Manžel stále uprednostňuje kamarátov pred rodinou?
Ahojte,
ja teda neviem,či sa teraz vo mne prejavujú tehotenské hormóny a som len prehnane citlivá alebo reagujem normálne. Proste ma mrzí a trápi, že napr. dnes keď je sobota,voľny deň a môžme niečo podniknúť spolu tak on ide jednému kamarátovi na kávu,potom ide ďalšiemu Povie,že ide len na chvíľu a hodiny ho niet. Potom hrá hry na PC a večer zas zmizne kamarátovi. Ja samozrejme som doma lebo máme dieťa, ktoré samé nechať nemôžem. Je mi smutno,už som si aj poplakala. Nie, dohovor nepomôže. On sa ma síce opýta, či môže ísť,ale čo mám dospelému chlapovi zakázať? To on musí sám prísť na to.Alebo fakt treba chlapom zakazovať? Ja nechodím nikam,keď som chodila tak s tým bol problém a teraz s bruchom sa mi naozaj nechce flákať sa. Mám pocit,že on nedokáže so mnou vydržať doma a radšej pobehuje🤷♀️. Preháňam alebo je normálne, že mi to vadí?
Tak jasne, ze zamrzi nie je na tom nic zle, ze mas taketo pocity, ale tazko poradit co robit, ked dohovor nepomaha. Asi stale len dookola opakovat, ze chces spolu travit viac casu ako rodina
@lenkakravcova práveže keď som nebola chorá na PN tak ja som viac taka,ze poďme niekam.Nerada sedím doma, toto moje sedenie doma je obdobie mesiac aj dačo lebo som bola chorá a veľmi sa nehrniem momentálne medzi ľudí. Jeho kávičky sú dlhodobejšia vec,nezačalo to len preto lebo ja nikam nechcem ísť. Mne nevadí keď ide,ved nie je môj majetok,len neznášam "idem na chvíľu " a hodiny ho niet pritom viem,ze určite nie je s inou,len sa zabudol niekde u kamaráta a taktiež mi vadí situácia ako včera,celý deň preč a este aj večer
@lenkakravcova cez týždeň klasika,praca,občas sme behli do obchodu,prídeme domov niekedy skôr niekedy neskôr,ideme sa učiť, niečo zjeme,v lete sme išli niekam ku niekomu, teraz sme väčšinou doma lebo je skoro tma a zle pocasie. Cez víkendy sa porobi čo treba.Ja väčšinou upratujem,periem,umývam kúpeľne, WC atď a on podľa toho čo treba spraviť, keď nič nie je na práci tak ide bud sám alebo so synom ku niekomu
Tak si za to mozes sama. Vies aky je bol taky vzdy nic mu nepovies ze ti to vadi a cakas ze si to Sam dovtipi. Si tehotna a precitlivena. Chces aby bol doma a zabaval ta. Ty nikam nejdes lebo sa bojis chorob a nevladzes Nechce sa ti. On si mysli ze si doma spokojna kedze nekomunikujes. Nema si ako dovtipit . Mysli si ze tvoj kysly vyraz tvare je vdaka hormonom. Nie jeho kavickam. Ked sa tvaris ze je to ok ked ide.. myslis si jedno a povies mu druhe. Ved bud uprimna a otvorena komunikuj a najdete kompromis aby boli obe strany spokojne.
@miadi on veľmi dobre vie a chápe,prečo nechcem ísť napríklad teraz do kina. Toto nie je situácia len počas tehotenstva, len mi to proste včera napadlo sa opýtať ako to vnímajú iné ženy. Nemám ani kyslý výraz tváre ani nie som zduta, ja sa ani hnevat neviem. Dohoda vcera bola,ked budem unavená a pojdem spat tak on pôjde kamarátovi,ja som spat nesla a aj som mu to povedala ci to myslí vážne že ide ked nespim a mozeme pozerat nieco. Potom po chvíli sa ma spýtal ci môže ísť,povedala som mu že je dospelý tak snáď vie co je správne. No a išiel,keď prišiel čudoval tak ze som hore 🤣 upratovala som
Píšeš, že môžeme niečo podniknúť spolu a potom píšeš, že sa ti nikam nechce. Tak teraz nerozumiem... Chceš aby proste sedel doma s vami? Normálne sa s ním dohodni trebárs v sobotu nech behá a v nedeľu je "rodinný deň" a naplánujete si program spolu. A keď sa opýta, či môže ísť, no tak nie, nemôže, spoliehala si sa na to, že v nedeľu máš polo-oddychový deň, lebo je doma aj on a nemusíš sa tak intenzívne venovať dcére, lebo tam bude aj on a že s tým rátaš, že bude s vami a pomôže ti.
Človek spomenie ,že momentálne nikam nechce ist a všetci na tom stávajú aká som nudná a on sa nudí. Mozno sa nudí, to mi sice nikdy nepovedal,ale to,že nikam nechcem ísť je vec mesiaca.Len nedavno som ukončila PN takže som ani nemohla nikam ist a on bol tiez chorý. My sme vždy mali nejaký program,ja som viac tá,ktorá doma sedieť nechce a stále by niekde behala. Aj keď porodim tak pravdepodobne dlhšie nikam nepôjdem ,záleží ako na tom budem.
@mikadooo nie ze sa mi nechce,ale ze momentálne nikam nechodím lebo všade su chori ľudia ,mesiac som bola priputana v posteli a netúžim po tom ísť znovu do postele a brat znovu niekoľko antibiotík a trpnut ci dieťa je v poriadku. Toto on normálne chape, ze sa bojím. Ale prečo sa všetci odrazaju len od tohto mesiaca?Toto nie je problém jedného mesiaca, len mi to proste napadlo teraz ze sa opýtam a akurát momentálne je také obdobie,že ja nikam nechcem ísť a vlastne som ani nemohla. Ja ho nepotrebujem pripútať doma,len som bola zvedavá,či je normálne keď ma hneva ze je preč cely deň a ešte aj večer
To je fakt zvlastne ze ked by si spala moze ist a ked nebudes spat tak chces aby zostal doma. Na jednej strane chces aby sa Sam dovtipil na druhej tvrdis ze on velmi dobre vie .. Tak si protirecis. Cize ked vychadzam z tvojho ze on velmi dobre vie co chces a aj tak ide von hoci vie ze sa ti to nepaci tak na teba kasle . Bud sa ty nevyjadrujes dost otvorene alebo on vie vsetko a aj tak si robi svoje. Ja netvrdim ze si nudna a chapem ze sa ti nechce ist von Ved to je ok . Ale aj to ze on to citi inak. Len si treba najst kompromis . Nech ide za kamosom rano ci naobed a vecer nech sedi pri tebe alebo ako vam to vyhovuje.
...tuto odpoved za mna napisal manzel.. -_-

@aurora33 to určite nie, nebudem dávať ďalšiu tému. Co sa týka vzťahov,toto je moja prvá diskusia a to som na MK vyše 7 rokov. Včera akurát nastala taka situácia a tak mi napadlo, že sa spýtam ako to berú iné ženy. Možno som moc úzkostlivá teraz ,preto som sa spýtala 🤷♀️ ja nie som typ človeka,ktorý by sa sťažoval a riešil veci na sociálnych sieťach.