icon

Manžel trávi viac času s rodinou ako so mnou, čo robiť?

bibuska123
18. aug 2024

Ahojte,
Chcem sa posťažovať a poradiť čo robiť, čo robím zle aj ja sama.
Na úvod - S mužom sme manželia niečo málo vyše roka deti nemáme, pred tým sme spolu chodili 2 roky, spolu sme nebývali tak som si veci ktoré ma teraz trápia nemala možnosť až tak dobre uvedomiť. Bývame v prerobenom rodičovskom dome spoločne s jeho rodičmi, kde každý má samostatný vchod a podlažie.
Problém je v tom, že ja s mužom netravim žiaden spoločný čas a ak áno, tak je to tým že vymyslím nejakú aktivitu a doslova ho odtrhnem od jeho rodičov a brata a ideme niekde prec. A aj to mu zvoní telefón, a volá otec alebo brat pre hocijakú blbosť. Všetok voľný čas trávi s nimi. Príde z roboty, najje sa, v rýchlosti vypije kávu a už uteká dole k rodičom. Ešte aj auto parkuje dole v garáži pred ich vchodom do domu, aby mohol vždy pri odchode z domu isť cez rodičov a vrátiť sa do domu zasa cez rodičov. On hore nemá ani papuče, ani topánky, všetko má dole u rodičov.
Keď ma voľný deň, alebo je víkend, stále je len dole, s bratom alebo otcom, so mnou nemá záujem tráviť čas. Raz za čas vybehne hore a hneď uteká zasa nazad k nim. Každý večer je s nimi, popíjajú víno vo vínnej pivnici, a rozprávajú o zbytočnostiach, stále o tom istom...nenapadne ho urobiť si spoločný večer so mnou, otvorit si to víno so mnou a venovat mi svoj čas. Posledné dva dni som sa snažila, volala ho že si spravíme spoločný večer, samozrejme skončilo sa to hádkami. V piatok jeho brat poľovník priniesol divinu, tak mu išiel hneď pomáhať aj s otcom, a vôbec ho netrápilo že sme sa dohodli že spolu strávime večer. Ešte doplním že celé doobedie strávil spoločne s nimi, prišiel akurát sa naobedovať a poobede zasa utekal s otcom do lesa...nás spoločný večer sa teda začal po 21.00. Aj to som na neho už musela kričať z balkóna kde je a kedy sa mu uraci prísť za za mnou. Hodinu vydržal so mnou a potom utekal zasa dole, že
si nepogratulovali k úlovku. A takto je to pri všetkom.
Ešte doplním že jeho brat byva o 3 domy ďalej, má ženu a 2 malé deti, ale tak ako aj môj muž, všetok čas trávi tu u rodičov. Jeho žene to tiež lezie na nervy a uteká od neho k jej rodičom aj s deťmi, prípadne prichádzajú jej rodičia za ňou. Inak je v tom dome taktiež stále sama.
No a ďalšia bodka je, že nech hocičo robíme, vždy sa to musí najskôr páčiť rodičom a bratovi, na mojom názore nezáleží, keď oni povedia že múr bude vysoký 1,2m tak muža nepresvedčim že má byť vyšší ani o cm, nezáleží na tom, že pred vchodom budeme mať sklon a nie rovinu, hlavne že jeho rodičia majú pekne rovno 🙂
Všetko toto som sa už miliónkrát snažila riešiť, hovorila som mu o tom už nespočetne veľa krát, vždy len hádka z toho vznikla. Začne má urážať že nech si nedovoľujem hovoriť o jeho rodine, že som sprostá, vygumovana chudera a podobne. Pár krát má už pre podobne hádky vyhadzoval z domu.
Dom je napísaný na neho a jeho rodičov - ja som sa snažila až sme na tej hornej polovici kde bývame napísaný spolu, ale márne. Nechce o tom ani počuť. Už keď sa riaiela hypotéka na dom na prerábku nechcel ani počuť o tom, žeby som mala byť na nej napísaná aj ja, aby som bola následne pripísaná aj k domu.
Naposledy som teda spomenula, nech si zaobstarame sami chatu. Najskôr nechcel a teraz, už chce, ale spoločne s jeho bratom, ja sa do toho nemám starať.
Viete ja vo vnútri cítim čo mám robiť, ale po roku manželstva je to ťažké, navyše brali sme sa kresťansky, obaja sme veriaci....našim doma som nič nehovorila o našich problémoch, nechcem aby sa nad tým trápili, oni majú za to, že manžel je dobrým mužom...a vrátiť sa nazad k nim tiež nechcem...
Poraďte prosím čo robiť, prípadne čo nerobiť, ja už som zúfalá...

si ževraj ešte s bratom nepog k ulovku.spoločný večer sa teda začal po 21.00£

terezka1947
19. aug 2024

@bibuska123 skús mi aspoň raz odpovedať alebo nie mne,aspoň raz normálne napíš,ako ste fungovali počas chodenia.
Lebo neverím,že počas chodenia ste mali milión tém spoločných,trávili spolu všetok voľný čas a odrazu nerád sa baví s tebou,ponižuje ťa,odrazu všetok čas trávi s rodinou.

luccija
19. aug 2024

@bibuska123 prečo ste sa vôbec brali, aby ste mohli spolu bývať?koho to bol nápad?
Tam v dome budeš vždy ťahať za kratší koniec on má svojich spojencov a nepotrebuje s tebou tráviť čas tak je zvyknutý.Asi ste príliš nerandili bol v práci, potom sa venoval domu..on plánuje deti?
Je veľa takých rodín kde im staci malo prerobené poschodie neviem koho to bol nápad prečo nechcel ísť úplne mimo?oženiť sa, priniesť ženu a dieťa.Ty sa upnes na dieťa a on bude len tak do počtu.Ty budeš nenormálna, že ti to nestačí, tak žijú všetci.

karolinakr
19. aug 2024

segra byvala s mužom ešte ked sme bolo všetci, ale nespominam si, žeby cely čas travila v kuchyni s rodičmi a muž zašity v izbe, praveže sa mi zda, že oni dvaja sa vymedzovali voči ostatnym..alebo tvoj chlap nedospel, je mlady, citi sa nezadany a žije si nadalej svoj pubertacky sen, možno sa prestahuje do detskej neskôr ( a ešte ide s bratom chatu kupovať/
ale manželstvo,čo vy dvaja žijete, určite takto nevyzera na 100% ti možem povedat, on sa podla mna ženil z donutenia alebo zufalstva, ked nepretrhol stare nitky a patri viac k rodine ako tebe, on sa citi stale slobodny
by som si pozrela status jeho na facebooku, určite tam ma nezadaný

len0cka
19. aug 2024

@princkrason To je žiaľ veľmi pravdepodobné 🫤 pričom autorka má naozaj veľkú výhodu v tom, že nemá deti. Odísť sama je vždy oveľa oveľa ľahšie. Navyše internet je plný takýchto, či podobných príbehov,z ktorých sa dá zobrať ponaučenie,alebo aspoň začať vnímať varovné signály... človek naozaj nemusí byť veštec,aby vedel ako to dopadne.

bibuska123
autor
19. aug 2024

@terezka1947 všetky komentáre si čítam, len nemám priestor na každý reagovať, tak len v krátkosti počas chodenia sme fungovali normalne, chodil za mnou pravidelne, alebo keď som prišla ja za ním, celý cas venoval mne, chodievali sme spolu pravidelne na výlety, dovolenky, každý týždeň mi nosil kyticu kvetov, otváral dvere na aute, na dome, jedným slovom dokonalý gentleman, pozorný, u nás doma ho všetci majú radi, je vtipný, vie sa porozprávať na všetky témy, lenže za zavretými dverami začala pomaly opona padať, nikdy by mi ani len vo sne nenapadlo, že sa to takto radikálne zmení, a že to čo bolo počas randenia bolo asi len na oko....po svadbe som šla na druhú koľaj viac menej okamžite
Keď sme spolu chodili, samozrejme že padali všelijaké témy, priznám že mne sa páčilo, že si rozumie s rodinou, že majú pekný vzťah, žiaľ to som nevedela, že tento pekný vzťah je neuveriteľná naviazanost jeden na druhého, až tak, že mňa za svoju rodinu nepovažuje - povedal mi, ze pokým nemáme deti, žiadna rodina nie sme, a preňho je prvoradá jeho rodina...
Keď sme sa rozprávali o bývaní, povedal mi že akonáhle sa vezmeme, budeme to riešiť, až je polovica naša spoločná, že dovtedy sa môže hocičo zmeniť a jeho rodičia by vraj mozno mali s tým problém napísať dom na niekoho kto ešte do ich rodiny ani oficiálne, nepatrí....
Teraz už viem, že to všetko boli len reči a že som mu naivné verila, viete, hovorí sa, že človeka napadne brániť sa len pred takými vecami, ktoré by sám tomu druhému urobil...preto som ani nerozmýšľala nad tým, žeby niekedy so mnou neplánoval mať spoločné bývanie, majetok, hoc čo...ja som šla do manželstva s tým, že dvaja berú na seba záväzok, že budú spoločne žiť spoločne o veciach rozhodovať, spoločne hľadať cestu k sebe, spoločne tráviť čas pokiaľ tá možnosť je...jednoducho žiť ten život spolu....lenže to som asi chcela len ja...on život žije spolu s jeho rodinou, ktorou ja asi žiaľ nie som...a s nimi zdieľa to dobre aj zle, čas, majetok atď..

bibuska123
autor
19. aug 2024

@len0cka varovné signály....každý má nejaké chyby, aj ja sama mám chyby, lenže nie všetko sa prejaví počas chodenia...a navyše keď tie signály nie sú také zrejme..vy ste tak dokonalo poznali vášho muža pred tým ako ste sa vzali, že už vás po svadbe vôbec nič neprekvapilo?

stanulienkat
19. aug 2024

Kazdy par by si mal vyskusat pred svadbou aspon rok fungovania v spolocnej domacnosti. Usetrila by si si sklamanie a rozvod. Kupila si macku vo vreci.

januarova
19. aug 2024

@bibuska123 a ako fungujete v intimnej oblasti? Spite vobec spolu?

mk22
19. aug 2024

@bibuska123 nechápem na čo sa vbc ženil?
Co ta tam vbc drží?
Nie je ti dlho, stále sama..?
Len si nerob dieta, ľahšie sa zbalis sama ako.s dieťaťom.

karolinakr
19. aug 2024

ked vtačka lapaju, pekne mu spievaju,,ty si bola zalubena, mala si ho rada, išla do vztahu uprimne a neratala si, že stretneš vykalkulovaného podvodníka

karolinakr
19. aug 2024

a možno je naozaj gay, a ženil sa len pre susedov..

bibuska123
autor
19. aug 2024

@januarova spaním sa to ani nazvať nedá, 2 minútovy sex, žiadna romantika nič, keď chcem ja, vtedy je zásadne unaveny...a o intimity večer môžem snívať, to už je tma, únava a neviem čo všetko
Za posledný mesiac sme mali možno 2x sex, takže asi takáto je naša intimita

terezka1947
19. aug 2024

@bibuska123 tak pokiaľ je pravdou,že pred svadbou bol taký,ako píšeš,potom je to celkom slušný dôvod na anulaciu manželstva. Lebo z toho,čo píšeš,ti klamať,hral divadlo.
Lenže....tak asi ako pri všetkom,pravda môže byť aj iná🤷
Ak je to tak,ako píšeš,išla by som za rodičmi a porozprávala sa.
Toto nemá budúcnosť,čo bude,keď prídu deti.

bibuska123
autor
19. aug 2024

@terezka1947 za rodičmi som bola situáciu som im vysvetlila, samozrejme budú stáť pri mne nech sa rozhodnem akokoľvek....chcú až mu ešte skúsim dať šancu, lenže ja už ani sama neviem či nejakú dávať chcem...

terezka1947
19. aug 2024

Je to divné,tak krátko ste po svadbe....mali by to byť najkrajšie roky.

bibuska123
autor
19. aug 2024

@terezka1947 verte, že takto som si to ani ja nepredstavovala, ja som bola taká vďačná keď sme sa našli a spoznali...teraz už len oči pre plač mi ostali

enmery
19. aug 2024

@bibuska123 Do prdele autorka, 3 posraté roky!Čo majú hovoriť ženy po 30 rokoch? Ty nemáš nič, nemáš čo zachraňovať. Vyhadzuje Ťa, nadáva, všetko otáča proti Tebe, normálna komunikácia nefunguje. Ak príde dieťa, ešte pridá do repertoáru, ako robíš ako matka všetko zle. A jeho rodina vie všetko lepšie. Možne len potreboval hlupaňu, ktorú mu dá potomka a tým to končí. Toto nie je ani manželstvo, ani láska, ani rešpekt, neche s tebou ani kreslo v obývačke vlastniť. Potom čo?3 roky!Preboha,choď od neho do preč. Veď toto je choré. Nechápem, čo sa rieši na toľkých stranách. On ŤA nechce a je mu u prdrle, keď odídeš. Budíííček.

ada12345
19. aug 2024

Su taki muzi. Poznam jeden pripad. Pred svadbou hrali neskonale divadlo aki su skveli. Po svadbe uplna zmena. Prvorada bola vzdy ich povodna rodina. V tom pripade co poznam to po 20r. skoncilo aj tak zle. Iba co sa zena 20r. trapila aj s detmi. Ak mozes, ukonci to kym deti nemate, nech si nepokazis uplne zivot.

evatko
20. aug 2024

@enmery
Presne!!!!

Mňa viac ako Tvoj muž rozčuľujes Ty sama. Snáď aj bez anonymných žien na MK vieš, že si v prusere. Nezname ženy za pc a mobilom Ti nemusia hovoriť, že to, čo žiješ je scifi. Vieš to snáď aj sama. A nikto nikdy Ťa nepresvedčí, že máš niečo podniknúť, ak nebudeš chcieť Ty sama. Lebo Tvoj prípad nie je na vyrozprávanie sa. Tvoj prípad je na AkCIU. Okamžité riešenie daného problému. Žiadne vyčkávanie, žiadne šance. Trochu sebahodnoty a sebaúcty by to chcelo. Už by som bola odídená u rodičov. Ešte predtým by som sla za jeho rodičmi a bratom a bez servítky by som povedala, prečo odchádzam.
U svojich rodičov by som čakala ako zareaguje. Čo je on ochotný spraviť pre Vás vzťah a manželstvo. Toto by bol krok, ktorý by súdneho manžela primel zamyslieť sa nad sebou a podniknúť radikálne kroky na záchranu manzelstva. Lebo nič na svete nie je dôležitejšie ako Vy dvaja. A ak tato skutočnosť nie je pre neho svätá, tak snáď máš toľko rozumu, že vieš akým smerom by sa Váš život ďalej odvíjal.
Čo miluješ na mužovi, ktorý Ťa nazýva ako Ťa nazýva? Ktorý po roku manželstva už ženu nepotrebuje? Nadáva Ti, nekomunikuje, si pre neho tá posledná. Najkrajšie roky manželstva, kedy Ťa má na rukách nosiť a chcieť s Tebou tráviť každú voľnú chvíľu.
Absolútne si ešte nezareagovala na rady ohľadne anulácie. Lebo odpovede na otázku, či je toto normálne, či prehanas, si už si dostala. Majetkovo, vztahovo, emočne, intímne Ťa má v paži.
Na akú šancu, na akú zmenu chceš čakať?
Nič nepríde, nic nebude.
Už by som sedela v kancelárii farského úradu a bavila sa o svojich možnostiach. Neboj sa, nie je to žiadna stigma, ktorá sa s s Tebou ponesie životom.
Bude to sloboda a Tebe to dá šancu na nový, lepší život. Aj s Božím požehnaním. Tam vonku čaká mnoho normálnych mužov na to, aby Ťa mohli nosiť na rukách.
Alebo zostaň v tomto toxickom paravztahu, ale už nepíš na MK a nestazuj sa. Nechaj so sebou zametať, psychicky sa zdeptať, vychovávaj deti na hornom poschodí hľadiac z okna, či dnes Tvoje deti zazrú svojho otca, či nebodaj sa ukáže aj doma. Kokos, aká rodinná idylka.
Verím, že sa ešte tento tyzden zbalis a odídeš z domu, ktorý nie je a nikdy nebude Tvoj. Verím, že tým budeš šokovať svojho papierového muža, ktorý si podľa mňa myslí, že len strašíš rečami, ale nikdy to nespravis.

terezka1947
20. aug 2024

@bibuska123 my sme sa s manželom poznali relatívne krátko na dnešnú dobu a nebývali sme spolu,no dovolím si tvrdiť,že sme poznali obaja všetky odpovede na dôležité otázky s poznali sme svoje postoje,správanie sa...a nie neprekvapil ma negatívne po svadbe.,skôr pozor vne🥴A to sme už cez 15r.spolu.
Čo na ňom teda tak ľúbiš?
Podľa napísaného sa k tebe rozhodne pekne nesprava. A ľúbiš ho. Ty nejako stále pozeráš na svet cez nejaké speci okuliare a je dosť možné,že ani počas vášho chodenia to nebolo úplne ok,aaaale....Nechcela si to vidieť?
Signály vždy sú,ide o to,ako si ich chceme,či nechceme vysvetliť.
Tebe čerstvý manžel povie,že si vygumovana chudera a ty chces vásmu vzťahu dávať šancu?
Alebo potom nám úplnú pravdu nepíšeš a máš na vzťahu svoj podiel viny,že radšej ako čas s tebou,trávi s rodinou.
Rozhodne to však nie je dobré ani jedno,ani druhé.
A pokiaľ bol taký aj pred svadbou a dobrovolne si to akceptovala, bohužiaľ aj anulacia manželského súhlasu môže byť problém.

karolinakr
20. aug 2024

Tiež nechápem, o akej šanci rozprávaš? že sa naje a ostane 5 minút dlhšie u teba? alebo že auto preparkuje pred manželkou a nie pre rodičmi? alebo chatu kupi pre teba nie pre brata? Jeho laska k rodine by bola v poriadku, pokial by nemal manželku, teraz maš byt na 1.mieste ty a nie stať bokom, kym ti rodina dovoli otvoriť ústa
Aj tak si myslím, že si nič nepochopila, ked tu o šanci rozprávaš
Máš hrozne nizke sebavedomie a preto nechapeš, že to čo sa deje je zlé a dávno za čiarou..Tebe akoby ta rola psíka vyhovovala..

karolinakr
20. aug 2024

Alebo ťa nikto nikdy nechcel a toto bola posledna šanca sa vydať? Nemala si ponuky tak si vzala tú, čo sa našla? Lebo nech rozmyšľam, jak rozmýšľam, čo ťa pri ňom drží, nechápem

mk22
20. aug 2024

@bibuska123 čítam, že šancu.. Na čo prosím ta šancu?
To sa chceš upisat takému mužovi, čo ťa vyhadzuje z domu? Žena, preber sa, sú muži, ktori by ta nosili na rukách, boli vďační za každú chvíľu s tebou.
Ty si uvedomujes, že nemáš nič, aj keď tam ostaneš, čo si budeš s nim budovať, jeho prerobené poschodie??

karolinakr
20. aug 2024

počkaj, dam ta do kopy s jednym, minule sa tu šťažoval, že je šikovny a nosi ženy na rukach, len nema šťastie, ten by bol pre teba, musím nájsť nick jeho

karolinakr
20. aug 2024

Nick má mojemenonikto a píše o sebe : "A my, inteligentní, romantickí a jemní muži so zmyslom pre humor, stabilne zabezpečení ..." a že nosí ženy na rukách..Tak mu napíš, dohodím vám rande 😀 podakuješ mi neskôr

princkrason
20. aug 2024

@karolinakr ja skôr dobrodružnejšie mám rád ,😄 díky

karolinakr
20. aug 2024

@princkrason to si ty? sorry 😀

karolinakr
20. aug 2024

@princkrason do kolko rokov berieš?

karolinakr
20. aug 2024

@princkrason s tvojim opisom ten nick nejak nesúzni Princ krasoň, to si skôr Ivánušku z Mrázika predstavím pod tým 😀

karolinakr
Autor odpoveď zmazal