icon

Manžel sa ku mne správa zle na verejnosti. Doma je ako baranček

1. júl 2020

Ahojte, mam taky problem, s manzelom si urcite chvile velmi rozumieme, je nam spolu dobre, mame sa radi - doma. Avsak vzdy na kazdej akcii, kam ideme nastane problem, lebo ma tendenciu sa pred druhymi ku mne spravat velmi zle, nevsima si ma, ked sa ozvem, vykrikuje po mne, vysmieva sa mi a vyslovene ma vzdy na kazdej akcii takto zhodi a ponizi, az tak velmi kruto, ze mi ja neviem povie, bez si domov a neukazuj sa aj tyzden a podobne. Neviem preco ma potrebu toto robit, ked doma sa sprava uplne inak a uz nam to narusilo velmi vztah, samozrejme po takychto veciach, nemam chut s nim niekam chodit, na ziadne akcie, oslavy, nikam, lebo uz viem, ze ma tam zasa len douraza a doponižuje... Pritom doma sa sprava casto ako milujuci manzel, ktory by pre mna urobil vsetko.... Co na to hovorite? Uz to vidim na rozpad rodiny, samozrejme to nerobi dobrotu, ked nemienim chodit na oslavy a podobne, ale do kedy sa mam stale na takychto akciach nechat urazat, je to podla mna logicke ze uz nemam ani chut s nim niekam chodit.... Najhorsie je, ze si nerozumiem ani so svagrinnou a tuto sobotu sa to vyhrotilo, ked na mna na oslave zasa vykrikal a najhorsie ze ona sa tomu este smiala na plnu hubu spolu s nim mne do tvare.... Naozaj sa citim urazena a ponizena a nemam chut uz niekam s nim ist a on mi doma este povie, ze to je cele moja vina, ze keby som bola ticho a nestazovala som si, nemusel byt problem...

ukulela
1. júl 2020

Chlap má pod capicou a struha zo seba Supermana. Ja keď idem ku našim na nejaké stretnutie alebo oslavu, tak sa tiež chcem rozprávať najmä s rodinou s ktorou som nebola mesiace. Ak si môj muž s nimi nemá čo povedať, tak si sadne alebo si niekoho nájde.... nemôžeš čakať, že on ti bude vypĺňať celú oslavu keď chce byť pri sestre alebo pri bratrancov a pozhovárať sa s nimi. Zjavne to nebola žiadna svadba ani oficialita, ale guláš pri dvoch táfľoch..... Však si mala chytiť kočík a ísť kočíkovať. Alebo si na záhrade sadnúť do tieňa. Alebo hocičo a nie sa tam odúvať na lavici .. Ak ti toto stojí za rozpad vzťahu tak mi je ťa ľúto.

autor
1. júl 2020

@ukulela a co si myslis ze som cely cas robila? Kočíkovala, nosila maleho, krmila, prebalovala, bavila sa s druhymi u druheho stola.... Ale vsimnut si ma s malym raz za deň mohol a ako hovorim toto nie je prvy krat co sa takto so mnou na oslave bavil, to sa opakuje pravidelne....

charlinka111
1. júl 2020

Nemení ho alkohol?

tinqua
1. júl 2020

Myslim si, ze rodinne oslavy berie tak, ze idem za svojimi a zabavim sa ako kedysi...a potom si tam zrazu ty ako vykricnik a dohlad a uz mu to ide na nervy a ked ma vypite povie si nahlas co ma srdiecku, lebo moze, lebo tam mu to prejde...doma ja zatial ok, lebo tam taketo pre neho obtazujuce momenty nenastavaju, ale aj to sa moze zacat diat...ani jeden neviete zvladat emocie, nie ste tim...jemu chyba ucta a tebe asertivita...ak chces s tymto clovekom zit nadalej musis zacat predvidat situacie...a okrem ineho, nehraj to stylom ja som matka, kto je viac...sak normalne si tam sadni k nim, zartuj, bav sa...chces hadam povedat,ze by ta odtial svinskym krokom hnal? Ked vies, ze nezvlada alkohol tak neryp vtedy do neho, to si nechaj na doma...

iva812
1. júl 2020

Ak je to tak ako pises , tak ma na adresu tvojho manzela napada jedno neslusne , nepublikovatelne slovo.

hori
1. júl 2020

No a keby si mu tak povedala, ze bav sa u vasich s kym chces a ako chces, o mna sa nemusis starat, ja si nieco najdem... iba 1 raz za den si ma na chvilu vsimni a prisadni si ku mne, kocikuj so mnou... - mozete si dokonca presne stanovit aj o kolkej hodine trebars... myslis, ze by to bola pre tvojho muza neznesitelna podmienka?

autor
1. júl 2020

@charlinka111 meni velmi, je vtedy arogantny a agresivny, taky borec najvacsi

miss_sunflower
1. júl 2020

Ahojte, zapojim sa 🙂
Viem si aj seba predstavit v podobnej situacii, takze to neber ako urazku... Ale uprimne. Na tej oslave si urazene sedela sama pri stole, oduta si na nich pozerala, lebo ty si k tomu stolu sadnut nemozes (kvoli malemu), muz sa ti nevenuje a tebe ani nikto nenaleje (pochopitelne), teda sa nemozes ani zabavit s nimi a pripadne aj neznasas kazdeho, kto bol v miestnosti, tak si zrazu vstala a nasrane vyhlasila, ze sa ide domov?

Muz sa ti posmieval, lebo mal vypite a myslel si ze jeho poznamky su velmi trefne a cool, a svagrina sa rehotala, lebo si na seba zrazu strhla pozornost a zrejme jej opitej hlave bola cela hadka s tvojim muzom komicka. Ruku na srdce, kto z nas sa po par poharikoch kontroluje v smiechu? Najma ak sa nemate moc v laske, ja by som vysmiala aj blizku kamosku, povedala by som jezis prepac toto je krute a horko tazko by som zastavila smiech (podobne ako ked sa niekto potkne a prv sa zasmejes, potom mu podas ruku aby vstal).

Ak tam nechces nabuduce ist, lebo uz len pri pomysleni na navstevu si podrazdena, nechod. Iba sa to zas vyhroti. Ak sa vies nastavit do pohodovej atmosfery, dohodni sa s muzom na tom, ako to bude prebiehat - ze sa nema tvarit akoby tam bol isiel sam ked ide s rodinou a vopred sa dohodnite ako sa bude odchadzat (to treba pochopitelne prisposobit dietatu).

A ako sa dat do pohody? U mna pomaha povedat si ciel, pre ktory tam idem a ze ostatok nebudem riesit - napr. svokra sa vzdy potesi malemu a chces jej spravit radost, manzel sa odviaze v bezpecnom prostredi a ty sa dobre najes bez varenia 😁. Osobne mavam taketo emotivne reakcie pri nenaplnenych ocakavaniach. Treba si stanovit realne ocakavania a poziadat muza o spolupracu (o nieco,co realne bude ochotny spravit,napr. ho upozornit, ako dlho viete byt na oslave a aby okolo toho nemal blbe poznamky, ked pride na rad lucenie, je to predsa kvoli dietatu).
Ked budes pokojna a budes sa citit dobre, bud si do teba nikto nekopne, alebo si povies, ze su ozraty a bude ti to fuk 🙂

ukulela
1. júl 2020

@hori lenže ono je to naozaj asi tak, že sa chce porozprávať s rodinou, so sestrou, s bratrancami a tebe to prekáža. A keďže už má pripite, tak reaguje na to agresívne. My keď sme prišli s dieťaťom na rodinnú oslavu, tak predsa vtedy každý chce vidieť miminko.... Tam to tak nebolo? Nechce sa mi veriť. Minimálne každá žena chce pozrieť malé bábätko. A tiež je rozdiel prísť za mužom a povedať mu: zlatko musíme ísť malého kúpať a späť... Alebo sa mrastit a dačo naznačovať od vedľajšieho stola. Vy zjavne ani doma o tom neviete komunikovať. Nezastavam sa tvojho muža, len ti nastavujem zrkadlo.

autor
1. júl 2020

@tinqua no ked su toto pre neho obtazujuce momenty, tak sa ale nemal zenit a nemal mat dueta, ved mohol byt sam a robit si co chce.... Ked uz do takejto veci isiel, ma sa správať zodpovednejšie.... Nie uz ako 20 ročný.... Ale ja som sa nemohla bavit, ked mi tam kazdu chvilku plakalo dieta, alebo bolo hladne, alebo sa pokakalo, ja si nemozem povedat serem teraz na maleho, idem sa aj ja bavit....

evica01
1. júl 2020

Palenocka palenocka... joj nedobre.

autor
1. júl 2020

@miss_sunflower za prve som nesedela oduta cely čas, normalne som sa bavila s ostatnymi tam a podobne.... Az vecer ma to nahnevalo, ze aom ai uvedomila, že fakt si nas nevsimol cely deň.... A inak sme sa aj dohodli, ze nebude pit, ze si da max dve piva, sak velmi horuco bolo a samozrejme si tam stamprloval o sto sest.... Cize on nerespektuje ani to co sam doma povie, ze nejako bude.... To s tymi cieľmi nie je zly napad, len ide o to, ako on na mna reaguje a teda ked ma vypite mam skusenostk, ze reaguje agresivne a arogantne uz len ked sa nejako pozrem....

nairia
1. júl 2020

baby ja normalne nechapem, co tu niektore davate!!! to akoze nech je teraz autorka akakolvek, to toho jej mamlasa zakomplexovaneho (prepac, autorka) neopravnuje sa s nou bavit jak s chuderou a zhadzovat ju v pritomnosti svojej rodiny alebo kamaratov alebo cokolvek podobne! da sa to vyriesit medzi 4 ocami, da sa to riesit aj v spolocnosti normalnym sposobom... mne teda sa vobec nezda, zeby tam sedela zduta znudena, ale raz ked su uz rodicia, aj panovi tatkovi by sa patrilo skontrolovat decko a spytat sa manzelky, ci s malym nepotrebuje pomoct...

autor
1. júl 2020

@ukulela k jeho rodicom chodime kazdy vikend, ckze sestru vii kazdy vikend.... Mne neprekáža ze sa s nimi chce bavit, ale preco ja vtedy mam byt ako vyhnanec, ved ja som jeho sucast, jeho rodina, tak ma zapojit aj mna.... Kazda zena az na svagrinnu, hovorim, to je tak nechutna osoba, za porod ani gratulujem nenapisala, maly ma tri mesiace, este ho ani raz nedrzala, nekocikovala, nic a pozrela na neho zo 4m....

ukulela
1. júl 2020

To tam si každý týždeň? Ty jeho rodinu neznas nikto nikto ti neponúkolže ti malého po kočíkuje, aby si sadla a najedla sa? Áno, dieťa je na rodinných akciách obmedzujúce, Ale toto zjavne nebola ani svadba alebo veľká oslava so zasadacím poriadkom ... Ja dám dieťa do nosiča a bavím sa s hocikým. Keď treba tak ho nakojim hocikde. Alebo mi ho ochotne niekto pokočíkuje. Píšeš vyššie, že keď to tvoj chlap nevie akceptovať tak si nemal robiť dieťa .... Ale ani ty veľmi tú zmenu spoločenského života v súvislosti s materstvom nezvládas. Ale teda za hlavný problém asi považujem tvoj vzťah ku jeho rodine ktorý asi nie je dobrý a oni ti to nejakým spôsobom asi opätujú že sa o teba nezaujímajú.

autor
1. júl 2020

@nairia presne tak, ved aj on je rodic, nie len ja

autor
1. júl 2020

@ukulela jeho mamina sa stara, ta aj chytne maleho.... Ja akceptujem, ale rodičmi sme dvaja, nie ze jeden sa obmedzuje a druhy nikdy predsa.... No ved ked sa nechcu bavit nemusia, ved to hovorin, ze tam nabudúce nepojdem a jeho mamine to takto vysvetlím

tinqua
1. júl 2020

No to mas pravdu, ze nemal...ale na svadbu a plodenie ste boli dvaja...ved si pisala, ze to tak bolo aj predtym...ale to je jedno uz, pisala si ze on by slahol syna svokre...no a nemozes to tiez spravit? Na to jedno poobedie, na hodinu ci dve...na babka staraj sa chvilu, ved si s malym stale snad ho nemusis mat nalepeneho na rukach stale...ale samozrejme len ak o tu "zabavu" sama stojis...v opacnom pripade asi ozaj sa posedeni az do zaverecnej nezucastnovat...

nairia
1. júl 2020

ja by som sa k nemu doma zacala spravat tak ako sa on k tebe sprava pri svojich hrdinskych vycinoch a pekne doma by som ho zapajala a pouzivala jeho oblubene frazy... dievca zlate, nenechaj si srat na hlavu! uz si mu to tolerovala dlho (po prvom raze by som mu spravila doma take tornado, ze by osedivel), stacilo! lebo sa zacne k tebe spravat aj za triezva a doma a uz z toho tak lahko nevycuvas...

hori
1. júl 2020

No a teda zo vsetkych pritomnych, ktori tam boli... nikomu ta situacia nepripadala cez ciaru, ze by sa ta zastal? To vsetci boli pripiti? Ok, svagrina - to uz vieme, ako sa zachovala... a ostatni? Kazdemu to pripadalo normalne? Ci nechcu zbytocne hrotit?

ukulela
1. júl 2020

Aha. Takže problém je, že ty sa obmedzujes na ich rodinnej oslave a on sa neobmedzuje? Píšeš, že u vás doma je v pohode, na vašich rodinných oslavách v pohode len u nich doma je takýto keď si vypije. Tak to sa ale musíte porozprávať sami dvaja doma. Ako to vidíš, ako to cítiš ako to vnímaš, Ako ťa to uráža .... Švagrinú nerieš Pre kristove rany. Ani mne švagor nepísal za pôrod že gratuluje. A ani som to od nikoho nečakala. Ak máš dobrý vzťah so svokrou, tak proste buď pri nej. alebo keď ona stráži chvíľu malého tak si choď sadnúť ku svojmu mužovi, pohladkaj ho po chrbte, nalej mu aj pohár vína, nech vidí proste, že nie si naňho nasratá a len sa ho spýtaj že ako to vidí kedy pôjdete domov kvôli malému .... alebo jednoducho si to dohodnite predtým že o siedmej musíte byť doma lebo malého treba kúpať. Ty šoféruješ alebo ste tam na pešo? V tom prípade ťa naozaj nič nedrží. Môžete sa predtým normálne dohodnúť že ty odídeš o siedmej a on nech príde aj večer a dohoda nič sa nedeje....

autor
1. júl 2020

@hori jasne ze sa zastali, starsi ostali ticho ked zjapal, bratrancova zena po nom zhukla nech sa nesmeje.... Moj tatko tam bol tiez a teda on ma tendenciu sa manzela zastavat vždy ale teraz aj on povedal, ze to bolo cez, lebo on sa este zacal navazat aj do mojej rodiny

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
autor
1. júl 2020

@tinqua moja svokra ma maleho rada strasne ape len čistá robota, nikdy ho napriklad neprebali, vzdy ked ho aj drzi a pokaka sa alebo tak, dojde za mnou ze sa pokakal, nech ho prebalim, cize to by sa jej asi nepacilo, aby ho mala dve hodiny se vsim vsudy

autor
1. júl 2020

@nairia vsak to si hovorim, ze on uz to asi berie, ze je to v poriadku, ked zatial ziadne dôsledky za to nikdy....

eliska13
1. júl 2020

Načo tam chodíš, keď sa nevedia správať?Nečítala som všetko...chces si vydobijat pozornosť švagriná nekocikovala, nechytila malého, muž si Ťa nevšímal...sprav si svoj program.Len raz by mi tam škaredo povedal...asi sa cíti ako geroj je to detinske

kiki68
1. júl 2020

No moj ex bol po par poharikoch taketo hovado a vedel byt neprijemny aj na druhych, mal podobne poznamky a par ludi to proste nedalo a prestali sa s nami bavit. Ale zase on vedel byt aj doma taky, ked mu nieco sadlo na nos. Potom sa dost zmenil ked sme sa rozisli a nacupital na terapie k psychologovi co viem. A to by som odporucala aj tu. Normal na terapiu a zistit preco to robi. On Sam to asi nevie, nevnima. Tam by to mohol zacat vnimat. Lebo niekde to korene mat musi. Hlavne ak je doma ako med a vonku ako zver. Tiez sa mu sa nastavit zrkadlo a tak mu to vratit. Len tam riskujes prudku reakciu. Lebo nevies co ho k tomu zenie.

autor
1. júl 2020

@ukulela aj by som spravila to ze odidem skorej, ale zasa sa obavam, ze to povedie k tomu, ze si zvykne a bude si chodit kde kade a ja doma s malym uviazana a sama stale... Neviem sme rodicia, dieta este mimi naozaj, asi by sa patrilo ist spolu domov ist.... A aj sa dohodneme doma, ale nerespektuje, ked si vypije

kakawah
1. júl 2020

Presne ako @nyusika pisala. Dovolí si k tebe tolko, kolko mu ty dovolis. Sa divim ze mu jeho mama niečo nepovie. U tvojich rodičov by si to nedovolil a u svojich ano? Ja taku zenu poznam co 50r.trpi správanie svojho muza. Tiez ju uraza vsade kde prídu. Ale ona si to necha. Ona mu neodvrkne, nic nepovie, nevypali mu jednu cez hubu...Len sklopi oči a mavne rukov. Asi tak. Nabuduce mu jednu vraz pred všetkými, mozno sa preberie. Aj tak nemas co stratit. Taký chlap...no comment

hori
1. júl 2020

No vsak este ze tak... uz som sa bala, ze ta fakt maju za vydedenca... tak to este nie je celkom stratene... viem, ze tazko sa dava do pohody, ked muzik popija a vystraja... toto treba fakt riesit doma medzi styrmi ocami...