icon

Manžel ma podvádza, no nechcem aby nás opustil. Ako zachrániť manželstvo?

18. mar 2026

Ahojte, idem si sem pre radu úplne zúfalo. Potešila by ma rada najmä od mužov lebo sa viete na to pozrieť inou optikou než emočne. Dlhšiu dobu som mala pocit že ma manžel podvádza a tak som mu zobrala telefón a našla som v ňom správy s jeho milenkou. Je to jeho kolegyňa - podriadená. Trvá to už skoro rok. Teda prvá správa o sexe ktorú sa mi podarilo nájsť bola z toho obdobia. Úplne som sa z toho zrútila. Viem že mi budete všetci radiť aby som ho opustila ale ja to tak necítim. Je to dobrý muž aj otec a nechcem oňho prísť. Bojím sa že sa zamiloval. Bojím sa mu povedať že som na to prišla lebo čo ak nás opustí. Stále v sebe živím nádej že to je celé len o nejakom jeho úniku z každodenného života a že neplánuje s ňou nič viac. Nie som si tým však vôbec istá. Je to o to horšie, keď som videla fotky jeho milenky. Ťažko sa mi to priznáva ale je to krásna mladá žena chudunka, veľké prsia... V nedeľu večer odchádzajú z firmy na služobku a ide aj ona. Ja cez víkend nebudem doma ideme aj s deťmi ku kamoške, je to naplánované už dlho vrátime sa až v nedeľu ráno. Neviem či to naňho mám vybaliť tesne pred jeho odchodom alebo si to radšej nechať prejsť hlavou a porozprávať sa až keď sa vráti. Muži čo by ste robili na mojom mieste? Ja neviem či mám naňho kričať, či mám plakať, dávať mu ultimáta alebo či mu to nemám povedať vôbec a len zmeniť nejaké veci a dúfať že to ukončí? Som bezradná. Pýtala som sa jediného kamaráta ktorého mám a ten mi povedal že určite od nás nechce odísť že on sa len tak ventiluje že to muži robia len problém je že som na to prišla a nemám to vraj riešiť. Podľa mňa to nie je pravda že to muži bežne robia a trochu ma tou odpoveďou naštval pretože neznel vôbec prekvapene a bral to tak na ľahkú váhu. Lenže mne už budú navždy v hlave znieť tie správy o ich sexe, o tom ako sa teší ako jej ho tam ,,vrazí". Hnus čo som tam všetko našla

anonym_a37eec
19. mar 2026
@anonym_730cdf

@anonym_f775cf ja nikde netvrdim, ze milenka je hlavny problem... iba ze je AJ ona problem

@anonym_730cdf Pravda. Každá milenka sa spolupodieľa na rozbíjaní manželstva. A je úplne jedno, že ona neprisahala. Zaslúži su iba jedno, aby to okúsila na vlastnej koží, aké to je, byť podvádzanou.

detickyy
19. mar 2026
@anonym_8f7c0f

Stat sa mi toto, asi sa polozim. A nasledne vyberiem ucty a regulerne mu oznamim rozvod a striedavku alebo volny vztah s tym, ze si doprajem zivot ako on. A ked sa budem bavit, bud strazi decka on alebo opatrovatelka. Byt obetavou, pokornou a tradicnou matkou je cesta do pekla dost casto. Tiez mam vyssie postaveneho manzela, ale predtym nez som nastupila na rodicak, tak sa na mna musel napisat poriadny majetok, inak by ma prestriedal na rodicaku, neposkodim si karieru, aby som sa starala zadarmo o cudzi majetok a deti, ktore su i jeho, to by nerobil ani on. Takze je jasne, o co by priesil v pripade komplikacii. A samozrejme potrebujem cas na cvicenie, relax, spanok a zdravu stravu, dovolenku s kamoskami (on to ma vsetko tiez, proste sme partneri, mame pravo na rovnako kvalitny zivot), o deti sa starame spolu, takze obaja vieme, aka je to makacka.

@anonym_8f7c0f Veď tie deti nie sú cudzie 😉 a majetok bol Váš alebo manžela? Asi ste to nemali veľmi vykomunikované, keď ste vstupovali do manželstva, no vidím, že deti to poistili. Zaujímavý postoj.

anonym_d6afba
19. mar 2026
@patrike

@anonym_d6afba "Chod do prace, začni byt samostatná a nie závislá na chudakovi" - to znie na prvy pohlad dobre, realita bude ina, 3 deti = stale doma na OCR, kvalifikacia biedna, plat biedny, z toho ledva zatiahne nejaky podnajom, kde sa bude tlacit s detmi, kym sa budu roky sudit o majetky ...

@patrike aha takže sa jej to vlastne neoplatí, začať byt samostatná, lebo to bude na prd pri 3 detich?
Nieco zmeniť musí.
Diera v životopise po 3 materských, žiadna výhra..
Prisposobi sa situácii, tomu co sa deje, hold ma tri deti, bude to ťažšie ale to neznamená ze ked ostane a bude suchat nohami, ze to bude lepšie.
Nie, nebude.
Psychicky sa zničí sama, vidieť nevernika kazdy den, nie je nic príjemné.

Bude pracovať ako milión iných maminiek.
Uplne bezne v mojom okolí.

anonym_7cc0d3
19. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_2e3149 obávam sa že ak to prekusnem a nič mu nepoviem tak to bude pokračovať a prerastie to do niečoho viac ako je len sex

@anonym_autor on ju už určite miluje…trvá to rok..ach žena, maj hrdosť a neponižuj sa kvôli jeho peniazom..

anonym_8f7c0f
19. mar 2026
@detickyy

@anonym_8f7c0f Veď tie deti nie sú cudzie 😉 a majetok bol Váš alebo manžela? Asi ste to nemali veľmi vykomunikované, keď ste vstupovali do manželstva, no vidím, že deti to poistili. Zaujímavý postoj.

@detickyy deti nie su cudzie, su oboch a naklady za ne maju niest obaja. Ja kvoli dobe stravenej na rodicakoch zarabam kazdy mesiac o 1000 eur menej kazdy mesiac, aj ked uz som vratena v pracovnom procese. Som vo vysokoprijmovej profesii a tie toky doma ma stali profesny rast, ktory mozno dozivotne nedozeniem a budem mat aj nizsi dochodok. Manzel je z rovnakeho oboru a pochopil to. Keby nechcel zdielat svoj majetok, na rodicaku sa vystriedame, nech je karierna obet ferovo rozlozena🙂 a poznamenane prijmy oboch.

anonym_f36f6f
19. mar 2026
@anonym_8f7c0f

@detickyy deti nie su cudzie, su oboch a naklady za ne maju niest obaja. Ja kvoli dobe stravenej na rodicakoch zarabam kazdy mesiac o 1000 eur menej kazdy mesiac, aj ked uz som vratena v pracovnom procese. Som vo vysokoprijmovej profesii a tie toky doma ma stali profesny rast, ktory mozno dozivotne nedozeniem a budem mat aj nizsi dochodok. Manzel je z rovnakeho oboru a pochopil to. Keby nechcel zdielat svoj majetok, na rodicaku sa vystriedame, nech je karierna obet ferovo rozlozena🙂 a poznamenane prijmy oboch.

@anonym_8f7c0f neviem ci to mozes/chces napisat ale co robis? Vŕta mi to v hlave ze preco tvoja kolegyňa za to ze nema deti ma o 1000viac. Kvoli ocr ci vas tam nadrzovku takto diskriminujú?

vuvu163
19. mar 2026
@rozculena

@anonym_autor tvoj "dobrý" muž ťa považuje za takú sprostú,že si ani nevymaže správy.......
Keď sa bude baliť na služobku,tak mu tam hoď krabičku prezervatívov a lubrikant...bez slova a bez akejkoľvek emócie

@rozculena toto je ináč pecka riešenie 👌👌👌👌 .... ináč budcje to vymyslená téma toto celé, alebo si taká rozvážne že sa treba až čudovať, myslela som, že také ženy neexistujú. Vybuchla by som a moje emócie by som fakt nedokázala ovládať....keďže ty to dokážeš, určite by som urobila to, čo ti túto rádia, čo mu máš pribaliť. Keď to bude volať, písať, nereagovala by som vôbec.... A keď príde zo skuzobky čakali by ho pošleme kufre....bez emócií.....určite začne vysvetľovať a keďže to chces zachrániť, máš priestor na otvorený rozhovor, podmienky atď....ak však bude šofér na služobnú on, tak to ries radšej potom....aby sa jeho emócie neodrazili na sústredenosti na cestu....

gigie24
19. mar 2026
@anonym_b2bf34

@biba_18 ja by som mu do kufra hodila vytlačený screenshot z mobilu kde si piše s kolegyňou ako jej ho tam vrazí a odkaz, že keď sa vráti domov, bude mať kufre pobalené. Ženy potrebujú byť viac nasrané na takých hajzlíkov. Mohol by volať celý víkend, nedvihla by som mu telefon ani keby horelo

@anonym_b2bf34 Tak toto je skvely napad 😁.

zazka666
19. mar 2026
@anonym_f36f6f

@anonym_8f7c0f neviem ci to mozes/chces napisat ale co robis? Vŕta mi to v hlave ze preco tvoja kolegyňa za to ze nema deti ma o 1000viac. Kvoli ocr ci vas tam nadrzovku takto diskriminujú?

@anonym_f36f6f Všetky ženy takto diskriminujú. Volá sa to materská daň.

anonym_f36f6f
19. mar 2026
@zazka666

@anonym_f36f6f Všetky ženy takto diskriminujú. Volá sa to materská daň.

@zazka666 no ja si neviem predstavit ze za rovnaku robotu zarába bezdetna kolegyňa viac

anonym_0a63b3
19. mar 2026
@anonym_7cc0d3

@anonym_autor on ju už určite miluje…trvá to rok..ach žena, maj hrdosť a neponižuj sa kvôli jeho peniazom..

@anonym_7cc0d3 to vobec nemusi byt pravda.. ja som tiez spavala s muzom (nezadanym) vyse roka, dufajuc ze sa do mna nakoniec zalubi avsak nestalo sa tak

nevelyn
19. mar 2026
@anonym_f36f6f

@anonym_f36f6f maju o 1000 EUR viac (niektora len o 800, dalsia o 1500 atd., priemerny rozdiel je 1000 EUR), pretoze za 6 rokov sa clovek v korporate dostane vyssie (z juniora sa stane senior alebo manazer atd.) a ja som 6 rokov pracovat nemohla. 6 rokov uniknuteho rastu, skusenosti, certifikacii, prilezitosti, kontaktov... Ziadna diskriminacia kvoli OCR ani pohlaviu, pocitala som s tym, ked som sla do deti, vedela som, ake budu naklady a oboznamila s tym manzela, a vysvetlili sme si, ako tento buduci naklad budeme v ramci partnerstva kompenzovat.

stanka_k
19. mar 2026

@anonym_autor vieš čo, ja robím vo firme, kde sú 98%muži. Áno robia to. Majú ženy, deti, sú to úplne fajn manželia, partneri, otcovia, žiadni psychoši, starajú sa..... Ale každý deň hľadajú baby na nete a aj sa s nimi stretávajú, niektorí majú stále bokovky (nestriedajú to až tak často ..) nikdy by som to na nich nepovedala, keby som nebola pri tom, ako si píšu, volajú, ukážu mi fotku alebo prečítajú čo si píšu, povedia zážitok a pod .... Dostala som vysvetlenie, že ich ženy sú perfektné na život, ale nie úplne "divošky v posteli" a nie je tam také to vzrušenie ako na začiatku a že taký dlhý čas sexovať s jednou ženou je nuda... Ale kvôli sexu a spestreniu neodídu od dobrej ženy...
Ja by som ho kopla do riti a už sa na chlapov dívam inak, odkedy medzi nimi trávim toľko času a berú má ako kamoša a povedia aj to, čo ani nechcem ..
ale v tvojom prípade by som mu nepovedala, že to viem a asi ho nejak "balila", bola sexi milá úžasná vo všetkom... ale nie okato, aby nemal pocit, že ho naháňam a "nedám mu dýchať"

patrike
19. mar 2026
@stanka_k

@anonym_autor vieš čo, ja robím vo firme, kde sú 98%muži. Áno robia to. Majú ženy, deti, sú to úplne fajn manželia, partneri, otcovia, žiadni psychoši, starajú sa..... Ale každý deň hľadajú baby na nete a aj sa s nimi stretávajú, niektorí majú stále bokovky (nestriedajú to až tak často ..) nikdy by som to na nich nepovedala, keby som nebola pri tom, ako si píšu, volajú, ukážu mi fotku alebo prečítajú čo si píšu, povedia zážitok a pod .... Dostala som vysvetlenie, že ich ženy sú perfektné na život, ale nie úplne "divošky v posteli" a nie je tam také to vzrušenie ako na začiatku a že taký dlhý čas sexovať s jednou ženou je nuda... Ale kvôli sexu a spestreniu neodídu od dobrej ženy...
Ja by som ho kopla do riti a už sa na chlapov dívam inak, odkedy medzi nimi trávim toľko času a berú má ako kamoša a povedia aj to, čo ani nechcem ..
ale v tvojom prípade by som mu nepovedala, že to viem a asi ho nejak "balila", bola sexi milá úžasná vo všetkom... ale nie okato, aby nemal pocit, že ho naháňam a "nedám mu dýchať"

@stanka_k Zhruba tak to je je a hlavne nezabudajme, ze ti nevernici logicky maju milenku, ktora nie je do nicoho nutena. Opacne to funguje tiez, znudene manzelky v dlhorocnom vztahu si potrebuju dokazat, ze je o ne stale zaujem.

patrike
19. mar 2026
@nevelyn

@anonym_f36f6f maju o 1000 EUR viac (niektora len o 800, dalsia o 1500 atd., priemerny rozdiel je 1000 EUR), pretoze za 6 rokov sa clovek v korporate dostane vyssie (z juniora sa stane senior alebo manazer atd.) a ja som 6 rokov pracovat nemohla. 6 rokov uniknuteho rastu, skusenosti, certifikacii, prilezitosti, kontaktov... Ziadna diskriminacia kvoli OCR ani pohlaviu, pocitala som s tym, ked som sla do deti, vedela som, ake budu naklady a oboznamila s tym manzela, a vysvetlili sme si, ako tento buduci naklad budeme v ramci partnerstva kompenzovat.

@nevelyn Za mna fuj, prenasas do vztahu fungovanie ako medzi obchodnymi partnermi a vlastne predavas produkt : vaginu a maternicu na rodenie a prsia na kojenie za prepocet na usly zisk / plat alebo cosi ako zmluvnu pokutu. Dost zle sa to cita, ale ked vam to obom takto vyhovuje, je to v poriadku, mate taku dohodu.

maury
Autor odpoveď zmazal
anonym_f36f6f
19. mar 2026
@patrike

@nevelyn Za mna fuj, prenasas do vztahu fungovanie ako medzi obchodnymi partnermi a vlastne predavas produkt : vaginu a maternicu na rodenie a prsia na kojenie za prepocet na usly zisk / plat alebo cosi ako zmluvnu pokutu. Dost zle sa to cita, ale ked vam to obom takto vyhovuje, je to v poriadku, mate taku dohodu.

@patrike za mna super, konecne nejaka žena pozná svoju hodnotu a vie, ze to nie je len taka obeta ale aj nieco stoji. Napr aj tie vykojene prsia dat dokopy pár tisíc stojí 😂 ja som sa po pôrodoch dlho davala dokopy a ti doktori tiez nieco stoja len moj muž tolko nezarába aby som mu to mohla dat preplatiť 😂

nevelyn
19. mar 2026
@patrike

@patrike Spolocnost, ktora ocakava, ze zeny obetuju roky profesionalneho rastu, aby vychovali dalsiu generaciu, a v pripade rozchodu budu chciet max 100 EUR na dieta na polku nakladov, si zasluzi zeny presne ako som ja🙂. Tradicne, pokorne a obetave zeny su druh, ktory ekonomicky vymiera, pze ich spolocnost nechrani, ked vztah skonci. A tak sa chranime same. Az matky budu posvatne bohyne, moj pristup nebude potrebny.

oliolijanka
Autor odpoveď zmazal
maury
19. mar 2026
@oliolijanka
Odpoveď bola zmazaná

@oliolijanka sama by som to lepšie nenapísala

modryunicorn
19. mar 2026

@anonym_autor Kolko rokov mas ty a manzel? Pisala si, ze mate 3 deti. Ake stare su deti?

detickyy
19. mar 2026
@hefo

@anonym_90d6ea Práve naopak, milenecké vzťahy majú štatisticky najkratšiu trvanlivosť, takže pokiaľ ona nechce, aby od nich odišiel, hrať mŕtveho chrobáka, byť podľa možností milá a mať s ním sex akoby nič nie je úplne najhoršia stratégia (ale aj keď sa milenecký vzťah skončí, dôvera bude trvale narušená). "Rozvod v kľude" v takýchto situáciách prakticky neexistuje, a pokiaľ ona sama nie je dostatočná mrcha, tak bude (aj finančne) ťahať za kratší koniec. Ak by sa milenke predsa len podarilo manžela odlákať na vzťah a deti, rozvod bude tak či onak, a v takom prípade by mala autorka relatívne lepšiu pozíciu, než keď bude tlačiť na rozvod ona.

Pomerne dlhý článok o nevere od českého psychológa je tu:
https://klimes.mysteria.cz/clanky/psychologie/n...

@hefo Keď toto čítam, tak sa pýtam: Je možný sex bez dôvery, keď si fyzicky užíva s druhou a ja som vnútorne zranená? To už sa ľudia dokážu správať pudovo ako zvieratá? Normálne mi prišlo nevoľno.

anonym_7dc62f
19. mar 2026

Ja som velice zvedavá ako toto dopadne prosím napíš vyjadrenie

margotka17
19. mar 2026
@anonym_7dc62f

Ja som velice zvedavá ako toto dopadne prosím napíš vyjadrenie

@anonym_7dc62f Takých je nás viac, čo čakáme rozuzlenie.

anonym_598d65
19. mar 2026

Naťahuje nas jak venezuelska telenovela.

blondi2
19. mar 2026

No aj ja sa sem musím pripnúť.

aurora33
19. mar 2026
@anonym_598d65

Naťahuje nas jak venezuelska telenovela.

@anonym_598d65 podla mňa už nenapíše. Klasika na MK.

anonym_f36f6f
19. mar 2026
@aurora33

@aurora33 úprimne, asi ani ja by som uz nenapisala. Sama je v koncoch a ked si prečítala vsetko co sa tu popísalo mozno uz nema silu nieco pisat. Ale tiez som zvedava ako to dopadlo a co jej na to muž povedal

anonym_598d65
19. mar 2026
@aurora33

@aurora33 ja dufam,ze to bude mať šťastný koniec a to rozvod a tá hentá nech dostane žihlavou po pici ako bolo vyššie písané.

anonym_f5aafd
19. mar 2026

@anonym_autor Necitam celych 14 stran, ak ty stale ano, preboha, nic mu zatial nehovor. Daj si cas, popremyslaj nad tym, ved je to tak cely rok, tak teraz uz ta par dni nezabije. Premysli si, ako dalej. Aj so sexom, ci sa vyhovoris na nejake zdravotne problemy, preco nemozes, alebo to prekusnes a budete dalej spolu spavat. Aby si mu nedala dovod sa zbalit a odist.
Ja niecim takym prechadzam a urobila som presne vsetky tieto chyby. Ja som mala len podozrenie, ziadne dokazy, tak som sa spontanne opytala, bez toho, aby som si to premyslela. A dostala som priamu odpoved ze ano a uz sa s tym nedalo nic robit. Pritom to bolo u manzela uplne cerstve. Kebyze si to premyslim, urobim uplne ine kroky. Bola by som ultra mila, zvadzala ho, nech vypusti z hlavy cudziu zenu a potom premyslela, ako ju nepriamo zdiskreditujem, aby od toho odskocila aj sama. Takto som sa prezradila a od tej chvile mi bolo jasne, ze cokolvek urobim, poukaze rovno na mna a uz sa nedalo urobit nic. Manzel, kedze som ho odhalila, vyhodnotil, ze nema co skryvat a tak to veru aj prestal postupne skryvat, co ma zacalo aj spolocensky zhadzovat. A ta pizda, ked sa dozvedela, ze o to viem, tak sa tak zacala snazit ho ziskat, ze sa jej to aj nakoniec podarilo. Ono totiz dovtedy nebolo medzi nimi nic fyzicke, len flirtovali a dali si pusu, co by som este prekusla. Od tej chvile to islo uz ako lavina, co nemuselo byt, pretoze by boli veci, co by ho od toho odradzali, napriklad nie je vobec lahke prist za manzelkou a priznat sa.
Problem je ten, ze ked uz tie chyby urobis, nedaju sa zobrat spät, aby si si to premyslela, uz musis len prijimat nasledky. Kazdy jeden krok si premysli. Ja som myslela ze manzela vytrestam a postrasim, tak som mu povedala, tak sa teda zbal a chod. Myslela som, ze sa zlakne. Kdeze, zbalil sa a siel. Rovno k nej. Najprv si o nej nieco zisti.
A my s muzom sme spolu tiez normalne fungovali, ale bohuzial, ona ho balila, oblbovala, a po 15 ich rokoch stereotypu to bola voda na mlyn. Nieco nove, nepoznane. Bohuzial stava sa to. A tie co pisu, ze poriadny muz nikdy.... nie kazda je tu vydata 15 rokov, nie kazda na MK je tu pekna a sexi. Nie kazda vie. By som mohla romany pisat, ako sa trtka na roznych teambuildingoch, vianocnych vecierkoch, casto jednorazovky a kto sa prizna doma, ktory muz, ze bol ozraty a pretiahpl kolegynu? Ziaden. Bol by na hlavu padnuty. Bohvie kolke z tych, ktore sa tu dusuju, ani nevedia, ze ich muz ich uz davno podviedol.
Kasli na tie reci, ze nemas sebauctu, to su oblubene kecy. Sebaucta ma vela podob.