icon

Manželka sa zaľúbila do kolegu: Čo teraz?

milan26milan
15. jan 2024

Ahojte všetci prosím vás o radu čo mám robiť.Z manželkou sme už spolu 18 rokov máme spolu 2 krásne detí 12rocneho chlapca a 13 ročne dievčatko.Naš vsťach bol zo začiatku krásny boli sme do seba zaľúbení,ale postupom času sme sa dostali do takého štádia že sme už sme žili v stereotype.Pred tromi mesiacmi som zistil že si vypisuje z kolegom zúril som.Pytal som sa jej prečo že ani je jej dobre že si rozumejú a že asi niečo medzi nimi je.Teraz mi hovorí že je doňho zaľúbená a že ho nevie pustiť z hlavy.Povedala mi že mňa má už má iba rada ale láska to není.Problem je ten že ja ju ešte stále ľúbim.

katkami123
15. jan 2024

@subartic
A čo si ona myslí o svojom mužovi, keď ho berie ako bankomat, on ma lietať okolo detí, domácnosti a ona ide teraz študovať (z čoho budú žiť? Z čoho si chce platiť VŠ ak ide externe?) a popri tom si odskočí za milencom. Všetky povinnosti hodí na neho a ona voľnosť akoby nemala žiadne záväzky a deti.Tak s takým egoizmom si nemyslím, že ona je tá nedocenená chudera v ich vzťahu. Skôr chlap je riadne pod papučou a milosťpani už nevie, čo by od dobroty vymyslela. Nerob z tej ženy chuderu, keď je očividne vychcaná pre seba až až. Sú aj diskusie, kde tie zeny ľutujem, ale táto si zaslúži akurát prefackať.

subartic
15. jan 2024

@katkami123 vieš čo , ja sa na to takto nepozerám . Čo robila ona a čo robil on, dôležité je čo budú robiť ďalej , ako to opravia a navedú na správny smer.
A t čo si popísala, takto žije prevažná väčšina žien ,na krku má deti , prácu , domácnosť a muž má prácu a svoje koníčky , ale to sa až tak prísne neposudzuje lebo je to chlap.

katkami123
15. jan 2024

@subartic
Ale to vidíš ty. A nefunkčnosť vztahu sa nerieši neverou, ale rozhovorom. Ale to my nevieme či ho mali naozaj nefunkčný, alebo len karty z ničoho nič zamiešal nejaký kolega. Stačilo len si sadnúť a porozprávať sa spolu. Nie bežať hneď za prvým, ktorý sa naskytne. Zas treba mať rozum.

subartic
15. jan 2024

Treba nechať autora nech zváži svoje možnosti . Ja by som mu aj napísala kam sa obrátiť pre pomoc , len tu nechcem propagovať určitý projekt , ktorý beží vo vzťahu k mužom, ktorým sa rozpadá rodina alebo už rozpadla a chcú ju dať dokopy . Nemá to nič spoločné s kresťanstvom ani s iným náboženstvom .

subartic
15. jan 2024

@katkami123 nevera ženy je dôsledkom nefunkčnosti vzťahu narozdiel od mužskej nevery. To už je tá pomyselná posledná výstraha pre muža že ten vzťah nie je v poriadku a niečo sa deje čo nezachytil , nechcel zachytiť alebo to nepovažoval za podstatne, hoci ona o tom hovorila, naznačovala, veľakrát sa aj hádala , len druhá strana ju nepočúvala.
Prvá výstraha je odmietnutie fyzického kontaktu , druhá výstraha je keď zena prestane riešiť s mužom už akékoľvek veci a posledná výstraha na ktorú muž už v drvivej väčšine zareaguje je nevera. Zareagovať mal už pri prvej , ale nie systémom najdem si milenku ale riešiť prečo jeho vlastná žena mu odopiera sex.
Všetkýmtýmto výstrahám predchádzajú zvyčajne zo strany ženy rozhovory, často krik ,plač , snaha o nápravu .

katkami123
15. jan 2024

@subartic
To je len tvoj subjektívny názor. Sú rôzne typy pováh. Tak ako sú nevernici, sú aj neverníčky, len s tým rozdielom, že tí chlapi aspoň priznajú farbu. Ženy sú špiny v tom, že zle robia, podvádzajú a ešte robia zo seba obete. Týmto rozprávkam ja, žiaľ neverím, mala som možnosť vidieť tie povahy v praxi, to boli všetko namyslené hlupane akurát, ony v podstate aj tak skončili, ani jedna dobre nedopadla.

bruno1
15. jan 2024

@subartic nevera ženy je dôsledkom nefunkčnosti vzťahu narozdiel od mužskej nevery.Tak táto veta je už dávno zaradená na zozname Rodových stereotypov,aj žena dokáže byť pekná 🐷,tak ako chlap.

subartic
15. jan 2024

@katkami123 to nie môj subjektívny názor , to je napodiv názor mužský . Ten len preberám z určitej stránky pre mužov a stotožňujem sa s ním , kde prednáša psychológ , známy v CZ a jeden kauč, ktorý si prešiel svojim peklom . Ten psycholog napísal knihy aj o týchto veciach , má prednášky k danej problematike, napísal knihy o výchove detí .
A to nie sú rozprávky , tam sú reálne výsledky tých mužov ktorí sa do projektu zápojili . Mnohí svoje rodiny zcelili , ženy s ak nim vrátili aj keď od nich odišli .

subartic
15. jan 2024

@bruno1 žiadne rodové stereotypy . Tak to proste je a nezmení to ani gender.

huxy
15. jan 2024

@subartic ty pises dokolecka to svoje, akoby si neveru obhajovala, ospravedlňovala. Ale NIE. Na neveru neexistuje ZIADNE ospravedlnenie! A nie, nevera reálne nezoceli žiaden vzťah. Fakt takým bludnom možno uverí niekto, kto si také nikdy neprežil.

subartic
15. jan 2024

@huxy ja ju neobhajujem , ja sa snažím pochopiť prečo vznikla a čo tom predchádzalo . Nevera je, bola a bude .

bruno1
15. jan 2024

@subartic tvoje presveďčenie o svojej pravde ,hraniči priam s mesiašstvom.Buď si silná osobnosť ,alebo ti nejaký MUŽ ,moc ublížil.

huxy
15. jan 2024

@subartic nevera sa nemá pochopiť. Tomu treba predchádzať. Nevera je vedomé rozhodnutie podviesť a vedomie, že tým ublilzim.partnerovi.

subartic
Autor odpoveď zmazal
subartic
15. jan 2024

@huxy ale ja nechcem neveru pochopiť, nevera je nevera a je to vedomé rozhodnutie ako si napísala. Ale každého vedie k tomu niečo iné . Niekoho neodstatok sexu , niekoho frustrácia zo života aký vedie , ako sa k nemu partner správa . Mňa ako človeka zaujíma príčina , lebo dôsledok je rovnaký,

subartic
15. jan 2024

@bruno1 názory ktoré tu prezentujem sú mužské názory , pohľad mužov ktorí si buď tým prešli alebo mužov ktorí sa tým zaoberajú .

huxy
15. jan 2024

@subartic mňa ako človeka príčina nezaujíma. Lebo nevera vypovedá o Tom človeku, ktorý podvádza. Berme teraz tento prípad, kde naoko je všetko ako tak v poriadku. A namiesto riešenia problému alebo odchodu od partnera, sa to rieši neverou. A to je pre mnohých ľudí neakceptovateľné a neodpustiteľné. Ak si niekto váži sám seba, v takom vzťahu pokračovať nebude. Vieš postoj tejto ženy je fakt...vychcany

bruno1
15. jan 2024

@subartic ale toto je typický príklad ,ako z obete spraviť vinníka a naopak.

madeincssr
15. jan 2024

Myslim ze uz sa tu motame dokola. Problem je aj, ze nepozname "vypoved" druhej strany a hlavne nazor deti na celu vec.

subartic
15. jan 2024

Mňa ako ženu zaujímal mužský pohľad na neveru žien a nie len ten tradičný ktorý zvládne každý chmuľo - kopnúť do prdele, vyhodiť z domu , prefackať , rozviesť sa . To je tak jednoduché. A napodiv skutočne existuje skupina mužov a nie je vôbec malá ktorí tú neveru riešia inak po prvotnom šoku , berú ju ako výzvu pracovať na sebe , na svojom postoji ,na prístupe k svoje partnerke /manželke , začnú si uvedomovať svoje chyby ktoré robili a snažia sa ich napraviť. Mužom sa človek rodí ale chlapom sa stávaš a nie búchaním po stole , predhadzovaním rozvodových papierov , vyhadzovaním nevernej partnerky z domu , kopaním do prdele a neviem čo , pričom vzadu za tebou stoje dve deti .

subartic
15. jan 2024

@bruno1 kto je tu obeť ? Muž alebo žena ?

subartic
15. jan 2024

@madeincssr názor detí na celú vec ? Čo majú deti s tým spoločné ?

hugger
15. jan 2024

@subartic

Viem si predstaviť že taká vážna situácia ako nevera vie muža donútiť aby na sebe pracoval.

Sám seba si však neviem predstaviť, že by som to v čom som sa zmenil, využil v prospech partnerky ktorá ma zradila.

betulinka1
15. jan 2024

@milan26milan vies co maj svoju hrdosť. To co je, ze nechce sa rozviest???? Akoze to jej vyhovuje aby si Akoze cakal ako druhy v poradi 🙈🙈🙈🙈. Prosim ta pochlap sa. Kopec dobrych a verných zien caka na dobreho a verného chlapa a ty budes cakat na nejaku puchtlu co spáva s kolegom. 🙈🙈🙈🙈 cele zle. Ver tomu, ze viac zien caka na dobreho chlapa ako chlapov na nevernu zenu.

huxy
15. jan 2024

@subartic to isté stále dokola.
Podľa teba je chmulo podvádzajú muž, ktorý už so zenou po Tom byť nechce? 🤦‍♀️ fakt prapodivny názor. Alebo ten, čo vyhodí svoju ženu ... Tak nemala rozťahovať nohy cudziemu, už keď to musím tak hnusne napísať. Vieš, tu žena ani len neľutuje, že podvádza, však hovorí že toho muža ľúbi. Tak o čom vlastne tocis? To sa ten chudák muž má ponižovať, prosikat a pchať sa tej chudnere ešte do zadku? To nemyslíš vážne 🤦‍♀️

subartic
15. jan 2024

@hugger prečo partnerky , pre seba. Robíš to zásadne pre seba ! ty chceš zostať s tou partnerkou , ty máš záujem aby zotrvala . Ak nemáš záujem tak ju jednoducho pustíš . Ale pokiaĺ neodstrániš chyby ktoré si robil , prenášaš ich do ďalšieho vzťahu a opakuješ ich a ohrozuješ aj ďalší vzťah .

bruno1
15. jan 2024

@subartic Priemerná žena povie 3 krát viac viet ,ako priemerný muž ,iba v prípade nevery ,jednoznačne naznačovali čo ich trápy,v tedy držia bobríka mlčania .

subartic
15. jan 2024

@huxy troška to prekrúcaš.
Ja som napísala že najednoducheiš riešenie ktoré dokáže každý chmuľo je trieskať po stole , vyhrážať sa a predkaldať rozvodové papiere. To je tak jednoduché riešenie, ani jednoduchšie už nemôže byt.

huxy
15. jan 2024

@subartic ty ani len netušis aké ťažké je rozhodnúť sa rozviesť, čo všetko to obnáša, co vsetko to človeka stojí, začať od začiatku, úplne od nuly....

subartic
15. jan 2024

ale tuším , viac ako si myslíš . Veľmi dobre ten pocit poznám . Môj stav je rozvedená a ktomu 5 detí .
@huxy