Manžel trávi viac času s rodinou ako so mnou, čo robiť?
Ahojte,
Chcem sa posťažovať a poradiť čo robiť, čo robím zle aj ja sama.
Na úvod - S mužom sme manželia niečo málo vyše roka deti nemáme, pred tým sme spolu chodili 2 roky, spolu sme nebývali tak som si veci ktoré ma teraz trápia nemala možnosť až tak dobre uvedomiť. Bývame v prerobenom rodičovskom dome spoločne s jeho rodičmi, kde každý má samostatný vchod a podlažie.
Problém je v tom, že ja s mužom netravim žiaden spoločný čas a ak áno, tak je to tým že vymyslím nejakú aktivitu a doslova ho odtrhnem od jeho rodičov a brata a ideme niekde prec. A aj to mu zvoní telefón, a volá otec alebo brat pre hocijakú blbosť. Všetok voľný čas trávi s nimi. Príde z roboty, najje sa, v rýchlosti vypije kávu a už uteká dole k rodičom. Ešte aj auto parkuje dole v garáži pred ich vchodom do domu, aby mohol vždy pri odchode z domu isť cez rodičov a vrátiť sa do domu zasa cez rodičov. On hore nemá ani papuče, ani topánky, všetko má dole u rodičov.
Keď ma voľný deň, alebo je víkend, stále je len dole, s bratom alebo otcom, so mnou nemá záujem tráviť čas. Raz za čas vybehne hore a hneď uteká zasa nazad k nim. Každý večer je s nimi, popíjajú víno vo vínnej pivnici, a rozprávajú o zbytočnostiach, stále o tom istom...nenapadne ho urobiť si spoločný večer so mnou, otvorit si to víno so mnou a venovat mi svoj čas. Posledné dva dni som sa snažila, volala ho že si spravíme spoločný večer, samozrejme skončilo sa to hádkami. V piatok jeho brat poľovník priniesol divinu, tak mu išiel hneď pomáhať aj s otcom, a vôbec ho netrápilo že sme sa dohodli že spolu strávime večer. Ešte doplním že celé doobedie strávil spoločne s nimi, prišiel akurát sa naobedovať a poobede zasa utekal s otcom do lesa...nás spoločný večer sa teda začal po 21.00. Aj to som na neho už musela kričať z balkóna kde je a kedy sa mu uraci prísť za za mnou. Hodinu vydržal so mnou a potom utekal zasa dole, že
si nepogratulovali k úlovku. A takto je to pri všetkom.
Ešte doplním že jeho brat byva o 3 domy ďalej, má ženu a 2 malé deti, ale tak ako aj môj muž, všetok čas trávi tu u rodičov. Jeho žene to tiež lezie na nervy a uteká od neho k jej rodičom aj s deťmi, prípadne prichádzajú jej rodičia za ňou. Inak je v tom dome taktiež stále sama.
No a ďalšia bodka je, že nech hocičo robíme, vždy sa to musí najskôr páčiť rodičom a bratovi, na mojom názore nezáleží, keď oni povedia že múr bude vysoký 1,2m tak muža nepresvedčim že má byť vyšší ani o cm, nezáleží na tom, že pred vchodom budeme mať sklon a nie rovinu, hlavne že jeho rodičia majú pekne rovno 🙂
Všetko toto som sa už miliónkrát snažila riešiť, hovorila som mu o tom už nespočetne veľa krát, vždy len hádka z toho vznikla. Začne má urážať že nech si nedovoľujem hovoriť o jeho rodine, že som sprostá, vygumovana chudera a podobne. Pár krát má už pre podobne hádky vyhadzoval z domu.
Dom je napísaný na neho a jeho rodičov - ja som sa snažila až sme na tej hornej polovici kde bývame napísaný spolu, ale márne. Nechce o tom ani počuť. Už keď sa riaiela hypotéka na dom na prerábku nechcel ani počuť o tom, žeby som mala byť na nej napísaná aj ja, aby som bola následne pripísaná aj k domu.
Naposledy som teda spomenula, nech si zaobstarame sami chatu. Najskôr nechcel a teraz, už chce, ale spoločne s jeho bratom, ja sa do toho nemám starať.
Viete ja vo vnútri cítim čo mám robiť, ale po roku manželstva je to ťažké, navyše brali sme sa kresťansky, obaja sme veriaci....našim doma som nič nehovorila o našich problémoch, nechcem aby sa nad tým trápili, oni majú za to, že manžel je dobrým mužom...a vrátiť sa nazad k nim tiež nechcem...
Poraďte prosím čo robiť, prípadne čo nerobiť, ja už som zúfalá...
si ževraj ešte s bratom nepog k ulovku.spoločný večer sa teda začal po 21.00£
ja na teba neutočím,aby bolo jasné, že ženy ťa chcú zdeptať, ty s ním žiješ, nie my, ty maš každodenne na tanieri, ako sa chová, len ta chata už bola posledná kvapka..fakt netuším, o akej šanci rozpravaš
Myslíš, že jeden rozhovor všetko napraví?
Však cele jeho džentlmenstvo bolo jedno veľké divadlo..človek môže mať silné zväzky k rodine, ale vyhradiť aj patrične veľa času partnerovi a ešte v prvom roku, ked mate medove tyždne
Naozaj, celé je to veľmi zvláštne, proste mamičkára nepotrebuješ alebo v tomto pripade skôr bratára..Ten ma na ženbu čas 25 rokov kym dozreje a sa odstahuje a sám seba uprace..Ver mi !
@karolinakr ja som skromný, do 35 rokov 😉
@karolinakr to rodičia poradili dať mu poslednú šancu, ona napísala že nevie či mu ju ešte dať vôbec chce
@bibuska123 takže ani sex nie je normálny. To že tvrdí, že je veriaci je len blabol. Takto sa veriaci manžel nesprava. Pred svadbou ste mali sex?
Podľa kresťanskej viery muž alebo žena opustia svojich rodičov a stanú sa jedno telo so svojou polovičkou. To sa u vás nestalo.
Ako ti tu baby píšu, skús aj anulaciu
@bibuska123 samozrejme, že každý má svoje chyby. Ide o to,kam až siaha naša tolerancia voči nim a aké závažné tie chyby sú. Tvoj muž si ťa neváži a podľa tvojich slov si mu aj ľahostajná a úprimne ? O láske z jeho strany zrejme nemôžeme hovoriť. Alebo je to teda nejaká podivná forma lásky z jeho strany. Ak si ochotná s týmto žiť, prosím. Ja som s manželom 16 rokov v manželstve, 4 roky sme spolu chodili a počas chodenia som s ním žila v jednej domácnosti 3 roky. Čiže ja som mala čas spoznať svojho muža dostatočne. Nemáme dokonalé manželstvo,nikto ho nemá,ale môj manžel si ma váži, , neponižuje ma a som u neho na 1.mieste, ľúbi ma a to platí aj z mojej strany. Mne je veľmi ľúto, čím si prechádzaš ty a aj mnohé ženy,len vy si neuvedomujete, že len vy to viete zmeniť. Váš život je vo vašich rukách a keď vidím,ako sa niekto trápi a pritom nemusí,... Nemusíš sa cítiť dotknuto za to,ako som to napísala. Z tvojich slov je evidentné, že sa brániš realite zubami nechtami. Ja ti len prajem,aby si bola šťastná,lebo si to zaslúžiš tak ako všetci. Ale to šťastie si vieš privodiť iba ty sama svojimi rozhodnutiami.
Tam nie je nejaka ina rada, len odist od neho kym nemate deti hlavne. Ono sa to cele aj zle cita veru.
@bibuska123 je mi veľmi ľúto čo prežívaš. Nechcela by som sa ocitnúť na tvojom mieste. Ten rok po svadbe mal byť najkrajší a sama vieš, že už keď na začiatku sa takto trápiš iné to časom nebude. Ja by som odišla od neho a možno som sviňa ale odišla by som bez slova. Jedného dňa (hneď zajtra) by som sa pobalila a odišla. Je super že u rodičov máš podporu. Asi by som to na začiatok namierila tam a čakala kedy a či sa vôbec ozve, no po tých jeho slovách že máš odísť keď chceš a že ťa dokonca po hádke už aj vyhadzoval z domu by som sa k nemu vrátiť nechcela. Musíš si zariadiť život sama lebo po boku tohto tupca nebudeš mať nič. Všetko je jeho a keď ťa o 10r z domu vykopne s dieťaťom čo budeš robiť? Ja sama som si prešla jedným ťažkým rozchodom kde som si myslela, že už iný nebude a skončil mi život, som si po roku našla super partnera, máme spolu dieťatko a staviame dom. Sama nechápem ako som sa mohla opustiť tak veľmi pre niekoho, kto o mňa ani nestál.. Takže za mňa bez slova odísť, choď k rodičom ak nemáš kam inam, tam sa daj dokopy a časom príde niekto iný. Veľmi ti držím palce lebo ma ozaj mrzí čo prežívaš 🍀
@karolinakr moja a kde mam tie 35 rocne? autorke dohodis nejakeho fesiho a mne co? toto mi nerob 🙂
@princkrason 😅
@mojemenonikto je mily, dobre sa s nim rozprava, citlivy romanticky zabezpečeny, nosi ženy na rukach - autorka ber ho všetkým desiatimi 😀 @bibuska123
@princkrason vzhladom na to, že ty si Ivnanuška, k tebe bude pasovať skôr Marfuška alebo Nastenka
@karolinakr ked poznas nejaku Marfusku, anjelika mojho tak ju berem vsetkymi dvadsiatimi , Nastenku si nechaj ta len s vedrom po vodu chodi 😎🙂
@princkrason Marfuška anjelik 😀
@karolinakr Dobre sme si to dohodli 😁 Čo som ti dlžný? 😂
@mojemenonikto už máte rande?
@mojemenonikto si mi dlžný - uvidíme
Takže milá @bibuska123, zablúdil som sem, lebo @karolinakr mi tu robí reklamu 😁
Ale teraz vážne. To, čo popisuješ znie tak šialene, že si to ani neviem predstaviť. Uvedom si prosím, že máš život stále pred sebou. To sú desiatky rokov... desiatky rokov trápenia ak zostaneš tam, kde si. Toto chceš? Nechceš muža, pre ktorého budeš múzou? Kto bude vstávať a zaspávať s myšlienkou na teba? Nechceš niekoho, kto bude šťastný z toho keď si len privonia k tvojim vlasom a zadíva sa ti do očí? Niekoho, kto ťa bude občas hýčkať raňajkami do postele a kto sa na teba ráno usmeje, keď vstaneš? Niekoho, kto ti s radosťou navarí čaj keď ochorieš a bude ti oporou, keď ti bude ťažko? Nechceš muža, ktorý pôde s tebou rád na výlet, na spoločnú dovolenku a ktorý si rád s kúpi chatu, len preto aby ste tam mohli byť sami a spolu sa pozerať večer do ohníka a len tak sa držať za ruky? Čo z toho si doteraz zažila?
A teraz si to porovnaj s prostredím, ktoré si popísala. To naozaj chceš zostať tam, kde ti do očí hovoria, že si - citujem - "sprostá, vygumovaná, chudera"? Toto chceš počúvať celý život?
Hovoríš že nechceš zahodiť to, čo bolo doteraz. Ver mi, rozchodom nič nestratíš. Môžeš len získať.
@mojemenonikto ty musíš byť žena, neverím, že takýto chlap existuje, a rozmýšľa, a ak hej, si mi dlžny, že ked si vybavim nejake veci, čo tak skoro nebude, idéš so mnou na 1 stretnutie..chcem vidieť na vlastné oči, čo si zač
@tim23 ďakujem za takéto slová podpory 💛
@mojemenonikto ženy sa tu vydavaju za mužov, tak budeš žena určite stavim sa o nanuk
@mojemenonikto Nie, nechce. Veď si prečítaj. Chce byť preňho chuderou ďalších 30 rokov, keďže takto romanticky ju nazval rok po svadbe. Počká si, kým ju jedného dňa nevyhodí už naozaj a krásne si sama prekaká život😉
@karolinakr Počkaj, pozriem sa... no stále som chlap 😂 Pripravuj nanuk 🤪
@bibuska123 ty máš jednu skvelú výhodu, teba nebrzdi nič, žiadne deti.. Nemusíš rozmyslat, že deťom berieš otca.. Žiaden majetok, nebudeš sa sním deliť, dotahivat, hádať.. Lebo tam nie je tvoje nič.
Ďalej veľké plus, máš rodičov, ktorí ťa podporia, môžeš sa vrátiť, pomôžu ti.
Tynie si matka 3 deti, ktorá nemá kam ísť, tak musí zostať.
Život je príliš krátky, a rok po svadbe by ste mali stále lietať na obláčiku acukrovat sa.
Normálne mu oznam, že ideš rodičom nechas mu čas na rozmyslanie, čo chce robiť.
Nebuď chudera, nedrz sa niekde, kde ta nechcú.. Nemá ta rad, posiela ta preč, na rozvod ti povie, urob prvý krok.. Absolútne si ta neváži, odídeš, ani si nevšimne..
ja vas oboch @karolinakr @mojemenonikto nahlasim hlavnemu inkvizitorovi , takto vydatej pani dohadzovat chlapa ,
@bibuska123 7 Otčenášov a bude ti odpustene
bude tu poriadok a basta 😈
@princkrason neviem, ale mám na to reagovať?
Neboj sa autorka určite ťa v živote čaká ešte niečo lepšie. Takto sa chlap ktorý ľúbi nespráva, ak nechceš hneď rozvod tak si zbal kufor choď k rodičom a uvidíš či a čo spraví on. Ak bude chcieť aby si šla naspäť dobre si to zváž hlavne to či je najlepšie riešenie vrátiť sa do domu kde žije jeho rodina (je šanca že vám to bude omnoho lepšie fungovať keď budete žiť ďalej a on si konečne prestrihne pupočnú šnúru).
@bibuska123 jeho sa pýťaš? ja som ti ho dohodila, mňa sa pýtaj..ked vam to vyjde, pozvete ma k svadobnému stolu

Dámy, zbytocne sa tu snažíte....
@bibuska123 sa tu vyjadrila, že ho predsa ľúbi. To, ze on očividne nelubi ju, len sa proste pretvaroval už žiaľ autorka nechape. Ani sa jej nedivím, lebo to musi byt strašne. Ale miesto ďalšej šance mu treba poslať rozvodové papiere a čím skôr, tým lepšie zabudnúť na túto "epizodu".