Manželku nebaví varenie. Ako sa s tým vyrovnať?
Manželku nebaví varenie. Nič nevarí ani nepečie. Jedlo len v reštaurácii alebo donáška, zákusky z cukrárne. Kuchynské spotrebiče okrem rýchlovarnej kanvice nepoužíva. Aj keď navarím, často si to jem sám. Aj jednoduché koláče pečiem sám. Manželka si kupuje v pekárni. Na štedrý večer som varil večeru, ale večeral som sám, neprišla ani k stolu. Vzala si len z vianočného pečiva, ktoré som robil. Nechcela ani vianočný stromček. Deti nemáme, nemohli sme mať. Keď vidím fotky jedál, zákuskov, koláčov, ktoré uverejňujete na stene, fotky vianočných stromčekov čo ste mali cez vianoce, je mi smutno za detstvom, lebo tak to bolo kedysi aj u nás doma, u rodičov.
@viestta a ty by sa mala naucit pozorne citat lebo som pisal ze varit viem a aj jednoduche kolace upiect.
@anonym_autor ale za tie roky si si uz mohol rozsirit sortiment aj o tu Aziu pre svoju milovanu, to tam pisem. Lebo ty pises, len o par jedlach, ktore si varis a ktore ona nechce jest
No zbohom. Som myslela ze ste spolu par mesiacov, a ty že 8 rokov 😏. To si doteraz nezbadal ze nevari?
No zbohom. Som myslela ze ste spolu par mesiacov, a ty že 8 rokov 😏. To si doteraz nezbadal ze nevari?
@bielasovicka Myslel si, že sa zmení.
@anonym_autor ja by som sa za teba ako muža strašne hanbila
@minenkaa kvoli tomu ze robim skoro vsetko v domacnosti sam?
@minenkaa kvoli tomu ze robim skoro vsetko v domacnosti sam?
@anonym_autor chlape, k tomu sa neda nic ine napisat, ze fungujes ako tisicky zien v domacnosti. Varia, pecu, peru, upratuju, okna umyvaju a este aj sifon opravia ked treba. Muza maju ale je to len dalsie decko, ktore treba opatrit. Ale ak to takto ma zena, je to v poriadku (aspon podla poniektorych, hlavne muzov ale aj celkom velkej skupiny zien). Ked je v rovnakej situacii chlap, tak uz to nie je v poriadku.
V kazdom pripade, nestazuj sa. Ty si si svoju zenu vybral, vzal si si ju dobrovolne. Takze aj pre teba bude rada rovnaka ako pre tie zeny. Teda tych rad byva zvycajne niekolko
- Prestan vsetko robit, mozno sa spamata
- Rob iba to co potrebujes mat spravene ty, na ostatne sa vykasli.
- Co sa stazujes? Vsak nepije, nebije ta a este aj peniaze nosi
V kazdom pripade v takom pripade prichadzaju otazky: Pred tym takyto nebol, to sa len zrazu stalo? Preco si s clovekom, ktory ti nevyhovuje? Co je na tom cloveku take, ze prevazi aj tie negativa? Co ta drzi pri cloveku, ktory ti nevyhovuje?
@morpheuss pre mňa by si nemusel nič variť a ani opravovať ,mne stačí ,že si
Už len pri pomyslení ,na tvoju existenciu vlhnem
@anonym_autor Tak suseda zrejme tiež neoplýva nadmernou inteligenciou, keď si niečo také dobrovoľne zavesí na krk. Načo je komu taký muž - nemehlo
@anonym_95773a no lebo ho miluju 😉
Mňa by zaujímalo kde majú otvorenu reštiku na donášku 24 decembra ? Vymyslené hlúposti zas
@victory7897 ano, tiez som na to myslela, ale tusim pisal, ze to bolo z minuleho dna vraj. Ale BA a vacsie mesta to tak mozu mat, v nasom krpatom urcite nie.
@mysicka36 mne by stačilo, keby sme aspoň niekedy varili spolu, nie to odmietanie, že ju to nebaví. Aspoň očistiť zemiaky, nakrájať zeleninu, dať zovrieť vodu
@anonym_autor ja ti rozumiem, tvoja manzelka podla mna sabotuje vztah, ona vlastne ani vztah nema, ona ma s tebou len prenajaty/kupeny byt, lebo je to vyhodne a byva tam.
Akoby si opisoval moju sestru. V každom prípade, nezmeni sa to. Ak ti to vadí, ze je aká je, tak choďte od seba. Ono to aj tak raz skončí u vás rozvodom, ale pre teba to budú premrhane roky. Ju nezmeníš, proste taká je, ze nie je rodinne založená a nič ju mimo jej komfort nezaujima.
@anonym_13e3f3 ja suhlasim s tymto, ak tuzis po rodine, domove, tak chodte od seba, ona podla mna uplne v pohode dokaze byt sama, mozno si ani nevsimne, ze si odisiel, maximalne mozno na zachodovej doske to zisti a ty ak mas este na to roky, tak si najdi manzleku, ktora to bude mat ako ty a bude chciet vytvarat domov a mozno aj deticky budu.
Tiez si myslim, ze by ste mali ist od seba. Neviem co ta pri nej drzi. Ona evidentne nejak rodinne zit nechce. A ty nie si este taky stary, aby si si nevedel najst trosku mladsiu zenu a aj deti mat, aj rodinne nedele ci Vianoce. Nemusis sa teraz obetovat uz do smrti.
A vieš, že nie je jediná? Mnoho z nás praktizuje gastro outsourcing. Sporák berieme ako dekoráciu, rúru ako úložný priestor a mixér diablovo dielo. Kávovar, rýchlovarná konvica sú must have.
Ja som iba upiekla mrazeneho tuniaka a to som na seba velmi pysna, ze to nastalo vobec na Novy rok, lebo som uz myslela, ze to nezvladnem :D akoze varim len tak obcas, lebo cely zivot mi to strasne vadilo mat kazdy den na obed nieco varene. Mne dava zmysel, ze som asi potrebovala ten rezistentny skrob, lebo je zdravsi, z toho studeneho jedla a tak celkovo, moc ma to zasycovalo take caste jedenie, vsade pripravene od rodiny, v skole. Radsej pockam, kym mam poriadnu chut a na nieco podla seba, nie stale maso, zemiaky, ryza, cestoviny. A bobalky som urobila az ked boli teraz vo vypredaji, aj to nie s makom ani s mliekom, lebo uznavam iba minimalizmus a tamtie doplnky su zbytocne. Jedlo ma byt prakticke…co vacsina tradicnych jedal ani nie je chutnych pre mna. Akoze ja si potrpim na tu vyzdobu trosku, lebo to sa mi velmi paci. Ale ja nechapem co riesis. Akoze sviatky si ma clovek uzit a ked raz sa ti nieco chce alebo nechce tak najvacsi dovod mas zrealizovat sa cez sviatky. Cize ked ona si spravi po svojom prave vtedy, niet sa comu cudovat. Ale neviem, preco nepises skor nieco ako ze sa spolu vobec nebavite alebo je to vobec tak? Mna napr stve ked mi priatel uteka kade tade po vonku bezne dni a ak si sadne na 24.12. k stromceku tak mi ti pride ako dost uboha zaplata.
@anonym_13e3f3 ja suhlasim s tymto, ak tuzis po rodine, domove, tak chodte od seba, ona podla mna uplne v pohode dokaze byt sama, mozno si ani nevsimne, ze si odisiel, maximalne mozno na zachodovej doske to zisti a ty ak mas este na to roky, tak si najdi manzleku, ktora to bude mat ako ty a bude chciet vytvarat domov a mozno aj deticky budu.
@zuzana76 tak zachodovu dosku davam vzdy dole, nemam rad non stop otvorenu misu. Zisti to mozno az sa vypali ziarovka, ale to bude za velmi dlho, dal som vsade ledky
@anonym_autor Tvoju zenu nebavi zivot,nieze varenie. Maloktoru zenu bavi varenie a domacnost,ale robime to pre pohodu v rodine. My sme mali take Vianoce,ze ani jednemu sa nam nechcelo sadnut k stedrovecernemu stolu kvoli tazkej chorobe rodica,ktory uz dozival a dlho sa trapil,ale premohla som sa a veceru som pripravila. Aj ked so slzami v ociach sme sa nevecerali,ale mali sme Vianoce. Co je to za zensku,ktorej chlap pripravi veceru a ona ho necha sameho jest? Ani neochutna? Ake ine kvality ma,ze si s nou? To,ze odmieta varit,ok. Tak varis ty. Ale to ako neuctivo sa k tebe sprava a neudrzuje rodinnu pohodu je velmi zvlastne.
@anonym_autor Ja tiež nevarim, ani nepeciem. Robí to môj manžel. Ja sa spolupodieľam na iných záležitostiach okolo domacnosti.
@anonym_autor skôr ti to nevadilo? Predtým ako ste sa vzali?

@viestta a ty by sa mala naucit pozorne citat lebo som pisal ze varit viem a aj jednoduche kolace upiect.
@anonym_autor ja si myslím, že stracas drahocenný čas 🙂