icon

Manžel platí bývalým luxusné dovolenky, mne nie?

8. aug 2024

Zienky prosím o úprimný Vás názor na takúto vec. Naozaj prosím bez nejakých pretvárok.
Môj muž je dost zcestovany, vždy ale tvrdil že cestoval s partiami rôznych ľudí. Vždy tvrdil že bývalým frajerkam nikdy nejaké luxusne dovolenky neplatil, lebo veď neni blby, aspoň v takom štýle to prezentoval.
Nedávno som ale nejako prišla na to, že to nie je celkom pravda. Tie dievčatá by na to skratka naozaj nemali, bavíme sa o luxusných destináciach. No a teraz ako by ste brali situáciu, že bývalým platil takéto dovolenky, a pritom keď ste išli na svadobnú cestu, polovičku som si musela platit ja. …Viem že niektoré poviete že to je závisť, žiarlivosť, že som malicherná…. neviem, no možno som, možno, ale po tejto informácii mi skratka zostala taka nejaka pachuť z toho celeho chapete…že či som ja nieco menej? prečo im ano, a mne, ako už svojej manželke nie? Podotýkam toho času som bola už na rodicaku s nasim spoločným dietatom a platila som si to z úspor…
odvtedy mi to tak nepríjemne vŕta hlavou, neviem či ma niekto pochopí.
Nechcem sa pýtať manžela takúto vec, lebo asi sa aj bojím odpovede a aj tak mi v tomto vlastne už klamal že to nerobil, pritom viem že im to zaplatil… cítim sa trochu pod psa z toho. Pochopila by som keby to je skôr naopak, že frajerku hocijakú nebude pozývať na dovolenky, že až manželku, ale opačne? Prečo?

vler
8. aug 2024

@andrejka2424 nie je "teraz in" byt samostatna a emancipovana. Vzdy platilo ze zena je v lepsej pozicii, ak nie je financne zavisla na muzovi

lienka.7
8. aug 2024

@autorka nuž čo ti mám povedať, mas doma "charaktera". A ked ste spolu teda chodili platil ti ako tým frajerkam?

andrejka2424
8. aug 2024

@vler Nechcela by som ho po takejto požiadavke, ani keby som bola milionárka.

lolita555
8. aug 2024

Tak to boli také že nie do manželstva, ty už vedel že budeš žena tak, plat si sama 🤣🤣🤣🤣

la_dolce_vita
8. aug 2024

Preco si suhlasila? Povedala by som, ze na to nemam/nedam, kedze som na rodicaku. Nech ide sam alebo to zacvaka.

vler
8. aug 2024

@andrejka2424 ano je to cudna poziadavka od muza ktoreho manzelka je na rodicovskej z ich dietatom. Ale nevieme, ako maju nastavene svoje financne fungovanie

autor
8. aug 2024

Nechcem tu riešiť naše financovanie v domácnosti, toto nám vyhovuje ako to mame nastavené, chápem že koľko ľudí toľko chuti a niekomu sa to nemusí páčiť, no nám to vyhovuje takto. Ja ani neľutujem tie peniaze, pre mna to stalo zato ta dovolenka, bol to aj môj splnený sen, zážitky zostanú….len ide mi o ten princíp viete. No ako by ste sa cítili že vás manzel platieval frajerkam dovolenky a Vam už nie… v podstate doteraz som to neriešila, každý mame nejakú minulosť všakže. Lenze odkedy sa svokra prekecla, zostalo mi to vrtat v hlav, že prečo? Im áno, mne nie. Nerozumiem tomu, čo je to za mužská logika?

andrejka2424
8. aug 2024

Ak ťa toto trápi, tak si myslím, že je za tým mužská ješitnosť-tie frajerky ohuroval, dobíjal, ukazoval možno, že sa majú ako princezné, že im sa žiaden iný nevyrovná. No a pri tebe už nemusí, už ťa má, si okukaná a pre neho, taká istotka. Potrebuje mať asi pocit, že na tebe nie je škodný, že je to dobrý obchod fifty fifty....alebo aj nie, my ho nepoznáme .

lienka.7
8. aug 2024

@autorka prehliadla som ten rodicak... takže ty si sa starala o vaše spoločne dieta a on ta nechal si platit polku dovolenky???? Sorry, ale to je ale chuj (odhliadnuc od toho, či komukolvek predtým čokoľvek platil). By som ho pekne poslala do prdelky s tým, ze pokial si ja mam platit dovolenku, on si bude platiť domáce práce a servis, ktorý robím nášmu spoločnému dieťaťu.

ivik4
8. aug 2024

Pocuj ale manzelovi si to normalne povedala nie ? Alebo vobec ?
Ja teda poviem vsetko co mam na mysli, nebabrem sa . Vlastne ani keby o byvalich neviem tak by som mu svoje povedala

ali12377
8. aug 2024

tak im platil, lebo ony neboli viazane na neho, hoci kedy mohli zdupkat, tak ich takto namotaval na seba, no a ty uz ako jeho zena a este aj videl ze s peniazni, tak naco by minal zo svojho, zdupkat uz nezdupkas, a jemu peniaze viac ostanu... asi tolko

gribka1
8. aug 2024

No keď máte takto nastavené pravidlá, ktorých sa vlastne zastávaš a ste s tým spokojní, tak sa nečuduj, že ste aj svadobnú cestu a predpokladám aj svadbu hradili spoločne. On na tom nevidí nič zvláštne, keďže nie si jeho frajerka a nemusí sa pred tebou ukazovať. Ale to, že klamal alebo vraj klamal, to by ma zožieralo viac. Určite by som v tom chcela mať jasno.

atinkaa
8. aug 2024

@autorka, neviem ako dlho ste spolu, ale skor by som si dala vykricnik k tomu, ze sa nedokazete uprimne a o vsetkom rozpravat.

atinkaa
8. aug 2024

A este logika je to jednoducha - teba uz ma a ma ta istu, uz ta nepotrebuje ani ohurit ani dostat. A este to schova za pravidla, ktore si aj ty chcela a vyhovuju ti.

cacianka
8. aug 2024

Keď máte financovanie v manželstve takto inak nastavené, čo ťa vôbec netrápi, netrápi ťa divné fungovanie BSM , tak prečo ťa trápi minulosť 🤦
Vy máte alebo budete mať iné problémy,

minka201
8. aug 2024

@autorka
Informáciu o tom, že frajerkám platil dovolenky máš len od jeho mamy alebo máš na to aj iné dôkazy? Lebo jeho mama si to mohla len automaticky domyslieť, on sa jej nemusel chváliť, že frajerka si za seba zaplatila sama...
A to, že svadobnú cestu si každý zaplatí za seba, navrhol on? On ťa normálne požiadal, že nech mu za seba pošleš peniaze na účet či ako?

veronika33
8. aug 2024

a bábätku kto platil dovolenku? či to bolo zadarmo?

leskovael
8. aug 2024

1.ste manželia a fungujete ako frajeri. Vyhovuje vám to, okey, podla mna uz toto je zle a nefungovala by som tak..
2.keby ma chlap nechal zaplatiť si komplet celú dovolenku za seba, tak by som snáď ani nešla a už vôbec nie, že by som si platila polovicu svadobnej cesty 🙈😂
3.si si istá, že im tie dovolenky platil, pritom ti povedal, že nie. Takže vlastne ani nemusíš mať pravdu, si len presvedčená o tom, že ju máš 😁

Ale ako píšeš, každý funguje tak, ako mu vyhovuje. Tak si plaťte každý všetko sám za seba, ale potom nerieš, čo platil frajerkám ktoré mal pred tebou🤷‍♀️ asi to tak vyhovovalo v jeho predošlých vzťahoch obom stranám..

sisska96
8. aug 2024

To by ma viac trápilo že ešte stále nie ste na spoločnej kase a stále je moje a tvoje, a nie naše

minka201
8. aug 2024

Ja nechápem, ako niekto takto dokáže fungovať v manželstve. Veď manželstvo by malo dvoch spojiť, mali by hospodáriť spolu... Veď chcú hádam budovať niečo spoločné, dávať do toho obaja toľko, koľko sú schopní ale nie prerátavať peniaze a deliť si na polovicu takmer každý výdavok... A čo dieťa? To je predsa spoločné... To aj pri ňom si takéto páry zapisujú, kto koľkokrát zaplatil plienky? Matka si bude počas rodičovskej dovolenky zapisovať, koľko hodín sa starala o dieťa a polovicu z nich dá preplatiť otcovi podľa nejakej priemernej mzdy opatrovateľky? A muž jej zas zaplatí za polovicu surovín a času, ktoré potrebovala na uvarenie obeda? 🤦

ysseba
8. aug 2024

Normálne sa ho to opýtaj, nič na tom nie je. Možno pred nimi sa pretvaroval, hral lepšieho, pri tebe keď si už bola "jeho" sa prejavilo jeho pravé JA (držgroša). Asi bude držgroš, keďže nechceš písať o financovaní vo vašej rodine. Určite si platíš polovicu všetkého, aj napriek tomu, že nepracuješ preto, lebo sa staráš o SPOLOČNÉ dieťa....

lakebabe
8. aug 2024

Im to platil, lebo ich potreboval dobyjat a ohurovat. Teba už mal istú. Prestal sa pretvarovať a ukázal aký je drzgros. A to ze si na rodičaku k tomu sa už vôbec nevyjadrujem . Nesla by som s nim nikde nech si jeho dovolenku strčí vieš kde.
Nie je to o peniazoch, ale o prístupe. Keď sme ešte neboli manželia muž platil dovolenku automaticky aj mne, aj keď som si ju vedela zaplatit sama. Bral to ako prejav lásky a ze sa stará. Teraz máme peniaze aj každý svoje aj spoločné ako kto chce si vezme a 90 percent dovoleniek stále plati mimo našich peňazí zo svojho a nechce za ne nič. Je to pre neho taka chlapska povinnosť. Je tak vychovaný.
Staras sa o jeho dieťa mal by prejaviť aspoň trochu vďačnosti

timing
8. aug 2024

Sa opytaj svojho muza. Tu Ti nikto jasnu odpoved neda preco to spravil a budes sa v tom vyrtat dlho. Akukolvek odpoved od neho dostanes skor sa cez to prenesies ako dohady zien,ktore tvojho muza nepoznaju.
Zaraba tak isto ako predtym? Ma aj on uspory? Mozno uz financie klesli,tak si povedal aby dovolenka isla s uspor oboch..moznosti na interpretaciu vasej situacie je vela

janickacrazy
8. aug 2024

V manželstve sú peniaze aj tak spoločne, aj keď máte oddelené účty. Takže vlastne je to úplne jedno. Sú to vaše peniaze a dali ste ich za vašu spoločnú dovolenku. Akože my s mužom máme tiež oddelené účty, lebo nám to tak vyhovuje, máme proste lepší prehľad. Ale môj muž od začiatku platil skoro všetko, lebo viac zarobí. U vás tie oddelené účty asi vyhovujú skôr tvojmu mužovi ako tebe.

terezka1947
8. aug 2024

Počkaj....ako to v praxi vyzeralo?
Vy ste manželia a kazdy si zo svojho účtu zaplatil dovolenku?
Čiže máte spoločné peniaze,ale každý si platí svoju polku dovolenky?to aj plyn,elektrinu,nákupy,potraviny si delite na polovicu?

moonlight1210
8. aug 2024

Preco sa rozpadli jeho byvale vztahy? Tak vseobecne. Netreba detaily.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
sara07
8. aug 2024

neriešila by som čo bolo, zvlášt ak je to zdroj že to nemá na 100%
skôr by som riešila tu svadobnu cestu , uprimne v momente ako by to po mne chcel by som bola preč ,my máme spoločny učet kasu vydavky aj prijmy vôbec neriešime kto kolko minul prečo ...

romi0310
8. aug 2024

@miskakyska zase neprehanajme ;) z par viet nedokazes vyniest rozsudok nad ich manzelstvom 🙂

mamutka
8. aug 2024

Myslím, že by som si ani nezobrala muža, ktorý by požadoval, aby som vytiahla z úspor peniaze na svadobnú cestu kým som na rodicaku.
Ďalšia vec je, že tvoja svokra nemusí mat presne informácie, mohol sa len chváliť, že dobre zarába a všetko platí. Kto vie čo by tie bývalé na to povedali.