Mám zostať vo vzťahu bez lásky a podpory?
Nemilujem svojho manžela. Na začiatku nášho vzťahu pred 12 rokmi som ho mala rada ale keď som ho spoznala nechcela som s ním ostať no on stále pribehol s tým že sa zmení. Nakoniec počas kovidu nás rodičia dotlačili k svadbe. Rozumejte môj manžel ma nebije nekričí ale inak ma život s ním vôbec nenapĺňa. Jedine čo robí je že platí byvanie ktoré by som dokázala platiť aj ja sama nakoľko tiež chodím do práce kde zarábam dobre na naše slovenské pomery. Inak v domácnosti nepomáha absolútne všetko okolo domu(kosenie údržba vŕtanie stavanie chlapské roboty) aj doma (varenie,upratovanie,staranie o dieťa,pranie,atď.) musím robiť sama aj napriek tomu že som sa s ním o tom už milión krát bavila že ak mi nezačne pomáhať nemám dôvod s ním ostať. Teda jediný dôvod je naše dieťa keby sme ho nemali tak už by ma pri ňom nedržalo nič. Po sexuálnej stránke je to tiež nula bodov. Rozprávať sa s ním nedokážem bez toho že by sme sa nepohádali. Otázka znie či by ste ostali s takým mužom. Ja nechcem svoj život prežiť po boku niekoho koho nemilujem a do konca života po niekom umývať a upratovať chcem niekoho kto mi bude pomáhať aspoň tým že vynesie smetiak a naloží umývačku bez toho aby som musela o to prosiť. On je strašný bordelár a 12 rokov proste doňho hučím stále dokola nech už začne niečo robiť na čo mi on stále odpovie že som šibnutá. Ak sa s ním rozvediem bude to masaker znenávidia ma všetci vrátane celej mojej rodiny nakoľko ho všetci zbožňujú keďže on je presne ten typ chlapa ktorý vyzerá prítulne a je neskutočne komunikatívny a vie sa vopchať do priazne hocikomu. Ešte by som vám tu dokázala napísať celé litánie o tomto vzťahu od začiatku až po tehotenstvo prvé roky po pôrode kde skoro nikdy nebol doma ale radšej sa venoval svojím koníčkom. Ani do roboty by nechodil keby som ho do nej nedokopala jemu bolo dobre doma pri rodičoch, bývanie som tiež našla ja lebo on chcel ostať bývať s rodičmi proste som dala tolko snahy do tochto vzťahu aj sa prehováram každý deň že veď v šťastí aj nešťastí ale už to asi viac nevydržím …
ak je to tak ako píšeš urob rozhodnutie čo najskôr, neviem koľko máš detí ale určite to zvládneš aj bez neho veď už aj tak skoro všetko robíš ty. nezostávaj v tomto otroctve život je krátky a ty si zaslúžiš ho mať krásny a naplnený.
Klobúk dole pred tebou,že to dávaš 12 rokov , ja by som nevydržala. Taký chlap ti je nanič,lepšie ti bude samej s dieťaťom. Neskaz si zvyšok života. Rodina sa s tým časom zmieri....držím palce ❤️
1. koľko máš rokov keď ťa rodičia dokopali do svadby? ak menej ako 20 tak chápem že ťa dokopali, ale inak nie. Keď nechcem - tak sa nevydám.
2. kedy stíhaš všetky tie práce okolo domu - kosenie.... a práce v domácnosti? bývam v rod. dome a viem čo bývanie v rod. dome obnáša.
ale ak to všetko stíhaš + chodenie do práce na plný úväzok , tak musiš byť sakra šikovná....
Ked vies fungovat sama, pises, ze dobre zarabas … kludne sa rozved, stracas cas a nervy. Rodina to prekusne … skor alebo neskor. 12 rokov je prilis vela … mas nejaku hlavu a si svojpravna, rob ako to tebe vyhovuje
1. koľko máš rokov keď ťa rodičia dokopali do svadby? ak menej ako 20 tak chápem že ťa dokopali, ale inak nie. Keď nechcem - tak sa nevydám.
2. kedy stíhaš všetky tie práce okolo domu - kosenie.... a práce v domácnosti? bývam v rod. dome a viem čo bývanie v rod. dome obnáša.
ale ak to všetko stíhaš + chodenie do práce na plný úväzok , tak musiš byť sakra šikovná....
@deti95060810 mám 31 .. no stíham to pred robotou ráno a keď prídem z roboty teda večer o 18:00 robiť všetko chodím spať o polnoci plus sviatky a víkendy
@deti95060810 mám 31 .. no stíham to pred robotou ráno a keď prídem z roboty teda večer o 18:00 robiť všetko chodím spať o polnoci plus sviatky a víkendy
@bmaryen Teraz to stíhaš, ale ono ťa to dobehnem. Nemôžeš nonstop len robiť, či už v práci alebo doma. Potrebuješ aj oddych, voľný čas, chvíľu pre seba. Odnesie si to skôr alebo neskôr zdravie, či psychické alebo fyzické...
@bmaryen tak to sa akurát tak zoderieš ak budeš takto robiť roky...
do tej svadby si sa nemala dať dokopať - však si už mala svoj vek... musíš vedieť čo chceš a čo nie.
takého chlapa si vziať a spraviť si s ním dieťa je odvaha... preč si mala byť už dávno a hlavne nájsť svoj rozum a nerobiť to čo chce rodina
sorry jako ...ale ty si čistý blááááázon 🙂 🙂 🙂 zdrhaj!.
Odíď od neho, nech na tomto svete pribudnú dvaja šťastní ľudia.
Neviem síce,ako sa dá "dokopat"do manželstva,ale očividne ty si nebola s tým spokojná už od začiatku. Načo ti je taký (ani nie chlap) keďže nemáš v ňom žiadnu podporu,pomoc a z toho,ako píšeš,ani väzbu k nemu? Ste spolubývajúci,to je asi všetko. Choďte od seba,nech môžte byť ešte v živote obaja šťastní,takto sa len trápite a ničis sa ,aj fyzicky aj citovo a duševne. Chlap má byť chlap,ty si prevzala túto úlohu na seba.
Rodinu nerieš, pochopia to,alebo si skrátka zvyknú.
Ja ozaj nechápem zeny ako ty. Správate sa, akoby ste mali ďalšie 2 životy v zálohe . Keď jeden nevyjde, odžijem si druhý. Ja by som sa ani nevydavala. Zatiaľ som svojpravna. Na tvojom mieste by som uz bola davno rozvedená. Na deti toto velmi zle vplýva.
Podľa príbuzných vyzerá prítulne, no to sú aj šteniatka. Tak by si mohli nejaké zaobstarať. On sa neoženil s tebou, ale s tvojou rodinou. Ty si sa rodinou nechala dotlačiť do niečoho, s čím si nebola od začiatku stotožnená. Toto spokojný a naplnený vzťah nebude nikdy.
Ved to budes stihat aj bez neho, a budes mat omnoho menej bordelu.
Máš 31,cize si sa vydávala v 19tich.to nechápem prečo ta rodičia do tlačili k svadbe v tak mladom veku. Rozved sa, toto není život.
Máš 31,cize si sa vydávala v 19tich.to nechápem prečo ta rodičia do tlačili k svadbe v tak mladom veku. Rozved sa, toto není život.
@bielasovicka nie svadbu sme mali počas kovidu pred 4rokmi
@bielasovicka nie svadbu sme mali počas kovidu pred 4rokmi
@bmaryen aha, už chápem. Nevadí, aj tak to nemá zmysel zostávať v takom vzťahu.
Krasnych 31 rokov, co by som za to dala. Prosim ta zachran sa! Ty si perspektivna mlada zena, zdrhaj ,preliec si sebavedomie a uz sa nikdy nedavaj pod cenu.
@bmaryen strašná hlúposť, nechat sa dokopat do svadby, keď vieš že dotyčný je bordelar a povalac. Lenže si úplne mladučká, takže s tým radšej niečo rob. A panko nech sa postará o seba sám.
Máš ho dosť po 12 rokoch, tak si predstav ďalších 30-40 rokov nervov okolo povalaca a ešte ho budeš musieť doopatrovat, keď mu niečo bude.
@bmaryen strašná hlúposť, nechat sa dokopat do svadby, keď vieš že dotyčný je bordelar a povalac. Lenže si úplne mladučká, takže s tým radšej niečo rob. A panko nech sa postará o seba sám.
Máš ho dosť po 12 rokoch, tak si predstav ďalších 30-40 rokov nervov okolo povalaca a ešte ho budeš musieť doopatrovat, keď mu niečo bude.
@mamutka presne, treba si predstaviť, že takto budem žiť ešte 30 až 40 rokov a ten radikálny krok sa hneď bude javiť ako lepší.
@bmaryen ukončí si toto trápenie, lepšie ti bude samej.
Prečítala som začiatok. Zbytok sa nedalo. Prišlo mi z predstavy že takto žijem zle. Ty máš chrbticu zo sirupu? Ako sa môžeš nechať až takto ohnúť a dotlačiť do niečoho tak strašného a nedostojneho na žitie. Kde si ty? Kde je v tom všetkom to co chces žiť ty čo ta teší a napĺňa? Kto ťa až takto zlomil? Dieťa nie je dôvod ostat ale zutekať. Ak už na seba ..... a vyhovies každému na úkor seba preber sa a zabojuj pre dôstojný život aspon toho dieťaťa. A ešte stále máš čas dobehnúť aj ty všetko čo ti tých 12 r zobralo a urobiť niečo aj pre seba
@bmaryen Vrátiť rodičom ako tovar nepoužiteľný pre život.Ak ťa do manželstva dotlačili tvoji rodičia,tak ich ohúril....ale ak jeho tak dobre vedeli, čo robia...vedia čo (ne)vychovali a zbavili sa neschopného dospelého dieťaťa...máš dobrú prácu,ako píšeš,určite sa dokážeš postarať o seba aj o dieťa,máš právo (možno až povinnosť), byť šťastná kvôli sebe aj dieťaťu....a nepotrebuješ takýto balvan na krku.Vela šťastia 😉
Otazka je preco taky hnoj tolerujes 12 rokov a ne ze ci s nim mas ostat

Najdi v sebe odvahu a odid. Z teba to nestastie a nespokojnost az kricia. Neboj sa, aj v rodine to prehrmi. Chvilu bude tazko, ale tie dalsie stastne roky budu stat za to. Drzim ti palce ❤️