icon

Manžel je nevšímavý

27. mar 2025

Ospravedlňujem sa, ale aaaaaaa, už mám toho dosť!!! Musím sa tu vypísať, lebo by som mu už niečo urobila.
Je to taký chlapik- nevšimavec.
Včera som jemu a deťom povedala,že prestávam upratovať, v kuchyni som nechala všetko tak, a on si dnes dal budík na piatu, samozrejme to zobudilo aj mňa, a ja že sa ide do toho pustiť. A on sa vybral peši do práce. Asi nech ma viac pohybu, alebo má MOŽNO chcel "odbremeniť" nech ho nemusím odvážať 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
Do prdele!!! Už mám toho dosť!!
Ďakujem za vypočutie.. zdieľaná bolesť je polovičná 😅

pragmaticka
27. mar 2025

Noo neviem…keby som nepracovala a mužova práca je jediným zdrojom nášho príjmu ,tak by som tu starostlivosť o domácnosť brala len na seba.deti mas už velke…13rocna už musí pomáhať…ved predsa sa neučí cele dni!! V rámci pauzy by som od nej určite vyžadovala, aby sa angažovala aj pri domácich prácach! Noo ale to že s staráš o jeho rodičov,klobúk dolu!!! Koli tomu by ta na rukách mal nosiť !

mandzula
27. mar 2025

@3petka ked pocujem, ako ma muz v domacnosti pomahat... Pomahat moze kamaratovi na stavbe, doma sa ma starat rovnako ako zena.

enmery
27. mar 2025

@mandzula To vždy zarazí aj mňa. Ženy a to ako by žili všetci tí chudáčikovia muži bez ženy?Žili by v špine až po strop? Jasné, že nie.

zuzanka.zuzu
27. mar 2025

podľa mňa ti hrabe z toho že si len doma... vtedy človek normálne ohlúpne 😁 a to teraz nemyslím ako urážku teba, to je fakt. keď je človek v kolektíve iných ľudí, tak musí interagovať a pozerá na veci inou optikou 🤷 plus sa cítiš nedocenená... manžel toto manžel hento manžel tamto ... zmeniť sa musíš ty, druhého nezmeníš, ale on sa potom prispôsobí. pouvažuj aká si ty, nie aký je manžel

mandzula
27. mar 2025

@enmery mnohi by zili v podstatne vacsom chlieve , to je fakt, no dopracovat sa k cistym trenkam a ponozkam by sa nejako museli.😀 Ja nerozumiem jednej veci - bojujeme za emancipaciu, ale ked milostivy pracuje (zena rovnako doma), tak sa mame samou vdakou pretrhnut a poobede mu uz len vajka skrabkat, palmovym listom ho ovievat a hrozno do ust vkladat. A vraj este ona sa ma zmenit, lebo on nie je schopny vyniest kos.

nevenka
27. mar 2025

@mandzula toto ma pobavilo s tym palmovym listom 😅🤣.
No ale vidime tu dvojity meter hned z rana. Zeny si vsimnu, ze autorka je zena v domacnosti a hotova pohroma, chudacik, treba ho ofukovat, lebo peniazky nosi domov. Ale to, ze zena OPATRUJE jeho rodicov, si nevsimli, to je praca ako kazda ina. Len teda doma. Ale keby napisala, ze chpdi do prace a toto tamto, hento, tak by tu boli ine komentare...😐

glorikarebeka
27. mar 2025

By som sa zobrala na víkend (možno aj s deťmi )na výlet a nech si to pán skúsi...chalupa,varenie,rodičia
A keby ma už ozaj nasral tak mu nechám aj deti

angeli121212
27. mar 2025

@nevenka asi tak... A úprimne ja som si teda v práci viac oddýchla ako doma na materskej...

ika02
27. mar 2025

Baby, tak ste sa do nej pustili. Skúste si predstaviť, že 13 rokov (toľko je mamou) sa o niekoho staráte, 2 deti, manžel, jeho rodičia, veľký dom.... Ak sú svokrovci telesne alebo duševne na tom zle (inak by sa nestarala), alebo je z nich aspoň jeden ležiaci, tak už musí mlieť z posledného. A hlavne ten pocit, že je na všetko sama, ten je zničujúci. Jasné, že sa cíti ako otrok ako posledná handra, keď jej nikto s ničím nepomôže a nič si nevážia.
Autorka, skús si sadnúť s mužom a deťmi a kľudne, bez emócií, bez útokov na ich lenivosť, im povedz o svojich pocitoch, ako by si potrebovala pomôcť. Nech oni navrhnú, ktoré činnosti prevezmú na seba. Držím prsty, prajem veeeeľa energie a pozitívneho myslenia.
Ozaj, kedy si naposledy vypadla z toho stereotypu? Kedy si bola na dovolenke, s kámoškou na kávičke....

sweet20
27. mar 2025

@ika02 tak potom im to asi doma nefunguje... ved predsa aj muz sa ma starat o domacnost...

galganka
27. mar 2025

Sms-ku... On ti potom smskou odpíše, že ťa má rád a krásny deň za vami? 🫣

anketkarka
27. mar 2025

Píšeš, že Ti dal čas, aby si ho nemusela voziť do práce. Ako sa dá cez sms odkomunikovať, čo u vás nefunguje a čo by si chcela? Ja si myslím, že Ťa berie ako ženu v domácnosti, ktorá sa stará o jeho rodičov, aby im pomohla a mali ste aspoň opatrovateľský. Tak by žena v domácnosti mala zvládnuť domácnosť sama. Čo opisuješ musia zvládať zamestnané ženy popri práci. Majú na to menej času a energie a musia to zvládnuť. Tak kde je potom problém?

3petka
27. mar 2025

@mandzula veď ale to je samozrejmosť že priloží ruku k dielu. Je už na dohode oboch ako si zadelia niektorý fungujú automaticky.

romi0310
27. mar 2025

Odporucam ti naucit sa komunikovať. A ked sa to naucis ty, postupne sa k tebe prida aj manzel. Ziadna komunikacia, kde vkladas svoje emócie (krik, vycitky, smutok, knuranie) ti neprinesie vysledok, aky chces. Akonahle das do tej komunikacie spomenute, druha strana sa odpaja. Ludia absolútne nezvladaju komunikaciu a preto vznikajú tieto situácie.

anna777115
27. mar 2025

V prvom rade, ťa autorka chcem podporiť. Viem o čom píšem, kedže sám opatrujem tažško zdravotne postihnutú maminku. Chcem, podotknúť, pre tie čo tu píšu, že autorka je e žena v domácnosti, tak to nie je pravda. Ona je opatrovateľka a ošetrovateľka na plný úväzok 24/7 . Ak to niekto nechápe, tak si to môže vyskúšať čo to obnáša. A ešte raz podotknem ona nie je doma preto, aby vytvárala komfort a skákala, okolo nevsimaveho a na ňu spoliehajuceho sa chlapa a detí. Ona je doma kvôli ľuďom ktorých opatruje a to je sakra rozdiel. Autorka, poznám veľmi dobre tvoje pocity, mám ich rovnako ako ty a občas som taká vyhorena že si myslím že takto to už ďalej ani nedám. Pre tie, ktoré si to nevedia predstaviť, ešte podotknem, že my ktoré opatrujem člena domácnosti nepoznáme také niečo ako dovolenka, alebo wellness, predĺžený víkend, vyvetrať si hlavu odreagovať sa, to jednoducho neexistuje. A keď sa spojí s taký niečím ešte debilný chlap, ktorý ti povie, ale veď ti si stále doma a ja chodím do roboty, tak by ste vyleteli z kože. Autorka, ak chceš môžeš mi kľudne napísať mám to podobné doma, ako ty...

mimikarol
27. mar 2025

Som žena v domácnosti. S môjho pohľadu, keby som čakala na chlapa pokiaľ prípade z roboty aby mi doma pomáhal s domácnosťou tak by ma hanba fackovala. Je iné keď je doma bábätko, alebo malé dieťa ktorému sa treba venovať ... Ale to ani autorka ani ja, doma nemáme. Keď som chodila ja do práce a muž mal homeoffice, prišla som a kuchyňa bola uprataná aj stihol rýchly obed uvariť.
Keby je to u nás naopak, že pracujem ja a doma je on, tiež by som neprišla domov a neupratovala, nevarila. Lebo načo? Veď je doma, spraví to, tak isto ako to teraz robím ja.
A toto mám aj vo svojom okolí. Žena doma a nervy že chlap príde z roboty a nič doma nerobí. A akože čo robí ona.???

anna777115
27. mar 2025

@mimikarol Nauč sa čítať s porozumením. Ona nie je žena v domácnosti, ona je opatrovateľka na plný úväzok dvoch tažško zdravotne postihnutých ľudí. Ak, v tom nevidíš rozdiel, tak si to vyskúšaj a uvidíš aký je rozdiel byť doma na materskej a na opatrovateľskom.

tamtamka26
27. mar 2025

ja neviem, či neviete čítať s porozumením, ale autorka nesedí doma a neváľa si šunky a nepije kávičky s kamoškami. Starať sa o 2 starších ľudí nie je žiadna sranda. Chodiť s nimi po lekároch, vybavovať, znášať ich nálady a požiadavky + starať sa o svoju domácnosť a rodinu, to fest psychicky vyčerpá a nielen psychicky. Niekedy s takými ľuďmi je horšie ako s deťmi.... Ale samozrejme majsterky sveta na MK všetko zvládnu ľavou zadnou s pravou rukou pichnutou v nose.... 🙄 a hlavne sú to jeho rodičia, tak keď už nič iné, aspoň trochu vďačnosti by mohol prejaviť a nejakou malou robotou ju odbremeniť.
@mimikarol

mandzula
27. mar 2025

@mimikarol nejde o to, ze na chlapa cakas, kym pride z roboty, jasne, ze doobeda porobis, co treba, ale ked sa vecer narobi neporiadok pri priprave vecere, ako to pise autorka, je jej psou povinnostou ho odpratat, lebo zena je "cely den doma"? Aj on je cast dna doma, vtedy ma presne take povinnosti ako ona. A dalsia vec, myslis, ze ked ta zena raz pojde do prace, chlap sa zresetuje a zrazu zacne riesit domacnost aj on? A priklad pre deti je aky? Mama cely den kmita a oco ma doma vylozene nohy? Buduca nevesta sa im podakuje. Plus citaj, ze okrem domacnosti a deti sa stara o jeho rodicov, rozvaza ich po lekaroch, tak si predstav, ze pol dna stravis na cestach, v cakarni, potom sa venujes detom a potom domov pride chlap a nepohne ani prstom, lebo ved si doma.

vilma7
27. mar 2025

Tak.ja.neviem, ale niekedy si myslím, že väčšina muzskeho pokolenia trpí slepotou...môj nikdy nič nevidí, asi ani ten neporiadok ;) a syn detto...pošlem ho pre niečo do izby a on to nevidí;)

siska53
27. mar 2025

@mimikarol Prehliadla si, ze OPATRUJE JEHO RODICOV, nie je obycajna zena v domacnosti ako ty, co sa staras len o domacnost a deti, ktore chodia do skoly.
Bezne za opatrovanie pytaju opatrovatelia normalne tazke prachy. A ona mozno dostava smiesny opatrovatelsky prispevok.

danica2711
27. mar 2025

verím, že toho všetkého máš plné zuby. Nerozmýšľala si nad takým riešením, že pôjdeš do roboty a svokrovcom zabezpečíš nejakú opateru? Pomohlo by ti to, zmenila by si prostredie, riešila iné problémy než len upratovanie a starostlivosť o všetkých v tvojom okolí

alickapusinka
27. mar 2025

Ja len či 13 roční neviem vyniesť smetie.MY ked sme mali 13 rokov už sme veľa veci vedeli.Teraz deti ako s cukru.

bystrozraky
27. mar 2025

Keď píšeš: „Včera som mu napísala do SMS-ky, ako som na všetko sama, a že veci na chodbe, čo priniesol, sú tam už týždeň, a že ani smeti nevyniesol,“ je to dosť jasné. Nemôžeš mu písať takto pasívne-agresívne a hlavne ziadne vycitky: „Som na všetko sama.“ Jediné, čo tým dosiahneš, je, že bude tráviť menej času doma a odcudzí sa.
Musíš komunikovať priamo a jasne a s laskou, nie vycitkami. Namiesto „Som na všetko sama“ mu napíš, že potrebuješ pomoc. Napríklad: Popros ho co potrebujes, aby si vtedy a vtedy spravil toto a toto, bolo by to možné? Na začiatku bude zabúdať, ale ak niečo viac krat zabudne, opýtaj sa ho, ako to spraviť, aby na to nezabúdal. Povedz mu, že mu v tom rada pomôžeš (ale mylsi to naozaj uprimne).
Vždy komunikuj s pochopením a láskou, ale zároveň úplne priamo. Začni malými úlohami, ktoré sú ľahko splniteľné, ale také, ktoré ti naozaj pomôžu. Keď to bude stabilizované a bude ich robiť automaticky, pridávaj ďalšie úlohy.
Veľa šťastia pri „tréningu.“ 🙂 Hehe, neviem, prečo na to ešte nie je nejaká organizácia na tréning manželov, ktorých výcvik bol dlhodobo zanedbávaný, kam by si ho mohla poslať. Mali by takú založiť! 🙂 Proste akonáhle povieš výčitku typu „Som na všetko sama,“ potom už môžeš hovoriť čokoľvek a nebude to fungovať. Vždy úprimne a s láskou žiadaj o pomoc. Co ak by on tebe zrazu povedaj, ze mu nikdy nepomozes opravit auto, alebo nieco podobne...tiez by ta to nebavilo. A chcel by som vidiet ako sa budes tvarit. Maj to vzdy na pamati...Proste zeny a muzi nie su to iste. Tak s nim komuniku ako s chlapom a nie ako so zenou. Myslím, že mám o tom niekde aj trefné video v profile. 🙂

romi0310
27. mar 2025

@bystrozraky krasne napisane a presne takto to funguje 🙂 makke rozbija tvrde: voda rozbija kamene, nie naopak. Cize laskava komunikacia prinesie výsledky 🙂 pokial je na druhen strane zdravý jedinec a nie nejaky narcisticky psychopat 🙂

luccija
27. mar 2025

@anketkarka čo píšeš za hlúposti?d

luccija
27. mar 2025

@anketkarka ďalšia čo jej ide ešte naložiť.Tym, že sa staráš o jeho rodičov to je ďalšia domácnosť na lekárov, upratanie, navarenie a starosti.Pride asi domov a tam dve deti na učenie, večera,krúžky...plus svoja domácnosť.
Je iné ráno buchnúť dverami ísť do práce najesť sa menucko a prísť domov a večer možno sucha večera.Prepnut hlavu v práci do iného módu s nemyslieť čo komu treba.

luccija
27. mar 2025

Som to nechtiac odoslala...
Autorka ty mysli aj na seba pravdepodobne si typ, ktorý sa pre druhých rozdá a na seba nemyslí a nemá čas.Dcera je veľká musí pomáhať aspoň niečím a muž ani nehovorím.Tak nech robí nákupy, alebo ostatné veci.Co robili večer, že nemal kto spratat kuchyňu?môj muž nevarí, ale sprace, naloží umývačku atd...nie sám od seba😉voľakedy som to robila ja už nerobím.Ono sa to automaticky všetko presúva na toho čo je doma ja robím z domu a tiež má každý pocit, že pol dňa pozerám seriály, takže nový režim nikomu neublíži budú sa priecit, ale nepopusti.

ibrunova
27. mar 2025

V čom spočíva opatrovanie svokrovcov?

anketkarka
28. mar 2025

@luccija drž sa prosím faktov. Kde konkrétne napísala, že sa stará v inej domácnosti o jeho rodičov? Napísala, že sa stará o veľký dom a že jeho rodičov vozí po lekároch. To kľudne môže byť tak, že byvajú v jednom dome s rodičmi, bola nezamestnaná a tak vybavili opatrovanie na nich, aby mala peniaze aspoň nejaké. Možno sú sebestační a ona ich naozaj len vozí po lekároch a uprace celý dom. Ale to robí aj veľa zamestnaných žien popri práci a deťoch bez hysterických scén. Keď jej napísal, že si veľa na seba naložila, ona to aj priznala. Hlavne sa nekomunikuje problém cez správy. On keď zdrhne radšej ráno skôr, to možno sa chce vyhnúť hystérii hneď ráno. Možno keby normálne komunikovala, tak by si nemuseli toto zažívať. O jej povinnostiach vie úplne len jej manžel, tak neviem prečo si musíš domýšlať, že ja jej nakladám? Ak sa naozaj o jeho rodičov stará plne a ťažko, tak nech si to obháji u manžela bez hysterických scén. Však aj tá jej diskusia tu je plná emócií, ale málo faktov. Ani tu si neobhájila dôvod na to, aby sa manžel staral o domácnosť viac. Tu na to mala priestor.