Máme tichú domácnosť
Ahojte chcela by som sa poradit lebo neviem ako dalej. Pred par dnami sme sa pohadali v podstate za blbost ale vyustili v tej hadke asi vsetky problemy co sa predtym kopili. Vynadali sme si skaredo navzajom, asi prvy krat co to takto bolo, ale mm to vyhrotil uplne a polozil mi na stol v kuchyni obrucku, vsimla som si to az neskor. A este povedal po tych nadavkach (ktore som mu ale opatovala) ze na druhy den odide. Ale neodisiel, v podstate nema kam a ked je aj takato situacia ze je vsetko zavrete tak ani do hotela sa neda. Odvtedy mame tichu domacnost, a vyhybame sa navzajom. Len vzdy pride na obed, vzdy ked nie som v kuchyni aby asi som nevidela ze si nalozi jedlo co som navarila. Aj som sa mu uz chcela prihovorit ale nemam na to stale dovod. To tiez sa mi este nestalo. Vzdy sa snazim udobrit ale teraz je to nejake ine. Velmi ma boleli jeho slova. Hovorim si ved co si mysli o mne mi uz povedal a co si mysli o manzelstve uz tiez kedze vratil tu obrucku tak co s nim budem riesit. Tiez si viem predstavit ze sa ho moje slova dotkli ale ja by som mu obrucku nikdy takto nevratila. On casto takto demonstrativne vyhlasi ze ide prec a potom je aj tyzden zduty. uz som mu aj povedala davnejsie ze na mna toto nefunguje, nech to nerobi a ze uz to brat vazne nebudem ze je to trapne. Tak ja neviem, normalne som zacala uvazovat, ze sa teda asi rozvedieme. Nemame deti, len spolocny majetok a psa. Zobrati sme kratko. Stalo sa vam nieco podobne? Ako by ste to riesili?
@sari24 uz som mu to povedala v minulosti ze mi je zatazko ked po kazdej vymene nazorov demonstrativne odchadza, ze uz sme manzelia a treba to riesit rozhovorom, vzdy povie ze ano a aj tak sa to zopakuje. Ale aj ja mam chyby, neni som dokonala. Veru rano mudrejsie vecera. Rozhodla som sa ze mu teda este dam cas a pockam trebars tie 2 tyzdne ako bolo spomenute a uvidim potom kam sa to posunie.
@blabliblu on demonštratívne odchadza, ty hadzes veci o zem, on si nevie pomôcť a musi odísť a ty si zas nevies pomoct a veci hadzes o zem. Mozno ked veci prestaneš hádzať o zem, tak on prestane odchádzať. Ved aj taky ovládač nie je lacná vec a len tak ho zničiť, je veľmi hlúpe. Za mňa co by so urobila ja, prišla by som za nim, nie s prosikom, ale s rozhovorom, ze takto to byt medzi vami nemoze a ze ty prestaneš veci hádzať a on zo situácie odchádzať. Ak to jeden alebo druhy poruší, tak si udelite nejaky trest alebo niečo. Lebo hádka je dôsledok oboch a nie len jedného. Za mňa si to začala ty, tým ovládačom. To ze on bol nervózny je často normálne, keďže mozno ho niečo naštvalo a podobne a vybil si to na tebe. Stava sa všade, len sa netreba nechať vyprovokovať vtedy. Ja som napriklad včera bola nervózna ako pes a len som kričala po manzelovi, našťastie on vedel, ze som nervózna a nenechal sa vyprovokovať.
@blabliblu no ste ako dvaja barani, a každý chce mať posledné slovo - ale takto manželstvo nefunguje. on ti začne nadávať, ty mu to oplatíš, a nadávate si až kým obrúčka nie je na stole, alebo nevytvoríte niekolkodňové dusno. On po tebe hodí ovládač, ty ho hodíš späť - on tebe, ty jemu, a ešte raz, kým ho ty nerozbiješ.
toto určite nevyrieši to, že ty uvaríš, a poteší ťa, keď on zje, a ešte vylíže asi hrniec, aké to bolo chutné - ale nepovie ti ani dakujem, nič - no ak by som niečo nezniesla, tak takúto bezsituáciu, že chodíme okolo seba, a čakáme, že všetko sa "nejako" vyrieši samé. ako nejako? a ako dlho budete túto nejakovosť tolerovať? čo ked prídu deti? a choroby detí, starostlivosť o ne? ved to sa už rovno pozabíjate.
dvaja dospelí ľudia by sa mali dospelo správať, a vedieť, že problémy sa riešia komunikáciou, a tiež by sa mali vedieť ovládať, a nenechať sa vyprovokovať - ked si videla, že je nervozny, a tú svoju podráždenosť prenáša na teba, mala si ho nechať odísť, nech si v tej izbe pozerá na tv, čo chce, ukludní sa a nieže budeš aj ty hádzať ovládač, nadávať, rozbíjať - jasné, že sa hádka vygradovala.
naučiť sa veci riešiť s kľudom, to je rada, ktorú ti dám.
osobne si neviem predstaviť, že mi po krátko po svadbe bude partner nadávať... alebo ja jemu....
Ked nemate deti,isla by som prec. Neviem si predstavit fungovanie s detmi a jesitnym manzelom. S detmi sa teraz neponahlaj.
Môj ex bol taky, aj keď teda sme si škaredo nenadavali, postupne sa fázy keď bol zduty predlžovací a vždy som bola ja kto prvý prišiel až som si jedného dňa povedala dosť neprídem počkám... 5 mes. Sme chodili kolo seba aj keď teda spal v posteli... A potom som prišla na to ze vlastne ho už v mojom živote ani nepotrebujem.... Ze je pre mňa nie úplne cudzí ale ze mi absolútne ku životu nechyba
Vy ste sa teda museli dlho hľadať.... 😀 To ste aj pred svadbou mali takéto hadky?
Neviem si predstaviť sa takto hadat keď budu deti... Tiež budete po sebe hádzať veci?
Ja som teda temperamentnejsia povaha než môj muz a tym sa skvele doplname. Keby mal byť rovnaký v tomto ako ja, tak spolu asi nie sme...
Podľa mna nie ste veľmi kompatibilné osoby v tomto veľmi.....
Ste zobrati krátko, či budeš robiť po 15-20 rokoch manželstva? Budete sekery po sebe hádzať? A ešte ak prídu deti to je skúška manželstva, rozdielne názory na výchovu, premysli si, či chces s týmto mužom mať deti
Kolko mate rokov, ako dlho ste spolu, kto vyvolava hadky, je to prevazne jedna strana, alebo rovnomerne, ako ich riesite ... ? Chodite obaja do prace, ale je ejden enzamestnany ...
Corona zosilnuje ponorkovu nemoc. Ludia su nervozni, ze sa im zmenil zivotny styl, k tomu obavy z buducnosti,... Hadky v dnesnych casoch by som neporovnaval s beznymi a nemali by hned ustit v rady, rozved sa.
Ak povies, mame okolo 27, sme spolu 7-10 rokov, je to iba prvy ci treti partner, prvy vazny vztah, brutalne si idete na nervy, nemate sa uz o com rozpravat, mate ine priority - to je znak na rozchod, ze je to prechodeny vztah a treba zacat inde. Velke krizy po 7-10 rokoch rozchodi a zostane spolu tak tretina parov a to este obaja musia chciet.
@blabliblu tiež som v znamení barana a ťažko sa ovládať vo vyhrotenej situácii, ale nikdy by som nehádzala veci po nikom a som určite za to aby sa veci vysvetlili. Zduvat sa a obchádzať v byte, neriešit hádku, to je veľmi detinské. Ja by som s takým chlapom žiť nemohla. Buď rada že nemáte deti a argumenty milujem ho? Keď je vzťah zdravý, plný lásky, tam sa obrúčka na stôl nekladie. A z vlastnej skúsenosti ti napíšem, že keď som prišla na to že môj exmanžel má milenku, nerobila som žiadne scény, hádky, žena ktorá má v sebe dôstojnosť, má aspoň trochu rada samu seba, nebude chlapovi robiť rohožku
@blabliblu tvoj manzel sa sprava pasivno agresivne. Pokial nevyhlada odbornika, vas vztah bud stroskota alebo sa v nom budes takto trapit dlhodobo (zavisi od tvojej miery nechat sa manipulovat).
Pasívno-agresívny chlap
Odmieta komunikovať, keď existuje jednoznačný dôvod riešiť problém.
Vyhýba sa vám alebo vás ignoruje, keď ste nahnevaná alebo vám je do plaču.
Odkladá dôležité úlohy. A argumentuje, že pre vás robil niečo iné, menej urgentné.
Odúva sa. Je tichý a tvári sa nešťastne, aby vám ho bolo ľúto.
Cieľavedome zabráni udalosti, čo je pre vás dôležitá – večera u rodičov alebo posedenie s priateľmi. Tým, že sa „zdrží“ v práci alebo „zabudne“, že dnes večer má strážiť deti on...
Vyjadruje sa komplikovane, aby ste mu nerozumeli.
Trestá vás omietaním intimity. Prestane sa vás dotýkať a milovať sa s vami. Často s nejakým zdanlivo nevinným komentárom, čo zatne do živého...
Pasuje sa do úlohy obete alebo „chudáčik ja“. Vy ste, samozrejme, vinník aj príčina.
Na rozvod vobec nie je dovod. O com je manzelstvo o vzostupoch a padoch. Manzelstvo je kamen,ktory sa obtesava prave aj takymito hadkami. Pokial ta nebije,psychicky netyra vobec nie dovod na rozvod. Manzelstvo je aj o pochopeni toho druheho. Niekedy treba ist do hlbky problemu a zistime ze to co sa vyhrotilo je vlastne od obidvoch. Vsetko na seba nadväzuje. Zrely clovek pochopi,ze takto sa spravaju iba deti a robia si na truc. Vzdy pokoj prichadza od zeny. My staviame vztahy,my sme srdce manzelstva a rodiny. Chlapi su vzdy iny v pochopeni vztahov a hlavne nas zien. Preto sa skuste porozpravat a hlavne naznac mu,ze nie je to dobre,ze v zlosti si vykricite taketo veci. Ved uz nie ste deti...💞
uvar mu dobru veceru zapal sviecku vino nahod sa a pisomne po pozvi na nu a bud mila
do pozvanky mu napis ze sa ta dotklo ze si dal tu obrucku dolu a ze ta to trapi
a mozno by som ju vhodne niekam dala napr pod tanier nech najde
zivot prikratky na tiche domacnosti a musite sa naucit spolu vychadzat
@blabliblu neviem, co by som robila na tvojom mieste, tak ti neporadim.... ale rozmyslam nad tym, ze ked raz budete mat deti, ako to budu vnimat.. hadky na blbostiach, od zlosti rozbite taniere, zduteho otca, ktory rad kritizuje mamu... a ver, ze na to deti citlivo reagovat budu... a ze ich to urcitym sposobom ovplyvni..
A dalsia vec, teraz este chces robit krve kroky k zmiereniu, tolerujes mu teatralne vyhrazky, ze odide....ale si si ista, ze to.budes zvladat do konca zivota? Ze to zvladnete aj pri vaznych problemoch a tie pridu v kazdom vztahu.. mas pocit, ze ti je tvoj muz oporou?
Vo vasom priapade premyslat nad detmi nema nejaky vyznam. Hadky vo vztahoch su no riesit to zakazdym skladanim obrucky a demonstrativnym odchodom, ako to kde sme. Posledny krat by som pockala na to, ci sa ukludni alebo nie. Ak sa to dalej nebude nikam posuvat, asi by som od neho odisla
@tomyhardy vies ze ma toto iste napadlo... ja nehadzem nic, sice par krat som mala chut po nom nejaky tanier hodit, ale ked som sa nam pozrela, kolko ma stal a budem musiet nove kupit, tak ta hadka mi za to nestoji :DD ja mam kamosku co zhodila televizor, lebo chlap nechcel sa jej venovat,ale telku pozerat :D na to si vzdy spomeniem... tiez to zacinalo pekne temperamentne, za vsetko cirkus, tam leti pohar, tam tanier, pripadne aj pohar s horucou kavou :D teraz je to skor trapne, ked si na to spomeniem... mne by to ani pud sebazachovy nedovolil hodit nieco po 120kg/2m chlapovi... :DD
@makova333 👏 to je uzasny komentar, z kade mas taketo veci? Uplne ale uplne do bodky v tom je moj chlap opisany. Uplne. A presne je to tak, bud sa na to partnerka vykasle, alebo skor ci neskor pride o nervy a vykasle sa na neho aj tak...
@simca06022011 studovala som psychologiu. Ale tento opis je z jedneho webu, lebo som nemala cas to cele vypisovat rucne, tak som to skopcila, kedze sa s tym stotoznujem.
@miskaradko toto je forma psychickeho tyrania.
@makova333 a predpokladam, ze ked niekto ma taketo "maniere", tak ho to asi neprejde, ci?
@simca06022011 musel by pripustit, ze je to problem, ktory mu moze zhorsovat vztahy a chciet na tom sam pracovat. Je to nauceny sposob spravania sa, ktory si clovek vytvoril uz v detstve (zvycajne ako vlastnu obrannu reakciu na spravanie okolia). O to tazsie sa to preto riesi. Ale kde je vola, tam je cesta 🙂
@makova333 no jeho mama je takato zduvava, bezne dva tyzdne neprehovorili doma :D na druhej strane ked bol problem, nik to tam neriesil nikdy, ked tak povedali si a dost.. riesenie/zmena nula bodov..
@simca06022011 to su tie naucene vzorce spravania sa. Ale ak clovek chce, spravnou terapiou sa na tom pracovat da. Len musi chciet. A tam casto byva ten problem, ze clovek nechce... Ale zas existuju aj techniky pre teba, ako "nehrat jeho hru" a nepodporovat ho v tom.

@blabliblu tak moj nazor je ze zduty by mal byt max. 2 tyzdne ale potom bybsa mal ukludnit a prist ako normalny za tebou. Ak nie tak ma problem so sebou. Je blba doba, korona si pyta svoje a ludom sibe z toho. Ale ak Ta miluje tak sa snad unormalni. Urcite by som mu nevarila, rob davky len pre seba, skor pride potom 😁