Manžel nerešpektuje potrebu odpočinku cez víkend
Ja uz neviem ako manzelovi vysvetlit, nech ma necha pospat hodinu aspon cez vikend. Odkedy mame male dieta po 2r nevyspatia som zacala mat od vycerpania tetaniu. Ja ho prosim, nech ma necha aspon jeden den cez vikend v posteli, pretoze citim,ked to na mna ide. Ale on to otoci na seba,ze ci si myslim,ze on unaveny nie je a bla bla. Ani za frasa si neda vysvetlit,ze to nutne potrebujem. Chyta ma zúfalstvo.
Rada by som ti poradila,ale neviem ako. Keď to jeho samého netrkne a nechce pre fungovanie vzťahu nič urobiť,tam niet cesty.
@koniarova on ma proste bevie pochopit, vysvetlujem mu ako to vidim a citim,ale on to vzdy inak pochopi a otáča. Nevladzem normalne, nevladzem
@simsalabim bohuzial, neda. Skusala som
@ina2405 ha ha, to je dobry nápad
@lenkakravcova rada by som,ale na obed uz nespi, mozem sa aj poskladat.
@natalka13 neuveritelne, co tvoj muz robi, takby to malo byt. Dieta ho moze budit a on na mna nahuci,ze preco ho budime,ze to je naschval,ze chodi do prace atd
@ibrunova uz som raz skolabovala, smutne na tom bolo,ze v tej nemocnici som sa potesila,aky mam pokoj, kolko casu a este aj navarene.
@paulina291 samozrejme tato tema padla,ako to bude, ked bude dieta. Vies co je na tom najlepsie? Ze realita je uplne ina,ako to, o com sme sa bavili a na com sme sa dohodli.
Tak to je blbé. 😐 Škoda. Ak by ti teda nepomohol a zhoršovalo by sa ti to kvôli spánku, tak daj dieťa do MŠ/jaslí na 4hod a za ten čas to dospávaj. Už len toto mi napadlo ako riešenie ak s ním nepohneš.
Napriek tomu, že si skolabovala a skončila v nemocnici, tak jeho prístup sa nezlepšil a neuvedomil si to?
Tak ťa podľa mňa vôbec neľúbi.
Vies co, ked ta nuti vstavat kazdy den s dietatom, tak na kazdy den nastavuj na 5-6 budik nech pekne vtedy vstava aj on ☝️
Akože ani počuť 🤣. To myslíš vážne? Tak tu nie je o čom už. Vážne.
Tak ste sa dohodli a on to nerobí. Vidí že padáš na hubu, nič nepomôže. Prosíš ho o pomoc a nepomáha. Ako som písala- tipujem, že ani v iných oblastiach nie je super nápomocný a chápajúci manžel. Za mna to chce vážnu debatu, manželskú poradňu atď. Lebo ak sa takto dokáže manžel správať ku manželke, tak smerujete k rozvodu.
@lenkakravcova
tak migrénu s autom som zažívala ako pozorovatelia u ex. A garantujem ti, ze vtedy pokial on ci ja sme nestihli mu pichnut imigran do 15 minut, bol minimalne 2 dni v posteli. Ak myslíš, že si aj počas tohoto stavu schopna fungovať, tak potom bud vies čarovať alebo neviem 🙂 Pretoze to je neskutočne hrozny stav.
@svetlonos viem o čom hovoris. Mne začína migréna s aurou tým, že vidím bodky akoby pred očami. Vtedy hneď si dávam Magnézium a dva paraleny. Ak by som si nedala, tak tiež som deň dva v spacom režime (to sa mi stávalo na začiatku keď som nevedela ako to riešiť). Ale keď si dám hneď to magnézium a Paralen tak je to okej. V podstate asi raz za rok sa mi stane, že ma to vyradí na deň dva, ale inak to stihnem tými liekmi zastaviť alebo teda minimalizovať na len pár hodinovú bolesť hlavy 🙂
Dobre je mať pravidelný režim. Mne pomáha vstávať k dieťaťu každé 3-4 hodiny, spať aj v cykloch. A nespať ani viac než 9hod za deň ani menej než 6 hodín (aspoň ja to takto mám - viac i menej spánku mi migrénu zhoršuje).
“ on ma proste bevie pochopit, vysvetlujem mu ako to vidim a citim,ale on to vzdy inak pochopi a otáča”
Vie tomu pochopiť a rozumie čo mu hovoríš. Len ta skratka ma úplne na háku, teba, tvoj zdravotný stav, dieťa …. Proste sa mu ráno chce spať nie kmitat okolo dieťaťa, pre neho je jediná dôležitá osoba v živote iba on sám, nikto iný
To sú proste takéto typy osobnosti a jasne že si to nevidela pri chodení, lebo ste v žiadnej krízovej a záťažovej situácii neboli. A ver tomu že ak by k niečomu vážnejšiemu došlo, napríklad by si musela byt dlhodobo v nemocnici tak by požiadal o rozvod okamžite
Autorka my sme sa rozišli keď mala dcera jeden rok, ako som písala mne sa úplne zhnusil takýmto správaním. Nemohla by som byt s človekom o ktorého sa nemôžem oprieť, ktorý mi nepomôže keď ho potrebujem.
Máš to ťažké autorka. Divím sa, že nepochopil vážnosť situácie keď si bola v nemocnici...musí byť bezcitný alebo to zľahčuje lebo je hlúpy.
2 roky je najťažšie obdobie, dieťa všetko chce vyskúšať a ešte je hlúpučké. Musis veľmi strazit a to vyčerpáva a keď ešte nespava cez deň, nie je to ľahké.
Nemáš rodičov v blízkosti alebo nejakú kamošku? Postražte si navzájom 1x týždenne na 2 hodinky. Alebo bezdetnú kamošku ?
U nás je to tiež tak, môj malý má vo februári 3 roky, ale priateľ ani raz k nemu nevstal v noci a ni ráno s nim nevstal, každý deň vstávam ja, priateľ robí aj víkendy, každý deň mu budík zvoní o 6tej že zobudí aj mňa aj malého..nechápem ako môže robiť každý deň, a raz za mesiac sa stane že ma voľný víkend, pre neho je to normálne ale zo zákona má nárok na viac voľna, ale jemu je to jedno, radšej je v robote, a keď už má to voľno tak chce spať, nerešpektuje že aj ja by som si rada poslala, aspoň jeden deň, jeho argument je, že však ja mám kedy spať, keď spi malý na obed mam si ľahnúť aj ja..popritom vyžaduje aby bolo naverene a upratané..tak som zakaždým poslala malého aby ho išiel zobudiť, a nesťažuje sa
Kedze on odopiera tebe to, co nutne potrebujes, asi by som si len nahlas povzdychla, ze skoda, ze maly bude jedinacik..A nech sa manzel dovtipi, aku potrebu odopries ty jemu.. To bolo tak polovazne a uplne vazne len tolko, ze s takym chlapom uz ziadne dalsie dieta nemat!!! Nezlepsi sa to. Na 100%zhorsi.
Tak nech ide poobede s dieťaťom von a ty si pospi.
Ja som doobeda dieťa unavila dala obed a aj, keď protestovala zaspala.Alebo dohoda v sobotu si pospi on ty v nedeľu.Alebo chodiť večer spať rovno s dieťaťom.On sa nepretrhne vsak?navarí, ide do obchodu, venuje sa dieťaťu?
to je dobrý chuj
Presne viem o čom píšeš, chlapi nechápu, pokým to nepovieš po lopate. Idem si ľahnúť a hotovo. Ja som do 2 r. maleho spala tak 3-4 hod. denne, lebo sa stále budil a cuckal mlieko. A muž stále nechápal prečo som "Stále" unavená. 🙃 Od ženy sa veľa očakáva. Častokrát viac ako vládze. Ty musíš stanoviť hranice.
Moj uz teraz nastastie ex-manzel bol presne takýto isty ignorant 🙂 vkuse fnukal ze je unaveny, ze nevládze, ze si chce oddychnut a bolo jedno ci som bola doma na materskej alebo v praci, ci som bola chora alebo zdrava. Jeho spanok bol na prvom mieste… jedine na co mal stale habadej energie bolo ist kazdy piatok s kamaratmi na pivo do 1-2 rano alebo ist do posilky 🙂
Skus sa s nim porozpravat ze co ti vadi-presne pomenuj problem. Nezaberie rozhovor skus spravit scenu (mozno silna emócia s nim pohne) a ak ani to, zacni ho budit, pripadne mu nechaj dieta na vikend nech si to vyskúša.. a ak nepomoze.. tak by som premýšľala nad tym ci ti takeho ignoranta treba ;)
To je otrasne my sme s partnerom spolu necele 4 roky, maly ma teraz tri takze dlhe chodenie nebolo ked som otehotnela proste sme to tak citili a chceli takze ono to ani o chodeni a spoznavani a dohode neni....s ex manzelom som chodila tri roky pred svadbou a s detmi mi nepomahal...a to som si nyslela ze bude...prd... Pri tomto nikdy od bábätka sa nestalo,ze by k nemu nevstal aj v noci dokonca ked sa budieval alebo mal nespiaco noci tak bil hore so mnou ja som ho vela krat prosila az si ide aspon on pospat kedze robi po stavbach nerobi 8 hodinovky ale 10 dorobeny fyzicky ako kon tak som chcela az sa vyspi ppsielala som ho aj zdo inej izby vzdy povedal ze nie ze nerobil si dieta na to aby som nan bola sama takze ja mam poklad doma skor ja ho nechavam pospat cez vikendy ale ked som chora alebo ma maly cez vikend zlu noc rano ho vezme nech si pospim ze on si zdriemne cez den ked spi maly alebo ked s nim idem von takze tvojho muza absolutne nechapem je to strasny sebec dlhodobe vycerpanie je hrozne aj ja mam inak tetaniu od tohto porodu raz darmo vek, dietatko po 12 rokoch od poslednej dcery sa to odrazilo na mne a to mam velmi chapaveho a ochotneho muza poprace,navari,postara sa tak som tu tetaniu ani nepochopila takze tvoj pripad si nedokazem ani predstavit asi by som robila taky rajdal rano sby spat proste nemohol...alebo by som sa zbalila a odisla s dietatom od neho na par dni aby sa spamatal...
Ja, keď veľmi unavená, tak sa večer uložím v obývačke, pred tým deťom nachystám do fliaš pitie a niečo na maskrtenie na rano, čo sa cez noc nepokazí alebo neoschne a ráno, keď tam prídu len im zapnem rozprávky, oni si okolo mňa posadaju alebo ľahnú a kľudne spíme aj do 9,manzela nechávam pospať, lebo vstáva do prace 4,10-4,20, podľa toho ako sa mu podarí, takže moje vstavanie medzi 5 až 6 je preňho luxus 🙃
@klementinka58 a prečo by bolo? To si to žena nezaslúži? Už to nie je dvojča...kľudne by chlap mohol vziať dieťa niekam preč a nechať ženu kľudne vyspať bez rumazgania....mala som takého muža....a už sme rozvedení
@mamusa123456789 😀😀takto som to robila aj ja už s 2,5 ročnou, do termosky kakauko, do misky piskoty, ráno pustila rozprávky a sla znova spat . Tým ze nepozerala nic ako bol celý týždeň dlhý tak si tie víkendové rana užívala, sedela tam ako prikovaná a ja som vstávala ako milosťpani o 9-10 …
Len to sa nedá vzdy a každému, veľa ľudí ked už je skoro ráno hore nezaspia. U nás to slo, ja som nočná sova a dcéra je po mne. Takže aj ona vstávala neskôr ako ine deti a ja som vzdy vedela ráno znovu zaspat. do 2 sekúnd

@koniarova nie je jediny, nabaluje sa to.