icon

Manžel platí bývalým luxusné dovolenky, mne nie?

8. aug 2024

Zienky prosím o úprimný Vás názor na takúto vec. Naozaj prosím bez nejakých pretvárok.
Môj muž je dost zcestovany, vždy ale tvrdil že cestoval s partiami rôznych ľudí. Vždy tvrdil že bývalým frajerkam nikdy nejaké luxusne dovolenky neplatil, lebo veď neni blby, aspoň v takom štýle to prezentoval.
Nedávno som ale nejako prišla na to, že to nie je celkom pravda. Tie dievčatá by na to skratka naozaj nemali, bavíme sa o luxusných destináciach. No a teraz ako by ste brali situáciu, že bývalým platil takéto dovolenky, a pritom keď ste išli na svadobnú cestu, polovičku som si musela platit ja. …Viem že niektoré poviete že to je závisť, žiarlivosť, že som malicherná…. neviem, no možno som, možno, ale po tejto informácii mi skratka zostala taka nejaka pachuť z toho celeho chapete…že či som ja nieco menej? prečo im ano, a mne, ako už svojej manželke nie? Podotýkam toho času som bola už na rodicaku s nasim spoločným dietatom a platila som si to z úspor…
odvtedy mi to tak nepríjemne vŕta hlavou, neviem či ma niekto pochopí.
Nechcem sa pýtať manžela takúto vec, lebo asi sa aj bojím odpovede a aj tak mi v tomto vlastne už klamal že to nerobil, pritom viem že im to zaplatil… cítim sa trochu pod psa z toho. Pochopila by som keby to je skôr naopak, že frajerku hocijakú nebude pozývať na dovolenky, že až manželku, ale opačne? Prečo?

romi0310
8. aug 2024

@vler len kolko zien zaraba tolko isto, ako muz? Ja ich teda v okoli moc nepoznam.;) aspon ja som v casti Slovenska, kde viac zarabaju muzi, ako zeny. Tak ked chlap zarobi trebars 2500 az 3000€ a zena ma zhruba tych 850-900€ v cistom, tam sa neda hovorit o nejakej rovnoprávnosti. Ci sa mu ma silou Mocou vyrovnavat? Ja si napriklad absolutne neprídem zavisla na chlapovi, nakolko mam prijem a prinasam.do rozpoctu aj ja financie. To, ze muz potiahne vacsinu, lebo na to ma prostriedky, mi pride uplne v Poriadku. A nikdy som nebola frustrovana z toho, ze zarabam menej.

rorino
8. aug 2024

Našla by som na to,či im platil a mne nie,ale skôr by som sa zamyslela nad tým,či je klamár aj v iných záležitostiach.....

natalka13
8. aug 2024

Ale ty s tym ze ti tu dovolenku nezaplatil suhlasis, pises ze ti to aj vyhovuje ako to mate zauzivane. Tak co riesis? Ze inym platil? Jednak to bolo pred tebou a jednak vedeli si to slecny zariadit.
Mne muz plati moje dovolenky s kamoskami. Ma ovela vyssi prijem ako ja.

vler
8. aug 2024

@romi0310 nespochybnujem. Ja som reagovala len na niekoho ineho konstatovanie ze je teraz in byt samostatna, nezavisla. Nie, vzdy to bolo lepsia situacia pre zenu AK by bola nezavisla.

miskakyska
8. aug 2024

@romi0310 veď ja nevynášam nad ničím a nad nikým rozsudky😶božechráň☺️ja som rada za to čo mám doma..čo je jeho je aj moje, čo je moje,do toho ho nič😆😆/🤭srandujem/máme spoločný účet pomaly 30 rokov a neviem si nijako predstaviť fungovať,ako autorka a jej podobné dámy, že si doma gazduje každý zvlášť zo svojho účtu.. veď to musí byť únavné furt byť v strehu,aby náhodou niekto nezaplatil viac ako partner..a furt si vyčítať jeden druhému čo zaplatil,nezaplatil,čo má zaplatiť...tak toto by ma úprimne nebavilo

cimage
8. aug 2024

Ked ti to takto vyhovuje, tak co sa nad tym pozastavujes. Ty si spokojna s dobolenkou hoci si si ju platila z uspor. S nimi to mal nastavene inac, nechceli platit zo svojho, tak platil on.
Keby to chcel muz odomna, tak ide sam na svadobnu cestu. My sme ju mali nastastie v ramci svadby 😁.

lenka.25
8. aug 2024

By som sa ho opýtala či mu nie je koko.no od svojej ženy na materskej s jeho dieťaťom pýtať peniaze za svadobnú cestu . To už je aké úbohé . Môj muž vzdy zaplatil dovolenku a aj keď som mu zo začiatku chcela niečo zaplatiť ( mám dcéru z predchádzajúceho vzťahu ) a neexistuje , aby si zobral odo mna čo i len jeden cent . Vždy povedal , že si ma zobral aj s dieťaťom a berie to ako svoju povinnnost sa o nás postarať po akejkoľvek stránke .

lujza123
8. aug 2024

Myslím si ze sa skratka držal toho co máte zaužívané. Frajerky predtým povedali ze na to nemajú a ked chcel aby s ním šli tak im to zaplatil.
Ty si zrejme sebestačná, podľa mňa až trochu prehnane, tak to bral automaticky ze si zaplatíš svoju polku. Zrejme si bohatšia, mas veľké úspory a on zarába menej, tak predpokladá ze sa dokážeš a chces financovať sama.

Ak naopak ste predtým zarábali rovnako, mali rovnaké majetkové pomery ale teraz si ty bez príjmu a všetko si financujes z vlastných úspor tak je to obyčajný lakomec. V normálnom bežnom živote sa to snažíš nevidieť, no v tejto situácii ti to skratka došlo

Alebo je všetko inak a jeho mama len kecá. Pripadne kecal on lebo sa chcel matke pochváliť ako dotuje frajerky a pritom si všetko platili same

gejb
8. aug 2024

@janickacrazy peniaze ktoré mali pred manželstvom nie sú spoločné. Boli jej. Minula na svadobnu cestu SVOJE uspory, ktore mali byť (asi) na horšie časy...

pandorra
8. aug 2024

no myslela som, ze som uz citala vsetko, ale MK opat prekvapil...podla mna je to vrchol chrapunstva, byt na rodicaku a platit polovicu svadobnej cesty z vlastnych uspor. Ty riesis nejake byvale frajerky, ja by som vsak riesila ako prioritne toto.

janickacrazy
8. aug 2024

@gejb tak nevieme, kedy si tie úspory urobila, ako dlho sú manželia, či počas manželstva alebo predtým, akože u nás sme všetky peniaze dali dokopy už pred manželstvom, aj naše úspory z doby predtým, keďže sme chceli stavať dom

beata_k
8. aug 2024

Lebo bol vzdy na peniaze a ty ich mas tak preco by platil zo svojho?

marzii35
8. aug 2024

A peniaze ktoré ste vyzbierali na svadbe išli jemu? Neviem ako to majú iní ale my sme tie peniaze použili spoločne aj na svadobnú cestu ...

di1234
8. aug 2024

@miskakyska v domácnostiach kde nie je spoločný účet to vôbec nefunguje (aspoň teda nemusí) tak, že niekto niekomu vykrikuje alebo vyčíta čo bolo/nebolo/malo byť zaplatené. Ide o to, že sa jeden druhému do financií nestará. Ak môj partner zarába 20násobne viac ako ja, prečo by som mala vstupovať do jeho súkromných výdavkov a nevyhnutne o nich vedieť? A rovnako takto on nevstupuje do tých mojich. Dôležité pre mňa je, že domácnosť ako taká funguje a nikomu nič nechýba. Vie to fungovať bez spoločnej kasy a bez akýchkoľvek výčitiek a problémov 🙏🏼.

andrejka2424
9. aug 2024

@di1234 Podľa tohoto vzorca by som si ja mohla dovoliť dovolenku na Duchonke a môj by šiel na Hawai 🙂 ...tak to mám sakra šťastie, že môj muž nerieši, koľko zarábam ,nejdeme na polovicu a nedovolenkuje rád sám.

di1234
9. aug 2024

@andrejka2424 podľa tohto vzorca ja chodím úplne bežne práve na tie dovolenky na “Hawai” spolu s ním, nejazdím autobusom, bývam v priestrannom byte, o domácnosť je tip top postarané, atď. atď. a ani jeden z nás nerieši čo si kto kupuje z peňazí, ktoré mu “pípnu” na účet. Ja tu len hovorím o tom, že nemusí v manželstve fungovať len model “všetko je naše spoločné, moje je tvoje, tvoje je moje, posielaj výplatu na spoločný účet”. Toť vsio.

andrejka2424
9. aug 2024

@di1234 Rozumiem, čo by som ja nezniesla, inému vyhovuje. A autorka je síce spokojná s takým modelom,ibaže s rodičákom to asi tak ľahké nie je udržať krok s partnerom. Nehovoriac o tom,že lakomec môže byť pokojne či spokojná je,či nie je.

vroni
9. aug 2024

@di1234, v tom je presne problem. Toto môže "fungovať" (to slovo je kľúčové) len v prípade, že ide o dvoch ľudí s plus menej rovnakým príjmom. Matka na rodicaku nie je osoba s rovnakým príjmom (ak teda jej manžel nie je bezdomovec na socialnych dávkach) a to ani v prípade, ak si na tú dobu rodicaku našetrila. Pokiaľ je dostatočne hlúpa a submisivna, môže jej to vyhovovať aj v takom prípade, tu však autorka objavila, že nie každá žena na svete je submisivna hlupana a tak ju to hnevá.

hopsas
9. aug 2024

Neviem ale keď si išla na svadobnú cestu tak si tam išla po svadbe čiže sa to platilo zo spoločných peňazí manželských..či nechápem to správne?

lenkakravcova
9. aug 2024

Ja by som na takú svadobnú cestu nešla. Za mňa je fajn, keď muž všetko platí a žena sa stará o domácnosť a deti. A je mi úplne jedno, čo si o tom kto myslí.

katkaseiner
9. aug 2024

@autorka protirecis si... vyhovuje vam zvlast kasa ale cakas ze ti zaplati dovolenku... tak potom to ale nie je zvlast kasa.... ci nakupy si riesite tiez sami? Ja zjem jeden banan, ty jeden jogurt, tak si kup? Akoze predpokladam ze ked si na rodicaku tak on plati vsetky ucty, pretoze z rodicaku na to nie je dost... ale to je len moj predpoklad... pretoze odpisujes len na to co ti vyhovuje

alienkami
10. aug 2024

A ako vznikla situácia, že ste každý platil za seba zo svojho účtu?
My máme s mužom tiež každý svoj účet, chodia nám tam výplaty. Kto ide na nákup, platí zo "svojho". Ale peniaze sú spoločné. Keď sme spolu, zvyčajne platí manžel, ale nemám problém vytiahnuť peňaženku, ak treba. Keď som objednávala veci na rekonštrukciu kúpeľne, platila som zo svojho účtu. Keď bol v stavebninách manžel, platil svojou kartou. Ale ak by sme šli na dovolenku, platilo by sa to z jedného účtu - podľa toho, na ktorom by bolo momentálne viac peňazí.

zmrzlinka8
10. aug 2024

@di1234 kasa v manželstve má byť spoločná, aj pri rozvode sa to takto berie. Všetko, čo za manželského spolužitia nadobudnú, patrí obom rovnakým dielom, pokiaľ nemajú súdom zrušené bezpodielové spoluvlastníctvo manželov napríklad z dôvodu podnikania jedného z nich

a_da99
10. aug 2024

Ste svoji - za mna to znamená že tvoje aj jeho peniaze sú VAŠE peniaze a tým pádom to platíte VY, nie polovicu on a polovicu ty…
Trosku nerozumiem tomuto fungovaniu že manželia majú rozdelené výdavky. My s priateľom ani nie sme zobratí a fungujeme na spoločných financiách či som pracovala, alebo som na rodicaku. Financie riesime spolu, nemáme žiadne tajnosti ani rozdelené výdavky.

moncici7
10. aug 2024

@andreakotesova a jeho su jej ci?

hendikep
10. aug 2024

preco vsetky zas riesite preco nemaju spolocny ucet?? som s manzelom 6tym rokom a od zaciatku ma kazdy svoj ucet a tam “svoje“ peniaze a obom nam to takto vyhovuje a to som na RD 5ty rok .. neviem si predstavit to mat inak, zeby muz videl a riesil kazdu blbost co si kupim .. spolocny ucet nerobi manzelstvo o nic lepsim, konkretne v nasom pripade viem ze by sme sa o peniazoch viac hadali kto si co kupil ak by sme to mali spolu … Proste o tomto otazka autorky nebola tak jej to nevnucujte 🤦🏼‍♀️ a autorka, chapem co tym chces povedat, nepomoze ine nez uprimny rozhovor preco to takto robil a uz to nerobi pri Tebe, + preco klamal .. inak to v sebe budes dusit a mozno zbytocne si to vysvetlovat inak nez to bolo

zmrzlinka8
10. aug 2024

@hendikep aj keď má každý svoj účet, aj tak sú to spoločné peniaze v manželstve.

morusha
10. aug 2024

@hendikep A idete aj fifty fifty s výdavkami na domácnosť počas tvojej RD? Takisto idete na dvojo aj s platbou za dovolenku ako sa rieši napr. v tomto príspevku? Či svoj účet máš len na svoje súkromné potreby?

alenka1986
10. aug 2024

Ja som asi divna, ale som v manzelstve 11 rokov a stale mame prachy rozdelene moje tvoje 🫣 uz som na druhom rodicaku a ano mam uspory. Normalne si delime vacsie vydavky, je to podla mna uplne normalne. Preco by mal vsetko platit on? Tie klasicke vydavky na stravu a auto plati vacsinou on, kedze ja som doma.A btw.nikdy som sa s muzom nebavila o jeho a mojich byvalych 😶 a svokrine kecy by ma uz vobec nezaujimali 🤣🤣🤣

mabenn
10. aug 2024

Preco si vytvaras pocit menejcennosti na zaklade jeho klamstva?