icon

Manželka sa zaľúbila do kolegu: Čo teraz?

milan26milan
15. jan 2024

Ahojte všetci prosím vás o radu čo mám robiť.Z manželkou sme už spolu 18 rokov máme spolu 2 krásne detí 12rocneho chlapca a 13 ročne dievčatko.Naš vsťach bol zo začiatku krásny boli sme do seba zaľúbení,ale postupom času sme sa dostali do takého štádia že sme už sme žili v stereotype.Pred tromi mesiacmi som zistil že si vypisuje z kolegom zúril som.Pytal som sa jej prečo že ani je jej dobre že si rozumejú a že asi niečo medzi nimi je.Teraz mi hovorí že je doňho zaľúbená a že ho nevie pustiť z hlavy.Povedala mi že mňa má už má iba rada ale láska to není.Problem je ten že ja ju ešte stále ľúbim.

grof_monte_christo
15. jan 2024

@subartic Ale to isté by sme sa mohli opýtať autorovej manželky. Čo ona spravila preto, aby ich manželstvo neupadlo do stereotypu? O vzťah sa musia starať obaja rovnakým dielom.

h2
15. jan 2024

@subartic Keď sem napíše žena, že jej muž sa zaľúbil do kolegyne, tiež sa jej budeš pýtať, čo urobila pre ich vzťah? Či mu poskytla dostatok záujmu, či ho čakala doma s teplou večerou, či sa o seba starala, aby bola atraktívna, či mali dosť sexu, aby bol spokojný...?

milan26milan
autor
15. jan 2024

@h2 Veľmi sme náš vsťach neriešili ale ani ja ani ona.Ja som cítil že nieje niečo vporiadku ale nikdy sme sa o tom tak vážne nebavili

subartic
15. jan 2024

@h2 ja sa na to dívam inak. Muž ak nosí domov peniaze , tak si myslí že automaticky má nárok na sex, ale inak sa k žene chová ako také hoviadko , prehliada ju , nepočúva čo mu hovorí , nerieši problémy , tak akosi v tej domácnosti levituje. Ty by si s takým chlapom spala ? Ja teda nie. No a tak ten chlap miesto toho aby riešil svoj prístup si nájde milenku . Zvyčajne žena sa snaží situáciu najprv riešiť rozhovorom , ale odozva minimálna , alebo žiadna alebo len dočasná a takto žije možno aj roky , frustrovaná , nešťastná a neviem aká . Stretne niekoho a už to ide , manžel zaskočený ako sa to mohlo stať, však nosil domov peniaze a žena je na odchode , ked nie fyzicky tak mentálne.
Preto ženská nevera je pre vzťah ďaleko zhubnejšia a zvyčajne zo strany znamená koniec, ako ten muž nezačne robiť správne kroky k návratu manželky , ako o to on ešte stojí ( zvyčajne stojí ). Žiadna normálna žena ktorá má doma manžela ktorý napĺňa jej potreby po stránke citovej , po stránke bezpečia od neho neuteká a ani si nehĺadá milenca.
Muži s týmto problém nemajú , doma majú ženu , sú spokojní v manželstve, ale aj tak odskakujú a ajú milenky.

subartic
15. jan 2024

@h2 ako som písala ja mám na to iný pohľad, a ako vidím v okolí osvedčuje sa . Žena je zodpovedná za seba a deti , muž je zodpovedný za rodinu ( seba, deti a ženu ). Ak on nefunguje ako chlap , neposkytuje dostatok priestoru svojej žene a nedbá na ňu , nuž tak to dostáva aj naspäť v podobe jej nezáujmu o neho .

Muži a ženy nie sú rovnakí , preto paušálny prístup by sa nemal ani uplatňovať .

anjelicek26
15. jan 2024

Ono v konecnom dosledku je to uz uplne irelevantne, ako ste sa do tej situacie dostali, nemyslim, ze je este bod, kde sa to da otocit. Ja by som sa parnerovi, co ma dlhodobo podvadzal - ani po navrate - nevedela pozriet do oci... doverovat, spavat, milovat ho... nikdy viac... clovek sa uci z vlastnych chyb, v dalsom vztahu urobis mozno vela veci inak. Deti mate velke, rozumne, to je velka vyhoda, ze sa da porozpravat a vsetky veci si vysvetlit...

huxy
15. jan 2024

@subartic tento prípad je trošku iný, ako spomínaš ty. Teda ja mám z toho taký pocit. autor píše, že vzťah neriešili, ani on, ani ona. Čiže asi nik nekomunikoval, že má nejaký problém. Ďalej ona neuteká, len jednoducho podvádza, už akékoľvek dôvody ma. A rozvádzať sa nechce (no na mieste chlapa sa s ňou dozvediem). A posledná vec, píšeš že žiadna normálna žena by neodišla od chlapa, ak by bola spokojná (v skratke). Áno, normálna žena, lenže v dnešnej nenormálne dobe je takých uz dosť (nenormalnych), čo od dobroty nevedia čo so sebou ...

h2
15. jan 2024

@subartic Veľmi zovšeobecňuješ. Iste, sú aj také prípady, ako ty spomínaš. Ale sú aj také, ako som písala ja, že muž môže byť najlepší na svete, stačí, aby prišiel nejaký sexi alfasamec, ktorému manžel nemá šancu konkurovať už len tým, že dotyčný je niekto nový, kým on je po dlhých spoločných rokoch už "okukaný".
A ešte píšeš, ako keby sex vo vzťahu chceli len muži a žena by potrebovala špeciálny dôvod, aby ho mužovi poskytla.
Ďalej som absolútne nepochopila, že žena je zodpovedná za seba a deti, zatiaľ čo muž je zodpovedný za seba, deti a aj ženu. To ako, prosím ťa???

subartic
15. jan 2024

@huxy vieš neriešili , poznám veľa prípadov keď muž povie ... prečo si mi nepovedala, ale žena hovorila , aj naznačovala a znova hovorila ale nevnímavosť mužov je nekonečná , začnú riešiť problémy zvyčajne keď je už neskoro .

anjelicek26
15. jan 2024

@subartic inak suhlasim, nieco take "on si to vsimne", "jemu to dojde", "musi to vnimat", mal to pochopit "z naznacovania" - nepoznam jedineho muza, u ktoreho toto funguje... takto poucena muzovi hovorim veci uplne jasne, priamo a sledujem si ocny kontakt, ci niekde v polke nevypol svetla, co sa tyka pocuvania 😂😂

isis234
15. jan 2024

@milan26milan .... postupom času sme sa dostali do takého štádia že sme už sme žili v stereotype....... teraz si zistil, že to bola chyba.. Oboch.. Nielen tvoja..
Ako sa hovorí,,, aj kvetinku treba zalievať a starať sa o ňu.....
Ak sa nechce rozviesť, (možno zistila nejaké nedostatky na svojom milencovi, čo jej otvorilo oči) , nech súhlasí, že pôjdete spolu do manželskej poradne.
Alebo doma - rozhovr o všetkom...alebo vonku, na prechádzke v prírode.. HNEĎ. Nie až kým ona príde zo školy.
Ak to nechce povedať, nech to napíše.. Jej plusy aj minusy v manželstve. Čo ju teší a s čím nie je spokojná... čo by zmenila vo vašom spoločnom živote.
Tak isto to napíš i ty. A dajte prečítať jeden druhému. Zamyslite sa nad tým. Pracujte na sebe. Aj kvôli deťom.
Urob jej radosť,, kúp jej 1 kvet alebo malú čokoládu.
Ako už písali vyššie,, dajte povarovať deti- alebo zostanú sami doma a choďte spolu na večeru, do kina,, von na kávu a tam sa o všetkom porozprávať. Nie je dobre doma riešiť zlé veci, lebo to zostáva v stenách a vplýva to na váš ďalší život.
Držím palčeky, aby sa to vyriešilo pre dobro všetkých zúčastnených 🍀

subartic
15. jan 2024

@h2 nezovšeobecňujem , ale takto to z môjho pohľadu funguje. Samozrejme že aj žena chce sex, ale chce sex s mužom kde je nejaké citové prepojenie , žena nespí s mužom len tak lebo nosí domov peniaze , však nie je nejaká štetka - bavíme sa o normálnych ženách vo vzťahoch , manželstvách. Muži od prírody nie sú takto citovo viazaní , pre nich je sex jednoducho sex, bez nejakých zbytočných omáčok . Veľká väčšina z nich si myslí nosím domov peniaze tak chcem sex a tam to ich myslenie často končí , že sa k žene chovajú ako ku kusu nábytku si často neuvedomujú, ( a možno aj uvedomujú a majú zel vzorce z domu ) ale nevedia pochopiť prečo ho doma nemajú .
No a čo sa týka toho alfasamca, neverím že v tom manželstve je všetko v poriadku . Alfasamec je jednoducho alfasamec, beta samec je celkov nerpíťažlivý a tu vôbec nejde o vzhľad. Ak sa tak chlap chová tak samozrejme stráca na atraktivite. U mňa beta samec je nariekajúci chlap , fňukajúci , bezradný , slabý a môže vyzerať ako Alan Delon .

sofia1979
15. jan 2024

@milan26milan pozri nestojí bojovať o ňu teraz jej na tom v tomto štádiu nezáleží a ver keby, si sa pozrel do jej správ bol by si prekvapený čo tam všetko napíše. Keď si ty možno myslíš, že by dala nádej vášmu vzťahu kruté ja viem no v tomto stave, ako to je nič nenarobis. Skús sa odstrihnúť a teda ultimátum chod na zo rozumne city ublizenost nabok viem ťažké ja som si tým prešla no robila som opak a ten môj sa mi vzdalo al ešte viac my sme síce deti nemali no ver keď budú chcieť žiť spolu veľmi rýchlo ten druhy vytriezve dve deti zena. Daj ultimátum dohodnúť sa rozchod striedavka deti. Nedaj teraz na city bud sa to obráti alebo nič nestratia keďže všetko môže byť do času. Ale aj nie potom by už ale aj tak nebolo bojovať. Držím palce hlavne sa nedaj.

rybka1987
15. jan 2024

@anjelicek26 ale preco ho stale nahovaras na rozchod? Jeho zena ze sa nechce zatial rozvadzat. Ved si s tym kolegom zatial len pisu a je poblaznena zalubena, to sa moze do pol roka zmenit. On ju stale lubi.Treba proste zabojivat koli detom, navstivit poradne, zmenit nieco v ich zivotoch aby sa city obnovili a zachranili manzelstvo. Urcite sa to da. Ved to este ani neskusali.

anjelicek26
15. jan 2024

@rybka1987 pretoze je mi ho luto nechat si takto skakat po hlave... cez neveru u mna vlak proste nejde, to sa neodpusta. Vzdy by som to mala pred ocami. O co bojuje, ked ona ma srdce inde? O to, aby bola "doma" a hlava inde?

grof_monte_christo
15. jan 2024

@rybka1987 Tak tomu never, že si len píšu, veď ten kolega sa už rozvádza, jeho manželka ho poriesila veľmi rýchlo. Určite nie len kvôli písaniu si.

moonlight1210
15. jan 2024

@milan26milan daj jej teraz priestor a cas. A sebe tiez. Nesustred sa na nu - ani ako si ju zas ziskat (venovat zvysenu pozornost), ani tlacit, aby sa rozhodla ihned a uz sa toho drzala.

Rozumiem, ze je to tazke, ale sustred svoju pozornost na deti, domacnost a seba.

Manzelke sa venuj neutralne.
Nerob naschvaly (aj ked k tomu niekedy situacia zvadza. Vybit si takto frustraciu, lebo mozes mat pocit, ze zo seba nechavas robit blbca, ci so sebou zametat. Ze ona ma teraz "vsetko" a ty si iba tutko, co drzi usluzne dvere.).
Nevnucuj velku pozornost (neplanuj vikendy v dvojici a pod. Ak uz, tak drobnosti.). Tym naopak v tomto stadiu vzbudis lutost a aj odpor. Lebo ju stavias do pozicie niekoho, kto ma byt vdacny za nevyziadanu pomoc. V tomto stadiu si len tazko prenastavi hlavu, ked je to v zaciatkoch. To dokonca nezvlada ani ten, kto nechce byt zalubeny a neverny. Na lusknutie to nejde.
Plus, ak aj kyvne na vikend vo dvojici, zistenie, ze nasledne pisala milencovi (ci pocas toho) je o to vacsia rana pod pas a viac boli. Mas vacsi pocit zrady a ponizenia. A vsetci veime, ze to tak teraz bude. Bude mu pisat. Naco si vedome ublizovat?

Netlac na riesenia, nedavaj ultimata, neziadaj po nej veci, co vies, ze aj tak teraz nedodrzi. (Ultimatum moze vypalit potom proti tebe.)
Ak chces nieco riesit, predstav jej ty svoju predstavu, co chces robit. Dobre si ju vsak premysli. Mozno, ked to budes premyslat, sam zistis, ze vlastne nevies. Ze ani ty nechces ultimatne riesenia typu, ze ak odchadzas od nej, ak okamzite nevymaze vsetky kontakty a uz sa mu nikdy neozve. Lebo ich sam nevies dodrzat (je potom trapas, lebo devalvujes vlastnu hodnotu, doveryhodnot a autoritu u nej.).

Takze si tou neutralitou doma daj sam sebe cas, aby si si ujasnil, co chces urobit. Ked to budes mat, tak to bud ty, kto jej povie svoju predstavu. Neprenasaj rozhodnutie na nu. Nedavaj jej do ruk moc nad tebou, aby ona rozhodla o tebe. Beztak to najskor nebude po tvojom, a potom budes o to viac frustrovany, ublizeny, ponizeny, nahnevany.

Naozaj nie si v situacii, ked iba ty tahas za kratsi koniec, aj ked to tak teraz vyzera. Nie si v pasci. Stale mozes rozhodovat aj ty o sebe.
Maj to na pamati.

milan26milan
autor
15. jan 2024

@grof_monte_christo Mne vravela že medzi nimi až toľko nebolo nejaké objatie pusa hladkanie a on jej stále vraví ako sa do nej nekonečné zamiloval.Bol aj zobrať u svojej bývalej ale tá ho odkopla.Moja manželka to vedela hneď mu písala či to je pravda... všetko poprel ale ani to jej nevadí jej tak zaslepení že koniec

rybka1987
15. jan 2024

@anjelicek26 Rozvod je to najjednoduchsie a najrychlejsie riesenie. Ty by si to nedokazala, vela ludi dokaze neveru odpustit, on podla mna tiez, tak som to pochopila z jeho vyjadreni ze sa rozvadzat nechce a ze ju stale lubi. Hlava jej je sice teraz inde, ale co potom? Rozvedzu sa, ona ako zacne zit s tym kolegom alebo co, a o par rokov ked znova zacne stereotyp ako co zasa sa rozvedie a najde si ineho? A 4 zivoty pokazene. Nie, takto to nefunguje. Nevera tu bola je aj bude, ide o to ako sa k tomu manzelia postavia, ci to spoli zvladnu dalej lebo je to mozno skuska vztahu a o par rokov si ona bude trieskat hlavu aka bola sprosta. Moj nazor. Nemusi to vyst a nakoniec sa predasa len rozvedu, ide o to aspon sa o to pokusit nie hned rozvod.

dadis
15. jan 2024

@milan26milan Ved nech sa milenec stara kazdy druhy tyzden o deti, nech sa moze venovat skole. Hned by som ziadala odlucenie a dohodnut starostlivost o deti, hned by sa krava spamatala, ze NEVIEM.

anett9
15. jan 2024

@queen_mary tak tak..... ako sa hovorí: keď je koze dobre,ide sa na ľad šmýkať ".Hold niekedy feromóny vygumujú zdravý rozum.Dočasne...

dadis
15. jan 2024

@rybka1987 Suhlasim. Treba dat sancu manzelstvu. Ale ked ona NEVIE? Sorry, aj ucta ma svoje hranice

h2
15. jan 2024

@subartic Ale tu je reč o dlhoročnom manželstve. Asi nikto neočakáva, že na to, aby bol sex, musí muž priniesť kyticu ruží, pozvať ženu na romantickú večeru a celý večer sa jej pozorne venovať, aby ona vôbec mala chuť. Ja nemám z autora pocit, že by bol nejaký ignorant, ktorý na manželku kašle, nevenuje sa jej a nepočúva ju. Proste žijú klasický život, ako milióny iných manželov po dlhých spoločných rokoch. Nevidím nič, pre čo by ho ona mala prestať milovať. Okrem toho, že to proste vyprchalo. Prečo za to dávaš vinu len jemu? Jej chýba ten pocit toho prvotného zaľúbenia, tie povestné motýle v bruchu, to napätie a vzrušenie, ktoré jej už muž nedokáže dať, ani keby sa rozkrájal, lebo tým, že sú spolu 18 rokov to už proste nie je možné. Ale to nie je jeho vina.

madeincssr
15. jan 2024

Neviem, ci by som radil hned rozbijat. Ked ju stale miluje a ona je teraz uplne poblaznena (nikdy ste neboli? A mozno nad tym zvitazili?) Zalezi to aj od pripravenosti/ochoty AUTORA odpustat. Jej odpovede "[momentalne] neviem" nie su az take nepochopitelne (ci ihned odsudeniahodne).

subartic
15. jan 2024

@milan26milan tiež nie som za radikálne riešenia , typu vykopni ju z domu , odíď od nej , rozveď sa, ak je tam z tvojej strany ešte citová väzba voči nej . Máš čas sa vrátiť myšlienkami späť a pozrieť sa v ktorom bode si robil chyby a prestať ich robiť , alebo ich minimalizovať. Nepočúval si ju ? začni ju počúvať čo ti hovorí . Bol si nezodpovedný -staň sa zodpovedným . Urob to čo vieš urobiť na svoje strane.

rybka1987
15. jan 2024

@dadis ona vravela ze sa rozvadzat nechce a ze sa.chce snazit koli detom.

sinusoida
15. jan 2024

@milan26milan tu sú len dve možnosti, buď sa rozvediete, alebo zostanete spolu a ona ho pustí z hlavy, prestane si s ním písať, zmení zamestnanie...musíte sa dohodnúť na všetkom, ako ďalej, čo s deťmi, ako s bývaním...ako s peniazmi...

subartic
15. jan 2024

@h2 nie to nikto neočakáva. Ale tak aby si večer s ńou sadol k fľaške vína, vypočul si ju , čo mu chce povedať, pokecali spolu , pochválil ju že dobre vyzerá , ani to sa v dlhoročnom manželstve nenosí ?
Tu je zásadný problém v nekomunikácii a v nevnímavosti .

grof_monte_christo
15. jan 2024

@milan26milan To, čo ti povedala, že sa snaží a je doma kvôli deťom, je pre teba zlá správa. Citovo je od teba (momentálne) odpojena, ale netrúfa si začať žiť s deťmi sama. Preto ti hovorí NEVIEM.

h2
15. jan 2024

@subartic Ale existujú aj prípady, kedy sa ten muž žene venuje, počúva ju, chváli ju, obdivuje ju, aj tie kvety jej nosí, aj na tie večere chodia...a ona si aj tak nájde iného.
A áno, aj v dlhoročnom manželstve je pekné sadnúť si večer spolu, porozprávať sa, (to víno by som z toho ja osobne vynechala, ale tak budiž, keď to niekto má rád)... autor nepíše, že nikdy toto spolu nerobievajú. Určite trávia večery spolu, čo iné by robili?
Mne sa proste nepáči, že vždy sa kladie vina na chlapa. Či si nájde milenku on, alebo milenca jeho žena.