Manžel odchádza pracovať do cudziny, narástlo mu ego?
Môj manzel odchádza pracovat do cudziny (svajciarsko) vsetko ma vybavene. Dokonca aj kurz nemciny som mu vybavila ja. Ide o to ze poslednú dobu zostal velky frajer. Akoby mu tým narástlo ego a je mu jedno čo si myslim ako sa cítim. Nevravím aby nešiel som rada ze nieco dosiahne. Mame dve deti, na nich len krici nič nezvladne.. cvici, chodi do sauny, chodieva na túry s bratom. Rano keď vstane tak poprace kuchynu ak treba cca 20 min. Naranajkuje sa, potom lezi, ide cvicit, ak treba nieco na obed kúpiť zbehne nech uvarim, potom sauna, (chodi 2 krat do týždňa) prechadzka a keď pride tak je ako med a od rána zase kolotoc stým ze je protivny..
Vadí mi ze mi nepovie keď treba ze niekto príde. Len mi povie ze za 2 hodiny príde brat pôjdu spolu a hotovo. Už som mu aj povedala ze niesom na spagate, tu nachytaj, tu uprac. Mam narocnu pracu. Dnes som mu povedala že nemusíme byť spolu že ma to už nebaví sa naňho dívať. Jeho nálady tplerovat.. nech teda ide do zahranicia rozvedieme sa bude mi platiť alimenty a hypotéku, ( hypo máme maličkú 200€) viac nechcem. On ze dobre. Že súhlasí. Človek čaká dúfa že povie čo ti šibe, nikdy by som sa stebou nerozviedol.. a on úplný opak, všetko to začalo tým svajciarskom veľký frajer z neho zostal.. boha povedzte mi kde robím chybu.
Áno, tie nočné, to je ako za trest. A ešte min.12h smeny. Toto by mali zakázať, lenže na tom si ľudia vlastne privyrobia.
Si anonym, napis mi spravu
On sa chova ako slobodny chlap bez akychkolvek zavazkov a robi len veci, co chce on. Ma vlastne zaujmy, konicky, travenie volneho casu a je mu srdecne jedno, ze co sa deje doma, co robi zena, deti. On si spravi svoje a ide si kam chce a kedy chce.
Teraz ide pracovat do cudziny, pisala si stavebnictvo. Cize tam bude sam a to si este len bude robit co chce. Len tam bude asi setrit, takze ziadne posilnovne, sauny, pojde tak max. na prechadzku do najblizsieho obchodu.
☃ Nemaj strach, práca a pobyt v Svajčiarsku ho naučí vážiť si čo mal doma na zlatom podnose. Často krát si vo vzťahu len potrebujeme od seba na chvíľu oddýchnuť , lezieme si na nervy, ...veď vieš - po 13 rokoch "únava materiálu" ... Píšeš - ...som mu obetovala 13 rokov svojho casu a keď si to pozriem spatne... tak som vzdy všetko po ňom len "upratovala". No tak, pokoj , ... si nazúrená, lebo mal náladu chrapúňa a nezahral ti rolu milujúceho manžela, ktorý nevie bez teba dýchať... ( časom len otupel a zabudol, že ťa má rád, ...) . On si ešte spomenie, keď bude v Švajčiarsku denne na suchom rožku s maslom - lebo nebude mať kto navariť, naservírovať. S rozvodom by som ešte počkala, ... daj mu ešte čas, možno tvrdý pracovný režim ďaleko od rodiny, vráti frajera späť na zem. Zbalila by som ho, pomilovala sa s ním pred odchodom, popriala by som mu šťastnú cestu. 🙂 Zabuchla za ním dvere a tešila sa, že mi jedno dieťa z krku na chvíľu odpadlo a užívala by som si život 🙂)). A možno to odlúčenie prospeje aj tvojej - momentálne horúcej, urazenej hlave spomenúť si - prečo si ho vlastne milovala, verím, že toho bolo viac ako len - upratovanie po ňom. Prežili ste spolu 13 rokov - to je na medajlu, zrejme medzi vami bolo puto, ktoré vás držalo spolu. Vieš, ani tie jeho úniky - sauna, turistika, cvičenie - možno nie sú až také odsúdenia hodné - všetci hľadáme spôsob prežitia, nemôžeme len pracovať a mať povinnosti ako hovädá,... veď takú istú možnosť únikov si si mohla nárokovať aj ty, ak si tak neurobila, nie je to celkom len jeho vina. Nabudúce ( keď sa vráti ) to urobíš lepšie, opášeš mu zásteru a pôjdeš do sauny. 😉 Nechaj si čas na rozmýšľaie, daj si odstup .... Rozvod za každú cenu ..., neponáhlala by som sa. Skúsenosť ľudi mení, možno vyčkaj ... 😎
no...vidiet, ze pankovi neni rady...este jedna vec.... povedz mu, nech si pozistuje , ake su vo svajci mzdove pomery pre domacich...a kolko sa platia alimenty na pripadne svajc. dieta, kebyze je taky kohut, a najde si tam nadejnu buducu mamicku svojich deti...lebo alimenty sa vymahaju po svajciarsky a to je ina palka...😍
vies, ak by sa nasledne vratil pekne na sk, tak aby na to mal...a nezatazil spolocny majetok...
Robíš všetko a pánko chodi do sauny, cvičiť, na túry, ale kuxva hop!!!
Keby som ti tu napísala co všetko ja (NE)robím v manželstve, by tvojmu vlasy dubkom stáli!
Tiez mame dve deti do 5 rokov a bude aj tretie za chvilu. Momentálne štát hodinu je pre mňa masaker. Nalriklad uvariť upratat riad atd. Co iny zvládne za 15 min mne trvaaa, a niekedy to urobím až ráno.
Ze tu máš uvar! No to vieš. Muz uvari tiez. Je introvert, návštevy nehrozia toboz neohlasene. Ked tak z mojej strany, počas jeho práce.
Ved lepšie sa ti ani štát nemohlo. Načo ti taky Adonis, co hovno spraví??
Aspom nebude žiadať na deti a budeš mat blba z krku.
Keby len wellness. Vybehni aj cez tyzden do fitka, alebo vecer s babami, super sa nahod, vysmiata jak leco. Odide s pocitom, ze ked on pojde prec, nebudes doma ako putka zavreta. Dokonca mu mozes naznacit, ze si objednas niekoho na opatrovanie a obcas niekam vypadnes.
A ty si myslíš, že jeho rodina by ho prefeackala a utekala za Tebou a rieši inú?🤣🤣🤣Preber sa. XY milión príbehov,kde jeden z dvojice niekoho ma a ešte aj rodina o tom vie. Ty píšeš, že máš prácu a on je nervózny a chodí si po wellnesoch a na rozvod reaguje, že dobre???Stále nič????
Mimochodom, ty nemáš už dlho partnera. Máš slobodného mládenca, ktorému sa staráš komplet o domácnosť a aj JEHO deti a nemáš zo života nič. Na wellnesse si mala byt už dávno. A že s Tebou ostal?Veď kde by našiel "hlupaňu", ktorá by sa mu o všetko starala, nežila a on si mohol behať kade tade. Dávno Ti to dáva najavo za čo Ta má a ty si šokovná, že s vidinou odchodu preč bez Teba a detí Ti odpovie na rozvod: dobre? A dokonale využil to, že ženy si takéto ostávanie zamieňajú s láskou. Tlak mi z neho stúpol normálne🥴
@amazonka13
halooo? Ty na com prosím ta fičíš?? Ona robievam nočné plus 16tky, sluzku doma a chodi na welnesiky túry a do sauny? On je kkt, nie je únava materiálu! Nezahral jej milujúceho manžela- wtf? Ty fakt nemôžeš byt normalna a jazdy kreten šťastný kto ťa ma za ženu. Na hlavu ti kakinkat môže a ty sa ešte snáď aj poďakuje a hodíš to na únavu materiálu po rokoch.
A každá žena, ktorá sa ide zobrať a ma doma takéhoto kkta je u teba len urážlivé s horúcou hlavou, no amen!
No akurát som čítala tie tvoje nočné a 16tky. Ja ti garantujem, ze mu snáď aj panvica medzi lopatkami pristála za jeho kokocizmus!
@amazonka13 Dievča, komplet mimo. 🤯Vlastne jej radiš nech je ďalej nemilovaná, nechcená a on si môže žiť. Ako môže jedna žena druhej toto v tejto situácii napísať.
Prečo nejdete na turistiku spolu? Alebo nech aspoň deti vezme. Ak ide aj jeho brat a nebudú vládať, tak jeden jedno na ruky a druhý druhé. Alebo spraviť pauzu. Do posilky detto, choďte všetci. A ak potrebuje niekedy iba čas sám pre seba/bez detí, ok, ale v Tom prípade aj Ty. Povinnosti v domácnosti spísať a rozdeliť resp odskratavat alebo striedať po týždni/ mesiaci kto je za čo zodpovedný. A do Švajčiarska môžete ísť tiež všetci spolu, deti sa prispôsobia najľahšie a keď si našla kurz pre neho, isto nájdeš i pre seba, za mňa odporúčam jazykovy mentoring (pozri web alebo FB). A priamu metódu (direkt metód).
Ako sa jemu zmenil život tým, že máte deti? A prečo automaticky sa stavias do role, že všetko zvládneš sama? Ako jasné, že zvládneš keď musíš, ale ide o to, nemusiet, dať mu priestor sa zapojit
Možno si ťa po pár mesiacoch v cudzine začne vážiť a aj vás vzťah a celkovo Možno to vášmu vzťahu prospeje...alebo sa naučíte žiť bez seba...
Ahoj, mám doma niečo podobné. Manžel pracuje v zahraničí, keď príde domov, tak buď lieta za kamarátmi, alebo ide na chatu, keďže treba kosiť, sneh odpratávať ....
Cez sviatky preležel celé dni, hral sa s telefónom, príp. minimálne pomohol. Deťom sa vôbec nevenuje.
Ak sa ho opýtam, odpoveď je otázka, potrebuješ viac peňazí?!
Ja som sa ho opýtala narovinu, či má frajerku, odpoveď bola nie a rozvádzať sa nechce.
Aj mne môžeš napísať správu 🙂
@tundra Áno ťahám 12 tky nočné ranné. V pekárni pracujem. Kto robí tu prácu vie či predstaviť aká je narocna..
@amazonka13 Možnosť únikov? Keď boli deti menšie to neprichádzalo do úvahy. Len keď som bola s dcérou v pôrodnici a prišla som domov. No to čo má doma čakalo... Na zaplakanie..šla som na 7 dní a vrátila som sa do bordelu.. ale fakt bordelu... A potom odíď od malých detí o ktoré by sa Boh vie ako nepostaral ich otec..
@svetlonos presne ja milujem kľud pokoj a prírodu.. nie som typ kávička návštevy oslavy... Možno v tom je moja chýba neviem... Nikdy som ale nepovedala že nejdem. Vždy som šla a prežila to a tešila sa keď budem chvíľku sama vo vani..
@enmery presne preto som sa ho spýtala to čo som sa spýtala.. a tu som si prišla vypočuť názor iných že či som fakt ja blázon alebo on. Mamu má veľkú kresťanku v živote by mu neodpustila neveru radšej by sa ho zriekla.. tiež je pravda že mám pocit akoby boli citovo vydierany taku výchovu mali.. iná ako som mala ja.. napr. To babka (svokra) skúšala na moje deti typu. Ty chceš aby som zomrela keď ma nevystiskas a nepobozkas. Kôli tebe mi pukne srdiečko atď..také hlúposti ktoré som si všimla ze niekedy aj muž používa..
@sasesoe nemám toho času veľa na turistiku. Nohy má veľmi bolia keď stojím v práci. Čo všetko treba postihat keď prídem z roboty. Na prechádzku chodievame. Väčšinou s deťmi sama niekedy sa pridá keď sa mu chce. Nie je to že sa vkladám do role že všetko zvládnem sama..ale keby to nechám na ňom tak to dopadne presne tak ako keď som prišla z pôrodnice z dcérou .
@andrbeata och tak to by sme si rozumeli 😔 kedy sa tak zmenil? Keď odišiel pracovať? Lebo ja mám pocit že ten môj sa tvári akoby na ňom záviselo cela ekonomika vo Švajčiarsku.... A to si nerobím srandu. Tak začal o seba dbať že nechápem.. ja som len tá mama ktorá nechce aby deťom chýbalo niečo a zastane aj rolu otca.. ked je treba.. nejeden krát mi syn povie aká som šikovná. Zastavil sa mi raz rozum keď povedal že by som mala mať šikovnejšieho muža ktorý vie veci porobiť opraviť popratat. Že on bude svojej žene pomáhať keď bude veľký.. vtedy mi to docvaklo že som aj mama aj tato
Nezriekla. Osobne poznám silne kresťanskú svokru. Jej synček podvádzal manželku a keď mu na to prišla, silné kresťansky založená svokra nakoniec povedala, že keby bola jeho žena ok, nemusel by byť nútený ju podvádzať chudáčik. Navine je nevesta a synček aj viera "vporádečku". Zmagorili Ťa už riadne. Takže tomu never!!!!Má Ta ten muž len ako opatrovateľku, kucháku, vychovávateľku, upratovačku. A ty strácaš roky. Dal Ti dosť jasne najavo, za čo Ťa má.
Ja ked citam tieto temy, tak neviem, ci mam mojho muza na rukach nosit alebo uprimne lutovat, ako zle sa ozenil.
Podla mna ak chlap nema v sebe, ze je rodinny typ, tak su tieto "uteky" od povinnosti, deti a zeny na beznom poriadku. Po tolkych rokoch ho uz len tazko prerobis. Pockala by som, co s nim spravi dlhsi pobyt vonku, ci sa uvedomi, ze mu chybate a ak nie, tak ako pises..alimenty a o jednu starost menej. Aj tak je vsetko na tebe.
@amelie2017 Hej, tento sa uvedomí 🤣Lietať po baroch s kamošmi zo stavby, keď už teraz doma lieta kade tade.😁Dobrý vtip.
Tie nocne mi je fakt luto a este pekaren🙈.
Si zena s velkym Ž,len toho tvojho neviem,ako pomenovat,aby som neporusil pravidla MK.
Je to typ muža ktorý sa nemal nikdy ženiť a deti mať .Chce si užívať a behať kade-tade a rodina mu je na príťaž .Chlap čo má v hlave a vie, že ho nebaví rodinný život si ju nezakladá.Tento si ju založil a a aj tak to dopadlo, trápi ženu, deti a vlastne trápi aj seba samého On iný nebude a v cudzine sa práveže nie, že zmení k lepšiemu ale sa ešte viac opustí.Takto ho aspoň ako tak držala žena-deti.Tam po robote bude mať času a času .Pravdepodobne si tam pri trávení voľného času veľmi rýchlo najde náhradu za autorku.Autorka nevidím to pozitívne, odchodom sa už úplne odcudzite keďže váš vzťah bol už aj doma problémový
A autorka tým, že ti dal mobil do ruky , neznamená, že nepodvádza.Podvodníci stopy často zmažú, majú tajné režimy, dva mobil,aby sa im na klamstvo neprišlo, takže sa na to netreba spoliehať .
vy len prilievate olej do ohňa
Ked sa zrazu zacne jeden z partnerov o srba extremne starat a ten tvoj si navyse zas o sebe tolko mysli, co mysli, je to jeden z typickych znakov nevery. Alebo ktovie co tam ti jeho kamosi robia, ked sa tam on takto chysta. Mozno tam ziju dvoje zivoty. Lahsiu pracu by si si nemohlq najst? Mas to naozaj velmi narocne
Vyzera to tak spontanne, jeho odchod do CH.
A mozno je to od A po Z vymazlene, vypiplane s nejakou kym inym.
Uz ostalo len rozbit to s tebou, to tiez zvladol podla planu.
Ty prekvapena, on happy... A este to bude na teba... Ona povedala Rozvod⚡⚡
Nerobis chybu, nasla sa nejaka sikulka, mladsia skatulka. 🤔
Ahoj, nečítala som komentáre tak možno odpoviem odveci. Raz som počúvala rozhovor s jednou psychologičkou, ktorá radila ženám, ktoré majú pri sebe partnera, ktorý si neuvedomuje čo všetko tá žena robí pre rodinu a domácnosť nasledovné. Máš sa len jedného dňa ráno zobrať a odísť na noc preč. Napísať len sms v zmysle Barbora (zmeň na meno aké ti pasuje) má problémy a potrebuje ma. Domov prídem zajtra. A viac s tým mužom nekomunikuj. Nevolaj s ním, nepíš s ním len mu daj vedieť že si ok. Naňho ostane celá domácnosť vrátane detí. Ty absolútne nerieš čo sa doma bude diať. On sa bude musieť postarať o všetko úplne sám. Keď sa vrátiš domov čakaj z jeho strany útok lebo bude prirodzene nasratý, že to všetko musel robiť on ale ty vtedy zachovaj chladnú hlavu a iba mu poďakuj zato, že sa o všetko doma postaral a že si sa naňho mohla spoľahnúť. Je podstatné sa v tom momente nenechať ovládnuť emóciami a začať naňho zjapat ako to vždy musíš robiť ty a podobne. Vraj je vtedy naozaj podstatné poďakovať mu. Ďalej by sa mala debata niesť v tom duchu, že Barbora ťa zavolala lebo majú doma krízu a pravdepodobne sa budú rozvádzať a presne mu popis to čo teba trápi len to pouzi v príbehu o Barbore. Že je unavená ako je na všetko sama a že jej partner nepomáha a že sa cíti byť sama, nemilovana a podobne. Postupne ho začni viac zapájať do domácich prác a ty odchadzaj z domu. Nikdy by si ho však nemala o nich žiadať príkazom alebo výčitkou. Mala by si ho skôr žiadať o pomoc nakoľko ty si už sama nevieš poradiť. Každý normálny chlap by mal chcieť byť v tej roli záchrancu. Výčitky ani krik tu naozaj nepomôžu. Držím palce.

Ty chodiš na nočne😯,tak to si tvoj drahy zasluzi riadny kopanec,necham na tebe,ze kde...
Ja tiez a viem,co nocna dokaze spravit s telom...
Nikdy by som manzelke nedovolil pracovat nocne smeny...