icon

Mám zlú optiku vo vzťahu? Váš názor!

Dnes o 10:20

Ahojte, len by som chcela vedieť váš názor na vec, lebo už mám asi ja pokrivenú optiku. Môj priateľ býva so starším otcom, ktorý má momentálne problém s kĺbom a potrebuje pomoc pri chôdzi. Na víkendy si ho niekedy berie jeho brat s manželkou. Dnes si ho berú a budú s ním do soboty. Chceli sme ísť na výlet do Maďarska, ale môj priateľ povedal, že v sobotu to nebude vhodné, že poďme v piatok. Ja som mala na zajtra kaderníka po práci a cez deň som mala byť v práci. Zobrala som si dovolenku, kaderníka presunula o týždeň a teda, ja som sa prispôsobila, aby sme mohli ísť zajtra. Dnes sa ho pýtam, že idem po práci okolo 15,30 vybrať okuliare, či sa chce pridať, alebo pôjdem sama. Ja som chcela ísť do inej optiky, ale on trvá, že mám ísť tam, že má najlepšie ceny a prístup... tak som myslela, že mi pomôže vybrať rám.
Povedal mi, že on by rád išiel, ale po otca prídu až okolo 17.00. (optiku o 17.00 zatvárajú).
Tak som sa opýtala, veď aký je problém? Otec počká doma tú hodinku a pol a potom prídu po neho. Odpoveď bola, že to sa nedá, lebo on ho musí odprevadiť dole pred blok, aj s taškami. A prečo nemôžu oni prísť po neho hore? Nie, lebo vždy je to zaužívané tak, že on otca odnesie dole pred blok, aby nemuseli vychádzať z auta, on mu pomôže, aj ho odnesie.. takto to robia vždy predsa.

Nevedela som čo povedať. Zastala som. Tak ja si zoberiem zajtra dovolenku a preložím kaderníka, lebo on chce ísť iba piatok a nie v sobotu.

Ale on nemôže ísť so mnou, lebo ... viem, že je to totálna hlúposť a jasne, že pôjdem do optiky sama. Len mi to príde, že ja sa prispôsobím, a on sa neprispôsobí nikdy. Mám zlú optiku?
Áno, a preto idem na očné 😎.

Strana
z3
mimaapeto
Dnes o 10:23

hľadáš problém tam kde nie je... bežne chodím do optiky sama... nemusíte všetko robiť spolu a pokiaľ robíte všetko spolu časom to jednému alebo druhému začne ísť na nervy🙂

dadis
Dnes o 10:25

@anonym_autor Tak vela krat pouzite slovo optika v jednom prispevku som este necitala 😅.. riesis hluposti, mozno je za tym viac, nez si obsiahla v prispevku, ale takto to vyzera, ze prehanas. Mmch cenila by som si starostliveho partnera, akeho mas..

muzula
Dnes o 10:26
@mimaapeto

hľadáš problém tam kde nie je... bežne chodím do optiky sama... nemusíte všetko robiť spolu a pokiaľ robíte všetko spolu časom to jednému alebo druhému začne ísť na nervy🙂

Ale o tom príspevok vôbec nebol, že majú všetko robiť spoločne. Príspevok bol o tom, že autorka robí pomerne veľké ústupky a keď čaká niečo podobne od partnera, tak sa nedočká.

autor
Dnes o 10:26
@mimaapeto

@mimaapeto samozrejme, že viem ísť do optiky sama. Všade chodím viac menej sama. Mnohí ani nevedia, že mám priateľa. Išlo mi skôr o to, že ja sa prispôsobím, zoberiem dovolenku, preložím... pritom mne vyhovuje sobota a on neurobí nič.

dadis
Dnes o 10:28
@anonym_autor

@mimaapeto samozrejme, že viem ísť do optiky sama. Všade chodím viac menej sama. Mnohí ani nevedia, že mám priateľa. Išlo mi skôr o to, že ja sa prispôsobím, zoberiem dovolenku, preložím... pritom mne vyhovuje sobota a on neurobí nič.

@anonym_autor A on si nebral dovolenku? Za mna si to v piatok viac uzijete, nebude tak plno ako v sobotu.. v podstate prelozit si kadernicku o tyzden a vziat si dovolenku kvoli rekreacii nie je az taka velka obeta..

anonym_266015
Dnes o 10:29

Nie je tam u nich nejaký problém s parkovaním? Je platené alebo sa zle hľadá miesto? Má brat so ženou kluce od brány, bytu? To mi napadá ako logické dôvody, prečo dedkovi treba pomôcť dole a nemôže ísť brat pre neho hore… prispôsobiť sa spoločnému výletu a návšteve optiky je veľký rozdiel, optika naozaj nie je pre mňa podstatná spoločná aktivita, aby sa jej jeden musel prispôsobiť, výlet už áno… ale asi to nebude len o tejto jednej situacii… tiež si sa ale prispôsobiť nemusela

mimaapeto
Dnes o 10:29
@muzula

Ale o tom príspevok vôbec nebol, že majú všetko robiť spoločne. Príspevok bol o tom, že autorka robí pomerne veľké ústupky a keď čaká niečo podobne od partnera, tak sa nedočká.

@muzula a povedala mu že v piatok čo má?? podľa mňa nie zariadila sa podľa toho ako to on chcel a on isto nevedel že má kaderníka atd... slabá komunikácia žiaľ...

autor
Dnes o 10:31
@dadis

@anonym_autor A on si nebral dovolenku? Za mna si to v piatok viac uzijete, nebude tak plno ako v sobotu.. v podstate prelozit si kadernicku o tyzden a vziat si dovolenku kvoli rekreacii nie je az taka velka obeta..

@dadis nie, on si nemusel brať dovolenku. Ja áno. vedel, že tam mám kaderníka. Že si ho mám preložiť. On si vymyslel program, ja nás tam odveziem. priveziem a on sa zúčastní. A budem môcť byť rada, že so mnou niekde bol a máme dovolenku za sebou.

januska12323

To je situácia, ktorú by som nijak neriešila ani nepísala na koňa. Pokiaľ ste sa nedohodli jasne už pred týždňom, alebo kedy si si dala dovolenku, tak na poslednú chvíľu čakať a pýtať sa je divné.

dadis
@anonym_autor

@dadis nie, on si nemusel brať dovolenku. Ja áno. vedel, že tam mám kaderníka. Že si ho mám preložiť. On si vymyslel program, ja nás tam odveziem. priveziem a on sa zúčastní. A budem môcť byť rada, že so mnou niekde bol a máme dovolenku za sebou.

@anonym_autor Tak vidis, problem je niekde inde a nie v tejto konkretnej situacii

mimaapeto
Dnes o 10:32
@anonym_autor

@anonym_autor a kvôli čomu si s ním? zatiaľ nič dobré si o ňom nepovedala 🙂

autor
Dnes o 10:32
@mimaapeto

@muzula a povedala mu že v piatok čo má?? podľa mňa nie zariadila sa podľa toho ako to on chcel a on isto nevedel že má kaderníka atd... slabá komunikácia žiaľ...

@mimaapeto jasne, povedala som mu pred 3t, že mám prácu, musím byť v práci a mám kaderníka. Že si to mám preložiť. Tak som si kaderníka preložila, v práci zobrala dovolenku a ráno ešte pred výletom idem do práce odniesť veci...

anonym_266015
Dnes o 10:33
@anonym_autor

@anonym_autor s čo by sa stalo, keby si mu povedala, že nie, pôjdeme v sobotu, mne to v ten piatok naozaj nevyhovuje?

autor
Dnes o 10:34
@anonym_266015

@anonym_autor s čo by sa stalo, keby si mu povedala, že nie, pôjdeme v sobotu, mne to v ten piatok naozaj nevyhovuje?

@anonym_266015 nešli by sme v sobotu.

anonym_65c0a6
Dnes o 10:34

@anonym_autor mozno to maju tak zauzivane lebo je problem zaparkovat a ked zaparkuju niekde daleko otec ma problem tam dojst. Takto zastavia priamo pred vchodom, stary pan nastupi, nalozia tasky a odchadzaju.
Ale to je vedlajsie. Ked sa musis stale ty prisposobovat mozno by to stalo o vaznu debatu, kde to preberiete. Podla toho ako dopadne debata sa zariadis. Mozno to chce debatu s nim, mozno len sama so sebou by si si to mala prebrat, ci ti ten vztah aj nieco dava alebo len berie, ci ste vobec rovnocenni partneri.

autor
Dnes o 10:36
@anonym_65c0a6

@anonym_autor mozno to maju tak zauzivane lebo je problem zaparkovat a ked zaparkuju niekde daleko otec ma problem tam dojst. Takto zastavia priamo pred vchodom, stary pan nastupi, nalozia tasky a odchadzaju.
Ale to je vedlajsie. Ked sa musis stale ty prisposobovat mozno by to stalo o vaznu debatu, kde to preberiete. Podla toho ako dopadne debata sa zariadis. Mozno to chce debatu s nim, mozno len sama so sebou by si si to mala prebrat, ci ti ten vztah aj nieco dava alebo len berie, ci ste vobec rovnocenni partneri.

@anonym_65c0a6 je tam miesto na parkovanie. On moze ostat v aute a ona moze ist hore po ocina a zobrat tasku. Nie je to raketova veda. Ale kto nechce, hlada dovody.

anonym_65c0a6
Dnes o 10:39
@anonym_autor

@anonym_65c0a6 je tam miesto na parkovanie. On moze ostat v aute a ona moze ist hore po ocina a zobrat tasku. Nie je to raketova veda. Ale kto nechce, hlada dovody.

@anonym_autor no a ten zvysok co som pisala? Precitala si?
Z tvojich odpovedi priam citit, ze ty sa v tom vztahu necitis ani milovana, ani respektovana, ani rovnocenna tak na aky fras ten vztah nasilu drzis? Nad tym rozmyslaj, nie nad tym, ci sa da alebo neda zaprkovat u frajera pred panelakom.

anonym_ff50e9
Dnes o 10:40

Ked ma taky stary clovek problem s chodzou, je bezpecne ho nechat 1,5 hodinu sameho doma ako si ty navrhla? Ked bude pocas tej 1,5 hodiny potrebovat ist na wc, ako tam dojde sam?

anonym_266015
Dnes o 10:41
@anonym_autor

@anonym_266015 nešli by sme v sobotu.

@anonym_autor tak potom podľa všetkého čo píšeš, je ten problém o dosť zložitejší a v tejto na prvý pohľad banálneho situácii to na teba len doľahlo… takzvaná posledná kvapka…

autor
Dnes o 10:41
@anonym_ff50e9

Ked ma taky stary clovek problem s chodzou, je bezpecne ho nechat 1,5 hodinu sameho doma ako si ty navrhla? Ked bude pocas tej 1,5 hodiny potrebovat ist na wc, ako tam dojde sam?

@anonym_ff50e9 po byte normalne chodi v pohode .. len vonku potrebuje pomoc. Je to 15m.

anonym_fa199f
Dnes o 10:42

@anonym_autor tak sa neprisposobuj, ked ti to nevyhovuje, ved to nie je nieco za nieco. Ja si beriem dovolenku tak ty pod so mnou do optiky.
Ja mam pocit ze ty tu pises pravidelne a stale to je o nejakej logistike s chodenim spolu s chlapom do obchodov, a chlapovi sa nechce lebo ma svoj zauzivany sposob prezivania. DM, Lidl? dobre si pamatam? Nebola si to ty aj s tym prekvapenim pod dverami na narodky? Nechce sa mi verit, ze je takych zien viac.

autor
Dnes o 10:43
@anonym_266015

@anonym_autor tak potom podľa všetkého čo píšeš, je ten problém o dosť zložitejší a v tejto na prvý pohľad banálneho situácii to na teba len doľahlo… takzvaná posledná kvapka…

@anonym_266015 no ved jasne, ze ano, si myslis, ze neviem ist sama do optiky? Skor by som bola prekvapena, keby som to tej optiky isla s nim. Vcera som sama bola vecer na neurologii, davali mi infuzie a injekcie od bolesti, bola som aj na CT. myslis, ze bol niekto pri mne?

autor
Dnes o 10:43
@anonym_fa199f

@anonym_autor tak sa neprisposobuj, ked ti to nevyhovuje, ved to nie je nieco za nieco. Ja si beriem dovolenku tak ty pod so mnou do optiky.
Ja mam pocit ze ty tu pises pravidelne a stale to je o nejakej logistike s chodenim spolu s chlapom do obchodov, a chlapovi sa nechce lebo ma svoj zauzivany sposob prezivania. DM, Lidl? dobre si pamatam? Nebola si to ty aj s tym prekvapenim pod dverami na narodky? Nechce sa mi verit, ze je takych zien viac.

@anonym_fa199f aky Lidl? Neviem teraz. Nemal narodeniny, este len bude mat.

anonym_7d8c64
Dnes o 10:45

ahoj, ja len ze mi je to luto, ale ocividne do vztahu davas viac ako on...uz len v tom robeni ustupkov, a zaroven pises je ze to tvoj priatel -- mate v plane aj manzelstvo? prepac, ale podla mna je na case kusok otvorit oci a nenechat so sebou zametat, jasne, mne sa to lahko pise ako tretej nezainteresovanej osobe, no máš na viac žena...

anonym_266015
Dnes o 10:47
@anonym_autor

@anonym_266015 no ved jasne, ze ano, si myslis, ze neviem ist sama do optiky? Skor by som bola prekvapena, keby som to tej optiky isla s nim. Vcera som sama bola vecer na neurologii, davali mi infuzie a injekcie od bolesti, bola som aj na CT. myslis, ze bol niekto pri mne?

@anonym_autor no len prišla si sa sem spýtať na túto situáciu a všetko ostatné odkrývaš až ďalej v komentároch, potom ťažko dostať nejaký názor k veci, lebo čisto iba úvodný príspevok bez kontextu naozaj vyznieva, že preháňaš... je to na rozhovor medzi vami dvomi, ale tam tiež ak použiješ iba túto situáciu ako argument a príklad, tak sa to minie účinku... tam som smerovala, že to treba komunikovať jasnejšie

autor
Dnes o 10:49
@anonym_266015

@anonym_autor no len prišla si sa sem spýtať na túto situáciu a všetko ostatné odkrývaš až ďalej v komentároch, potom ťažko dostať nejaký názor k veci, lebo čisto iba úvodný príspevok bez kontextu naozaj vyznieva, že preháňaš... je to na rozhovor medzi vami dvomi, ale tam tiež ak použiješ iba túto situáciu ako argument a príklad, tak sa to minie účinku... tam som smerovala, že to treba komunikovať jasnejšie

@anonym_266015 napísala som, že ak chce ísť na výlet, pôjdeme v sobotu, a ideme vlakom, ja v tomto stave šoférovať nebudem. Ešte včera som nevedela pohnúť hlavou. Že žiadnu dovolenku si brať nebudem. Myslíš, že niekam ideme? Nie, sobota mu nevyhovuje, lebo po obede príde otec a bude musieť ísť dole po neho.

anonym_65c0a6
Dnes o 10:50
@anonym_autor

@anonym_autor no vidis, zvladnes vsetko aj sama, aj CT aj optiku aj kadeco ine. Na co ti je vlastne taky chlap? Co z takeho vztahu vobec mas? Musi byt na nom nieco fakt nepredstavitelne uzasne co ta pri nom drzi, len si nam to este nanapisala, lebo vsetko co si popisala jednoznacne hovori o tom, ze je to vadny kus

autor
Dnes o 10:52
@anonym_65c0a6

@anonym_autor no vidis, zvladnes vsetko aj sama, aj CT aj optiku aj kadeco ine. Na co ti je vlastne taky chlap? Co z takeho vztahu vobec mas? Musi byt na nom nieco fakt nepredstavitelne uzasne co ta pri nom drzi, len si nam to este nanapisala, lebo vsetko co si popisala jednoznacne hovori o tom, ze je to vadny kus

@anonym_65c0a6 práveže všetko zvládam sama, už roky. Konečne som si myslela, že budem mať pri sebe aspoň z času na čas človeka, ktorému na mne záleží a bude pri mne.

anonym_266015
Dnes o 10:52
@anonym_autor

@anonym_266015 napísala som, že ak chce ísť na výlet, pôjdeme v sobotu, a ideme vlakom, ja v tomto stave šoférovať nebudem. Ešte včera som nevedela pohnúť hlavou. Že žiadnu dovolenku si brať nebudem. Myslíš, že niekam ideme? Nie, sobota mu nevyhovuje, lebo po obede príde otec a bude musieť ísť dole po neho.

@anonym_autor keby som ja v takejto situácii, tak by sme nešli alebo teda išli úplne inokedy, keď to bude vyhovovať obom, veď víkendov bude ešte veľa... a ak by si našiel výhovorku po každé, tak asi nie je o čom

dadis
Dnes o 11:05
@anonym_autor

@anonym_autor on nesoferuje? nepracuje? je opatrovatelom svojho otca?

Strana
z3