Manželka sa zaľúbila do kolegu: Čo teraz?
Ahojte všetci prosím vás o radu čo mám robiť.Z manželkou sme už spolu 18 rokov máme spolu 2 krásne detí 12rocneho chlapca a 13 ročne dievčatko.Naš vsťach bol zo začiatku krásny boli sme do seba zaľúbení,ale postupom času sme sa dostali do takého štádia že sme už sme žili v stereotype.Pred tromi mesiacmi som zistil že si vypisuje z kolegom zúril som.Pytal som sa jej prečo že ani je jej dobre že si rozumejú a že asi niečo medzi nimi je.Teraz mi hovorí že je doňho zaľúbená a že ho nevie pustiť z hlavy.Povedala mi že mňa má už má iba rada ale láska to není.Problem je ten že ja ju ešte stále ľúbim.
@bruno1 cooooo tak neviem. Mam doma 3 chlapov a kazdy z nich povie 10x viac viet ako ja.
@subartic pýtam sa, či si sa rozviedla ty skrz neveru. Je to podstatná info kvôli tejto diskusii. Ale teda asi kvôli niečomu inému.
Ja som sa rozvádzala kvôli nevere ex. Napriek tomu, že som odchádzala len so svojimi osobnými vecami, Sťahovala sa, bez roboty, bez čohokoľvek. Ale nedokázala a nechcela som žiť s niekým, kto má podvádzal.
Prečo by som mala premárniť svoj život s niekým, čo si má absolútne neváži???
@subartic no na tie riesenia, ktore tu radime, by asi nejaky nazor mali.
@huxy lenže my sme neveru neriešili , ja som riešila ďaleko horšie veci , priam existenčné , ale aj tu som hľadala príčinu prečo sa to stalo . Ja aj muž vieme prečo sa to stalo , kde nastal ten bod zlomu , môj muž -ex sa spamätal a pracuje na sebe , snaží sa odstránit to čo robil , kde robil chyby .
Ja som zostala s piatimi deťmi sama , bez výživného lebo môj exmanžel ho objedktívne nie je schopný platiť momentálne. Prišla som o dom , zrejme prídem aj o ďalší majetok .
Nuz pravdu ti poviem, ustojite to...ano je sanca to ustat, ze budete spolu...ale uz to nikdy nebude take ako predtym. Ona totizto "okusila" aj nieco ine, nieco co jej dal ten kolega a ty si jej nedal a nikdy jej nedas...budete viac spolubyvajuci ako manzelia...na nejaky sex zabudni a aj ked bude, po nejakom case tak to bude uz len take vlazne a ver ze skor-alebo neskor ti to pojde na mozog a zacnes aj ty hladat druhu sancu u niekoho ineho...akurat minule som mala takeho klienta.S manzelkou je spolu, tiez ho podviedla, presne ako ty, su spolu kvoly detom...ale aktivne hlada uz milenky a sam vie, ze je to na prd uz...ale ostavaju spolu, ae je to oniom vztah uz...zaciatok konca
@madeincssr to je medzi manželmi , do toho deti nemajú čo hovoriť ani byť zaťahované.
@madeincssr Tomuto tiež nerozumiem, čo s tým majú deti 🤔. Sú to vyslovene rozhodnutia rodičov, či pôjdu od seba alebo nie.
Inak prekvapilo ma minule vyjadrenie istého českého psychológa, že u ľudí pracujúcich v tejto brandži (psychológovia, poradcovia v manželských poradniach a pod.) je rozvodovosť vyššia ako v bežnej populácii. Viac sa to v článku nerozoberalo, ale logicky mi z toho vyplýva, že radšej volia rozchod/rozvod ako zostavanie v nefunkčnych vzťahoch a rodinách, v záujme všetkých, ktorých sa to týka, čiže aj detí.
@huxy človek si váži seba aj keď zostane v tom vzťahu a buduje ho ďalej , pretože má na to iný pohľad. Odchod neznamená že si sám seba vážim , to je len prejav toho že moje hranice sú iné ako u druhého . A to je v poriadku , rovnako v poriadku je ak ten človek zostáva a buduje a opravuje ten vzťah . Neznamená to že jeden si seba váži viac a druhý menej .
@subartic zlyhania ? 🤣nevera je zlyhanie jedine toho kto bol neverny a nie niekoho ineho, ak som nespokojny/a vo vztahu nieco mi chyba alebo chcem len tak z rozmaru zdielat pohlavne organy s niekym inym, tak mam dostatok ucty k druhemu cloveku ze mu to oznamim a nehram na 2 strany😅vies lebo na jednej strane mas pravdu, ze tomu nieco predchadza a treba to pochopit - ano, skusit pochopit a hlavne akceptovat rozhodnutie ze clovek jednoducho chce nieco ine ale hlavne predtym ako k tomu dojde
ci ked ta muz nakazi syfilisom tak povies ze nevadi ved to nebolo z lasky, muzi su predsa taki a viem ze lubi mna ? to je absurdne, kazdy je slobodny robit si co chce ale prava a sloboda jedneho cloveka koncia tam kde zacinaju prava a sloboda toho druheho a teda ja ako zena mam tiez pravo rozhodnut sa ci chcem spavat s niekym kto zasuva bohvie kde🙏
vo vztahu treba propagovat stanovenie si hranic, komunikovanie problemov a spolocne riesenia a neverim ze pokial toto niekto robi tak aj napriek tomu k nevere dojde🙏len netreba zacinat od konca a obhajovat alebo “chapat” ked sa uz nieco stane, chapanie ma prichadzat na zaciatku aby sa toto nestalo a pokial sa uz stane, tak skor ci neskor to pojde dolu vodou lebo aj toho najviac flegmatickeho cloveka nieco taketo moze zmenit na ziarlivca co nepozna hranice
@betulinka1 tak potom niesi priemerná žena😉
@huxy ja som sa rozhodla s mojim mužom zostať , napriek všetkému čo porobil . Pretože som s ním bola 27 rokov , dobrých rokov . Vieme kde bola príčina , čo ho k tomu viedlo a prečo sa to stalo . Obidvaja chceme ten vzťah rekonštruovať a mne je úplne jedno či mi niekto napíše že si seba nevážim , že on/ona by nikdy nezostali lebo si seba vážia. Drvivá väčšina žien by môjho muža kopla do prdele . Ja si seba vážim , niekedy viac ako je treba. Po tejto skúsenosti je pre mňa nevera nepríjemná záležitosť ktorá sa dá vyriešiť a zostať spolu , aj v prípade že jedna strana nevie a druhá chce. Hodnotu ani jednej strany to neznižuje.
@huxy ale oni sú aj horšie veci čo ťa v živote môžu postretnúť . Len teba nepostretli , mňa už áno . Neveru akceptovať nemusíš , je to tvoje právo ale netreba to právo odoberať tým ľudom ktorých nevera postretla a chcu sa s ňou popasovať s argumetnáciou že si sami seba nevážia. Presne tak ,majú právo sa rozhodnúť a nikto nemá právo to ich rozhodnutie znevažovať.
Túto diskusiu už končím , myslím že som popísala všetko čo som chcela.
@huxy to nevysvetlis netrap sa zbytocne, su 2 extremy - taki ludia co to za nic na svete tolerovat nebudu ako ty a aj ja, a potom taki ktorych to tak poznaci ze radsej hladaju chybu v sebe a zlahcuju situaciu ze partner ti vedome klamal a ohrozoval ta🙏kazdopadne v oboch pripadoch je to reakcia na traumu, a tu ma kazdy inu - uz nech si to obhajuje akokolvek, ako napriklad vyssie diskutujuca, uz to tu raz bolo pisane ze nejaky muz jej zrejme velmi ublizil a nakoniec sme sa k tomu aj docitali
@milan26milan tak toto uz musi trvat dlhsie a ty si u nej nevidel zmenu spravania, ktora musela u nej nastat, cize si bol zrejme k nej malo pozorny, co znamena, ze nefungovalo vsetko tak ako malo, no a ked ze sa uz on rozvadza, tak je uz dost mala sanca, ze to zachranis.
@milan26milan aj ked to boli, nestavaj sa pred nou do pozicie ublizeneho, ktory je ochotny jej vsetko odpustit, ked si to rozmysli. Ona si teraz lieta na svojom ruzovom oblaciku a z neho nevidi veci racionalne. Ty ju z neho musis dostat a to tak, ze si s nou sadnes a vecne bez emocii si preberiete, co dalej. Ziadne ze ona to bude tahat na dve strany. Nech si to dobre premysli - bud da vasmu vztahu sancu a bude ochotna na nom pracovat a zaroven prerusi vztah s kolegom, zmeni pracu, pretrhne kontakt. Alebo nech si ide za nim, ale so vsetkymi nasledkami. Nech ti povie, ako si to predstavuje - byvanie, starostlivost o deti, delenie majetku. A ty jej povedz svoju predstavu. Proste snaz sa to co najviac zracionalizovat, aby vedela, co to obnasa.
@domi2425 prosím ta netalč ma do traumy . Žiadnu nemám . A mne muž neublížil , povystrájal toho dosť , priviedol ma do pekelných situáci ale ja to beriem skôr ako životnú výzvu .
Jedinu truamu ktorú som prežila bola smrť 17 ročného syna, to je naozaj situácia kde nie je reparát a kde už nič neopraviš . Tak tu prosím so mńa nerob trpiacu chuderu , ktorá nevie kde je sever , len preto že mám iný názor.
@milan26milan tak si jej mal svoju lasku prejavovat kym si mal moznost. Teraz to bude robit kolega. To ste vy chlapi, vsetko je pre vas samozrejmost a ked zistite, ze zena s vami nie je srastna tak ste v soku
@subartic to ze niekto ma traumu neznamena nutne nieco zle alebo ze je trpiaca chudera, tam si sa postavila ty sama 🙂 kazda takato skusenost je traumatizujuca a je to bezny pojem v psychiatrii, psychologii a tam to vobec nie je vnimane takto expresivne ako si to ty ponala, no ked mas nacitanych tolko knih tak by si to mohla poznat, aj ked evidentne som zatala do ziveho ale o to naozaj nemam zaujem takze klud🙏
@juliacenc nemozes porovnavat lasku v dlhorocnom vztahu s prvotnou zalubenostou v novom vztahu. Aj keby jej 100x denne vyznaval lasku, uz bol pre nu prilis vsedny, nezaujimavy. Kolega na nu mozno obcas mrkol, zdal sa jej pritazlivy, vzajomna chemia a chut zakazaneho ovocia zvitazili nad zdravym rozumom. To nemusi byt o chybach, napokon v ktorom vztahu sa nenajdu problemy. Aj hlboka partnerska laska bude len tazko superit so zamilovanostou, pokial si jedinec neuvedomi, ze tie motyliky v bruchu nikdy netrvaju vecne, tak max 2 roky a potom idu prec aj ruzove okuliare.
@domi2425 áno zaťala si do živého ,ale tým ako mne sa nedá vysvetliť a evidentne mi muž veľmi ublížil a tlačíš ma do nejakej truamy v ktorej ani nie som . Stresové obdobie áno ale nie postraumatický syndróm a jeho vplyv na moje myslenie vo vztahu k nevere.
Jedinú ťažku traumu ktorú som zažila bola smrť syna , táto udalosť mala vplyv na moje myslenie , na určitý nadhľad a nebrať veci čierno bielo .
Pekný večer prajem .
@subartic kazda jedna skusenost ma vplyv na tvoje myslenie, uz ci si to priznas alebo nie je na tebe.. do ziadnej traumy ta netlacim, nerozumiem o com rozpravas stale a preco na slovo trauma reagujes takto podrazdene, kazda jedna negativna skusenost v zivote cloveka je traumatizujuca ale to neznamena ze kazdy kto zazil nieco traumatizujuce tak ma postraumaticky syndrom.. ja sa tu nejdem s tebou hadat lebo skusenosti nemam nacitane z kniziek ale ziskane praxou v odbore, pekny vecer aj tebe
Ono tie neverné 🐷 sú všetky akoby cez kopirak. Presne ako aj manželka @milan26milan, toto iste robila moja známa môjmu najlepšiemu kamarátovi. Držala ich oboch, lebo bola vychcsná pre seba, aby neostala sama. Sebavedomie mala tiež do výšin, pritom obyčajná baba, myslela si, že všetci sa z nej poserú. Milenec ju poslal do trubiek, ze on s nou vzťah nechcel, tak už jej bol dobrý aj ex, ktorého podvádzala. Samozrejme, pred známymi ešte robila zo seba obeť, ze bola donútená k nevere. 😡 Priala mu šťastie a neviem čo, ale akonáhle di našiel novú priateľku po nej, už to nedokazala prežiť, čo si to dovolil. Jeho novú priateľku na komplet prelustrovala cez všetky sociálne siete a samozrejme našla na nej 1000 chýb, pritom realne jej nesiahala ani po členky. Chlap je už ženatý, tak aj po XY rokoch sa na neho urazila, čo si to dovolil. Ona je sama. Katastrofálna povaha. Stíhačka, kazdeho chlapa obhanala, pchala sa mu, vôbec sa necítila trápne. Mala som možnosť ju zažiť cez leto 24/7 v zahraničí a zakernejdiu povahu som nestretla. Prvého podvádzala s druhým, druhého s tretím a ako mi tvrdila, “vždy treba mať niekoho v zálohe.”

@subartic neverím. Inak by si pisala
Lebo to vôbec nie je tonajlahsie čo človek môže spraviť