Manžel ma podvádza, no nechcem aby nás opustil. Ako zachrániť manželstvo?
Ahojte, idem si sem pre radu úplne zúfalo. Potešila by ma rada najmä od mužov lebo sa viete na to pozrieť inou optikou než emočne. Dlhšiu dobu som mala pocit že ma manžel podvádza a tak som mu zobrala telefón a našla som v ňom správy s jeho milenkou. Je to jeho kolegyňa - podriadená. Trvá to už skoro rok. Teda prvá správa o sexe ktorú sa mi podarilo nájsť bola z toho obdobia. Úplne som sa z toho zrútila. Viem že mi budete všetci radiť aby som ho opustila ale ja to tak necítim. Je to dobrý muž aj otec a nechcem oňho prísť. Bojím sa že sa zamiloval. Bojím sa mu povedať že som na to prišla lebo čo ak nás opustí. Stále v sebe živím nádej že to je celé len o nejakom jeho úniku z každodenného života a že neplánuje s ňou nič viac. Nie som si tým však vôbec istá. Je to o to horšie, keď som videla fotky jeho milenky. Ťažko sa mi to priznáva ale je to krásna mladá žena chudunka, veľké prsia... V nedeľu večer odchádzajú z firmy na služobku a ide aj ona. Ja cez víkend nebudem doma ideme aj s deťmi ku kamoške, je to naplánované už dlho vrátime sa až v nedeľu ráno. Neviem či to naňho mám vybaliť tesne pred jeho odchodom alebo si to radšej nechať prejsť hlavou a porozprávať sa až keď sa vráti. Muži čo by ste robili na mojom mieste? Ja neviem či mám naňho kričať, či mám plakať, dávať mu ultimáta alebo či mu to nemám povedať vôbec a len zmeniť nejaké veci a dúfať že to ukončí? Som bezradná. Pýtala som sa jediného kamaráta ktorého mám a ten mi povedal že určite od nás nechce odísť že on sa len tak ventiluje že to muži robia len problém je že som na to prišla a nemám to vraj riešiť. Podľa mňa to nie je pravda že to muži bežne robia a trochu ma tou odpoveďou naštval pretože neznel vôbec prekvapene a bral to tak na ľahkú váhu. Lenže mne už budú navždy v hlave znieť tie správy o ich sexe, o tom ako sa teší ako jej ho tam ,,vrazí". Hnus čo som tam všetko našla
@anonym_autor Ak s nim zostanes a budes to tolerovat, alebo aj keby slubil, ze to viac nespravi, uz mu nebudes verit, budes sa trapit a mozno si aj zdravie znicis.😕
@anonym_a84447 Trápiť sa bude aj v opačnom prípade, v tom to nie je. Riešenie k úplnej spokojnosti to žiaľ nemá.
Ak by si bola trochu krava a chcela vyťažiť zo situácie, pošli zo súkromného čísla sms "poviem tvojej žene o tvojej afére s kolegyňou ak nezaplatíš 5tis € na tento účet" .. založ si revolut a povydieraj ho trochu. Získaš peniaze a on bude dos*atý až za ušami, že sa to dozvieš 😅
Ja by som k**ota potočila poriadne - ako mentálnu ujmu a za peniaze by som šla na dovolenku alebo odložila
@anonym_b2bf34 😂 top napad 👏
@anonym_autor manzela treba opustit vlastne si tak mala urobit hned ak mas sebauctu
@anonym_autor povie ti, že chce zostať s tebou a bude si akurát dávať väčší pozor a podvádzať ťa naďalej. Ty si naozaj myslíš, že keď to robí rok, tak sa s ním raz porozprávaš a on to pre dobro rodiny skončí?
@anonym_ad1f55 Ak je to jeho prvá nevera, určitá nemalá šanca tam je.
Pokiaľ bol ale neverný už aj v minulosti, napríklad aj ešte pred tým, ako sa dali dokopy, tak vtedy je šanca skoro nulová.
Poviem ti niečo, čo sa ti nebude páčiť - muži nepodvádzajú preto, že nie sú dobrý ľudia/otcovia/manželia. Podvádzajú preto, že k manželkám stratili rešpekt. On ťa nerešpektuje ani ako matku ani ako manželku.
Hovoríš, že je mladá, krásna, chudunka. Tvoj muž jednoducho prepadol niečomu "zakázanému" (kolegyňa, podriadená). Je na tebe ako sa k tomu postavíš - píšeš "lenže mne už budú navždy v hlave znieť tie správy o ich sexe, o tom ako sa teší ako jej ho tam ,,vrazí". Hnus čo som tam všetko našla".
Chceš žiť do konca života s tým, že budeš rozmýšľať nad tým, ako jej ho tam vráža alebo čo jej robí ústami a čo jej pri tom hovorí?
Konfrontuj ho. Ja by som sa nedokázala na takého muža už nikdy pozrieť a ani mu dovoliť aby sa ma dotkol. Môže byť ukážkový otec pre vaše deti, ale určite nie je ukážkový manžel.
Poviem ti ešte jedno - muži väčšinou nezostanú pri milenkách a vracajú sa k manželkám. Ja by som to ale nedovolila. Konal vedome, s tým, že ho doma čaká žena ktorá ho miluje a deti ktoré urobili z lásky.
Vzchop sa - choď ku kaderníčke, začni cvičiť, choď na kozmetiku, zdvihni si sebavedomie, staraj sa o seba a uvedom si, že tvoja hodnota ako ženy je oveľa vyššia než strach z toho, že ťa opustí niekto, kto už dávno stratil rešpekt voči tebe.
Neponižuj sa prosím takto pred chlapom. Držím palce nech urobíš správne rozhodnutie
@anonym_b2bf34 " choď ku kaderníčke, začni cvičiť, choď na kozmetiku, zdvihni si sebavedomie, staraj sa o seba a uvedom si, že tvoja hodnota ako ženy je oveľa vyššia" - to je sice pekne, ale ostane sama, kdesi v podnajme a s vyrazne znizenym komfortom zivota pre nu aj pre deti. Rozvedene s detmi nie su prave vyhladavana kategoria. Bude mat sice sebavedomie a hodnotu, nech to znamena cokolvek, ale ostane jej len pisat na konika oslavne ody, ako sa ma dobre a aka je spokojna (co naozaj spokojni ludia nerobia).
@anonym_ad1f55 Ak je to jeho prvá nevera, určitá nemalá šanca tam je.
Pokiaľ bol ale neverný už aj v minulosti, napríklad aj ešte pred tým, ako sa dali dokopy, tak vtedy je šanca skoro nulová.
@hefo nevera trvá rok. Rok sa opakovane rozhoduje že ide podviesť manželku. Čo na tom, ak je to prvá nevera? Podľa mňa je toto ešte horšie ako keby 2x podvedie lebo sa opije. Ale tam by to s tou ženou končilo.
Tak toto je silna káva 🙈🙃. Nedokázala by som pokračovať v takom manželstve. Z mojej strany by bola dôvera na nula bodoch a cítila by som sa veľmi zle. Nedokázala by som s ním už spávať, fuj, bleeee 🤮🤮🤮. Chces si ho držať kvôli deťom?? Nezabudni, že oni o pár rokov vyrastú a opustia hniezdo a ty ostaneš s chlapom, ktorý ťa má za "nič" a možno ťa dovtedy aj sám opustí kvôli dakej mladšej a cickatej. Nevernici sa nemenia
Ak by si bola trochu krava a chcela vyťažiť zo situácie, pošli zo súkromného čísla sms "poviem tvojej žene o tvojej afére s kolegyňou ak nezaplatíš 5tis € na tento účet" .. založ si revolut a povydieraj ho trochu. Získaš peniaze a on bude dos*atý až za ušami, že sa to dozvieš 😅
Ja by som k**ota potočila poriadne - ako mentálnu ujmu a za peniaze by som šla na dovolenku alebo odložila
@anonym_b2bf34 Naozaj rada storocia :
Trestný čin vydierania podľa § 189 Trestného zákona (§ 300/2005 Z. z.
) spácha ten, kto iného násilím, hrozbou násilia alebo hrozbou inej ťažkej ujmy núti, aby niečo konal, opomenul alebo trpel. Páchateľovi hrozí trest odňatia slobody na 2 až 6 rokov, pričom prísnejšie sadzby platia pri závažnejších okolnostiach (zbraň, dlhší čas, väčší rozsah).
@anonym_8dca1c rok? a doma je pohoda, ziaden problem? tak uteka od coho? od koho?
@anonym_730cdf to ja neviem preco ma milenku asi mu zjavne na tebe nieco chyba, ale mas 100kg a nepritahujes ho ale ma ta rad? co ja viem?????????????????????
@anonym_b2bf34 Naozaj rada storocia :
Trestný čin vydierania podľa § 189 Trestného zákona (§ 300/2005 Z. z.
) spácha ten, kto iného násilím, hrozbou násilia alebo hrozbou inej ťažkej ujmy núti, aby niečo konal, opomenul alebo trpel. Páchateľovi hrozí trest odňatia slobody na 2 až 6 rokov, pričom prísnejšie sadzby platia pri závažnejších okolnostiach (zbraň, dlhší čas, väčší rozsah).
@patrike ešte, že v zákone nie sú sankcie za podvádzanie, v base by sedelo viac ľudí než chodilo po ulici ;) daj si sprchu krasavec a neber každú radu na internete tak vážne
@anonym_b2bf34 😂 top napad 👏
@anonym_acf043 Ani nie. Normalny trestny cin a ziadny Revolut to nezachrani, Revolut je EU banka a na doziadanie nasich organov musi poslat udaje o majitelovi uctu.
Sukromne cislo ? Opat nezmysel, historiu komunikacie operator uklada a on vie presne, kto je to "sukromne cislo". Opat to ma policia vysetrene za 10 minut.
@biba_18 ja by som mu do kufra hodila vytlačený screenshot z mobilu kde si piše s kolegyňou ako jej ho tam vrazí a odkaz, že keď sa vráti domov, bude mať kufre pobalené. Ženy potrebujú byť viac nasrané na takých hajzlíkov. Mohol by volať celý víkend, nedvihla by som mu telefon ani keby horelo
@anonym_b2bf34 to je aky super napad s tym screenshotom vytlacenym !
@patrike ešte, že v zákone nie sú sankcie za podvádzanie, v base by sedelo viac ľudí než chodilo po ulici ;) daj si sprchu krasavec a neber každú radu na internete tak vážne
@anonym_b2bf34 Kedysi bolo cudzolozstvo tresne a sankcie prisne. Tak cca pred 500 a viac rokmi.
@anonym_b2bf34 " choď ku kaderníčke, začni cvičiť, choď na kozmetiku, zdvihni si sebavedomie, staraj sa o seba a uvedom si, že tvoja hodnota ako ženy je oveľa vyššia" - to je sice pekne, ale ostane sama, kdesi v podnajme a s vyrazne znizenym komfortom zivota pre nu aj pre deti. Rozvedene s detmi nie su prave vyhladavana kategoria. Bude mat sice sebavedomie a hodnotu, nech to znamena cokolvek, ale ostane jej len pisat na konika oslavne ody, ako sa ma dobre a aka je spokojna (co naozaj spokojni ludia nerobia).
@patrike radšej by som písala na modrom koníkovi o tom, aká som spokojná a pekná, než žiadala o radu, že ma muž podvádza s krásnou kolegyňoua neviem čo robiť.
@anonym_b2bf34 Kedysi bolo cudzolozstvo tresne a sankcie prisne. Tak cca pred 500 a viac rokmi.
@patrike áno, kedysi nebol ani internet aby si mohol rozdávať rozumy a tak nikto nevedel, že si hlúpy a jednoduchý suchár ktorý nevie pochopiť srandu
@biba_18 ja by som mu do kufra hodila vytlačený screenshot z mobilu kde si piše s kolegyňou ako jej ho tam vrazí a odkaz, že keď sa vráti domov, bude mať kufre pobalené. Ženy potrebujú byť viac nasrané na takých hajzlíkov. Mohol by volať celý víkend, nedvihla by som mu telefon ani keby horelo
@anonym_b2bf34 Dalsia komedialna rada. Nik nemoze tomu druhemu balit kufre a vyhadzovat ho zo spolocneho byvania. Takto to nefunguje.
@anonym_b2bf34 to je aky super napad s tym screenshotom vytlacenym !
@nyusika Ani to nie je super napad. Vytlacit si cudziu komunikaciu a pouzit ju je dalsi trestny cin.
Porušenie dôvernosti ústneho prejavu je trestný čin, pri ktorom niekto neoprávnene zaznamená alebo zverejní súkromný rozhovor inej osoby
. Podľa LeWik páchateľovi hrozí odňatie slobody až na dva roky, ak tým spôsobí vážnu ujmu na právach. Trestá sa aj spolupáchateľstvo a úmysel získať značný prospech.
Kľúčové aspekty:
Znaky činu: Neoprávnené zachytenie záznamovým zariadením, následné sprístupnenie tretej osobe alebo iné použitie.
Objekt ochrany: Neverejne prednesené slová alebo iný prejav osobnej povahy.
Trestná sadzba: Základná sadzba je do 2 rokov, no za špecifických okolností (verejne, ťažká ujma) môže byť vyššia.
Právna úprava: Ustanovenie § 377 Trestného zákona (pozri napr. rozbor na Právne listy).
@anonym_8dca1c samozrejme že mi to vadí a áno spávali sme spolu normálne teraz po tomto zistení zatiaľ nie... A samozrejme aj že sa mi hodia jeho peniaze však som na materskej a ja tak ako máme všetko spoločne aj deti aj domácnosť považujem aj naše peniaze za spoločne
@anonym_autor a co, ti mame poradiť? Odist od neho nechces? Tak drz hubu a suchaj nohami, nic sa nezmeni ked ho konfrontujes, pripadne ho len naseries a pojde za milenkou, on nic menit nebude takto mu to vyhovuje, len nechápem ako s nim mozes naďalej mat sex, ci spolu nespavate?
@nyusika Ani to nie je super napad. Vytlacit si cudziu komunikaciu a pouzit ju je dalsi trestny cin.
Porušenie dôvernosti ústneho prejavu je trestný čin, pri ktorom niekto neoprávnene zaznamená alebo zverejní súkromný rozhovor inej osoby
. Podľa LeWik páchateľovi hrozí odňatie slobody až na dva roky, ak tým spôsobí vážnu ujmu na právach. Trestá sa aj spolupáchateľstvo a úmysel získať značný prospech.
Kľúčové aspekty:
Znaky činu: Neoprávnené zachytenie záznamovým zariadením, následné sprístupnenie tretej osobe alebo iné použitie.
Trestná sadzba: Základná sadzba je do 2 rokov, no za špecifických okolností (verejne, ťažká ujma) môže byť vyššia.
Právna úprava: Ustanovenie § 377 Trestného zákona (pozri napr. rozbor na Právne listy).
@patrike počuvaj ma sem, žiadnu ženu v tejto konverzácií nezaujíma tvoje zbierka zákonov. Ty si určite podvádzal alebo žiadnu ženu nikdy nemal. Nepoznám chlapa, čo by vo voľnom čase komentoval príspevky na modrom konikovi. Buď si nejaký troll alebo totálny mizogyn čo nema čo ine povedať, tak komentuje rady iných. Doma ťa asi nikto nepočúva, čo ?
@anonym_b2bf34 Skor si sa zlakla, ked som uviedol, ake dosledky ma tvoja rada. Vtipna nebola.
@patrike mne sa zdá, že baby aj autorka sa celkom pobavili ☺
@anonym_730cdf to ja neviem preco ma milenku asi mu zjavne na tebe nieco chyba, ale mas 100kg a nepritahujes ho ale ma ta rad? co ja viem?????????????????????
@anonym_8dca1c vôbec nemám 100kg a nie som ani žiadna škrata podľa mňa. Je pravda že som už dllllllho na materskej pretože už som na tretej po sebe takže ma skoro stále vidí len v domácom oblečení ale tak tým to snáď nie je. Keby som ho nepritahovala nespaval by somnou. Teraz s ním už dlhú dobu nebudem vedieť spať ja
Nie je dobry ptec ani manzel.
Keby bol,ano by mu nenapadlo klatit inu zenu.
A rok ti hra doma divadlo ako ta lubi???
Pokrytec a sebec.
Co chces zaxhranovat?
Nemas v sebe svoju hrdost
Okanzite by som to na neho vysypala a teda u mna by uz neobstal...
Nechapem ta.
Tebe necadi,ze ta "uspini" pachom inej zeny?
A ktovie...este daku pliagu chytit.
Mne je zle 🤮
@anonym_autor a co, ti mame poradiť? Odist od neho nechces? Tak drz hubu a suchaj nohami, nic sa nezmeni ked ho konfrontujes, pripadne ho len naseries a pojde za milenkou, on nic menit nebude takto mu to vyhovuje, len nechápem ako s nim mozes naďalej mat sex, ci spolu nespavate?
@klotildabazarik no odkedy som to zistila tak sme spolu nespali to si momentálne vôbec nedokážem predstaviť
@anonym_8dca1c vôbec nemám 100kg a nie som ani žiadna škrata podľa mňa. Je pravda že som už dllllllho na materskej pretože už som na tretej po sebe takže ma skoro stále vidí len v domácom oblečení ale tak tým to snáď nie je. Keby som ho nepritahovala nespaval by somnou. Teraz s ním už dlhú dobu nebudem vedieť spať ja
@anonym_autor nebud naivna, mozno mysli na inu z prace a ma ho hned postaveneho.
Kľúčové aspekty:
@patrike si autista? Alebo nejak mentálne postihnuty?
@anonym_autor To vobec nie je o tom, ako vyzeras a ci mate spolu dobry sex, tym sa netrap. Mnohym chlapom proste funguje ten praveky instinkt lovu samic. Milenka moze na prvy pohlad vyzerat ako seda mys alebo podla vacsinoveho nazoru horsie, nez manzelka. Ide o ten pocit, aky je o neho zaujem, vzrusenie z noveho a ako ma harem.
@anonym_autor autorka si si vedomá, ze tvojim postojom a nulovou sebaúctou vychovavas rovnaké budúce slúžky závislé na manželovi?
Co by si povedala dcére, keby za tebou prisla a stalo sa jej to co tebe?
@patrike si autista? Alebo nejak mentálne postihnuty?
@anonym_f36f6f Nie, len potrebujem k praci aspon zaklady prava, tak rad upozornim, ked niekto navadza na nelegalne az trestne konanie. Zatial tu odzneli rozne nezmysly o:
- vydierani
- baleni kufrov
- publikovani cudzej komunikacie

Normálne mu to poviem a opýtam sa ho že ako to vidí ďalej a či chce aby sme ostali spolu alebo nie.
Ak to ukončí, som rozhodnutá odpustiť mu to, chcem s ním ostať to viem, chcem aby sme to dali všetko do poriadku. Dôvera sa mi ale bude vracať ťažko ak vôbec.
@anonym_autor povie ti, že chce zostať s tebou a bude si akurát dávať väčší pozor a podvádzať ťa naďalej. Ty si naozaj myslíš, že keď to robí rok, tak sa s ním raz porozprávaš a on to pre dobro rodiny skončí?