Manželka sa zaľúbila do kolegu a podviedla ma. Ako ďalej?

cubo2
6. máj 2025

Ahojte, manželka po materskej (takto cca pred rokom) nastúpila do novej práce (máme jednu dcérku má 4r). V práci sa jej páči, dobre zarába.. a stretla tam kolegu, na ktorého sa namotala. Zistil som to za pomerne dramatických okolností minulý týždeň. Celý čas som nič netušil, ja som jej plne dôveroval a bol som rád, že je profesne naplnená.. Po konfrontácii mi najprv tvrdila, že si len píšu a chodia spolu na kávy a prechádzky. Dosť ma to ranilo, lebo v mobile som jej videl správy ako mu posiela srdiečka, píše ako je s ním skvele.. Pýtam sa, čo na ňom vidí, vraj je empatický, dobre si s ním rozumie, žije aktívne, vyzerá dobre, lezie, cvičí.. Ked sa jej kolega dotkol tak ona bola celá vzrušená, veľká chémia..

Ja som ten typický dobrý manžel, postavil som nám dom z veľkej vačšiny mojich peňazí (samozrejme v BSM), stabilita, plánovanie, tiež mám dobrú prácu. Je pravda, že náš vzťah bol trochu zanedbávaný, najmä stereotyp, staranie sa o dcéru (z mojej strany plnohodnotne tiež), ja som venoval veľa času po práci na dorábanie vecí okolo domu ešte po nasťahovaní.. na dovolenky a výlety sme chodili bohužiaľ pomerne málo v poslednom čase.. Je pravda, že som sa aj zanedbával, necvičím, trochu som pribral, nie málo večerov som trávil na počítači buď robením si niečoho alebo aj hraním hier, televízor nepozeráme.. Ale ani ona nejak nekomunikovala svoje potreby, neprinášala iniciatívy na zlepšenie, nechala to len tak plynúť.. Ono sa ukázalo, že manželka nie je ten taký materský typ, vôbec ju to nebavilo, ona skôr nejaké aktivity a zábava ako večerný oddych na terase po náročnom dni..

Ona mi hovorila, že sa to v nej bilo, že vedela ze robi nesprávne veci ale nevedela tomu odolať.. Dozvedel som sa, že ju nevzrušujem, že pri mne si myslela že to ona má nízke libido ale pri kolegovi je to úplne iné vzrušenie.. my sme sex mali tak cca 3-6 krát za mesiac, asi málo, keď ona často bola unavená išla skoro spať.. keď už sme ho mali tak vraj bol taký mechanický..

Pred pár dňami sa s kolegom dohodla, že si dajú odstup, dáme si druhú šancu na opravenie vzťahu. Ja som suhlasil s druhou šancou, môj názor bol že pokiaľ nemali sex tak sa to dá ešte napraviť, aj časom stratenú dôveru. Včera prišla z roboty a bolo vidno, že ju niečo ťaží, že to nie je v poriadku.. tak to vypustila. S kolegom mali niekoľko krát sex, prvý vraj už niekedy v októbri, čo je pol roka. Dokonca priznala, že tie správy sú premazané, boli tam aj "vzrušujúce".. to sme my už dávno nerobili..

Som zdevastovaný, všetko je zničené, cez sexuálnu neveru sa asi nedokážem preniesť, som strašne ponížený, posledné roky som venoval všetko úsilie aby sme dokončili dom a mali kvalitné bývanie, podporoval som ju, staral sa o dcéru a ona toto.. Hrozná zrada, pritom podľa mňa náš vzťah nebol v takom hroznom stave, len sa sa trochu odcuzili, máme sa radi, nehádame sa, vieme sa dohodnúť.. zlom bol asi aj to že ja som chcel druhé dieťa a ona nie..

Ona pravdepodobne pôjde bývať k nemu na byt do susedného mesta a ja ostanem v dome sám.. absolútne sa desím tej samoty, všetko mi ju tu bude pripomínať, dcérku budeme mať asi na striedavke, na všetko budem sám (postarať sa o ňu viem ale je to náročné).. Zatiaľ čo ona bude mať svojho vysnívaného partnera ihneď a bude jej vedieť pomôcť, nakúpiť.. hrozné.

Momentálne to všetko spracovávam, nespím, nejem, chystám sa na najhoršie, vnútorne cítim, že už to nemá riešenie, že to zašlo priďaleko a mám zacať zháňať rozvodového právnika.. Ja 35r, ona 33r, sme spolu 12 rokov, manželia asi polovicu času..

Čo by ste vy robili ďalej na mojom mieste? Vidíte nejaké riešenie? Alebo ako to dopadlo u vás, ak ste mali podobnú situáciu.. hrozne ma to bolí

doriiis
6. máj 2025

Choďte od seba.Nedrz na silu niečo,čo nemá význam.Ona možno padne na hubu.Ak nechceš ostať v dome,nechaj ho svojmu dieťaťu a choď preč ty.
Predpokladám,že zamilovanie tvojej manželky vydrží iba do chvíle,keď sa na novom frajerovi prejavia jeho chyby a padne do toho stereotypu.

lianka123
6. máj 2025

@cubo2 ahoj. no toto bude tazke, ale chod od nej. komunikuj uz iba racionalne, nie emocionalne, uz to dokopy nedate. ak si ju mal rad, popraj jej vela stastia. aj ked je to od nej podpasovka, pozri sa na to jej ocami, dusila sa s tebou a ten zivot na dome s dcerou ju asi nikdy nelakal, nabrala odvahu a ide inam, tam kde bude stastna. ty sa porozravaj s nejakym psychologom, ktory ta nauci to spracovat. teraz je to na tebe, ber to ako novy zaciatok, v 35tke sa vies dat pomerne rychlo dokopy- cvicenim, zdravou stravou, sustred sa iba na seba a dieta, vsetko ostatne nechaj tak a hlavne- ziadne sceny.

pribinak
6. máj 2025

Chod od nej. Nebuďte spolu nasilu, to už nikdy nebude dobre. Proste tá zradila, podviedla.

Ale ja by som chela dieťa do striedavky. A trvala by som na tom. Začiatok bude ťažký ale potom sa zabehnes

Pozri, si mladý chlap, estw stretneš veľa zaujímavých žien ktoré ti môžu byt skvelou partnerkou na cely život

veronikaszabova
6. máj 2025

@cubo2 neviem poradit, co mas robit... Ale drz sa! ❤️

sabca99
6. máj 2025

Si vo velmi tazkej situacii, mrzi ma to, ale bohuzial, taketo pripady sa deju cim dalej tym castejsie. Jednoznacne si myslim, ze najlepsim riesenim bude ist samozrejme od seba, tam to uz proste nema zmysel.

alenamihal
6. máj 2025

wow..normalne sa zamyslam ,kde su hodnoty cloveka...ty si presne ako z kopiraka mojho suseda ,ale pre zmenu sused odisiel od manzelky =nasiel si mladsi,bezdetnu,plnu energie atd...manzelku nechal samu doma s dvoma deckami pre neaku 'śtetku''sorry za vyraz...a to poznam vela pripadov podobny k tvojmu...ja neveru neviem odpustit aj kedy bol v tom alkohol,party ..no way...Neponizuj sa a nechaj nech ide svojim smerom..ocividne ma ine priority zivota...a ano,je pravda,ze zena potrebuje viac pozornosti a vzlast typ zenskej ako je tvoja zena...Mas zivot este pred sebou..budu ty tu davat vela rad,ale ty sa musis vschopit a ist dalej a neznicit si zdravie neakou nevdacnou zenskou...drzim palce...co ta nezabije,tak ta posilni = drz sa !!

jamimo
6. máj 2025

@cubo2 Verím, že si hlboko sklamaný a melie ťa to z každej strany. Pocity hnevu, straty, nedôvery, zúfalstva... Bohužiaľ, stáva sa... Viem, že to nechceš možno teraz počuť, ale chce to čas. Nechaj ju nech ide za svojim šťastím. Teba tiež možno čaká a ani nevieš kedy a kde. Ak sa nedokážeš preniesť cez neveru a absolútne sklamanie, zlyhanie dôvery, nedávaj čiarku tam, kde má byť Bodka 🤷‍♀️ Šiel by si sám proti sebe, dusil to v sebe, nemal by si pokoja...
Držím palce do ďaľších dní!

reanda
6. máj 2025

to das..
a ponizene sa nemusis citit, nemas preco.. si dost dobry taky, aky si, len pre tu tvoju to nebolo to prave, no.. to sa stava

jamimo
6. máj 2025

@alenamihal len taká poznámočka- odišiel za štetkou... Ak by bol sused súci chlap, povie takej ženskej- ťahaj odo mňa, som ženatý... Nezastávam si žiadneho neverníka, ale na neveru treba vždy dvoch. A zjavne takí dvaja majú sklony a keď sa stretnú, tak je problém nevery doma na stole 🙄

lenkakravcova
6. máj 2025

@cubo2 blbá situácia 😓
Ale ak si taký ako si písal vyššie tak si ženu nájdeš raz dva keď začneš opäť hľadať. Len pozeraj už na to, aby bola viac materinská než karierna. Aby to neskončilo o pár rokov zase rovnako. Najčastejšie si ľudia nachádzajú milencov/ky práve na zmiešanom pracovisku

ahhola
6. máj 2025

Toto uz asi neustojis, si mierny muz. Druhy by ju uz nepustil do domu, nepustil k dcere, spravil hanbu po rodine, ty analyzujes a sypes popol na hlavu... Stalo sa. Aj keby sa to uhladilo, mozno zostanes voci nej sex. zablokovany, ked si predstavis toho jej nadsamca,takze finito. Ber to ako prilezitost, ty si na trhu ziadany artikel. Ti dvaja, az sa usulozia, mozno to neustoja tiez a tvoja ex olutuje, ze rozmyslala vaginou. ♦️

alenamihal
6. máj 2025

@jamimo hej,ale poznas "zlatokopky" a tie vedia dobre domotat chlapom mozog..ano,kazda minca ma dve strany..nevidime presne do ich vztahu..nevieme zase verziu aj zo zenskej strany az do podrobna...

andrejka2424
6. máj 2025

Aj keby si sa cez to preniesol, tú zradu budeš cítiť a nebudeš šťastný.Kvôli dieťaťu by bolo pekné, ak by ste sa rozišli slušne, bez výhražania,vulgarizmov a vydierania.Ono sa jej to časom vráti ako bumerang.Hlavu hore,maj svoju hrdosť,nájdeš časom dobrú ženu,čo ťa bude ĺúbiť a bacha na žiarlivosť a podozrievanie pri novej známosti.Je to zabiják vzťahov a dôvera sa buduje postupne.

zuzubb007
6. máj 2025

Áno vidim jedine riešenie a to je rozvod, nič iné nepomôže, už ťa zradila raz spravila by to opäť, keď by bola príležitosť, to sa nedá len tak obnoviť city, keď už proste vyhasli, vieš čo máš v prípadnom ďalšom vzťahu robiť, keď sa nájde lepší, krajší, vsimavejsi, žena ide a tak isto aj muž je to proste realita, zavrieť jednu dvere a snažiť sa žiť, tam niekde existuje žena čo si bude vážiť vzťah a rodinu

senta_sofia
6. máj 2025

@cubo2 na vztahu treba pracovat, inak zovsednie. Ona pracovala na inom. Vela sil ti zelam. Odpustit sa da, zabudnut nie, asi by si jej uz nikdy nedoveroval natolko, aby to malo zmysel tahat dalej.

zmrzlinka8
6. máj 2025

@cubo2 za mňa, manželke chýbala dlhodobo tvoja pozornosť. to máš tak, keď po večeroch hráš hry na PC. mal si sa jej viac venovať. nikto nechce žiť bez lásky.
v tom si urobil chybu.
v ostatnom si zrejme dobrý chlap. poznám len tvoj pohľad a stále čítam len dom, dom.... asi si zabudol, ze máš aj ženu. možno ona by nám viac porozprávala o tvojich negatiívach a pozitívach .

jamimo
6. máj 2025

@alenamihal jasné, sú ženy, ktoré idú cez mŕtvoly, čo ja nechápem a nikdy som nepochopila... Napr. môj chlap je tiež úžasný, kamarátky mi povedali, že by ho mali naklonovať... Rozprávali sme sa o tom doma a povedal mi, že to je trápne a nechcel by ani jednu (napriek tomu, že sú kočky...), on je spokojný. Pravdou však je, že máme pekný naplnený vzťah už 25 rokov. U neho sú hodnoty number 1 a roky dôvery, spoločne prežitého 👍

pseudomonas87
6. máj 2025

@cubo2 daj si od nej odstup, nech ide, ale o dieťa bojuj!

kalifka
6. máj 2025

V tomto budem asi iná, ako tu píšu niektoré... Ono treba prebrať z každej strany, pre niečo to urobila. Mi ženy nehľadáme hneď sex.
Veľa mužov si myslí, však zarábam, zabezpečujem rodinu a to stačí... Ale zabúdajú na hlavnú vec, vzťah sa buduje. Komunikácia a čas len pre vás dvoch, čo ste nemali.

stvura
6. máj 2025

@cubo2 fuha, tazke citanie...povedala by som to recou mojej starkej - to mas za svoju dobrotu...poznam tiez jeden takyto vztah, velmi podobny pribeh ale s dvoma detmi, mladym ocarujucim zajacikom...uz byvaly muz je z toho vonku (po dvoch rokoch), deti ma v striedavke, cvici a hlada tu pravu. Tiez to bolo chlap ktoreho moze zena "na chlieb natriet". To je tak ked sa nestretnu podobne zaujmy a nie je tam ten suzvuk ludi a rovnake smerovanie.
Kazdopadne osobne neviem co ti poradit...odisla by som. Este jednorazovu neveru vie clovek nejako odpustit aj ked boli ale ona chce vztah a to nie je sanca s niecim takym zit. Zmen si zivot a vsetko bude dobre...si este mlady...a hladaj zeny s inym "smerovanim a hodnotami" co ta ocenia

betulinka1
6. máj 2025

@cubo2 prebolí to....to ponízenie je iba ego...je to v poriadku...musis si uvedomiť, že chyba je v tvojej zene a nie tebe. Ona si neuvedomuje, že vzťah po 12 rokoch je o niečom inom ako teraz jej zaláskovanie. Ale z tejto reality sa preberie ona velmi rýchlo, jej priatel tiez, lebo je iné randiť, sem tam si vrznut ako si ju zobrat bývať domov.......... ty vies co chces... stabilitu, rodinu a takúto novú zenu si najdes. Nechaj si ale cas pre seba. Dom si si postavil, nebude prázdny, budes tam ty. Venuj sa sebe, obnov svoje konícky..... Neboj dcérku v striedavke zvládnes v pohode, ak nie, vies si zaplatiť nejakú pomoc, či už na vyberanie zo školky, skoly, upratovanie (bude to stále lacnejšie ako manželka 😉) Niekedy mame pocit, ze sa nam deju tie najhorsie veci v zivote ale až casom pochopime, ze sa nam stalo vlastne to najlepšie. No načo by ti bola takáto žena. Evidentne komunikacia nula bodov. My sme tiež s mužom kupili holodom pred troma rokmi, milion veci tam robil on, do toho dve deti, práca ale ked som citila, ze potrebujem aby si ma viac venoval, tak som sa ozvala, ze toto a toto musime casovo rozdeliť inak, lebo sa citim sama. Nehladala som pozornost inde, komunikovala som. Lebo aj ked nemal cas, robil to pre nas, nechodil po krcmach alebo s kamosmi von, proste stale nieco okolo domu. Hned si naplanoval veci inak alebo sme vybehli niekde na vikend prec, dali rande. Toto je ale na zene aby sa ozvala. Chlap vníma veci inak. Cize za mna je taketo poblaznenie, ktoré vyusti do nevery iba pri nedozretých jedincoch a zlej komunikacii. Akoze kávicky a prechádzky....mala zavolat na kavicky a prechádzky teba....mohla tebe pisat sexi sms a nie venovať cas inemu chlapovi..... Ty potrebujes inu zenu, nie túto. Čize sa zameraj na seba a na dcerku....casom pride aj vhodna partnerka a prida sa k vam....túto prosím ta už nezober spat, nech balí veci a ide.

sense
6. máj 2025

Riešení je niekoľko , okamžitý rozchod keďže sa nevieš cez to preniesť, alebo dať tomu čas a ak obe strany chcú na vzťahu pracovať a zachrániť ho dá sa to ale strana ktorá podviedla to musí ľutovať a obe strany musia chcieť zmenu a na záchrane vzťahu pracovať ... Lebo toto sú tie jednostranne pohľady keď podvádzana žena napíše obetovala som všetko , mal navarené, oprate, tak ty píšeš staval som dom, staral sa o dcéru....
Ale tiež ako @zmrzlinka8 čítam len dom dom hlavne z mojich peňazí, po večeroch som sa hral na Pc...

mandzula
6. máj 2025

Ja som obdoba tvojej ženy, ja vtedy 32, on 33, 6-ročné dieťa, ktorého príchod na svet ukázal, že nie sme kompatibilní. Z môjho muža sa stala druhá mama, muž, ktorý by bol namiesto mňa aj dojčil, muž bez cieľov, ambícií, záujmov, kamarátov, času pre seba. Navonok, pre iných dokonalý, pre mňa otravný, mne večne za zadkom, kontrolujúci, či som dobre nadojčila, prebalila, obliekla, sopeľ vyfúkala. Prišiel mi do cesty chlap, ktorý ma nechal byť ženou, a o muža som prestala mať záujem. Do mesiaca bol koniec. Ja dnes oslavujem 13 rokov s tým chlapom, on doteraz narieka, lebo netuší, kde spravil chybu, podľa seba bol dokonalý. Žena málokedy hľadá len sex, hľadá iný typ vzťahu, ako má doma.

madeincssr
6. máj 2025

Ludom (na MK najma zenam) sa nezavdacis, aj keby si sa rozlial na kolomaz... Malo si budoval vas vztah (aj ja svoj). Pamataj, zeny su zvacsa dokonale, to len muzi su vzdy pricinou... 😁 Pisem to trosku sarkasticky, aby som odlahcil tvoju aktualnu temnotu. Zivot nekonci, venuj sa sebe, svojim detom, konickom... Vela ludi je na tom podobne a niektori z nich najdu neskor svoje stastie, hoci aj v strednom ci vyssom veku.

veselo_neveselo
6. máj 2025

@cubo2 Treba ist spolu do poradne. Ak sa mate radi, a chceli by ste spolu ostat, tak sa to da este zachranit, podla mna. Len je treba si uvedomit, ze obaja ste v tom, lebo takto zanedbavat partnersky vztah, dlhe roky, je na oboch.
Len ked pojde zena byvat ku frajerovi, a nechce byt s tebou, tak ju nechaj odist.

mischy00
6. máj 2025

@madeincssr nemyslim ze že vždy je chlap na vine, stretla niekoho kto jej úplne poblaznil zmysly a tam je ťažko, aj keby okolo nej muž skákal 24 hod denne. Deje sa to, aj naopak....vždy je jeden ublizeny, až čas ukáže, kto z nich nakoniec bude v živote ten šťastnejší

madeincssr
6. máj 2025

@mischy00 aj ublizeni sa vzdy citia byt obaja (malo sa venoval, malo budoval vztah...) Problem je skor v tom, ze ked partneri nie su uplne suladni, casom sa vytraca vasen, ucta a casto aj priatelstvo. Cize zrejme od pociatku neboli stvoreni pre seba. A idealnych sparovani je v prirode stopove mnozstvo, mnohe zdanlive su pretvarka, zvyk, stereotyp...

nikushka8
6. máj 2025

Pani manzelka mala zjavne kopec volneho casu, ked mala cas chodit na prechadzky s milencom, namiesto toho aby sa venovala dietatu, muzovi a domacnosti. Dala prednost vzruseniu pred rodinou.Jasne,ze vasen po 12r vztahu nie je rovnaka ako na zaciatku (cest vynimkam). Musis si zachovat hrdost a nechat ju ist. Mozno jej padnu ruzove okuliare,mozno im to spolu vyjde.Tazko povedat. Je pekne,ze ste sa nehadali,no aj tymi hadkami komunikujete, ukazujete,ze ten druhy musi o vas sem tam aj zabojovat, ze nie ste iba istotou o ktorej zaujem sa netreba snazit. Zabijakom vztahu je ak ostane ticho a prestanete komunikovat. Svojim sposobom isiel vas vztah do stratena, najma ak ona nekomunikovala,ze jej chybas, nevenujes sa jej, nevycitala pc namiesto casu s nou.
Byt dobrakom a o vsetko sa vediet postarat je krasne, no vo vztahu treba aj vzrusenie a najma travit spolu cas.

olimuc
6. máj 2025

Pusti ju. Mas este vek na to, aby si nasiel niekoho, kto bude aj pre teba ta vysnivana. Postarat sa budes vediet, byvanie mas … no tak nejaka partnerka sa najde … parkrat slapnes vedla kym si to usporiadas v hlave (hlavne kvoli veku a zabezpeceniu sa na teba nalepi vselico s igelitkou) … ale na kazdy hrniec sa najde dekel.

januska12323
6. máj 2025

Rozvod čo iné. Ale bolo by fajn keby si si uvedomil chyby a v ďalšom vzťahu ich už nerobil.