icon

Manžel sa ku mne správa zle na verejnosti. Doma je ako baranček

1. júl 2020

Ahojte, mam taky problem, s manzelom si urcite chvile velmi rozumieme, je nam spolu dobre, mame sa radi - doma. Avsak vzdy na kazdej akcii, kam ideme nastane problem, lebo ma tendenciu sa pred druhymi ku mne spravat velmi zle, nevsima si ma, ked sa ozvem, vykrikuje po mne, vysmieva sa mi a vyslovene ma vzdy na kazdej akcii takto zhodi a ponizi, az tak velmi kruto, ze mi ja neviem povie, bez si domov a neukazuj sa aj tyzden a podobne. Neviem preco ma potrebu toto robit, ked doma sa sprava uplne inak a uz nam to narusilo velmi vztah, samozrejme po takychto veciach, nemam chut s nim niekam chodit, na ziadne akcie, oslavy, nikam, lebo uz viem, ze ma tam zasa len douraza a doponižuje... Pritom doma sa sprava casto ako milujuci manzel, ktory by pre mna urobil vsetko.... Co na to hovorite? Uz to vidim na rozpad rodiny, samozrejme to nerobi dobrotu, ked nemienim chodit na oslavy a podobne, ale do kedy sa mam stale na takychto akciach nechat urazat, je to podla mna logicke ze uz nemam ani chut s nim niekam chodit.... Najhorsie je, ze si nerozumiem ani so svagrinnou a tuto sobotu sa to vyhrotilo, ked na mna na oslave zasa vykrikal a najhorsie ze ona sa tomu este smiala na plnu hubu spolu s nim mne do tvare.... Naozaj sa citim urazena a ponizena a nemam chut uz niekam s nim ist a on mi doma este povie, ze to je cele moja vina, ze keby som bola ticho a nestazovala som si, nemusel byt problem...

evica01
1. júl 2020

Nic lepsie sa ti nemoze stat. Nech zoberie maleho a nech svagrina kmita okolo decka. Ty ostan doma.
Navyse ty mi prides taky typ, ze chces aby sa muz o teba zaujimal a len cakas stale na to. Aby ti doniesol napit, aby ti opiekol spekacku, aby sa s malym hral futbal...
Neznasam tieto typy. Cakajuce na zazrak.
Navyse uz ked som precitala ze tam popijaju tak uz som sa zorientovala. Tvoj muzicek ked ma pod capicou tak je geroj.
Ak nic ine nevies okrem toho ze sa rozreves ako male decko tak ti nik nepomoze.
Svagrina by mala v tom momente vodu v ksichte a smiala by som sa ja.
Submisivna si, presne ako tu niekto pisal.

dominika_sk
1. júl 2020

By som si dala ruky vbok a pekne pred všetkymi zahlasila že čo tu zo seba robiš chuja keď doma sa mi pchaš do zadku? Čo maš komplex z maleho penisu alebo čo ?!
Myslim že by sme raz a pre vždy boli porozpravani kto koho bude zhadzovať. ✌🏻

nyusika
1. júl 2020

@evica01 ja som to pisala a mas uplne rovnaky odhad na situaciu (a autorku), ako aj ja.

autor
1. júl 2020

@nyusika jasne, ja som sa cely cas bavila s druhymi, ale tak o maleho som sa aj starala, sak to stale nieco s takym malym babatkom, najma v tom teple, bol nervozny a on sa správal ako keby nema ani zeni, ani dieta a dosiel sa tam iba bavit.... My sme tam jednoducho ani byt nemuseli

nyusika
1. júl 2020

@dominika_sk ked sa on sprava ako itiot, nemusim sa ako chudera spravat aj ja...kks, ta poznamka s penisom, to je co za ubohost ??
ved to by len seba zhodila, nie jeho

nyusika
1. júl 2020

nemuseli, mohla si odist.
nema zmysel cokolvek triesit, ked vidim, ze chlap to prehana s pitim - jedine sa zbalit a odist.
predpokladam, ze si soferovala ty, ked on pil.

dominika_sk
1. júl 2020

@nyusika ona seba zhodila? No určite. Jemu treba nastaviť zrkadlo aby pochopil ake to je zhadzovať niekoho pred ostatnymi.

autor
1. júl 2020

@evica01 rozhodne necakam, kym manzel, ale za cely den si moze raz vsimnut svoju zenu a dieta, ja som sa tam cely cas starala o maleho a bavila s ostatnymi, ale tak co je vela je vela.... No svagrinna kmitat nebude, to je taka flandra, ta este ani kocik nedrzala, ani maleho, nic, ani za porod mi nenapisala.... Cize to by svokra odmakala, keby ide s nim be zo mňa

nyusika
1. júl 2020

@dominika_sk nie...citaju PORIADNE
zhodila by seba, kebyze tam zacne riesit taku sedlacinu, ako "mas maleho vtaka"

zrkadlo sa nastavuje uplne inak

evica01
1. júl 2020

@nyusika kazdopadne by som nikam nesla.
Manzel hlada pricinu ako sa opit. Ruka hore.
Najlepsie by bolo aby ani on nikam nechodil. Ale on s tym isto nebude suhlasit.
On by rad siel sam. Bez starosti.

autor
1. júl 2020

@nyusika ano, sak potom sme tak odisli o tej siedmej

autor
1. júl 2020

@evica01 no sak uz s nim ani nepojdem nikam.... Ked sa nevie spravat.... Nech vidi dosledok svojho spravania, ale jemu to mozno bude vyhovivat pravda

dominika_sk
1. júl 2020

@nyusika ja si myslim že je to najcitlivejšia mužska stranka ktoru keď zasiahneš tak by sa spamatal. Ja našťastie taketo problemy nemam, keby ma moj manžel zhadzoval pred cudzimi luďmi rovno mu vylepim. A ak to tu ideš otačať že ja som neviem aka, že takto sa problemy neriešia tak to si prosim nechaj pre seba. Takuto situaciu nikdy nebudem musieť riešiť, to som si ista.

nyusika
1. júl 2020

on sa nevie spravat, ty nevies vhodne reagovat.

dopredu si treba dohodnut pravidla.
Priklad - ked viem, ze jeho brat oslavuje narodeniny a planuje sa viac pit, ja tam vobec ist nemusim.
alebo ho odveziem na oslavu, pokecam s rodinu, ukazem babo...a idem spokojne domov, zdrzim sa maximalne hodinku, kym nie je hladina alkoholu u zucasdtnenych vysoka.
ziadne ofukovacky a plac

nyusika
1. júl 2020

@dominika_sk ubezpecujem ta, ze problem sa da riesit aj inteligentnejsie.
ale rozumiewm, ludia su rozni, niekomu toto pride vhodne.

asia83
1. júl 2020

Robte mu to isté. 😉

karpina
1. júl 2020

@nyusika ty máš zrejme na mysli "inteligentne riešiť problémy" tak ako to tu stále predvádzaš? Nadávky, ako hovädo, krava, debil a podobné prejavy? To musí teda u vás doma pekne vyzerať 😲

nyusika
1. júl 2020

@karpina aniekolkorat som spomenula aj to, ze sa treba slusne porozpravat a dohodnut dopredu, ze problem treba riesit v klude....a tie nadavky - aj ste citali, v akoej suvislosti to bolo ??
v rovine cisto teoretickej.
ani raz som neradila, aby TOTO POVEDALA !

karpina
1. júl 2020

Myslím, že by si urobila dobre ak by si na tieto rodinné strety nechodila, kým si neujasníte jeho správanie k tebe. Ty sa vyhneš zbytočnému stresu a on si možno uvedomí, že to prepískol. Ale ak sa inak k tebe doma pekne správa, asi to nebude s ním až také beznádejné.

nairia
1. júl 2020

bez ohladu na povahu autorky akoze sorry, ale to aby sa takto ku mne spraval manzel? normalne mi je do revu od zlosti, ked si predstavim tu situaciu, ze by si ma za cely vecer ani len nevsimol a este mal blbe poznamky a doslova ma zhadzoval pred ostatnymi...
oplacat mu to rovnakou mincou ja osobne by som nedokazala - staci, ze jeden robi zo seba debila, nemusime obaja... ale rozhodne by som to riesila doma rozhovorom, prinajhorsom zbalila seba a dieta a papa... ako dlho sa takto chova? ja nechapem ako vobec taketo nieco sa moze diat vo vztahu dvoch mladych ludi a cerstvych rodicov!!! manzel ma jednoznacne problem s egom...

zun
1. júl 2020

Vráť mu to, nechoď s ním, atď.. skús to, ale problém to nevyrieši, len to zväčší. Možno budeš mať na chvíľu pocit víťazstva a zadosťučinenia ale vzťahu to neprospeje. To myslím že nechceš. Aj keď sa zachoval na hulváta, inak je milujúci manžel. Čo tak normálna debata že... ako prežiť takú oslavu? Ty si chcela aby ste tam boli ako rodinka, on sa možno vrátil do mladších čias, keď ešte nebol otec rodiny a puberťácky ťa zhodil ako učiteľku. Môžeš sa uraziť, môžeš hrať na hry svedomia. Ale môžeš sa s ním aj pokúsiť urobiť kompromis ako zvládať a prežívať takéto oslavy aby ste boli spokojní obaja.

autor
1. júl 2020

@karpina to je to, ze ja uz mam nervy ked s nim na nejaku oslavu mam ist, lebo na kazdej sa stane nieco taketo.... Som dospela, svojpravna, mam pravo si vybrat uz, lde budem a nebudem a proste nepojdem s nim nikam a hotovo

janinuska
1. júl 2020

nečítala som všetky komentáre, ale toto určite nie je ok. Ja na tvojom mieste by som sa s ním vážne porozprávala a pohrozila mu, že keď ešte raz takéto niečo na oslave urobí vyvodíš z toho dôsledky- nech porozmýšľa o sebe.

autor
1. júl 2020

@karpina presne, ja uz mam stres, len ked niekam mame ist, ze zasa nam to narusi tu pohodu a bude zle

autor
1. júl 2020

@nairia no on to robi dlhodobo, ale teda vzdy len na nejakej oslave, akcii s jeho rodinou a ked nebol maly som to vzdy nejako prekusla, ale teraz ma to uz nahnevalo, velmi, ze si nevie vstupit do svedomia, ked som uz aj matka jeho dietata

autor
1. júl 2020

To prave nebolo prvy krat, len teda vzdy som to nejako pre klus v rodine predychala, ale do toho teraz sa pridala este aj ta svagrinna jeho s tym smiechom a to ma akoze uplne dostalo, ci som tam pre srandu jeho rodine alebo čo

karpina
1. júl 2020

A hlavne mu nezabudni s kludom oznámiť dôvod, prečo nejdeš. Povedz mu skrátka dnes mám takú pohodičku, nechcem si kaziť príjemný deň tým, ako sa budeš zase predvádzať pred tvojimi a ako ma budeš znova pred nimi zosmiešňovať. Nie prepáč my si radšej doma s malým užijeme príjemný večer. Dobre sa zabav miláčik.

autor
1. júl 2020

@karpina ano, asi treba mu to tak povedat, len teda aby si na to nezvykol a aby mu to nepasovalo.... Ze si zvykne do buducna a namoesto napravy si bude chodit kade tade sam a bavit sa

karpina
1. júl 2020

Tak v tom prípade by som začala aj ja s tým a povedala mu, teraz si bol ty, v piatok mám stretko s kamoškami postrážiš maličkého a na striedačku, tak uvidíš do kedy ho to bude baviť a velmi rychlo ti slubi, že nebude ťa zhadzovať v spoločnosti.

autor
1. júl 2020

@karpina no dobry napad ano, keby mal taku tendenciu, tak sa zoberiem niekam aj ja sama a hotovo....