icon

Manžel ma nemiluje a nechce so mnou žiť

dagi4444
21. sep 2021

Ahojte, potrebovala by som poradiť. Som už zúfalá.
S manželom sme spolu 7 rokov, z toho necelý rok manželia. Mame 14mesacnu dcérku. Od razu prišiel za mnou s tým, že má nemiluje a už asi nechce aby sme boli spolu. Že nemá žiadnu chuť o nás vzťah bojovať. Odprisahal mi, že nikto iný v tom nie je. Dokonca šiel aj k psychologovi, nakoľko sám nechápe, prečo sa tomu tak stalo. Zatiaľ mal len jedno sedenie. Veľa sme sa rozprávali, presviedčala ho nech bojujeme, nech skúsim akoby začať od začiatku. On vraj nemá vôbec žiadnu chuť bojovať. Bývame ešte v spoločnej domácnosti, ale vraj tu ostal len kvôli malej. Odrazu sa ku mne správa ako k cudzej osobe. Veľmi si prajem náš vzťah zachrániť, nakoľko ja svojho manžela naozaj milujem.
Prosím, máte niekto podobnú skúsenosť ? Ako ste to riešili ? Ďakujem za každú radu.

katy084
21. sep 2021

Klame ti,takéto niečo sa neudeje len tak a ešte bez predošlého náznaku to by ste museli mať problémy dlhodobo aby,, platilo,, to čo on ti tvrdí...tiež si myslím, že je v tom iná žena...nechaj ho ísť...pories si veci tak aby si bola ty spokojná a dcérka ešte aby nebolo tak, že časom sa pri plazí...

ofzuza
21. sep 2021

Ine problemy nema? Nemoze to byt prejav depresie?

katkati
21. sep 2021

Naozaj sa môže stáť, že aj keď má milenku, že precitne, ona ho prestane priťahovať a zistí, že vás má rád a nechce o vás prísť. Len ja na tvojom mieste by som chcela vedieť, ako to je, tak tiež by som urobila všetko preto, aby som to zistila. Minimálne ti bude o trochu lepšie, keď zistíš, že nie ty si príčinou, ale niekto tretí. Len či budeš chcieť s takým charakterom ešte zostať. Keď ti niekto napíše, že za prípadnú milenku môžeš aj ty, nedaj si to nahovoriť. Nie stále je to tak. Cesty späť niet vtedy, keď naozaj láska u neho vyprchala až tak, že bez pričinenia niekoho iného nechce to s vami skúsiť odznova. Potom je zbytočne sa tým zaoberať a riešiť iba praktické veci okolo rozvodu a ďalšieho fungovania.

barborachors
21. sep 2021

@dagi4444 Nechápem ako mozes milovat muža, ktorý o teba uz zjavne nestojí. Pobal zvyšky hrdosti a zacni sa pripravovať na novy život. To je fuk ci je v tom iná , co je jasné ze je, ale prosto uz ta nechce tak sa mu nepodliezaj a vzchop sa.

nikpa
21. sep 2021

@dagi4444 zažila som niečo podobné, chvalabohu bez detí. Tiež sa dušoval, že v tom nie je ina ale bola. Bol len zbabelý sa priznať.

a_adamcova
21. sep 2021

Na 100% je v tom iná žena, a môže tvrdiť čo sa mu zachce. Chlap proste z ničoho nič nezmení takto svoj postoj, svoje city. Ak aj spolu nespali, stopro tam nejaká je, ktorá ho úplne oblbla, on zasa cíti tie motýliky, to vzrušenie ako na začiatku každého vzťahu.
Prešla som si tým, a viem ako sa chlap dokáže v takýchto prípadoch zmeniť. Jeden rok sme mali svadbu a ten istý sme sa už aj rozvádzali, - stačila jedna š---a.
Spätne už za ňu ďakujem a ľutujem len, že neprišla skôr.

a_adamcova
21. sep 2021

A áno, tak ako vyššie píšu. Daj teraz citý bokom, a zariaď si všetko praktické. Lebo ak si myslíš, že poznáš svojho muža, tak veru nepoznáš. A ak si myslíš, že nič zlého nie je schopný, tak je dosť možné, že bude. Nechcem zasa všetkých hádzať do jedného vreca. Ale zvyčajne to tak je no :/ Môj exmanžel bol schopný vykradnúť moju chatku /píšem moju, lebo som ju kupovala ja pred svadbou, kupovala som za svoje peniaze - nie za spoločné/ a všetko čo sa dalo stadiaľ pobral. A toto je len začiatok ľadovca.
A nikdy, nikdy pred tým by som to na neho nepovedala, že by bol schopný toto urobiť matke svojho dieťaťa. Okrem toho chytil a vybral deťom zo sporiacich účtov všetky peniaze, ktoré sme im tam vložili. Boli to ich peniaze, a predsa bol toho schopný.
Takže teraz prosím mysli racionálne, a zabezpeč si všetko na papieri, žiadna dohoda a rečičky a sľuby.

januarova
21. sep 2021

@dagi4444 nepros sa mu viac, maj hrdosť.

tncka
21. sep 2021

@dagi4444 je v tom ina zena. Premyslaj co dalej bez neho. Ako sa zariadit aby si dokazala fungovat,peniaze,byt,dieta atd...

bluka2
21. sep 2021

Niekto pisal, ze dufa, ze mu nerobis sluzku pocas toho, kedy sa k tebe chova ako k cudzej. Ja dufam, ze mu nikdy nerobis sluzku 😉a k teme, vsak nech teda ide, co uz. Ty sama nic nevybojujes

acrobaleno
21. sep 2021

Ty sama vzťah nezachrániš. Bola by som zvedavá, že čo je naozaj za tým.

judit47
21. sep 2021

@dagi4444 na takuto situaciu poznam dobre porekadlo-ber ho s nadhladom.

Opica sa nikdy nepusti konara ked uz nieje zavesena na druhom-prenesene,ano ma inu/pritahuje ho /lubi ju platonicky alebo realne to je jedno.

Neviem ti poradit ale zelam vela sil-mne by hrdost nedovolila ostavat alebo sa prosit.🍀🍀🍀

oliolijanka
21. sep 2021

Naozaj si od zivota prajes muza, ktory ta nemiluje? Alebo s nim chces ostat, lebo sa bojis neznameho?
Lebo predstav si seba o dva roky, ze si mozes vybrat nejakeho muza a teda v ponuke by bol nejaky, ktory ta nemiluje a ini muzi, ktori by ta lubili a chceli by byt s tebou. Koho by si si vybrala?

Nemusi v tom byt ina zena, len teda zo skusenosti mojich a z okolia... chlap radsej spravi dvojite salto, ako by sa mal priznat, ze uz dva roky prasi kolegynu z roboty, vasu susedu, alebo tvoju naj kamosku.
Ale neskumaj. Nechce ta a nebude ta chciet, dokial ta mat bude.

moonlight1210
21. sep 2021

@dagi4444 kym nepociti, co realne straca, tak sa bude vznasat v tom svojom vakuu a skumat si pocity: milujem-nemilujem? Ach, ked ja neviem.

Ono je to tak jednoduche, ked este o nic realne neprichadzas (s partnerom totiz dalej byvas, zivot ide dalej ako doteraz, v podstate sa nic podstatné nezmenilo), to sa da filozofovat o vztahu, o laske, citoch a neviem com.

Az ked pride zrážka so stenou reality, vtedy zrazu vidis skutocne dosledky, co budu. A zrazu sa cloveku v hlave rozsvieti.

Byt tebou, necham to plavat, prestnanem prosit, rozpravat sa, snazit sa. Nech sa on odvznasa, kam chce. Ty sa zacni zariadovat, akoby ste isli od seba.
Lebo az to pride (a moze to prist), aj tak to budes musiet zariadovat. Rasej byt pripravena, ako vtedy zacat narychlo riesit (niekedy vtedy totiz partnerove city zmiznu uplne a zrazu toho cloveka nespoznavas, ako s tebou zacne jednat. ako s kusom tovaru po zaruke. ziadne ohlady. on si uz urobil jasno, uz je nervozny, chce ta mat zo zivota prec.).

Uvedom si, ze cim viac cakas, znasas, drzis, tym viac priestoru a casu mu davas na to, aby sa od teba pohodlne odstrihol. Upratal si v pocitoch a urobil za tebou ciaru.
Kdezto tebe taky komfort dopriaty nebude.
Ty si len zliznes ten okamih, ked budes este stale v stave, ze chces zachranovat a on ti pokojne oznami, ze uz to definitivne skoncilo a uz si je isty, ze si pre neho uz cudzi clovek. Takze ty iba uprostred nadejanani sa, ze na tom pracujete, dostanes facku.
V podstate mu urobis taky emočný vankus.
Ver tomu, ze budes mat hrozny pocit, ako ta iba pouzil.

Mysli trochu aj na seba, si rovnako podstatna a dolezita. Aj ty sa nejak citis. Pokojne mu to daj najavo. Vynadaj mu, oplieskaj mu o hlavu, co citis.
Dopraj si ten luxus.
Ved co urobil on? To iste. Postavil ta pred v podstate hotovu vec.
(Jasne, ze nebudes robit sceny kazdy den a hodinu ako hysterka. Ale na par rozculeni a krik pravo mas.)

Dopraj mu pocit, ake to je, ked nieco realne konci. Nie iba on o tom tak nejak uvazuje a hlada sa.
Taketo hladanie sa totiz v drvivej vacsine pripadov konci tym, ze si len dopraje cas, aby sa uplne a bezbolestne, pohodlne odstrihol.

cavallipalace
21. sep 2021

@dagi4444 pravdepodobne v tom bude ina zena, moj snubenec, teda uz ex, sa dusoval a prisahal kazdemu, ze v tom nikto treti nie je, bola som tehotna s uz nasim druhym dietatom. Skoda, ze bol taky pako a nevydrzal hrat to divadielko dlhsie. 2 tyzdne po rozchode sa nastahoval k svojej kolegyni a uz par mesiacov robi tatka jej dietatu. Chlap odide od rodiny, az ked ma istotu v inej zene. Ci je to platonicke alebo uz nieco bolo... je to jedno. Motyle v bruchu robia svoje.

mamamasama
21. sep 2021

Ahoj @cavallipalace Tvoj prispevok si pamatam. Obcas som aj pomyslela na to ako sa mas a ci sa nahodou nieco nezmenilo. Je mi luto, ze si si tymto musela prejst. Snad sa uz mas lepsie. 🍀🍀🍀

katkabg
21. sep 2021

Ja som asi z inej dimenzie ale v zivote by som kvoli chlapovy nerevala a uz vobec nie ak v tom uz neni laska.Ano na zaciatku to bude boliet spomienky a tak ale myslim si ze zivot je kratky muzov je vela a ty mas ten naj poklad a zmyslel zivota (dcerku)tak naco smutit.Hlavu hore.Chod dalej zivotom 😊😊😊 vsetko sa na dobre obrati

number19
21. sep 2021

@cavallipalace Dufam, ze sa drzis. Tvoj pribeh som tiez sledovala. Dufam, ze babatko je zdrave. 🍀

martina2005
21. sep 2021

@moonlight1210 aj u nás je to tak že len zatlka, ak ked 100 %viem že má inú už polroka. Tvrdí že som nou sa nedá. Keď som sa pretvarovala že je vsetko ok, bol spokojný. Silou mocou to chce zhodiť na mňa, že za všetko môžem ja a takto chce podľa mňa aj ukončiť. Už neviem čo robiť, je to strašné. Kto nezažil, nepochopi..

cavallipalace
21. sep 2021

@mamamasama
@number19
Dakujem, ze na mna myslite, my uz sme pomaly vo finale, babo sa ma narodit kazdu chvilu ❤☺

michaela567y
21. sep 2021

Ahoj, mrzi ma to, mne sa stalo toto iste. Síce nemam dieta, tak to bolo ľahšie, no po 3 rokoch z nicoho nič mi prisla sprava že je smutný lebo ma už nelubi a že nemôžme byt spolu, že si zaslúžim lepšieho. Prisahal mi na kolenách že nemá inú. O týždeň, v meste, ruka v ruke s mojou spolužiačkou 😊

gleep1
21. sep 2021

@barborachors “ Nechápem ako mozes milovat muža, ktorý o teba uz zjavne nestojí.”
Toto zas čo je? Láska je akože niečo na výmenu? Ty mna neľúbis tak nelubim ani ja teba? V momente keď ty prestaneš milovať mna tak v tom momente ja prestanem milovať teba? Tak to u teba funguje? Ty si teda vôbec ale že vôbec nepochopila lásku,keď si schopná napisat niečo takéto. Láska nie je niečo za niečo, láska je nezistny cit a to o čom píšeš ty, to je túžba ega byt milovaný obdivovaný a (pre niekoho) jedinečný. To nemá s láskou nič spoločne, to je sebalaska. Fujky, keď take niečo nazývas láskou tak lutujem muža ktorému vravis že ho miluješ lebo ocividne miluješ len seba a pocit že si milovaná.

Autorke- hlavne sa mu nevnucuj lebo ak ma niekto pocit že toho druhého nechce tak vnucovanie sa je to najhoršie čo sa dá robiť. Buď silná a neľutuj sa (nie pred ním) nenechaj ho vidieť ako veľmi ti ublížil. Staraj sa o dieťa a sustred sa naň. Nechod s mužom do konfliktov, respektuj jeho pocity a jeho rozhodnutie, ma na to právo. Som si ista že ti nechcel ublížiť, skôr žil život ktorý žiť nechcel a už to viac nedokázal ťahať ďalej. Ma len jeden život a asi ho nechcel prežiť tak ako si najskôr myslel že chce- je to hnusne, ale ma právo zmeniť názor. Nikto nevieme čo bude zajtra, nevieme akí budeme za 5-10-15 rokov. A ľudia v mladosti robia rozhodnutia ma cely život. A potom často prežijú život v smútku a žijú život vnútorne nešťastní. Chápem ta že to nemáš ľahké, žila si si idilku- zdanlivo pevný vzťah, malé dieta- predstava šťastnej budunosti. Toto sa ti zrútilo a je to o to ťažšie že si to necakala, ale ver mi že buducnost ti prinesie veľa šťastných momentov. Možno aj s ním. Možno ma len krízu. Nechaj ho cítiť, čo teraz cítiť asi potrebuje. Možno to prejde a vráti sa k Vám, možno nie. Ty máš od neho ale najkrajší dar aky si mohla dostať- dieta. Buď mu zan vďačná, miluj ho za to. Buďte mu naďalej najlepsi rodicia aky viete byt- aj keď nebudete spolu, rodicia navždy budete. A je v zaujme dieťaťa aby bol medzi vami stále rešpekt, aby ste sa nehádali, aby ste dieta nestavali medzi seba, aby ste pred dieťaťom na toho druhého nenadávali.
To čo sa stalo nie je žiadny koniec sveta. Miera rozvodovosti je vysoká, to sa stáva. Zvlaśdnes všetko sama a keď bude čas, keď budeš chciet, najdes toho pravého 🙂

beata_k
Odpoveď bola odstránená
romanovic
21. sep 2021

@a_adamcova Preboha! To co za uboziaka toto spravi?!

h2
21. sep 2021

@gleep1 Presne. Keď počujem, ako v rádiu Vašo Patejdl spieva: "Ak ma ozaj ľúbiš, POTOM aj ja Teba...", pretáčajú sa mi panenky 🙄. Ďakujem pekne za takú lásku!

milenke
22. sep 2021

@dagi4444
Robí zo seba chudáka ktorého treba ľutovať nevie čo sa stalo... chodí ku psychológovi to sú aké bludy 🤷🏼‍♀️🤦🏼‍♀️
Ešte ho treba ľutovať zato? Že vás chce opustiť... normálne mi je zle s toho zlé.... že mu to žerieš hlavne
Dávno je v tom iná

a_adamcova
22. sep 2021

@romanovic Joooj toto je len malá časť, spravil aj horšie. Ľutujem len, že neodišiel z môjho života skôr ... ale aspoň mám ponaučenie.

marseillefan
22. sep 2021

@gleep1 Partnerská láska je takmer vždy sebecký cit.. Ľúbime niekoho a túžime, aby ľúbil aj on nás. Ktorá partnerka dopraje svojmu partnerovi inú ženu, ktorá ho urobí šťastnejším? Žiadna.. keď niekoho miluješ, chceš, aby on miloval teba a ak ťa nemiluje, tak trpíš. Nedopraješ mu šťastie s inou ženou... To je sebectvo ako vyšité...

A druhá vec... áno, lásku vieš do istej miery aj ovládať. Keby sme to nedokázali, zaľubovali by sme sa každých 5 minút.. veď partner, za ktorého si sa vydala, nie je najdokonalejší na svete. Slušná žena si ale v šťastnom vzťahu nepripustí iných mužov k telu, aj keď by to potenciálne mohli byť ešte lepšie voľby a mohla by byť s nimi šťastnejšia ako je s terajším partnerom.

kahh
22. sep 2021

je mi to luto a verim, ze ta to moc boli zvlast ak ho este milujes. no zbytocne sa podla mna do toho zamotavas. on viditelne nic zachranovat nechce a ty tak sama sebe len zbytocne ublizujes. nestoji ti za to trapenie, ked jemu samemu to je jedno

sono2
23. sep 2021

Nech ti otrči telefón, že si popozeraš, kto nahradil tvoje miesto, keď to teda neni tak, nebude to pre neho problém