icon

Manžel a suseda

katarinapeter
23. okt 2023

S manzelom a dcerkou sme sa prestahovali na dedinu manzel chodi do prace a ja som s malou doma na materskej.
Vedla v dome byva rozvedena suseda ktorej uz deti odisli z domu a stale potrebuje s dacim pomoc a moj muz je jej stale ochotny pomahat lebo je na vsetko sama. Zo zaciatku mi to nevadilo ved ked sa da si navzajom pomahame ale postupom casu mi toho prislo uz vela...raz jej trebalo nasrobovat ziarovku alebo opravit bazen alebo vyhnat mysi z povaly alebo hocico ine uz mu pisala zo slovami " susedko zlaty...) a ona za to mu navarila obed ( ked som ja zrovna nebola doma) co nebolo prvy raz a ked som ju tym oslovila ze sa mi to moc nepaci tak sa na mna urazila a prerusila somnou kontakt. Ked som sa na to pytala muza tak mi povedal ze ju berie ako kamaratku a ze ja som ta co ziarli.Ja to zase beriem tak ze som jeho zena a v prvom rade ma byt doma napomocny a nie vzdy prist zo zlou naladou domou a k nej utekat s nadsenim. Pride vam to normalne ako sa ta suseda chova?

soldi
23. okt 2023

@katarinapeter pozname nazor len jednej strany, a kedze som bola v podobnej situacii ako tvoja suseda, tak si viem predstavit, ze to moze byt aj trochu inak, nez nam prezentujes. resp. suseda by na 100% povedala nieco ine 😀

tym ale nechcem tvrdit, ze klames, alebo zavadzas. 🙂
susedska pomoc je fajn, resp. dobre susedske vztahy su super. Tvoj muz je dospely svojpravny chlap, pokial mu toto kavickovanie so susedou prekaza, tak nech nejde. alebo sa pridaj aj Ty a nabuduce, ked budes potrebovat pomoc, tak pre zmenu zavolaj Ty ju.

Ty nemozes cakat od druhych ludi, ze budu konat inak, nez konaju, mozes zmenit to, ako konas Ty alebo ako vnimas veci Ty.

cize napr nemozes zabranit muzovi chodit k susede, ale mozes zmenit svoj pristup. napr za nimi nabehnut a povedat, ze super, ze sa teraz porobilo u nej, tak teraz nech sa ide porobit zas nieco k vam 🙂
alebo sa mozes narovinu porozpravat s muzom (nie susedou, to je cudzi clovek pre Teba) ze uz je toho prilis a ze nech pri hlupostiach (napr vymena ziarovky) odmietne.
moznosti je vela 🙂

deti95060810
23. okt 2023

vyháňať myši z povaly a susedke povymetať pavučinu medzi nohami...
už ma neprekvapí asi nič....

janinah
23. okt 2023

Zavolaj jej.nech ti ho už pošle domov.lebo sa mu treba nachystať k dr...ide na kožné riešiť tu kvapavku.

macalau
23. okt 2023

A čo keby nabudúce keď bude niečo potrebovať tak pôjdeš aj ty? Aspoň uvidíš reakcie.Drzim palce.

kathak
23. okt 2023

Ja teda neviem, možno jej to prišlo Ok , ale mala cúvnuť , ak si ju na to upozornila, mne by bolo trápne .

majlo1234
23. okt 2023

A kolko ma ta suseda rokov? My mame super susedov,ale uz v preddochodkovom veku. Muz tam chodi pomahat a suseda mu nosi obed, ked som neni doma. Rovnako nam nosi kolace, ked sme doma vsetci, synovi ovocie, proste si pomahame navzajom.
Rozumiem, ze ta rozculuje, ak tam muz travi prilis vela casu. Na druhej strane, k nej asi dojde, ona mu spravi kavu, ma tam klud, a este sa citi ako superhrdina. Doma mate male deti, cize asi chaos, a ste manzelia, takze tie vztahy nie su vzdy vrele😃poznam

demodun
23. okt 2023

@janinah 🤣🤣🤣 to je dobré. To si budem pamätať. 👍

candii
23. okt 2023

Oooou toto kamoška nebude. Ak ju ešte nepretiahol tak to určite príde skôr či neskôr

nevenka
23. okt 2023

@nyusika hej, ja by som to riesila tiez takto, ze zavolam radsej jeho zene, ci by sa ho nespytala, ci by mohol vtedy to a hento a pozvala ich oboch...🤔

fauko
Odpoveď bola odstránená
katarinapeter
autor
23. okt 2023

@majlo1234 suseda je este relativne mlada dama a je slobodna...a vsetko bolo v pohode pokial som nezistila ze ked niesom doma tak chodi k nam a nosi muzovi obed a nie raz sa to stalo pritom ma muz nedaleko v inej dedine svoju mamu a to mipride ako keby ze ja odidem z domu tak tam nabehne ona a stara sa o nehi chudacika a preto mi to prekaza...vela krat dosiel z roboty naveceral sa a uz fical k nej lebo bolo treba daco montovat ci riesit bol tam dve hodiny ( aj ked si skor myslim ze len sa rozpravali) a potom dosiel domou ako keby nic....a to sa zacalo len stupnovat viac a viac tam chodil...ked som s nou dala rec len mi povedala ze som ju urazila a odisla prec a je urazena.

nyusika
23. okt 2023

@fauko 😂😂😂😂😂

Ale v jednom máš pravdu - zle znamenie je, že je u susedy radšej, ako doma.
No žiaden Pan Boh jej nepomôže. Pomôcť si musí autorka sama a to tak, že sa postará o to, aby sa cítil doma lepšie, ako u susedy.

radacak
23. okt 2023

Normálne mi to nepríde🤔

majlo1234
23. okt 2023

@nyusika presne, pomoze jedine zenska “laska” doma, zmurk zmurk😂

@katarinapeter Jejda, to je horsia situacia. A vyzera dobre ta pani? Aj to by pre mna bol faktor, i ked je to casto subjektivne. To s tym jedlom serie aj mna, ale cisto z principu, ten moj muz sa sprava jak nesvojpravny, a caka, kym mu suseda donesie zrat. Rovnako ho ofukovala, ked som bola chora a on sa mal starat o dieta, tak ho prisla ona kocikovat😄😄😄mna skoro porazilo, mne nedojde pomoct, lwbo zene asi netreba.
J by som sa na tvojom mieste snazila vtlacit medzi nich, ale pozitivne, kamaratsky. Nepalit si s nou mosty, nech mas prehlad. No a doma, akokolvek je to hrozna rada, byt najmilsia zienka na svete. Na taketo panie pomaha ponuknut muzovi to, co hlada u nich

simona20201309
23. okt 2023

@katarinapeter ide muž k susede niečo opraviť? Idete všetci. Ani sa nepýtaj, obuj seba aj dcérku a idete. Kým muž opraví, ty si dáš kávu;)
Vždy! Uvidíš, ako rýchlo sa naučí vymeniť žiarovku aj sama. A na drzovku! Teraz musíš zachrániť tvoju rodinu. Takže hanba bokom. Držím prsty a daj vedieť ako to prebiehalo

syslik81
23. okt 2023

tak nabuduce mu nabal aj deti nech idu susedku pozriet aj s tatinom ... no ja by som muzovi doslova zakazala aby vodil ku vam domov zensku a este aby mu aj varila .. celkovo povedat koniec nepaci sa mi to .. ak tam chces ist tak si tam aj ostan .. jej posli cislo na neakeho opravara v okoli nech nabuduce vola jemu a neotravuje zadaneho muza

miadi
23. okt 2023

Ja si Neviem predstavit ze by Moj muz isiel nejakej susede mysi na povalu nahanat Ved nie je kocur.🤣na to si mà zavolat odbornika. A ziarovku vymenit ?? V zivote som este nepotrebovala nejskeho chlapa aby mi “ pomahal.”
Keby som nemala muza tak Keby bolo nieco co Neviem sama urobit Tak si najmem odbornika. A chodit k cudziemu chlapovi ked jeho zena Neni doma s jedlom a este sa urazit ked mi povie ze si nezela aby som tam chodila ked ona nie je doma. Fakt divna suseda ale aj tvoj muz. Jedina normalna mi prides ty ze ti to vadi. Takze chod snim k nej pozerat ako jej pomaha stym ze mozes striehnut na mysi aj ty.

majlo1234
23. okt 2023

@syslik81 ale ako sa da zakazat nieco dospelemu muzovi? To si neviem predstavit. Mozes mu povedat, ze si to meprajes, ale zakazovat? To je tazko, duplom ked je tvrdohlavejsia povaha. Tam treba skor nejaku lest😂

syslik81
23. okt 2023

@majlo1234 bud tam pojdes a hned si vezmes aj kufor s trenclami alebo zostanes doma pri rodine

majlo1234
23. okt 2023

@syslik81 haha😂 a co ked fakt pojde? Len z trucu proste, ako male decko. Suseda by mozno aj rada bola, ked je taky sikovny a napomocny.

syslik81
23. okt 2023

@majlo1234 tak nech ide- nestoji jej taky chlap za to,aby onho bojovala.. suseda nieje len tak dlhodobo stara dievka- muza by coskoro omrzela alebo ju muz ... skor si myslim,ze manzel je len v druhej puberte a zapaluju sa mu usi ak po nom suseda pokukuje a pritom si ani neuvedomuje co sa naozaj deje..nechapavy chlap ...

miadi
23. okt 2023

Nechaj mu dieta doma a chod na 2h niekde - ze ides single / rozvedenemu susedovi pomoct štopkat ponožky. A vrat sa v super naladicke. S tym ze na oplatku ti sused urobil masaz.

jankalukasova
23. okt 2023

@katarinapeter veľmi by mi to vadilo. Nie pre susedu, manželovi dôverujem ale do kelu, keď som celý deň sama doma s deťmi, on príde povedzme o 17:00 z práce, naje sa a 2-3x týždenne ide pomáhať niekam inam (takúto intenzitu odhadujem z Tvojho opisu) tak to teda nie. V prvom rade má byť doma s nami, venovať sa deťom, odpočinúť si a podobne. Keby to bolo občasné alebo aj intenzívnejšie ale dočasné, tak ok ale na pravidelnej báze? No ďakujem pekne. Manžel nech uvedomí, v ktorom dome býva a kde má rodinu.

luccija
23. okt 2023

@katarinapeter záleží ako to je často.Tiez si pomáhame navzájom so susedmi, ale nepreháňame.Ale zase tvoj muz musí byť empatický🙂keď to nie je viac x týždenne neriešila by som.Ale zase nejaké hranice treba dať za chvíľu ho bude volať kvôli úplným blbostism čo by zvládla sama.Po mojom otcovi tak išla vydatá suseda, keď bývali v paneláku akonáhle počula, že ide so psom o 5 min už bola tiež so psom vonku.Nudila sa, doma puberťák muž stále preč, tak sa chodila vykecavat🙂

marsmykkok
23. okt 2023

@soldi Ja plne súhlasím, ja nerada žiadam o pomoc, požiadala som možno 5 krát za život v období kedy som bola single a teda ženy totálne neempatické, prekážalo im, že ich muž mi niečo 5 minút robí. Len fakt je to ťažké ak nie je chlapská ruka, môžeš volať od rána do večera, žiadny "majster" ti nepríde urobiť 5 minútovú robotu. Hodinového manžela v okolí tiež nemám ani som nemala, je z dalej, to keby zavolám a platím aj cestu padne stovka za 5 minútovú robotu. Fakt niekedy neostáva nič iné len osloviť suseda. Ale samozrejme, nemalo by to byť raz týždenne napríklad vkuse s niečím otravovať, skôr výnimočne.

janka2000
Odpoveď bola odstránená
sashabb
23. okt 2023

Treba mu rovno medzi dverami povedať, že už sa po dedine hovorí, že spolu spávajú.

domkakvet
23. okt 2023

@sasitimi17 ona pise, ze ma susedu, ktorej deti uz odisli z domu, cize to bude zrejme starsia pani, tu netreba ziarlit, ale pomahat si.

deedol
23. okt 2023

@domkakvet pisala, ze je este pomerne mlada

sasitimi17
23. okt 2023

@domkakvet nevieme presný vek, niektorí muži by si trúfli aj na staršiu, nemaj ružové okuliare