Manžel mi nechce dovoliť splniť si sen
Spolu sme 15 rokov. Ja mám 35. Približne 6 rokov trenujem na výstup na Mount Everest. Ale narodilo sa nám dieta, ma 3 roky. Buduci rok by som chcela ísť na výstup, ale povedal, že ak tam pojdem, rozvedie sa so mnou. Prisahal mi na svoju babku, že to urobi. Príde vám to fér ? Denne tazko trenujem, mám za sebou rôzne narocne výstupy. A tvrdí, že je to psycho.
Mňa zaujalo vyjadrenie že si každý víkend na Kriváni.. doslova? a on je sám doma s deckom?
@karolinakr to sa hybe alebo je to len efekt?
@queendixie presne tak.
@buberova no jasné. Podľa toho je lezenie pre ňu na 1.mieste.a dieťa až na 2.chory človek
Ja mu absolútne rozumiem.
Ak sa niečo strane ,dieťa príde o matku.
To, či sa niečo stane ovplyvniť nevie, tak skúša ovplyvniť vyhrážkami tvoje rozhodnutie.
@terezkaarthuramax to sa hybe vždy, lebo to je len taky tenky rebrik
nedavno som čitala, že nejaky youtuber zomrel na čomsi podobnom
ale tak uznavam, že niekto ma odvahu na to..
ja by som nemala napriklad
Ja nemám pre takéto koníčky pochopenie.
Na druhej strane jeden známy povedal, ze on radšej zomrie, ako by mal byť bez hôr.
🤷🏻♀️
@zuzkaamiska ty si tiež z tých nechápavych a nechápeš, že keď lezieš na Everest tak môžeš mať super kondičku a byť fantasticky pripravený, ale aj tak môžeš zomrieť? Príde lavína, zlé počasie, nestihneš sa vrátiť, krok vedľa… očividne jej muž vie, čo to obnáša, keď z jej nápadu nie je nadšený… Si pozri nejaký dokument a potom vypisuj, že keď 6 rokov trénuje, tak to má premyslené a nejde tam zomrieť. Ako keby tí, čo tam zomreli tam vybehli od telky a s tým, že tam idú zomrieť 🤦♀️
Ja len nechápem, že jej to manžel doteraz nepovedal. Ved vedel, prečo trénuje, tak prečo ju nezastavil, a nepovedal už vtedy ze keď tam pôjde, tak sa s ňou rozvedie? Hm, trocha čudné toto.
@karolinakr aj požiarny rebrik sa hýbe,vysokozdvizna plosina vo výške 25 m sa tiez hýbe 1-1,5m do stran.Nic prijemne😁
@buberova keď sa dá tak ano. A bud ide so mnou, alebo je s malou. Alebo je mala u jednej babky alebo u druhej a kazdy ma svoj program. Niečo nezvyčajne?
@bielasovicka no lebo som si kupila letenky do Nepálu, idem na túru. A on že načo?? A ja že lebo buduci rok idem na Everest. Alebo ten dalsi. A on že keď to urobim tak rozvod 🫠
@catherinah ja to citim podobne. Je to moja vasen, zivot. Asi som bola b minulom zivote vlk😆
@queendixie keby si čítala moje komenty tak vieš kde idem za pár mesiacov 😁
podla mňa ho štve, že bude sam 4 mesiace variť
@karolinakr ak vôbec vie variť 😁
@janickacrazy tak preto je taky nabručený a volá po rozvode! 😅
@karolinakr tak nemám problém s výškami...asi aj áno
@sisaka ty si aka mila 😀
@autorka nezaujima ma tato vymyslena tema az tak aby som precitala vsetky tvoje odpovede
Mimo toho ze je to vymyslena tema. Vasen by kazdeho presla keby vidi kolko je tam zamrznutych mrtvol, odpadu, mocu a fekalii. Aj keby mam nezranitelnost, taka vyskova turistika by ma tam vobec nelakala. A opakujem tam nejde o to, ci ma clovek skusenosti a trening. Pokazde su tam vsetky podmienky ine. Aj lad sa tam posuva.
Mozes byt najskusenejsi horolezec na svete, ale panom je ta stale ta hora.
Skoro kazdy tam ma zatemneny mozog len aby isiel silou mocou na ten posledny vystup na vrchol. Casto sa to neda a clovek sa musi vratit. Tlacenka ludi tam v zastupe caka v mraze vo vetre v nebezpecnych podmienkach s nizkou hladinou kyslika. To proste chces. Jasne serpovia z toho ziju a casto aj oni riskuju lebo za par korun na viac by to pre toho kto caluje urobili.
@levantinka preco myslis ze je to vymyslena tema? Kazdy ma ine sny, tento je sice z kategorie nie celkom beznych a nie celkom lacnych ale stale zrealizovatelnych, neche ist na Mesiac …
Inak aj moja segra sa uz davnejsie vyjadrila ze keby mala na to € a cas na pripravu tak do toho ide a to ma deti 2.
Je to hazard so životom. Ak by ste boli sama, OK. Ale máte malé dieťa, ktoré vás potrebuje. Fakt to za to stojí?
A teda fakt je, že je to masovka, nič lákavé a už ani zaujímavé.
@karolinakr jA mam respekt aj ma domácom rebríku. Teraz som upratovala najvyššie police a nebolo mi vsetko jedno.nebojim.sa výšok. Bojím sa bolesti z pádov. Moj prvy komentar bol z neznalosti situacie..myslela som ze ked to ta Lucia Janicova zvládla, nic to nebude. Ale som.si zistila viac info a súhlasím s tym ze je to naozaj velmi nebezpecne.

@bielasovicka vymyslena tema, uz pisala kde liezla, nema za sebou ziaden nepalsky stit, je to tema mozno od adminov aby sa na modrom koniku žilo