icon

Manžel mi nechce dovoliť splniť si sen

14. mar 2025

Spolu sme 15 rokov. Ja mám 35. Približne 6 rokov trenujem na výstup na Mount Everest. Ale narodilo sa nám dieta, ma 3 roky. Buduci rok by som chcela ísť na výstup, ale povedal, že ak tam pojdem, rozvedie sa so mnou. Prisahal mi na svoju babku, že to urobi. Príde vám to fér ? Denne tazko trenujem, mám za sebou rôzne narocne výstupy. A tvrdí, že je to psycho.

mizoko
16. mar 2025

@gab1sol a aké odloží si dieťa?! Kurník že vy ste zaseknute v takomto živote neznamená že sú aj iné ženy. To nie je odloženie si dieťaťa. Fakt jak sliepky v kurniku s obmedzeným priestorom. Nevidíte viac ako tu ohradu v ktorej ste a preto sa vám nepáči keď niekto iný má širšie obzory. A keď vám vyhovuje ohrádka nikto vám ju nebura. Veď si tak žite. Ale zavzdusnovat sa tu lebo niekto si chce splniť sen ...

mizoko
16. mar 2025

@vevesh tak na čo si ju bral keď vedel aká je? To mi vysvetlí. Či zas ďalší čo si myslel že niekoho zmení? Ja som archeológ môj muž vedel koho si berie. A že to nebude jednoduché. A nesnaží sa má meniť. Proste som keď je dobré počasie v teréne a na starosti má veľa veci doma on. Vedel že to tak bude

lion777
16. mar 2025

Myslim, ze ak tam mas ist, tak sa ti to zlahka aj podari a sen sa splni. A hento co vyvadza tvoj manzel, je cez ciaru. To by som porozmyslala, co to mate za vztah, ved ty nie si jeho majetok.

euka210
16. mar 2025

A to doteraz ste akoze neriesili hej? Pred tymi 6r, ci ked prislo babo. Podla Teba je ok odist od 4r dietata na pol roka a nevies, ci sa vratis cela? Na mt.Blancu si uz bola? Na Metterhorne?

martinadomianova
16. mar 2025

Tiež by som šla. Sny si treba plniť. Pokiaľ ozaj nie sú, že čistý nezmysel.

mizoko
16. mar 2025

@euka210 áno je to v poriadku. Aké ste tu ženy neskutočne útočné. Veď si kvocte doma ak sa vám to tak páči. Strašne tu niektoré útočíte na autorku.

mizoko
16. mar 2025

@martinadomianova moja reč. Manžel vedel koho si berie a zrazu sa mu to nepáči. A vyhrážať sa kvôli tomu rozvodom? Hrdina

lion777
16. mar 2025

Ešte dodatok, čítala som len uvodny prispevok.

tom_i
16. mar 2025

Ak máš na to finančne, po fyzickej stránke a má sa kto postarať o dieťa...tak choď. Keď sa vrátiš... manžel bude na teba hrdý. A že smrť a tak ... Poznala som chalana, ktorý sa šmykol na schodoch...a už tu nie je, známej manžel padol, sanitka, nemocnica ... už tu nie je, havárie, choroby, pády...nik nevieme čo kedy príde

janickacrazy
16. mar 2025

@lion777 prečítaj si zopár komentárov, stojí to zato

lienka.7
16. mar 2025

@euka210 doteraz na to udajne nemala peniaze, tie pravdepodobne teda zabezpečil muz, hoci ona o tom "snivala" 15 ci koľko rokov? Za mňa sa ma muz postarat o rodinu keď je žena s dieťaťom doma, ale zase platit niekomu taketo "vystrelky" je podla mňa naozaj trosku cez čiaru.
@mizoko a nie, nezasekli sme sa v minulom storočí, len možno cítime zodpovednosť za deti, ktoré na tomto svete mame. A ked toto niekto nevie pochopiť, je za mna obyčajný sebec. Sorry. A porovnávať to s tým, ze vsak aj vonku sa smyknem a môžem zomrieť je uplne nepochopenie situácie. Vieš ci, potom ostan do konca života v posteli a modlí sa, nech na teba nespadne napr.luster, hm?
A povedať mi toto muz, tak mu poviem, samozrejme, v pohode, chod si, ale ako prve zabezpečis deti aj mňa v prípade, žeby si sa nevrátil ako aj rozvod. Lebo ak by tam zahynul, nebudem riešiť opletacky so súdom ohľadom vyhlásenia za mŕtveho a pod. Ďakujem, ale toto naozaj neprosím.
Mimochodom, nehovorili, ze uz na takom Dakare majú so sebou ti pretekári truhly, keby niečo? A to sa mi zďaleka nezdá také nebezpečné, ako toto. Autorka tam koniec-koncov nemusi zahynut, moze sa stať hocijaké nešťastie, a vráti sa napr.ochrnuta. potom co? Jaj, vsak muz sa ma predsa postarat za to, ze ona zbytocne hazardovala so životom?

mizoko
16. mar 2025

@lienka.7 a opäť sa ťa pýtam,to jej muž nevedel že si berie ženu ktorá má takúto záľubu a takýto sen? Lebo čo čítam tak vedel. Takže si je sám na vine. A to že celý svoj život zasvätis deťom je podľa teba ok? Žiadne vlastné záujmy,nič. Furt budeš deťom za zadkom aj keď budú dospelé lebo nemáš nič na čo by si sa upla a nebehlaa za nimi. Krása. To budú mať decká v dospelosti radosť že ich matka ich nenechá dýchať a žiť vlastný život. A neotacaj na mňa to že mám ja ostať v posteli lebo čo ak na mňa spadne luster. Veď ja som to tiež uviedla ako príklad že stát sa ti môže kedykoľvek čokoľvek,nielen na evereste tak čo to obracias na mňa?
A opäť a snáď už naposledy lebo asi sa fakt nechápeme - ak si vezmem niekoho kto má takúto záľubu a sen tak musím počítať s tým že sa ho nemusí vzdať ani keď sa podmienky doma zmenia. Mňa môže tiež kedykoľvek zasypať vo výkope aj keď je tam pazenie. Lebo stať sa môže čokoľvek. Ale stále do toho výkopu pôjdem lebo je to moja práca a moja pasia. A môj muž má o mňa strach ale nepresviedcam má nasilu že sa mám vzdať práce čo ma baví.

mizoko
16. mar 2025

@lienka.7 a odkiaľ vieš že jej tie peniaze zabezpečil manžel? Ty ju poznáš? Či jeho? Kvalitné fabulacie tu dávaš.

gab1sol
16. mar 2025

@mizoko my sme v čase zaseknuté slepice v kurníku. A ty si potom čo? Inak, predpokladám, že bezpodielové spoluvlastníctvo manželov ti niečo hovorí. Takže áno, v prípade rozvodu sa delia aj úspory ušetrené v manželstve.
A kde si sa dočítala, že zrazu muž protestuje? On možno s tým výstupom nesúhlasil od začiatku, len teraz to už zašlo do krajností z oboch strán. A možno no naštartovalo to, že si autorka kúpila letenky do Nepálu bez spoločného rozhovoru. Lebo jej sen.
A že aj on je otec? Pokial viem, rodičia sú obaja, takže starať by sa mali spoločne. Nie, že jeden si ide plniť svoje sny na niekoľko mesiacov a druhý staraj sa. A to je jedno, či si ide plniť sny otec alebo matka.

mizoko
16. mar 2025

@gab1sol ja som nenapísala ze ste sliepky ale že máte tak obmedzené videnie ako sliepky v kurniku. Bolo to prirovnanie. Za sliepky si vás označila ty 🤣 a čo sa tu na mňa osopujes? Veď ty si zo svoj život doma na záhradke kto ti bráni. A poznáš snáď oboch manželov že vieš ako žijú? Ja sa vyjadrujem len k tomu čo písala autorka. Nedonyslam si tak ako ty.
A do toho čo si našetrim do obalocky je každého prd 😎🫶🏼 vy ste tak nenazrane a zaťažené len na tie peniaze 🤣 kľudne sa tu zavdusnuj lebo niekto chce svoj život aj žiť a tak ako chce on. Nie tak ako chces ty 😏😉 strašne že niekto má víziu svojho života neobmedzenú len na svoj dvor.

alenka58
16. mar 2025

@mizoko ale to je pravdepodobne aj tvoje povolanie, veď si tu len vyjadrili svoj názor a to ona chcela, nemal byť jednotný, ona sama nech ide to sa ani nemusela tu pýtať, vie čo jej hrozí a navyše je to len jedna strana, nikto nevie ako je to naozaj s manželom, nevieme čo všetko s tým ešte súvisí

lion777
16. mar 2025

@janickacrazy polka sa tu ohána strachmi a zodpovednosťou za dieťa a druhá polka jej drží palce. Naj je tvoj koment, nedráždi koníka bosou nohou 🤣.
Obočie mi vyskočilo pri ženách, ktoré schvaluju divnú komunikáciu od manžela a jedna trafila klinec po hlavičke ( manžel neni jej otec). Ja by som šla a nech ide, je to jej život. Prišli sme sem žit a plnit si sny. Nie čupiet v kurniku a trpiet strachmi. 🙂

mizoko
16. mar 2025

@alenka58 pravda. Ja som len odpovedala na príspevok autorky. Teda či je podľa nás manželovi reakcia ok. To je celé 😉🫶🏼 mne je jedno či pôjde či nie. Jej vec. Ale ja by som ľutovala že som to aspoň neskusila. To je cele

sashulla
16. mar 2025

Keby som vedela ze je to mužov sen, tak jasne ze mu to divolim. Hoci by som sa bála. Nezniesla by som pocit, že som v živote niekomu takto bránila v niečom.

kikappp
16. mar 2025

@sashulla radšej znesies,ze prídu deti o otca .Aké pekne nesebecke . To sa dá prirovnať k tomu ako Bekim teraz robí všade osvetu neskac do vody,lebo on sa kruto poučil.

purple_wolf
16. mar 2025

tebe sibe??? mas doma dieta, muza ktory sa o teba boji a ty sa chces vybrat na najnebezpecnejsie miesto na svete??? tento vlak ti usiel moja zlata a po pravde tiez by som sa rozviedla

vevesh
16. mar 2025

@mizoko ale tvoja situacia je ina. Predpokladam, ze za to "tulanie a oprasovanie kefkou" beries aj plat a je to tvoj chlieb kazdodenny, aj bol, a neobetovavas zo spolocneho rozpoctu x-tisice eur. Ale je ine, ked je to hobby a aj ked o tom sne vedel, urcite si nepredstavoval naplnenie toho sna, ked ma dieta 3 roky ( lebo je sakra rozdiel nechat doma 15rocnu pubertu a 3rocne dieta na krku polovicke a kedze sa doteraz svedomito pripravovala, tak asi aj takmwr celu matersku🤔🤔🤔...).

karolinakr
16. mar 2025

ale zas nevieme, ako často on chodi preč a ked sa spozanali pri tomto hobby,tak je možne, že obaja su horolezci, muž tiež často a na dlho chodi preč, vedel o ambiciach svojej ženy, tak jeho vydiieranie rozvodom je dosť divne..keby to hovoril obyčajny muž murar, ktory nema o lezení páru, že sa chce rozviesť, ale horolezec, čo ma čo to za sebou..no napriklad na tom videu, čo som postla, tak ti chalani by sa celkom lahko rozviedli, lebo horolezectvo bol ich život, keby ich niekto obmedzoval a chodili na najťažšie cesty
ja by som na mieste autorky trenovala dalej a splnila si to, ked bude dieťa trochu odrastene, zas by som tym nepraštila celkom
lebo ked sa da ovplyvnit konikom, tiež to bude lutovať cely život..počula som vela ludi a hlavne po 40, čo všetko ľutovali a nespravili nemali guraž a nemal ich kto postrčiť, a kvôli rodine a dnes by konali ináč...starši človek inak rozmyšľa a mlady su do všetkeho hrr bez rozmyslu

andymady
16. mar 2025

Fiiiiha...No..tak to je ťažké. U nás to bolo inak 🙂. Pre nás bol tým " Everestom aj s Himalájami dokopy" naše vytúžené dieťatko. Mám aj som mala kopec snov, plánov...Ale náš syn je náš najväčší Poklad na svete a všetko ostatné mi odkedy sa narodil prišlo triviálne. Samozrejme, postupne pôjde do škôlky a začne byť samostatnejší, ale viem, že aj moje pracovné fungovanie budem smerovať voči nemu tak, aby som mohla byť čo najviac s ním a aby bol psychicky vyrovnaný, istý, že rodičia robia veci pre neho a že sú tu pre neho. 2, 3, 4...roky - to je citlivé obdobie dieťatka. Potrebuje oboch rodičov, istoty, pokoj. Počas týchto rokov si budujete to puto, vzťah, city. Dobre si to treba prehodnotiť... Čas sa vrátiť žiaľ nedá. Dokonca aj niektorých vecí, ktoré boli pre nás topka sa niekedy musíme vzdať v prospech niečoho väčšieho v našom živote. Ale je to tak v poriadku. Vráti sa nám to 1000 násobne. ❤️☺️

vevesh
16. mar 2025

@karolinakr ked som bola mlada, bola som v horolezeckej partii s horolezcami. Ano, ti chalani by sa rozviedli pre hory, ale najma oni sa vobec takto neviazali, lebo vedeli, ze dalsi vystup moze byt ten posledny. Cele vyolaty zgrlili na vystupy a kdeze rodina, zena, deti, zodpovednost -rodiny si zakladali zvacsa taki, ktori z toho uplne top lezenia upustili (kvoli chorobam, zraneniam etc.), co nevylucuje, ze sa po urcitej dobe nevratili znova do top lezenia....a myslim si, ze toto ocakaval aj manzel od zeny na urcity cas, ze si da pauzu, dokym dieta nebude sebestacnejsie a nie ze zrazu na moj, ja idem na pol roka, majte sa tu fajn, lebo moj sen je everest...

lavender94
16. mar 2025

@mizoko tebe to akože vôbec nepríde totálne nefér k tomu dieťaťu? Každý sa musel v živote niečoho vzťah, lebo dieťa. Jasne, poďme si všetci teraz plniť svoje nesplnené sny a deti dajme do decakov rovno. Vôbec nejde o to, že by som jej nedopriala. Ale odísť na tak dlhu dobu od trojročného dieťaťa je totálne cez čiaru. A to ja nie som z tých matiek čo sedela doma do troch a viac rokov. Ale odísť na niekoľko mesiacov? Super, že si splní sen, čo na tom, že to decko to do poznamená do konca života.

ciernysokol
16. mar 2025

@lavender94 presne toto zaraza aj mna. Uz cert ber peniaze a nastvateho muza, ale opustit 3 rocne dieta na pol roka? Vsak bude mat traumu na cely zivot.

madielilly
16. mar 2025

Manzel sa o teba boji.Nehladaj v tom volaco co neni.Proste sa boji o milovanú osobu.Sadnite si k tomu a porozpravajte sa o tom ako ludia miesto toho,ze sa tu budes sťažovať.Nikto z nas nevie kedy a kde jeho zivot skončí nech je akokoľvek obozretný....Aj ja som v jeden den mala klasicky pracovny den ked nic neukazovalo tomu ze by sa volaco malo stat. Všetko bolo v poriadku.A pri odchode z roboty mojho partnera zložilo tak moc,ze som mu musela davat prvu pomoc a záchranka a pohotovost ho museli davat dokopy

lavender94
16. mar 2025

@mizoko ty to inak ťaháš z extrému do extrému. My sme slepice ktoré sa zasekli v minulom storočí a nás sen je kvočať v kuchyni za hrncami a nemáme okrem našich deti žiaden život (možno tak ten za sporákom) lem pre to, že cítime zodpovednosť za svoje činy a myslíme aj inak ako emocionálne? Wooow.

lavender94
16. mar 2025

@ciernysokol hej, ale však čo, ako bolo povedané ma aj otca. Veď načo by bolo decku dvoch rodičov, to je čisté sebectvo. A každý kto to cíti inak trpí opičou láskou.
Veď keby nemá dieťa MALÉ, ktoré potrebuje oboch rodičov tak by som jej strašne fandila, nech si ide za svojim. Ale v momente keď sa človek rozhodne mať dieťa musí niečo obetovať a vzdať na určitý čas takýchto výstrelkov. Veď tie deti nie su navzdy malé, raz vyrastú a každý si môžeme život zariadiť podľa seba a dohnať “stratený” čas