rešpekt...

anonym_23c8fc
1. mar 2026
@som_realistka

Zdravim, mam pocit, ze na MK su dve skupiny, jedna ktora sa zhrkne, ked je tu tema, som na RD a muz ma nuti platit vsetko 50 na 50 a nme to nevychadza, tak je tu 50 prispevkov o tom, ze muz sa ma postarat o rodinu ked je zena na RD lebo sa stara o ich dieta, a tuto, ked sa dievcina zamysla nad tym, ze chce muza co sa o nu postara pocas doby co sa ona bude starat o ich dieta je oznacovana pomaly za zlatokopku najhrubsieho zrna. Jedina chyba je, ze to povedala nahlas, ktora zena si vedome vyberie chlapa co sa nevie a nechce starat o rodinu.

@som_realistka ja toto očakávam od muža ako samozrejmosť, že sa v rámci možnosti obaja v čo najväčšej miere postaráme o výchovu a zabezpečenie, preto by som (a asi väčšina žien) o tom ani nepísala.
Ak ale žena napíše zvlášť.. “aby vedel zarobiť kvôli materskej” vyvoláva to dojem, že buď od muža očakáva nadštandard alebo považuje za niečo výnimočne, že vtedy sa muž viac podieľa finančne a žena starostlivosťou - v obidvoch prípadoch mi to príde zvláštne

siska53
1. mar 2026

@anonym_autor Ja si myslim, ze mas uplne normalne naroky na muza. Drzim paste, nech na takeho aj natrafis.

anonym_a31b68
1. mar 2026
@anonym_8e00cc

@anonym_e2af13 Vzdy ked pocujem, budem radsej sama, tak ma zaujima, ci ti ludia chcu byt naozaj sami dalsich 40 rokov do 85 (priemerny vek dozitia zien). Najskor ano a ked ich to prestane bavit, zistia, ze uz sa s tym neda seknut, lebo uz nie je s kym.

@anonym_8e00cc no keby ich utýral chlap tak sa 85 určite nedožijú.

betulinka1
1. mar 2026

@anonym_autor za mna super. Naroky bezne, nic extra.

dkethe
1. mar 2026
@anonym_8e00cc

Aby vedel zarobit kvoli materskej. Mas VS, chod do prace a on moze zostat na rodicovskej. Alebo sa mozte prestriedat. Ocakavanie, aby (iba on) zarobil, je narocne ... Cize ak ponukas, co cakas, tak sa zamysli nad bodom, aby "zarobil". Lebo to neponukas. Ak ma zarobit tolko ako ty, take ocakavanie je v poriadku.

@anonym_8e00cc mne sa hrozne paci pojem "nezavzdušňuj sa" 😅😅 ak by som ti mala reagovat, tak takto.

autorka, toto su vpodstate minimalne naroky. davno su prec casy, ked nam tikajuce hodiny privreli oci, a kazda druha zije v biednom manzelstve, len aby bola vydata 💪💪
nedaj si naroky nikym znizit, aj za cenu ze ostanes sama. radsej sama nez s chjom.

anonym_a639c1
1. mar 2026

@anonym_autor poctivo som precital celu diskusiu. Ako uz zvykne byt, diabol je ukryty v detailoch. Robit sudy z kusych informacii nie je na mieste. O to viac, ked informacna asynchrona, teda clovek povie iba to co chce, a to podstatne ostava zamlcane. Povedane toho bolo vela. Dlho som to nevedel uchopit. Na jednej strane tvoje poziadavky poziadavky su legitimne. V zasade obycajne. Ale nemohol som sa zbavit pocitu "red fleg". A ani neviem. Z tvojho vlastneho opisu teba ako zeny, mi nieco hovori, ze vlastne by si mala mat jeden problem, a to vybrat si toho jedneho zo zastupu "dokonalych" partnerov. Ale zda sa, ze sitacia je trochu ina. Pre mna podstatna info prisla pri opise tvojej rodiny, a tvojej mami. Samozrejme, tu tiez varim z vody anekdotalnych naznakov. Moje myslienkove pochody, opisujes mamu ako velmi atraktivnu osobu, rodina so zasadnym financnym zazemim. Nechcem pracovat s dojmami a domyslanim. Vedela by si povedat nieco o tvojom otcovi? Je tvoj otec uspesny muz? Ma nejaky typ spolocenskeho postavenia?

grimnir
1. mar 2026

Ešte stále tu vojnujete? To nemáte čo robiť? Všetci choďte povinne sexovať a túto kapitolu zavrieť.

anonym_23c8fc
1. mar 2026
@grimnir

Ešte stále tu vojnujete? To nemáte čo robiť? Všetci choďte povinne sexovať a túto kapitolu zavrieť.

@grimnir ja som práve dosexovala, tak si práve na chvíľku dávam nejaké ľahké čítanie.

autor
1. mar 2026
@anonym_23c8fc

@som_realistka ja toto očakávam od muža ako samozrejmosť, že sa v rámci možnosti obaja v čo najväčšej miere postaráme o výchovu a zabezpečenie, preto by som (a asi väčšina žien) o tom ani nepísala.
Ak ale žena napíše zvlášť.. “aby vedel zarobiť kvôli materskej” vyvoláva to dojem, že buď od muža očakáva nadštandard alebo považuje za niečo výnimočne, že vtedy sa muž viac podieľa finančne a žena starostlivosťou - v obidvoch prípadoch mi to príde zvláštne

@anonym_23c8fc no ja čo stretávam mužov tak to sú vacšina ten typ čo sotva uživia seba alebo sú to lakomci a potom je tú tretia skupina, ktorej je tu málo a aj tam to nie vždy klapne záujmami alebo kadečím. Ja som pred 2 týždnami platila za kamarátku benzín, čo nás viezol jej ex domov a to sa sám ponúkol ale mali medzi sebou spory a ona je na tom finančne LTT. A on jej vypisoval správy, že jej to má zaplatiť tak som si vypytala cislo uctu a poslala tých pár korún. Taktiež som zažila, že som šla na rande s chlapom, ktorý zarábal nadpriemerne jazdil na mercedese a na našom 2. rande kde ma zobral do bežnej kaviarne v meste tak som počúvala aké to je drahé. A takýchto príbehov som počula XY. Akože fakt toto nie. Potom je tu druhá skupina, pre ktorú je toto totálne cudzie. Ja som sa raz byvalého priatela spýtala, či si môžem dať tú 8-eurovú palacinku, prišlo mi to veľa a potom som si uvedomila, že čo sa vlastne pýtam. Jednoducho som zažila aj iné reči typu kino sú vyhodené peniaze, večera je zbytočná a vlastne byť stále len doma maximálne íst do prírody to bolo správne.

autor
1. mar 2026
@anonym_a639c1

@anonym_autor poctivo som precital celu diskusiu. Ako uz zvykne byt, diabol je ukryty v detailoch. Robit sudy z kusych informacii nie je na mieste. O to viac, ked informacna asynchrona, teda clovek povie iba to co chce, a to podstatne ostava zamlcane. Povedane toho bolo vela. Dlho som to nevedel uchopit. Na jednej strane tvoje poziadavky poziadavky su legitimne. V zasade obycajne. Ale nemohol som sa zbavit pocitu "red fleg". A ani neviem. Z tvojho vlastneho opisu teba ako zeny, mi nieco hovori, ze vlastne by si mala mat jeden problem, a to vybrat si toho jedneho zo zastupu "dokonalych" partnerov. Ale zda sa, ze sitacia je trochu ina. Pre mna podstatna info prisla pri opise tvojej rodiny, a tvojej mami. Samozrejme, tu tiez varim z vody anekdotalnych naznakov. Moje myslienkove pochody, opisujes mamu ako velmi atraktivnu osobu, rodina so zasadnym financnym zazemim. Nechcem pracovat s dojmami a domyslanim. Vedela by si povedat nieco o tvojom otcovi? Je tvoj otec uspesny muz? Ma nejaky typ spolocenskeho postavenia?

@anonym_a639c1 ano otec je úspešný muž a dokonca aj atraktívny mal nápadníčky 30tničky… ale čo s tým má on?

anonym_356161
1. mar 2026

@anonym_autor milujem tieto komentare o peniazoch.. je uplne v poriadku hladat si zabezpeceneho muza (aj tie ostatne veci).. ja by som si s takym co zarobi priemerny plat tiez dieta nespravila.. ja osobne som povodne deti nechcela presne prave kvoli tomu ze som si nechcela po financnej stranke nic odopierat, az ked som spoznala sucasneho uspesneho muza, som zmenila nazor nakolko som vedela ze moj zivot si ponecha doterajsi komfort aj s detmi.. bohuzial vacsina obyvatelstva je nastavena tak ze ani nerozmyslaju ci na to maju a tie deti si spravia a potom zivoria cela rodina

autor
1. mar 2026
@anonym_a639c1

@anonym_a639c1 takto čo sa týka mojích záujemcov tak veľká väčsina muzov, ktorá sa o mňa zaujíma sú starší ženáči alebo celkovo starší muži. Áno majú postavenie, financie ale ja fakt nechcem o 20 rokov staršieho. A tých je veľa. Do práce mi chodili aj kvety. Nie raz som dostala pozvanie na luxusnú dovolenku ale ja chcem normálny rovnocenný vzťah. Potom čo som mala vekovo primeraných a o ktorých som ja mala záujem tak jeden bol vyhýbavý, ďalší mi prišiel, že ma berie ako zadné vrátka a posledný bol neslutočný žiarlivec, ktorý som mala pocit, že ma začal nenávidieť, pretože pochádzal z hroznej rodiny - mala som pocit, že sa nenávidia všetci a ja mám dobré rodinné vztahy a máme sa dobre a prišiel mi ako vypočítavec. Ale nerandím dlho čize.

anonym_356161
1. mar 2026

@anonym_autor A este jedna vec.. vsimni si ze najviac o “zlatokopkach” hovoria presne ti co ziadne peniaze nemaju.. uspesny a zabezpeceny muz taketo veci absolutne neriesi, taky to berie ako svoje plus, ze nieco dokazal a aj vdaka tomu je atraktivny pre kvalitne zeny co maju tiez co muzovi ponuknut

anonym_0f6306
1. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_bb9fbc ďakujem za pekný komentár. Ty si ma pochopila. Štve ma, že tá druhá skupina ma tu nazýva ako sa chcem nechať živiť, pritom ja do práce chodím a aj budem ale presne nechcem riešiť ty mi doplať 5 eur lebo som ti kúpil šampón, čo je mimochodom občas aj realita a jedna moja blízka kamoška takto žila a nie len ona. V rodine sa ide sesternica rozvádzať s mužom lebo nemala si za čo kúpiť ani krém na tvár lebo jej muž nedal peniaze a pre malú kupovala veci z materskej a aj jedlo domov a nevychádzalo to a to ona je fakt skromná, ona nechodí ani na nechty a kaderníčke raz za rok.

@anonym_autor toto co píšeš ty si klasické problémy, za ktoré si ženy môžu samé. Nikdy by som nebola s chlapom, ktorý by mi povedal, ze si mame deliť nálady 50:50. Pozor, teraz netvrdím, že ma on platit všetko. Ja nemám problém zaplatiť aj večeru ale aby sme sa takto delili, na to chlapa nepotrebujem. A presne tieto ženy majú potom problémy aj v manzelstvach. Ano, aj ja poznám takých debilov, ale oni takí boli aj predtým. Takže logicky si s takým neurobím dieta. Ty môžeš mať akékoľvek požiadavky, ale pokiaľ toho chlapa tak nevyhovujú, mas smolu. A uprimne podľa niektych tu je mi skutočne ľúto tých dievčat (do buducna).

meduzzzka
1. mar 2026

Ja som sa rozisla v 30 po 8 ročnom vzťahu. Bola som single 6 rokov tiež som veľa preberala podľa môjho okolia. A nemohla som urobiť pre seba lepšie. Veľa žien si vezme prvého chmuľa, lenivého nezamestnaného, lebo okolie ich presviedči že naozaj nemajú na výber. Stačí si pozrieť tuto čo píšu ženy ako žijú so svojimi rodinami. Doslova zničené životy a rodiny. Pekne si investuj do svojho bývania, najlepšie čo môžeš pre seba urobiť. Pracuj na sebe, preberaj, a pán dokonalý príde. Dokonca lepší ako si si vysnívala.
A tiež žiadne 50/50 chlap má byť chlap. Nehovorím že ti má platiť celý život ale chlap sa jednoducho musí vedieť postarať o svoju ženu a rodinu.