Manžel sa vyhráža odchodom kvôli mačkám
Ahojte. 7 rokov doma chováme tri mačky. Minulý rok k nám prišla kotná mačička a vrhla 3 mačiatka. 2 z nich sme umiestnili do rodín a jedna malá nám ostala. Takže sme mali 3 staré mačičky a mamu s dcérou. Zrazu začali z ničoho nič mužovi mačky vadiť. Podotýkam že sú extra kľudné a väčšinu dňa spia. Ani sa muž poriadne s nimi nestýka. A posledne si vzal do hlavy že mačku musia z domu, že on ich odnesie do priemyselného parku, že jemu vadia a hotovo. Navrhla som, že na zahradu dáme voliéru a tam ich presťahujeme a nemisa byť doma. Toto neprichádza do úvahy. A keď sa mačiek nezbavím, on sa sťahuje preč. Som mu povedala, že ako je možné, že mu dkteraz nevadili a zrazu áno. Nevedel odpovedať, len stále hučí, že buď mačky alebo on. Som zúfalá, lebo viem, že staré mačky nikto nechce a nemám ich komu dať, zároveň ich mám veľmi rada a prečo by som sa mala ich zrieknuť. Veď nie som male deckk čo mu rodičia zakazujú mať zvieratko. Čo by ste vy robili? Poraďte.
5 maciek v byte je teda dost aten smrad ..kazdopadne volieru by som riesila tak ci onak a co sa tyka muza-dnes su to macky a zajtra daco ine ... skor si myslim,ze macky su v tom nevinne a ma daco ine co ho trapi ... nema nahodou niekoho?
Chcel vobec tie macky alebo to bolo tak, ze ty si chcela a hotovo. Mozno mu vadili od zaciatku ale nepovedal ti a posledny klinec do rakvy bola ta najmensia. Mat 4 macky v dome, v byte musi riadny zahul. Ja by som to tiez nezniesla.
Fuha tiez by som sa vyhrazala odchodom ale ja uz pri prvej. Bud skratka ma toho dost a aj pred tym ich toleroval len kvoli tebe alebo vobec nejde o macky.
Ponúkla by som mu igelitky na pobalenie. Mačky by zostali.
@zuzanalopatka prajem mu, nech sa odstahuje a lahko si nájde niekoho normálneho bez mačiek. Nemá to zmysel a ty si mozes hladat, ale netusím koho.
Chcel vobec tie macky alebo to bolo tak, ze ty si chcela a hotovo. Mozno mu vadili od zaciatku ale nepovedal ti a posledny klinec do rakvy bola ta najmensia. Mat 4 macky v dome, v byte musi riadny zahul. Ja by som to tiez nezniesla.
@0kristina0 5kusov. 3 pôvodne a potom tá kotná zostala s jednou malou.
Tiež mi prvé napadlo že má niekoho vo výhľade, ale skôr pohár jeho tolerancie pretiekol. Je fuk že spia, ale mačky tiež cítiť, všade srsť, všade dávať pozor aby nepristúpil, neprisadol, nepriľahol.
Stále sa celý deň točiš okolo nich, ty si to asi neuvedomuješ, ale je to dosť.
Bohvie kde a kade všade chodia, lozia, ničia, znackuju, aj pach záchoda má svoje " čaro"
Ja by som nechcela viac mačiek ako jednu, to úplne stačí.
Myslíš že môže mať pocit že máš mačky na vyššej priečke ako jeho?
Teraz budes strasny konspirator aaale...co ak ma milenku,ktora je alergicka na macky?Ako fakt realne.Ak si alergik,staci ze si s niekym,kto bol v kontakte s mackami,a kychas,soplis,zle je.Keby si bola v kontakte s takymto kamosom,znamym,neriesis.Riesis to len ak ide o zdravotne problemy cloveka z ktorym nechces prerusit kontakty ale sposobuje to velke problemy.Aj by to sedelo na to ako popisujes, ze to prislo z cista jasna,dovtedy nebol problem a vyhraza sa odchodom ak to okamzite nevyriesis.Totalne radikalne.
Chapem ta,uz je teraz tazko ich posielat prec,ked si u vas zvykli, evidentne mas dobre srdce a neda ti poslat ich len tak prec. Skus mu navrhnut,ze im budete hladat novy domov, hlavne tym poslednym, mozno nejaka suseda dochodkyna by sa ich vedela ujat. Aj mu teda navrhni, ze uz nech u vas doziju a dalsie uz nebudete brat.
Ja som chodila presne s takýmto panom na kurz, kde sa mi vylieval, že jeho partnerka si postupne nevie ani ako nahnala viac mačiek domov (cislo si nepamatam, ale cca toľko čo ty). Tiež bol z nich zúfalý, že všade smrad, chlpy, zachodiky. Skus sa s ním naozaj porozpravat. Nie si male decko, aby ti rozkazoval, či mozes mat zviera, ale predsalen byvate spolu, mali by ste sa na takých veciach dohodnúť. Ja tiež chcem psa, ale nedonesiem ho mužovi teraz, keď ho nechce mat a to sme psov v minulosti docaskovali, aj mali vlastného, čiže ich má rad. Držím palce, aby to dopadlo dobre hlavne pre Macicky.
Ja mam rada macky, ale tolko by som ich v dome nechcela, na dvore ok. Keby ste si nechali len tie povodne a tej novej s malou nasli novy domov? Ja by som sa ich nevzdala. Len tak zrazu z nicoho nic mu urcite nezacali vadit. Tiez som nazoru, ze za tym je nieco uplne ine.
mne je podozrive, ze nie je riesenie ani dat ich do voliery. mam pocit, ze chce odist a hlada zamienku.
Nech odide a ty si zaobstarás este zo tri mačky a vsetci budete spokojní...
To ozaj su macky viac ako clovek?
Kamarat sa rozviedol kvóli psovi,ten bol najprv v predsieni,potom vsade a nakoniec v ich manzelskej posteli - medzi nimi.
Niekto by mal ustupiť...
Nech odide a ty si zaobstarás este zo tri mačky a vsetci budete spokojní...
To ozaj su macky viac ako clovek?
Kamarat sa rozviedol kvóli psovi,ten bol najprv v predsieni,potom vsade a nakoniec v ich manzelskej posteli - medzi nimi.
Niekto by mal ustupiť...
@janinah hmm, veru, tu sú mačky viac ako človek.
Smutné
Ja teda zvieratá milujem, znamenajú pre mňa veľa-viac ako pre mnohých iných ľudí od môjho detstva, ale teda ten maximalizmus čo je teraz že ľudia majú 5 psov doma alebo 5 mačiek nechápem. Na čo je to dobré? Nie je to dobré ani pre tie zvieratá ak ich je až toľko a ani pre ľudí. Za mňa teda stačí 1 pes alebo 1 mačka. 2 kusy na zváženie, 3 to je už proste strata rozumu a hlúposť. Možno si myslel, že staré časom umrú a bude kľud, ale ty zase si zobrala z ulice dalšiu mačku aj s mačiatkom a proste jemu už pretiekol pohár trpezlivosti...
@zuzanalopatka A tie tri ste si zaobstarali spoločne, či Ty si ich mala pred vaším vzťahom? Príp. si Ty chcela mačky už keď ste boli/bývali spolu a on súhlasil?
Ak ste si ich zaobstarali spoločne a mačky mu začali vadiť teraz náhle, ako píšu baby, môže to byť o niečom úplne inom, len si zrazu hľadá, čo mu "na Tebe" vadí, no môže to byť aj o tom, že ten počet je už nad jeho hranicu tolerancie. No keď píšeš, že si navrhla mačky presťahovať do vonkajšej voliery a on v žiadnom prípade ani s tým nesúhlasí, skôr mi to zaváňa iným problémom.... Skús ešte rozhovor... A navrhnúť, že si necháte len tie vaše pôvodné tri a tie dve "nové" sa pokúsite umiestniť k ľuďom, ktorí majú mačky radi. Držím palce.
Cize mate doma 5 maciek? A zavrete v dome? To je fakt dost. My sme najprv nasli na prechadzke, rok sme mali jednu. Potom pribudlo stratene maciatko a mame teraz dve. Teraz uz su vacsinu casu von, ale aj tak je to stop stav a neexistuje dalsia. A to som "mackar" a aj sa o ne staram vacsinou ja. A macky su samozrejme kastrovane.
Ja si myslim, ze mu skoncila trpezlivost. Pokecajte, spravte pripadne tu volieru,, alebo ich naucte na von a samozrejme skus ich zredukovat, tym samozrejme myslim niekomu darovat. Da sa aj stara, aj ked nebude to zo dna na den.
Mala som mačku v byte. Jednu. Bezproblémovú.
Poznám babu ktorá ich má 6 a musím pripustiť aj keď mačky mám rada, smrdí jej tam riadne. Muž to tiež vzdal po čase. A nemá žiadneho už roky. U nej sa nedá len tak sedieť. Nedá sa tam dýchať. Lebo okno neotvorí lebo sa bojí že vypadnú. Podstielku do WC najlacnejšiu.
Mala som mačku v byte. Jednu. Bezproblémovú.
Poznám babu ktorá ich má 6 a musím pripustiť aj keď mačky mám rada, smrdí jej tam riadne. Muž to tiež vzdal po čase. A nemá žiadneho už roky. U nej sa nedá len tak sedieť. Nedá sa tam dýchať. Lebo okno neotvorí lebo sa bojí že vypadnú. Podstielku do WC najlacnejšiu.
@bosorkabb presne. Moji rodičia bývajú na druhom, žena s mačkami na prízemí, a to je extrém smrad. Chudakom to ide cez ja neviem ci trúbky ci co hore a záchod s kúpeľňou smrdí neskutočne. Mne sa tak mačky odvtedy zhnusili, že ja by som odišla pri prvej.
Ale mimo môj odpor, myslím ze tam je iný problém ako mačky, len si hľadá výhovorku aby si bola ty ta zla a on vlastne odišiel kvôli TEBE lebo TY si tá čudná a nevedela si sa vzdať maciek tak si musel niekoho nájsť. Akože áno uz predbieham ale myslím si to 🤣
Preboha prečo ma niekto mačky zatvorené doma keď ma dom? 🙈
Ak žiju v rodinom dome čo nebehaju po vonku na dvore. V byte neexistuje mať toľko mačiek smrad jak v opičinci a to mám zvierata rada.
@zuzanalopatka to bude ina "cica" problemom nie tie vase
Ja sa mu teda necudujem. To musi byt u vas iny opicinec z tolkych maciek. Smrad,chlpy,no mozno mu dosla trpezlivost. Ale ak mu vadia,je cudne,ze nevie pomenovat,co mu vadi a preco musia ist prec.
@zuzanalopatka by som napísala ze toľko maciek predsa len viac chlpov záchody asi nemáte jeden smrad možno behajú v noci ale sivne ze mu predtým nevadili a keď si bola ochotnanim urobiť volieru a on nie je spokojný ,tak to mačkami nebude....a zrejme máš tie zvieratká rada ako členov rodiny osobne by som sa zvieratká nevzdala pretože si to nezaslúžia.
@janinah hmm, veru, tu sú mačky viac ako človek.
Smutné
@cacianka nuž človek, ktorý sa o mačky roky stará a jeho riešením je odniesť ich do priemyselného parku a nechať napospas osudu, si pomenovanie človek neviem či zaslúži.
Nespominaautorka, že by navrhol akékoľvek iné riešenia. Napr. Posledne 2 do dobrej rodiny, 3 už doziju , kľudne voliera alebo iné normálne riešenie
Ale vyhodiť ich kdesi v priemyselnom parku? Či inde? Toto je ľudské riešenie?
Ja macky zboznujem ale vnutri mi staci jedna.

On bude mať iný problém, len to zvaluje na mačky...