Manžel ma podvádza, no nechcem aby nás opustil. Ako zachrániť manželstvo?
Ahojte, idem si sem pre radu úplne zúfalo. Potešila by ma rada najmä od mužov lebo sa viete na to pozrieť inou optikou než emočne. Dlhšiu dobu som mala pocit že ma manžel podvádza a tak som mu zobrala telefón a našla som v ňom správy s jeho milenkou. Je to jeho kolegyňa - podriadená. Trvá to už skoro rok. Teda prvá správa o sexe ktorú sa mi podarilo nájsť bola z toho obdobia. Úplne som sa z toho zrútila. Viem že mi budete všetci radiť aby som ho opustila ale ja to tak necítim. Je to dobrý muž aj otec a nechcem oňho prísť. Bojím sa že sa zamiloval. Bojím sa mu povedať že som na to prišla lebo čo ak nás opustí. Stále v sebe živím nádej že to je celé len o nejakom jeho úniku z každodenného života a že neplánuje s ňou nič viac. Nie som si tým však vôbec istá. Je to o to horšie, keď som videla fotky jeho milenky. Ťažko sa mi to priznáva ale je to krásna mladá žena chudunka, veľké prsia... V nedeľu večer odchádzajú z firmy na služobku a ide aj ona. Ja cez víkend nebudem doma ideme aj s deťmi ku kamoške, je to naplánované už dlho vrátime sa až v nedeľu ráno. Neviem či to naňho mám vybaliť tesne pred jeho odchodom alebo si to radšej nechať prejsť hlavou a porozprávať sa až keď sa vráti. Muži čo by ste robili na mojom mieste? Ja neviem či mám naňho kričať, či mám plakať, dávať mu ultimáta alebo či mu to nemám povedať vôbec a len zmeniť nejaké veci a dúfať že to ukončí? Som bezradná. Pýtala som sa jediného kamaráta ktorého mám a ten mi povedal že určite od nás nechce odísť že on sa len tak ventiluje že to muži robia len problém je že som na to prišla a nemám to vraj riešiť. Podľa mňa to nie je pravda že to muži bežne robia a trochu ma tou odpoveďou naštval pretože neznel vôbec prekvapene a bral to tak na ľahkú váhu. Lenže mne už budú navždy v hlave znieť tie správy o ich sexe, o tom ako sa teší ako jej ho tam ,,vrazí". Hnus čo som tam všetko našla
@anonym_132166 myslis, ze keby pracovala a bola cely den rozlietana a vytazena, tak bude prenho viac sexi, viac zaujimava? Tazko.
@anonym_f5aafd je to možné. V určitom období to je pre chlapov veľmi zaujímavé... Jednak ich to zbaví pocitu, že je veškerá finančná zodpovednosť len na nich a jednak začne pre nich byť tá žena svojim spôsobom nedostupná, nie sú stred jej vesmíru, ak mi rozumieš😉
@anonym_132166 myslis, ze keby pracovala a bola cely den rozlietana a vytazena, tak bude prenho viac sexi, viac zaujimava? Tazko.
@anonym_f5aafd Ako keby existovali len tieto dva extremy. Nevravim, ze zena ma byt vystresovana neuroticka, ale autorka pise, ze je na tretej materskej z sebou a nespomina, ze by mala nejake konicky, kamaratky, zaujmy, zivot mimo domacnosti, a to tiez nie je zdrave. Ale neobvinujem ju, hovorim, ze toto ma fascinuje na tych chlapoch - myslia si, ze toto chcu, a potom ich to nudi az tak, ze si najdu mladu, veselu, zaujimavu, a hadaj co - samostatnu, ktora sa okolo kuchynskej putky so zasratou plienkou okolo krku ani neobtrela. Muzi su hlupi - myslia si, ze chcu jedno, ale chcu druhe, a robia tretie.
@anonym_f5ef79 Dam ti priklad zo zivota. Bola som na stretavke zo SS. Prvy a poslednykrat. Bolo mi na grcanie. Viaceri chlapi sa tam zhodli, ze doma vsetko ok, vztahy v poriadku aj frekvencia sexu, ale ze je to nuda pchat furt do jednej. Cize ta zena vlastne viac urobit nemoze, cikulu ani hlavu si nevymeni, aby pan nemal stereotyp.
@mandzula To nie je na grcanie, ono je to proti prirode, nejake manzelstvo a monogamia su len dodatocne vymysly. Z hladiska plodenia cim vacsieho poctu geneticky odlisnych deti je prirodny model, ked je samec pri samici pocas vychovy malych potomkov a potom ide sadit inde.
Co je dnes zdeformovane, pretoze z toho ostal len sex s ochranou a deti nikde.
@anonym_autor stáva sa aj v lepších rodinách.Moja kamarátka po 3 deťoch a 13 r manželstva zistila, že muž prasi o 10 r mladšou kolegynu.Kamaratka mudra, vzdelaná VS vzdelaná on na vysokej pozícii v korporáte a každý rok veľa nových absolventiek.Uzsvierky, porady nikomu nebolo zvláštne, že chodí domov neskoro.Ani neviem ako na to prišla.Trvalo to už rok dokonca kúpil byt ani o tom nevedela.Neboli manzelia.Na neho by som to nikdy nepovedala tichá voda stále strcený v tabuľkách workoholik.Pokym ona s 2 deťmi a tehotná s tretím dohliadala na stavbu domu on si užíval.Cez víkendy sme mávali spoločný program normálne manželstvo.Po prevalení mi vypisovala, že sa boji, že si nikoho nenájde s 3 deťmi, že je ochotná mu to odpustiť.On chcel odluku už si delili deti kto kedy s nimi bude, bol ochotný pristúpiť na všetko aj dom jej chcel nechať.Uz vtedy som bola prekvapená, že povedala, že musí to spraviť čím skôr, pokým jej chce nechať dom, lebo je zaskočený a potom môže začať vymýšľať.2 m býval v novom byte občas chodil za deťmi.Milenka odišla do inej firmy s tou sa rozišiel a kamarátka chcela nech odíde.
Skrátim to vrátili sa k sebe sú šťastná rodina všetko zabudnuté a plný FB fotiek z cestovania po celom svete s deťmi.Ona bola z rozvedenej rodiny a bola nešťastná, že deti by takto mali žiť.
Rôzne dopadnú takéto situácie.Povedala mi, že po 13 r nepoznala človeka s ktorým žila kvôli statusu a majetkom zostali spolu.ma dobrú prácu pomoc s deťmi, ak by chcela zvládla by to.Neviem čo ju viedlo zostať s ním.Ta žena je dodnes nevydata bezdetná a už jej ťahá na 40 tku.Este vyhrali aj na tom, že byt, ktorý kúpil stúpol na cene a teraz tam išla bývať najstaršia dcéra.Nase vzťahy sa zmenili v depkach mi písala správy a podľa mňa teraz by ich najradšej zmazala.Ale rodinu má spolu a vyzerá, že je šťastná a spokojná.Zeny sú veľa ochotne prehliadnuť hlavne, ak majú tri deti a väčšie majetky
@anonym_851180 Tuto to skonci presne rovnako.
No autorka poslednú správu napísala: rozhovor prebehol, musí to sama spracovať lebo ma zmiešané pocity. Ale potom čo povedal jej muž, tak nevie či s ním chce ona ostať.
Takže z toho značí, nešlo len o sex a ich manželstvo nebolo také skvelé a úžasne, ako si myslela.
Aké on mal pohnútky toto robiť, tak sa dá len momentálne domýšľať.
@autorka tebe aj deťom prajem veľa síl a šťastia v živote
@mandzula To nie je na grcanie, ono je to proti prirode, nejake manzelstvo a monogamia su len dodatocne vymysly. Z hladiska plodenia cim vacsieho poctu geneticky odlisnych deti je prirodny model, ked je samec pri samici pocas vychovy malych potomkov a potom ide sadit inde.
@patrike Ak chceme zit ako zver, ok, ak ako sucast spolocnosti s nejakymi pravidlami, je taketo spravanie grc. A hlavne potom netvrdme, ze za neveru mozu obaja partneri, potom rovno povedzme, ze chlap je nevycvalany kanec.
@patrike Ja mam doktorat z biologie a genetiky, a vzdy sa smejem, ked si to chlapi takto nevzdelane a nesikovne odovodnuju. Toto je totalne redukcionisticky a nespravny pohlad, odvodeny od zvierat, ignorujuci fakt, ze clovek ma geneticke aj evolucne predispozicie uplne ine, ako zvierata, preto vo vacsine kultur prirodzene preferuje monogamiu. Autorkin manzel je kokot, a nie nejaka opica bez frontalneho laloku, pohanana animalistickou biologiou.
@patrike ty si proti prírode. Tvoje názory sa uz naozaj nedajú citat. Ani ten článok si si neprečítal co som ti poslala ze nie? Tak nemudruj o biológii ked o tom prd vies
@anonym_851180 urcite je stastna..😏 ako blcha. Spokojna mozno, ale nie stastna.
@patrike lenze toto volanie divociny a prirody nie je prirodzene len chlapom. To sa len chlapi tym ohanaju. Toto je prorodzene aj zenam. Napriek tomu maju volbu, ze chcu byt v monogamnom vztahu. Ci uz kvoli laske, detom, stabilite, spolocnosti.....
Nielen vy ste lovci a rozsievaci srmena. Ked sa dostaneme do doby v jaskyni, tak zeny boli oplodnovane tiez viacerymi samcami. A teraz co? Budeme sa kurvit a vysvetlovat a ospravedlnovat to tym, ze to mame geneticky zakodovane z doby kamennej?
Muzi sa podla mna castejsie kurvia,lebo sa doma nudia,nepomahaju s detmi, s domacnostou. Vsetko im obriadi zena (v mnohych pripadoch) a oni nevedia co so zvysnou energiou, tak ju idu vybit podla vlastnych predstav.
Riešenie je mať otvofenh vzťah on ju a ty tiež ďalšieho
@patrike Ja mam doktorat z biologie a genetiky, a vzdy sa smejem, ked si to chlapi takto nevzdelane a nesikovne odovodnuju. Toto je totalne redukcionisticky a nespravny pohlad, odvodeny od zvierat, ignorujuci fakt, ze clovek ma geneticke aj evolucne predispozicie uplne ine, ako zvierata, preto vo vacsine kultur prirodzene preferuje monogamiu. Autorkin manzel je kokot, a nie nejaka opica bez frontalneho laloku, pohanana animalistickou biologiou.
@anonym_132166 ja z antropológie a mam chuť si naliať kyselinu do oci z toho co tu citam o chlapcoch lovcoch🤦🏼♀️🤦🏼♀️
@anonym_132166 amen. Ale ako vidíš, chlapci sa radšej k opiciam hlásia😎
@anonym_132166 amen. Ale ako vidíš, chlapci sa radšej k opiciam hlásia😎
@tiezjedna ako ktorí. Niektorým je to proti srsti. Aj ženy sú mnohé také. To nie je evolúcia, ale skôr v štýle: susedov trávnik je vždy zelenší. Len im nedochádza, že preskakovanie plotov nefunguje vzdy.
No autorka poslednú správu napísala: rozhovor prebehol, musí to sama spracovať lebo ma zmiešané pocity. Ale potom čo povedal jej muž, tak nevie či s ním chce ona ostať.
Takže z toho značí, nešlo len o sex a ich manželstvo nebolo také skvelé a úžasne, ako si myslela.
Aké on mal pohnútky toto robiť, tak sa dá len momentálne domýšľať.
@autorka tebe aj deťom prajem veľa síl a šťastia v živote
@anonym_fe5b9b ženy viac myslia na deti a preto menej podvádzajú.Maju menej času, často nižší plat, menej pracovných príležitostí a väčšie puto k deťom a rodine.Chlapi sú hlupáci stratia rýchlo hlavu.
@maury asi sa vymackol, že sa chce rozviesť, alebo navrhol budem si užívať, ale zostaneme rodina.Zeny sú viac stavané na nepohodu, stereotyp majú ochranatsky pud veľa mužom idú malé deti na nervy, málo sexu, len chodiaca penazenka
@patrike no super, model Boris Kolár 🫣
@patrike počuj chlape, páči sa ti to z tvojho chlapského pohľadu. Ale ak by sme si preniesli isté modely zvieracieho správania do nášho ľudského fungovania, ty ako samec by si už asi nebol nadšený, keby ti tvoja samica nosila domov každý rok v bruchu cudzie mláďa od toho najlepšieho alfasamca? Či teba ako betasamcovi by to neprekážalo? Prezrad
@patrike počuj chlape, páči sa ti to z tvojho chlapského pohľadu. Ale ak by sme si preniesli isté modely zvieracieho správania do nášho ľudského fungovania, ty ako samec by si už asi nebol nadšený, keby ti tvoja samica nosila domov každý rok v bruchu cudzie mláďa od toho najlepšieho alfasamca? Či teba ako betasamcovi by to neprekážalo? Prezrad
@anonym_f775cf 👍👍👍 presne to iste som sa mu snazila napisat v mojom prispevku. Chlapi sa radi ohanaju tymito prehistorickymi faktami, len pri tom trtošeni zabudnu, ze polygamia sa tykala aj zien. Mame teda rovnake pravo trtosit kade-tade? Alebo sa budeme ohanat tym, ze zena strazila ohen? Ano, strazila, ale pritom aj trtosila. 😅
@anonym_f775cf 👍👍👍 presne to iste som sa mu snazila napisat v mojom prispevku. Chlapi sa radi ohanaju tymito prehistorickymi faktami, len pri tom trtošeni zabudnu, ze polygamia sa tykala aj zien. Mame teda rovnake pravo trtosit kade-tade? Alebo sa budeme ohanat tym, ze zena strazila ohen? Ano, strazila, ale pritom aj trtosila. 😅
@anonym_fe5b9b no keď oni sa všetci vidia ako alfasamci, ktorí si vyberali a rozsievali to ich slávne semeno. Nepripustia, že si za celý život možno ani neškrtli (väčšina bola betasamcov) a len živili a vychovávali alfasamcove potomstvo😍😂
@anonym_fe5b9b no keď oni sa všetci vidia ako alfasamci, ktorí si vyberali a rozsievali to ich slávne semeno. Nepripustia, že si za celý život možno ani neškrtli (väčšina bola betasamcov) a len živili a vychovávali alfasamcove potomstvo😍😂
@anonym_f775cf 😂
@anonym_730cdf a manzelka nema podiel? Myslis, ze stastny a spokojny chlap podvedie? Ked mu nic nechyba.. asi niekde nieco nefungovalo preto to spravil. Za mna. Na vine su vzdy obaja..
@anonym_f5ef79 by si sa cudovala. Mala som kamarata, ktory stale vyplakaval, ze ma uzasnu zensku (dlhorocny vztah), ktora si to nezasluzi, ale on je slaboch a ked je prilezitost, jednoducho neodola... ale bol to chalan cca 26-28 vtedy... dufam, ze neskor dozrel, lebo ta baba bola naozaj skvela a zjavne mu to nikdy nezistila, lebo si ho vzala.
@anonym_132166 Ved to len tak trochu provokujem, nech bezi debata, samozrejme je po svete vela modelov fungovania, od jedneho muza s viac zenami po jednu zenu s viac muzmi.
Len tvrdim, ze ak by muzi mali vela zdrojov, preferovali by striedanie zien a plodenie kde-kade, na styl Borisa K.
@anonym_132166 Ved to len tak trochu provokujem, nech bezi debata, samozrejme je po svete vela modelov fungovania, od jedneho muza s viac zenami po jednu zenu s viac muzmi.
Len tvrdim, ze ak by muzi mali vela zdrojov, preferovali by striedanie zien a plodenie kde-kade, na styl Borisa K.
@patrike ak by mali zeny vela zdrojov, preferovali by striedanie muzov.
@anonym_fe5b9b To pravo mate aj ho vyuzivate, Celosvetový medián miery paternálnej diskrepancie sa v rôznych štúdiách ustálil na hodnote približne 3,7 %, to su deti, kde je otec biologicky iny, nez v papieroch.
@patrike a ty si myslíš, že keby mali veľa zdrojov, že by si nejakého neschopáka a kurevníka doma držia? Kopnú do riti s rozbehom a nájdu si fešného, mladého milenca a doma sa nemusia nikomu prispôsobovať.
@anonym_f775cf Naopak, ja to ochotne pripustim, ze by to tak bolo. Len pozor, vidly do toho hadzu ako vzdy peniaze. Nanic ti je alfa samec, ked potrebujes niekoho ako zdroj prijmov na materskej.
@patrike ty si tak jednoduchy a nezrely jedinec, a co je vtipne, si v kazdej teme, kde sa riesi sex a pises od buka do buka.
To te je niekto prasa a je takych plno, tak to neznamena, ze muzi su zvieraci samci bez rozumu, svedomia a hodnot.
@patrike a ty si myslíš, že keby mali veľa zdrojov, že by si nejakého neschopáka a kurevníka doma držia? Kopnú do riti s rozbehom a nájdu si fešného, mladého milenca a doma sa nemusia nikomu prispôsobovať.
@anonym_f775cf Vela zdrojov myslim na strane muza, rozumej, vie platit alimenty 20 zenam.
@patrike ty si tak jednoduchy a nezrely jedinec, a co je vtipne, si v kazdej teme, kde sa riesi sex a pises od buka do buka.
To te je niekto prasa a je takych plno, tak to neznamena, ze muzi su zvieraci samci bez rozumu, svedomia a hodnot.
@anonym_f775cf presne
@patrike no vidis..a to su studie v kvazi monogamnom svete. Tak si predstav ako by si sa dopracoval k vlastnemu dietatu, keby sme boli vsetky sebestacne a bohate. To by ste sa museli velmi snazit. Pretoze by sme uz mali na vyber od koho sa nechame oplodnit.
@anonym_a49a1a absolutne nesuhlasim, ze je jednoduchy a nezrely. Ja viem, co chce tym povedat. Chlapi sa tou teoriou radi ohanaju. On mava dost rozumne prispevky a k veci. Len ma smolu, ze tu su k chlapom zeny ako harpye.
@anonym_f5aafd a ako to u vás dopadlo? prežívam niečo podobné
@anonym_28913e Zbalil caky paky a odisiel ku nej, lebo ona mala volny byt. Su teraz vo faze honey moon, takze dokopy nic neriesia. On je uplne zaslepeny. Ona to urobila uz 3x, rozbila takto 3 manzelstva, pokazde sa aj vydala a zas rozviedla. Vobec nepochybujem ze ma pre neho tiez peknu smutku historku. On v tom urcite nie je nevinne, to nepochybujem, ako som napisala, ked sa chlap "nudi". Ten moj vsetko videl v poslednom case negativne, mal nejaku depku, pritom technicky za seba som mala pocit, ze sa nas vztah zlepsil, lebo ako su deti starsie, je to s nimi lahsie.
Ja som videla ich komunikaciu, sice iba utrzok, ale dost mi stacilo. Pre neho to bol unik zo stereotypu, a povinnosti, ona ho manipulovala, posielala mu fotky ako sa bavi... len on to nevidi. Teraz je to vo faze nicoho... proste sa caka, lebo aj ja prechadzam roznymi fazami. Vy to mate ako?

@anonym_autor stáva sa aj v lepších rodinách.Moja kamarátka po 3 deťoch a 13 r manželstva zistila, že muž prasi o 10 r mladšou kolegynu.Kamaratka mudra, vzdelaná VS vzdelaná on na vysokej pozícii v korporáte a každý rok veľa nových absolventiek.Uzsvierky, porady nikomu nebolo zvláštne, že chodí domov neskoro.Ani neviem ako na to prišla.Trvalo to už rok dokonca kúpil byt ani o tom nevedela.Neboli manzelia.Na neho by som to nikdy nepovedala tichá voda stále strcený v tabuľkách workoholik.Pokym ona s 2 deťmi a tehotná s tretím dohliadala na stavbu domu on si užíval.Cez víkendy sme mávali spoločný program normálne manželstvo.Po prevalení mi vypisovala, že sa boji, že si nikoho nenájde s 3 deťmi, že je ochotná mu to odpustiť.On chcel odluku už si delili deti kto kedy s nimi bude, bol ochotný pristúpiť na všetko aj dom jej chcel nechať.Uz vtedy som bola prekvapená, že povedala, že musí to spraviť čím skôr, pokým jej chce nechať dom, lebo je zaskočený a potom môže začať vymýšľať.2 m býval v novom byte občas chodil za deťmi.Milenka odišla do inej firmy s tou sa rozišiel a kamarátka chcela nech odíde.
Skrátim to vrátili sa k sebe sú šťastná rodina všetko zabudnuté a plný FB fotiek z cestovania po celom svete s deťmi.Ona bola z rozvedenej rodiny a bola nešťastná, že deti by takto mali žiť.
Rôzne dopadnú takéto situácie.Povedala mi, že po 13 r nepoznala človeka s ktorým žila kvôli statusu a majetkom zostali spolu.ma dobrú prácu pomoc s deťmi, ak by chcela zvládla by to.Neviem čo ju viedlo zostať s ním.Ta žena je dodnes nevydata bezdetná a už jej ťahá na 40 tku.Este vyhrali aj na tom, že byt, ktorý kúpil stúpol na cene a teraz tam išla bývať najstaršia dcéra.Nase vzťahy sa zmenili v depkach mi písala správy a podľa mňa teraz by ich najradšej zmazala.Ale rodinu má spolu a vyzerá, že je šťastná a spokojná.Zeny sú veľa ochotne prehliadnuť hlavne, ak majú tri deti a väčšie majetky