Manžel ma podvádza, no nechcem aby nás opustil. Ako zachrániť manželstvo?
Ahojte, idem si sem pre radu úplne zúfalo. Potešila by ma rada najmä od mužov lebo sa viete na to pozrieť inou optikou než emočne. Dlhšiu dobu som mala pocit že ma manžel podvádza a tak som mu zobrala telefón a našla som v ňom správy s jeho milenkou. Je to jeho kolegyňa - podriadená. Trvá to už skoro rok. Teda prvá správa o sexe ktorú sa mi podarilo nájsť bola z toho obdobia. Úplne som sa z toho zrútila. Viem že mi budete všetci radiť aby som ho opustila ale ja to tak necítim. Je to dobrý muž aj otec a nechcem oňho prísť. Bojím sa že sa zamiloval. Bojím sa mu povedať že som na to prišla lebo čo ak nás opustí. Stále v sebe živím nádej že to je celé len o nejakom jeho úniku z každodenného života a že neplánuje s ňou nič viac. Nie som si tým však vôbec istá. Je to o to horšie, keď som videla fotky jeho milenky. Ťažko sa mi to priznáva ale je to krásna mladá žena chudunka, veľké prsia... V nedeľu večer odchádzajú z firmy na služobku a ide aj ona. Ja cez víkend nebudem doma ideme aj s deťmi ku kamoške, je to naplánované už dlho vrátime sa až v nedeľu ráno. Neviem či to naňho mám vybaliť tesne pred jeho odchodom alebo si to radšej nechať prejsť hlavou a porozprávať sa až keď sa vráti. Muži čo by ste robili na mojom mieste? Ja neviem či mám naňho kričať, či mám plakať, dávať mu ultimáta alebo či mu to nemám povedať vôbec a len zmeniť nejaké veci a dúfať že to ukončí? Som bezradná. Pýtala som sa jediného kamaráta ktorého mám a ten mi povedal že určite od nás nechce odísť že on sa len tak ventiluje že to muži robia len problém je že som na to prišla a nemám to vraj riešiť. Podľa mňa to nie je pravda že to muži bežne robia a trochu ma tou odpoveďou naštval pretože neznel vôbec prekvapene a bral to tak na ľahkú váhu. Lenže mne už budú navždy v hlave znieť tie správy o ich sexe, o tom ako sa teší ako jej ho tam ,,vrazí". Hnus čo som tam všetko našla
@anonym_autor Ja si praveze myslim, ze ak ti to rok taji, mas sancu ho ziskat spät, inak by vas davno opustil. Sikovno sa jej zbav, anonymne udanie do firmy. Nieco si vymysli, firmy su haklive na vynasanie informacii ku konkurencii. Napis akokeby z inej firmy list, ze ku vam vynasa dolezite haklive informacie. Daj aj priklad, urcite od muza nejake info o firme vies. Napr. manipulacia s vysledkami tendra, kvoli uplatku. Ak hned nepoleti, hned jej skrtnu zabavu a ziadne premie a sluzobky. Uz to nebude potom take lahke sa stretavat.
a teraz ti napíšem ja ako zena s velkym egom, ktora sa ma rada, co by som hned realne urobila. Do 5 min by to vedel. V mojej pritomnosti taky hnusak bt nemohol byť, takze rozvod a pekne striedavka, nech si mladucka chuducka prsnata milenka okusi aj deticky a ja? astalavista, pekne dovolenka, staraj sa o seba, venuj sa aj sebe a mysli pozitivne. Neboj sa, este sa ti šťastena v zivote ukáže. Takze sa neponizuj na toho pana dokonalého, lebo ty na vikend s detmi a on na sluzobku😂 no este taku nehrali a ty blba robis au pair aj jemu aj detom.
@anonym_autor Necitam celych 14 stran, ak ty stale ano, preboha, nic mu zatial nehovor. Daj si cas, popremyslaj nad tym, ved je to tak cely rok, tak teraz uz ta par dni nezabije. Premysli si, ako dalej. Aj so sexom, ci sa vyhovoris na nejake zdravotne problemy, preco nemozes, alebo to prekusnes a budete dalej spolu spavat. Aby si mu nedala dovod sa zbalit a odist.
Ja niecim takym prechadzam a urobila som presne vsetky tieto chyby. Ja som mala len podozrenie, ziadne dokazy, tak som sa spontanne opytala, bez toho, aby som si to premyslela. A dostala som priamu odpoved ze ano a uz sa s tym nedalo nic robit. Pritom to bolo u manzela uplne cerstve. Kebyze si to premyslim, urobim uplne ine kroky. Bola by som ultra mila, zvadzala ho, nech vypusti z hlavy cudziu zenu a potom premyslela, ako ju nepriamo zdiskreditujem, aby od toho odskocila aj sama. Takto som sa prezradila a od tej chvile mi bolo jasne, ze cokolvek urobim, poukaze rovno na mna a uz sa nedalo urobit nic. Manzel, kedze som ho odhalila, vyhodnotil, ze nema co skryvat a tak to veru aj prestal postupne skryvat, co ma zacalo aj spolocensky zhadzovat. A ta pizda, ked sa dozvedela, ze o to viem, tak sa tak zacala snazit ho ziskat, ze sa jej to aj nakoniec podarilo. Ono totiz dovtedy nebolo medzi nimi nic fyzicke, len flirtovali a dali si pusu, co by som este prekusla. Od tej chvile to islo uz ako lavina, co nemuselo byt, pretoze by boli veci, co by ho od toho odradzali, napriklad nie je vobec lahke prist za manzelkou a priznat sa.
Problem je ten, ze ked uz tie chyby urobis, nedaju sa zobrat spät, aby si si to premyslela, uz musis len prijimat nasledky. Kazdy jeden krok si premysli. Ja som myslela ze manzela vytrestam a postrasim, tak som mu povedala, tak sa teda zbal a chod. Myslela som, ze sa zlakne. Kdeze, zbalil sa a siel. Rovno k nej. Najprv si o nej nieco zisti.
A my s muzom sme spolu tiez normalne fungovali, ale bohuzial, ona ho balila, oblbovala, a po 15 ich rokoch stereotypu to bola voda na mlyn. Nieco nove, nepoznane. Bohuzial stava sa to. A tie co pisu, ze poriadny muz nikdy.... nie kazda je tu vydata 15 rokov, nie kazda na MK je tu pekna a sexi. Nie kazda vie. By som mohla romany pisat, ako sa trtka na roznych teambuildingoch, vianocnych vecierkoch, casto jednorazovky a kto sa prizna doma, ktory muz, ze bol ozraty a pretiahpl kolegynu? Ziaden. Bol by na hlavu padnuty. Bohvie kolke z tych, ktore sa tu dusuju, ani nevedia, ze ich muz ich uz davno podviedol.
Kasli na tie reci, ze nemas sebauctu, to su oblubene kecy. Sebaucta ma vela podob.
@anonym_f5aafd mrzí ma, ze sa ti to stalo, ale nemôžem si pomôcť - bola by som ultra mila, zvadzala ho a pod., to si nerobila počas 15tich rokov? Lebo v takejto situácii to znie veľmi ponižujúco.
Chápem, záleží aj od povahy, ja by som buchla a v ten moment by si balil tašky, ja som prave naopak, ultra milá a zvadzajuca manzela bežne, takze by ma riadne nasral ak by ma takto odžubal . Na druhu stranu nelipnem na nom tak, aby som o neho bojovala ked ma záujem o druhú, vnímam to fakt veľmi ponižujúco, bojovať o niekoho, kto ma uz nechce.
@anonym_autor mas to ťažké teda ,a veľmi podobný pripad som prežívala so sestrou. Bola na prášky fakt, totálne zničená, cely jej život obetovala jemu a deťom. On sa ale zamiloval do tej, tiez to bol uz paralelný vztah. Sestra sa nechcela vzdať a bojovala o neho, o toho, kto miloval inú. Veľmi ponižujúce. Uz je tomu par rokov, a su spolu, ale vsetci vidíme, ze to uz nie je ono medzi nimi, ona mu neverí stále a on vyzera, ze stale miluje tu druhú. Ale "zachranili" manzelstvo na oko. Predtým mu na 100% doverovala, mal pri nej vsetko, mohol vsetko, len aby on bol spokojný. Ja si myslim, ze to nebola jeho prvá milenka. A asi ani posledna. Ked som so sestrou, vidim ako ju to stale žerie. To sa neda len tak zabudnúť... ja by som sa tak urcite dobrovoľne netryznila.
Toto je neprijemna situacia🤯
@anonym_autor Ja skutočne nemôžem uveriť, ako sú niektoré ženy naivné🙈 Tu platí to storočné známe, že "ľudská hlúposť je nekonečná"😝
Hmmm, kde sa stratila autorka? 🤔🤔🤔
@margotka17 Nechcem byť hnusná, ale asi mu robí orál, len aby nevrazil vtáka do mladej😝
Neviem, ja by som mala nutkanie mu povedat, ze chcem, aby si nasiel druhu zensku, lebo ze ty ho uz nechces, ze sa ti fyzicky zhnusil a ze je to proste sviniar a ze ho uz mas plne zuby :D proste pomsta je sladka. Ze chces byt sama a nechces uz s nim nic mat tak keby mal niekoho ineho aspon budes mat klud ze viac spolu neskoncite a da ti pokoj :Dddd nech si to vyzerie taky ch*j p*srany nechutny
@margotka17 Nechcem byť hnusná, ale asi mu robí orál, len aby nevrazil vtáka do mladej😝
@anonym_fe6b84 tak nebuď
Máš možnosť žiť v polygamii. A to tebe vyhovuje. Ja by som mu privalila na tajnasa do kufra bonboniéru alebo čokoládu s lístkom to máš pre ... Užite si víkend. A čakala, kým sa vráti. Ak nechceš, aby vás opustil, treba si v kľude a s rozumom sadnúť a dohodnúť pravidlá. Sú páry, čo tak žijú že ale musia mať nadstavene hranice.
Ahojte rozhovor prebehol, napíšem sem dnes že čo sa dialo len práve nemám čas. Mám zmiešané pocity. Z toho ako som sa bála že od nás odíde teraz rozmýšľam či s ním dokážem ostať ja.
@anonym_autor Ako to dopadlo?
U nas vo firme bol taky pripad, prisla manzelka na HR sa stazovat, ze nadriadeny (jej muz) spava s podriadenou - cela firma to samozrejme vedela, ale kazdy bol "slepy". Dost mu tym zavarila, dostal ultimatum lebo firma nepodporuje taketo spravanie a uz vobec nie u manazerov. Na oko to ukoncili, ale stale boli spolu, az kym sa slecna neposunula do inej firmy a pan manazer ostal s manzelkou a po rokoch maju druhe dieta.
Osobne by som nepovedala nic, vybudovala si potichu zazemie, vratila sa do prace co najskor (ano jasle a skolka), prednim by som sa vyhovorila, ze som vyhorela z materstva proste chcem zacat pracovat kvoli mojej psychickej pohode a ked by som bola pripravena, hodila by som mu na stol rozvodove papiere. Toto by som mu neodpustila a neostala by som s nim.
Myslela som po dlhsom case, ze je toto skutocny pribeh, ale opat ako vzdy, autor sa neozyva. Asi vymysla vhodny koniec 🙈
@anonym_fe5b9b suhlasim, ale ta dotycna v tom rozhodne nie je nevinne... tiez sa sama rozhodla niekomu rozbit rodinu... ano, co tam koho po stetke... muz ma zaujima... ale ked suka neda, pes ne* ebe , nie? ak by mala trochu moralne hodnoty, musel by muz hladat inu... ale tato sa mu zjavne ponukala... nic to nemeni na to, ze problem v mojom manzelstve je manzel.... nie ta dievcina... ale netvarme sa, ze nema podiel
@anonym_730cdf a manzelka nema podiel? Myslis, ze stastny a spokojny chlap podvedie? Ked mu nic nechyba.. asi niekde nieco nefungovalo preto to spravil. Za mna. Na vine su vzdy obaja..
@anonym_730cdf a manzelka nema podiel? Myslis, ze stastny a spokojny chlap podvedie? Ked mu nic nechyba.. asi niekde nieco nefungovalo preto to spravil. Za mna. Na vine su vzdy obaja..
@anonym_e1449a tento pribeh je vymysleny-myslim si.
@anonym_f5ef79 ano, stastny a spokojny chlap podvedie. Ma rad pozornost, sex, adrenalin, nove vzrusenie, dobijanie, dvihanie si ega, dokazovanie si muznosti-na ulici vidi vela atraktivnych zien....
Na druhej strane-manzelka, na ktoru pozera 15-25 rokov, ktora mu dava sex len za odmenu, nuda doma, stereotyp, uvrestane deti na tretej retazovej MD, pribrata manzelka, ziarliva stihacka.....milion veci.
To neospravedlnujem, len konstatujem.
@anonym_f5ef79 ano, stastny a spokojny chlap podvedie. Ma rad pozornost, sex, adrenalin, nove vzrusenie, dobijanie, dvihanie si ega, dokazovanie si muznosti-na ulici vidi vela atraktivnych zien....
Na druhej strane-manzelka, na ktoru pozera 15-25 rokov, ktora mu dava sex len za odmenu, nuda doma, stereotyp, uvrestane deti na tretej retazovej MD, pribrata manzelka, ziarliva stihacka.....milion veci.
@anonym_fe5b9b takze ten vztah nie je tak ci tak idealny. Je chlap so zenou aj 30 rokov a nepodviedol.. zalezi aj od cloveka. Ako ja neviem ale ked som spokojna nemam dovod skusat a hladat nieco ine.
@anonym_fe5b9b takze ten vztah nie je tak ci tak idealny. Je chlap so zenou aj 30 rokov a nepodviedol.. zalezi aj od cloveka. Ako ja neviem ale ked som spokojna nemam dovod skusat a hladat nieco ine.
@anonym_f5ef79 Dam ti priklad zo zivota. Bola som na stretavke zo SS. Prvy a poslednykrat. Bolo mi na grcanie. Viaceri chlapi sa tam zhodli, ze doma vsetko ok, vztahy v poriadku aj frekvencia sexu, ale ze je to nuda pchat furt do jednej. Cize ta zena vlastne viac urobit nemoze, cikulu ani hlavu si nevymeni, aby pan nemal stereotyp.
@anonym_fe5b9b ja sa vobec necudujem, ze syfilis je premnozeny a uz vobec sa necudujem, ze mladsia generacia a hlavne zeny co poznam, tak sa nechcu viazat, mat deti atď. maju rozum👍 ved naco s nejakym po novom "random típkom" 😂
@anonym_f5ef79
ktory chlap alebo zena je nonstop spokojny. Nonstop stastny, v pohode. Ziadny a ziadna. Kazdy z nas ma obdobie, bud viac unaveny, chory, alebo frustrovany, unaveny z deti, prace, alebo ze ma obdobie ze sa o seba tolko nestara, lebo… alebo obdobie ze sa tolko zene/chlapovi nevenuje, lebo praca, starosti, deti, choroby rodicov alebo nevladni rodicia. V manzelskom zvazku je partner chtiac nechtiac ucastny aj problemov, ktore ani nesuvisia so vztahom. Tarcha zodpovednosti za financie a podobne. “Okukani” su obaja. Ale ked jeden zlyha prave v tom slabsom obdobi, tak koho je to vina? Zena podvedie muza, lebo on ma niekolko mesiacov toho viac v praci a venuje sa jej menej? A zena ma hned dovod? Alebo sa o tom pobavia a snazia napravit to a dat sa zase do pohody?
Milenky a milenci vzdy bola bezproblemova zalezitost. S nimi netreba riesit kazdodennu rutinu, je to nove, vzrusujuce, nezazivaju ten stereotyp. Nemyslim si, ze pri podvadzani musia byt vzdy nutne na vine obaja. Su ludia ktori aj keby im holuby padali do huby, aj tak budu vyhladavat vzrusenie, spestrenie, iny sex..
Myslela som po dlhsom case, ze je toto skutocny pribeh, ale opat ako vzdy, autor sa neozyva. Asi vymysla vhodny koniec 🙈
@anonym_e1449a to si aj ja myslím. Podľa mňa ak je to aj real tak ho ani nekonfrontovala.
@anonym_80b1c8 Nie, nelietala som okolo neho ako skovanok po 15 rokoch. Mali sme normalny bezny vztah, kam sa vacsina vztahov po mnohych rokoch posunie a tak je to aj v poriadku. Ani on mi kazdy den nenosil kvietky a nepisal basne, ked to mozem tak prehnat.
Okamzite nieco povedat, je cista slabost, sila je v tom, mlcat a premyslat. A taktiez deti za nic nemozu. To co tu citam, ze hned by mal deti na krku, ano to urcite milenku odradi, ale tie deti, co to vidia a zazivaju, aku traumu si z toho celeho odnesu? Mamka ich zrazu "nechce", zavesi ich tatikovi uz po 2 tyzdnoch. Tatik sa zrazu ostahoval a zrazu ma inu "maminu", ci co to vlastne je? To je to "silne" ego. To je praveze slabe a urazene ego.
@leidin Aka pomsta? Ked je buchnuty do druhej, tak mu spravi laskavost a jemu to rozhodne nebude vadit, ze ho ona vyhodi.
@anonym_f5ef79 Niekedy nieco nefunguje iba v hlave dotycneho. Napriklad sa nudi, ale sam je malo aktivny aby vymyslel "zabavu". A pride mlada, vymysli zabavu a on sa prida. Nie vzdy za tym musia byt dvaja, je to klise. Tym nechcem za seba povedat, ze som neurobila chybu, ale zaroven som tolko nad tym premyslala, ze som pochopila, ze aj to co som urobila ako chybu, bolo iba prirodzene vyustenie jeho spravania.
Raz mi kamoska, co sa rozviedla, povedala, ze ok, muzi maju radi, ked ich clovek chvali, ale.... hm, kedy teba pochvalil naposledy ten tvoj?
@anonym_e1449a Skor sa hanbi priznat, ze manzel je stale na koni a vysvetlil jej, kde je sever a jej miesto v domacnosti podla jeho predstav. Ved uz uvod bol jasny "ona o neho nechce prist".
Toto sa mi na tych ultrakonzervativnych chlapoch paci - trvaju na tom, aby zo zeny ostala domaca putka bez vlastneho zivota, logicky sa s takou casom zacnu totalne nudit, lebo o com sa budu bavit, o plienkach a tabletach do umyvacky? A skor nez aby situaciu riesili, najdu si milenku. Uplne cele super.
@anonym_132166 myslis, ze keby pracovala a bola cely den rozlietana a vytazena, tak bude prenho viac sexi, viac zaujimava? Tazko.
@anonym_8dca1c vôbec nemám 100kg a nie som ani žiadna škrata podľa mňa. Je pravda že som už dllllllho na materskej pretože už som na tretej po sebe takže ma skoro stále vidí len v domácom oblečení ale tak tým to snáď nie je. Keby som ho nepritahovala nespaval by somnou. Teraz s ním už dlhú dobu nebudem vedieť spať ja
@anonym_autor Ja manzela sexualne pritahujem velmi, aj mi to povedal. Aj tak mi zahol.
@anonym_f36f6f Ty kde žiješ? Ženy na Sovensku zarábajú menej oproti mužom. Proste je to tak.
@zazka666 na Slovensku žijem. A pani aj ja sme písali o kolegyni, nie žena vs muž. Myslela som, ze na rovnakej pozícii ma o tisic menej kvoli dieťaťu. Pri kariérnom rastie kolegýň kym bola na rd to uz chapem.
@anonym_autor Necitam celych 14 stran, ak ty stale ano, preboha, nic mu zatial nehovor. Daj si cas, popremyslaj nad tym, ved je to tak cely rok, tak teraz uz ta par dni nezabije. Premysli si, ako dalej. Aj so sexom, ci sa vyhovoris na nejake zdravotne problemy, preco nemozes, alebo to prekusnes a budete dalej spolu spavat. Aby si mu nedala dovod sa zbalit a odist.
Ja niecim takym prechadzam a urobila som presne vsetky tieto chyby. Ja som mala len podozrenie, ziadne dokazy, tak som sa spontanne opytala, bez toho, aby som si to premyslela. A dostala som priamu odpoved ze ano a uz sa s tym nedalo nic robit. Pritom to bolo u manzela uplne cerstve. Kebyze si to premyslim, urobim uplne ine kroky. Bola by som ultra mila, zvadzala ho, nech vypusti z hlavy cudziu zenu a potom premyslela, ako ju nepriamo zdiskreditujem, aby od toho odskocila aj sama. Takto som sa prezradila a od tej chvile mi bolo jasne, ze cokolvek urobim, poukaze rovno na mna a uz sa nedalo urobit nic. Manzel, kedze som ho odhalila, vyhodnotil, ze nema co skryvat a tak to veru aj prestal postupne skryvat, co ma zacalo aj spolocensky zhadzovat. A ta pizda, ked sa dozvedela, ze o to viem, tak sa tak zacala snazit ho ziskat, ze sa jej to aj nakoniec podarilo. Ono totiz dovtedy nebolo medzi nimi nic fyzicke, len flirtovali a dali si pusu, co by som este prekusla. Od tej chvile to islo uz ako lavina, co nemuselo byt, pretoze by boli veci, co by ho od toho odradzali, napriklad nie je vobec lahke prist za manzelkou a priznat sa.
Problem je ten, ze ked uz tie chyby urobis, nedaju sa zobrat spät, aby si si to premyslela, uz musis len prijimat nasledky. Kazdy jeden krok si premysli. Ja som myslela ze manzela vytrestam a postrasim, tak som mu povedala, tak sa teda zbal a chod. Myslela som, ze sa zlakne. Kdeze, zbalil sa a siel. Rovno k nej. Najprv si o nej nieco zisti.
A my s muzom sme spolu tiez normalne fungovali, ale bohuzial, ona ho balila, oblbovala, a po 15 ich rokoch stereotypu to bola voda na mlyn. Nieco nove, nepoznane. Bohuzial stava sa to. A tie co pisu, ze poriadny muz nikdy.... nie kazda je tu vydata 15 rokov, nie kazda na MK je tu pekna a sexi. Nie kazda vie. By som mohla romany pisat, ako sa trtka na roznych teambuildingoch, vianocnych vecierkoch, casto jednorazovky a kto sa prizna doma, ktory muz, ze bol ozraty a pretiahpl kolegynu? Ziaden. Bol by na hlavu padnuty. Bohvie kolke z tych, ktore sa tu dusuju, ani nevedia, ze ich muz ich uz davno podviedol.
Kasli na tie reci, ze nemas sebauctu, to su oblubene kecy. Sebaucta ma vela podob.
@anonym_f5aafd a ako to u vás dopadlo? prežívam niečo podobné
@anonym_e1449a Skor sa hanbi priznat, ze manzel je stale na koni a vysvetlil jej, kde je sever a jej miesto v domacnosti podla jeho predstav. Ved uz uvod bol jasny "ona o neho nechce prist".
@anonym_f5aafd ano zeny ktore su rozlietane, upravene a maju svoje zaujmy su pre muzov zaujimavejsie, pritazlivejsie.
@patrike uz napisala po debate, ze uz nevie ci s nim dokaze ostat po tom vsetkom.

@anonym_autor správ si fotky ich konverzácii - ak by sa muž snažil mat navrch pri rozchode, HR by taketo spravy muselo riešiť a mohl by prísť o prácu. Je predsa jej nadriadený a ma pozíciu sily. Na toto je na Slovensku zákon a šéf nesmie zneužívať svoju pozíciu na sexuálne obťažovanie (aj keď s tým “súhlasila”).
Daj si konzultáciu s psychologom/ickou so špecializáciou na rodinu/vztahy - externý profesionálny náhľad tá kože niekam posunúť, kam by si ani nečakala.
Náhod si do Claude/ Copilot alebo akékoľvek dostupné AI otázky ohľadom rozvodu v rámci slovenského práva. Informuj sa na čo mas na rok a vypýtaj si finančne plánovanie ak by si potrebovala zvládnuť rolu rozvedeného rodiča. Modrý Konik sú názory, ale ty potrebuješ narábať aj s faktami. Mat Plan B, C…
Odíď na víkend / týždeň prec, sama, odrez sa od rodinny, vymyslí si nejaký dôvod. Využi tento čas na zamyslenie sa prečo vlastne chceš s ním zostať? Čo by to znamenalo? Aký by bol život už iba ako rozvedený rodičia?
A až potom na konci tohto všetkého, keď si riadne pripravená a plne informovaná, by som mu položila otvorenú otázku ohľadom nevery - a dala mu priestor rozprávať.