icon

Manželku nebaví varenie. Ako sa s tým vyrovnať?

18. feb 2026

Manželku nebaví varenie. Nič nevarí ani nepečie. Jedlo len v reštaurácii alebo donáška, zákusky z cukrárne. Kuchynské spotrebiče okrem rýchlovarnej kanvice nepoužíva. Aj keď navarím, často si to jem sám. Aj jednoduché koláče pečiem sám. Manželka si kupuje v pekárni. Na štedrý večer som varil večeru, ale večeral som sám, neprišla ani k stolu. Vzala si len z vianočného pečiva, ktoré som robil. Nechcela ani vianočný stromček. Deti nemáme, nemohli sme mať. Keď vidím fotky jedál, zákuskov, koláčov, ktoré uverejňujete na stene, fotky vianočných stromčekov čo ste mali cez vianoce, je mi smutno za detstvom, lebo tak to bolo kedysi aj u nás doma, u rodičov.

nadijaeren
19. feb 2026
@anonym_autor

Vianoce neuznáva, nemá ich rada, preto žiadny stromček a večeru som varil len pre seba, ona mala iné jedlo z donášky, nie vianočné.

@anonym_autor prosím tá. Veď predsa ona musela byť taka aj pred svadbou. A čo teda na nej más rad? Prečo ste sa vzali nápis mi sukromne

autor
19. feb 2026
@morpheuss

@anonym_autor akože ja vôbec nerozumiem tejto téme... prišiel si pindať na svoju manželku? Tak snáď si kurník šopa vedel do čoho ideš, keď si jej pred oltárom hovoril áno, či? Tak buď ju ľúb takú aká je, alebo sa rozveď... lebo toto vyplakávanie a hľadanie súcitu od iných žien je maximálne trápne. Čo si to za chlapa?

@morpheuss Len som chcel vediet, ci je to aj u inych, ze takmer vsetky domace prace robi muz a dozvedel som sa ze je. A aj opacne, ze su aj muzi, co nevedia v domacnosti nic robit a vsetko robi zena. Len nechapem, ako sa to da zistit pred manzelstvom.

dagas
19. feb 2026

A to si o nej doteraz nevedel?

tiezjedna
19. feb 2026
@anonym_autor

@morpheuss Len som chcel vediet, ci je to aj u inych, ze takmer vsetky domace prace robi muz a dozvedel som sa ze je. A aj opacne, ze su aj muzi, co nevedia v domacnosti nic robit a vsetko robi zena. Len nechapem, ako sa to da zistit pred manzelstvom.

@anonym_autor dá sa to zistiť pomerne jednoducho - musíš s tým človek rok, dva žiť v jednej domácnosti so všetkým, čo k tomu patrí. Ono sa to ukáže pomerne rýchlo.

svetlonos
19. feb 2026

@anonym_autor
pocuvaj ty si strasne upistany a to je kua antisexi! Kamoska neznasa rucne prace, prisit gombik je smrt! Mama aj jej teta šiju. Povedala mi, ze keby som chlap si ma vezme 😁 - rada varim *teda vtedy som este deti nemala a klud na varenie ano).
Aj gombik okrem ineho prišijem.
Vies moj muz ako aj ja - obaja mame svoje vady. Ake on trebars kysnuty kolac upecie lepsi ako ja. S vysavacom kamos velmi nie je a ue by sa trhal do domacich prac, to tiez nie. Ked treba, urobi. Sprace kuchynu, navari, kuchynu novu poskladal uolne sam, napojil vodu, je sikovny a este aj do roboty chodi. Pred tedmi som robila viac, teraz je varenie nudzovy rezim kolkokrat, zvysok tiez. Nestiham? Nevadi uvari on.
A ty si vedel koho si beries predsa ci? Snad si necakal, ze ona sa po 30 rokoch carovne zmeni?
Rozved sa a urobis sluzbu aj jej aj sebe.
A hlavne nezamaraj, lebo rozpisťany chlap je velmi nepritazlivy. Co vlastne mate spolocne? A do restauracii chodite len do cinskych? Teda a jasne ze si frustrovany. Tiez by ma nebavilo jest 6 jedal dookola. Ved uvar si nieco noveho.

svetlonos
19. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor
si robis srandu nie?? To ste hlboko veriaci, ze sex a spolubyvanie az po svadbe? No toto je uz kazdeho blbost/riziko kto to praktizuje.

svetlonos
19. feb 2026
@nadijaeren

@anonym_autor prosím tá. Veď predsa ona musela byť taka aj pred svadbou. A čo teda na nej más rad? Prečo ste sa vzali nápis mi sukromne

@nadijaeren
ba mna by zaujimali aj vyjadrenie sa tej manzelky.

tiezjedna
19. feb 2026
@svetlonos

@anonym_autor
si robis srandu nie?? To ste hlboko veriaci, ze sex a spolubyvanie az po svadbe? No toto je uz kazdeho blbost/riziko kto to praktizuje.

@svetlonos hlboko veriaci asi nebudú, keď madam ignoruje Vianoce... 😉

blackcat8885
19. feb 2026

Mňa tiež varenie nebaví ale varím lebo mam rodinu a sem tam pečiem ale málo. Muž varí cez víkend dobrovoľne lebo ho to bavi. Asi by mi vadili iné veci ako varenie lebo mam pocit že toho je viac u Vás kde je problém

eva8
19. feb 2026

Co mas rad na svojej manzelke? Co ti na nej imponuje? Byvali ste spolu pred manzelstvom?

minenkaa
19. feb 2026
@tiezjedna

@tiezjedna čo majú Vianoce v dnešnej podobe spoločne s kresťanstvom

mariadarina
19. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Nie je manzelka migrenicka? Pary a vone z kuchyne mozu vyvolat migrenu (poznam takeho cloveka), to by vysvetlovalo, ze uteka co najdalej, ked varis a aj to, ze nechce v kuchyni jest, kedze vone z aromatickych jedal sa drzia v kuchyni aj po vyvetrani. Naopak, v restauracii jete spolu, lebo tam tie pachy neciti. A ze nema rada Vianoce? Mozno jej na Vianoce niekto blizky zomrel alebo sa jej stala trauma, ktoru jej sviatky pripominaju...

anonym_89f7e0
19. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_89f7e0 no u nas ked ju poziadam, aby mi prisila gombik, tak povie, ze to nevie a ze na druhy den vezme do krajcirstva, tak si ho radsej prisijem sam.

@anonym_autor haha ano, tak to maju podobne argumenty.. on mi povie, ze on je advokat - nie kuchar, instalater, elektrikar.. a ze ja tiez nie som kucharka.. mne hlava neberie, ze jemu nevadi zaplatit 50 eur za to, ze nam niekto pride dotiahnut skrutky, ale vyslovene vzdy chce aby to bol clovek, ktory sa tým živý - teda mal by byť profesionál.. ja sa sem tam "naseriem" a urobím to sama.. Napriklad, mali sme taky problem, ze mi auto zahlasilo nizku hladinu oleja - termín do servisu na olej som mala podla intervalu o mesiac - auto si potom servis kvazi objednava same. Tak hovorim, prosím mozes ist na pumpu a doliat to? On nie je mechanik... tak som to isla doliat ja... Vtedy sa ma to celkom dotklo, potom sme sa o tom bavili, lebo videl, ze nieco je.. a mi vysvetlovat, ze tiez nenechava zmluvy robit mne. Ze on chce a bude robit veci, ktorým rozumie a ostatne radsej zaplati. Nezmeni sa, bud to budem akceptovat.. alebo nebudem

svetlonos
19. feb 2026
@tiezjedna

@tiezjedna
aha fakt veru! Alebo potom mama hotel az di svadby. Toto by pre mna bola nocna mora. Radsej spolu byvat a tak sa spoznat navzajom ako potom prekvapenie. Ale ved to aj z rozhovorov pocuť ci ten clovek rad vari, ake (ne)má hodnoty atd.

svetlonos
19. feb 2026
@minenkaa

@minenkaa
krestania slavia Vianoce ako sviatok narodenia Krista. Tam nik neodide od stola a neignoruje ich 🙂

minenkaa
19. feb 2026
@svetlonos

@minenkaa
krestania slavia Vianoce ako sviatok narodenia Krista. Tam nik neodide od stola a neignoruje ich 🙂

@svetlonos ved ale túto dvaja ani neboli spolu za stolom,
Vianoce v tejto podobe ignoruje veľa kresťanov ,teraz to už je len zvyk ,nie oslava narodenia

svetlonos
19. feb 2026
@anonym_89f7e0

@anonym_autor haha ano, tak to maju podobne argumenty.. on mi povie, ze on je advokat - nie kuchar, instalater, elektrikar.. a ze ja tiez nie som kucharka.. mne hlava neberie, ze jemu nevadi zaplatit 50 eur za to, ze nam niekto pride dotiahnut skrutky, ale vyslovene vzdy chce aby to bol clovek, ktory sa tým živý - teda mal by byť profesionál.. ja sa sem tam "naseriem" a urobím to sama.. Napriklad, mali sme taky problem, ze mi auto zahlasilo nizku hladinu oleja - termín do servisu na olej som mala podla intervalu o mesiac - auto si potom servis kvazi objednava same. Tak hovorim, prosím mozes ist na pumpu a doliat to? On nie je mechanik... tak som to isla doliat ja... Vtedy sa ma to celkom dotklo, potom sme sa o tom bavili, lebo videl, ze nieco je.. a mi vysvetlovat, ze tiez nenechava zmluvy robit mne. Ze on chce a bude robit veci, ktorým rozumie a ostatne radsej zaplati. Nezmeni sa, bud to budem akceptovat.. alebo nebudem

@anonym_89f7e0
ono je to tak - kto nie je zrocny mal by mat adpom peniaze, nechvsi to zsplati. A je to tak tiez ok 🙂 Len je hrsie, ak je niekto lavy a ani tie penisze na tych konkretnych opravarov nema 😁. Nie je tvoj muz najodou Nemec?

tiezjedna
19. feb 2026
@minenkaa

@minenkaa veriaci ich obvykle nevyhlasujú za deň ako každý iný...

anonym_95773a
19. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_89f7e0 no u nas ked ju poziadam, aby mi prisila gombik, tak povie, ze to nevie a ze na druhy den vezme do krajcirstva, tak si ho radsej prisijem sam.

@anonym_autor To ozaj??? To kde si toto čudo nemožné splasil?! A načo si si to vzal?

victory7897
19. feb 2026
@svetlonos

@victory7897
zeby trebars vvzahranici? 24.12 je normalny den. To nic v zlom. Tu v AT dokonca mozes objednat vianocne menu v Billa plus 🙂 - len si preto musiš prist.

@svetlonos to je jedno už , najmenej čo na celej veci nesedí...keď je to pravda veľmi smutný príbeh

tiezjedna
19. feb 2026
@svetlonos

@tiezjedna
aha fakt veru! Alebo potom mama hotel az di svadby. Toto by pre mna bola nocna mora. Radsej spolu byvat a tak sa spoznat navzajom ako potom prekvapenie. Ale ved to aj z rozhovorov pocuť ci ten clovek rad vari, ake (ne)má hodnoty atd.

@svetlonos takto to robí každý normálny človek... Ale aspoň väčšina z nich.

minenkaa
19. feb 2026
@tiezjedna

@minenkaa veriaci ich obvykle nevyhlasujú za deň ako každý iný...

@tiezjedna je to len tradícia ,večera ,nie niečo prikázané
Takže ,vôbec nemusia večerať

svetlonos
19. feb 2026
@tiezjedna

@svetlonos takto to robí každý normálny človek... Ale aspoň väčšina z nich.

@tiezjedna
samozrejme. Zvladneme to aj my s 3 malymi detmi. No toto on predsa musel vediet od zaciatku. Mna by to tiez mrzelo, keby muz ani k stolu nesadne. Ale tak vedela som zhruba aky je iz pred svadbou.

bielasovicka
19. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ináč prepáč, ale to musí byť veľmi gramblava žena, keď nevie ani gombík prisit. Varenie by som aj brala, ale toto? Vie vôbec okrem upratovania niečo urobiť?

svetlonos
19. feb 2026
@minenkaa

@tiezjedna je to len tradícia ,večera ,nie niečo prikázané
Takže ,vôbec nemusia večerať

@minenkaa
jasne nemusia ale keby maju fungujuci vztah, travia spolu cascinak. Napriklad moj muz so mnou dobrovolne pozera popolusku na vianoce 😁 Dokonca koli tomu aj bimer kupil. Keby je po jeho, pozrie nieco uplne ine. Robi to z lasky. Keby ta autorova zena vykonpenzuje tu veceru, tiez by sa nestazoval.

minenkaa
19. feb 2026
@svetlonos

@minenkaa
jasne nemusia ale keby maju fungujuci vztah, travia spolu cascinak. Napriklad moj muz so mnou dobrovolne pozera popolusku na vianoce 😁 Dokonca koli tomu aj bimer kupil. Keby je po jeho, pozrie nieco uplne ine. Robi to z lasky. Keby ta autorova zena vykonpenzuje tu veceru, tiez by sa nestazoval.

@svetlonos jaj ale toto je niečo ine
Ja si myslím,že ona ho ani nechce

autor
19. feb 2026
@svetlonos

@tiezjedna

@svetlonos ziadny mamahotel, mal som svoj byt, ale randili sme len vonku

minenkaa
19. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor prosim ta ty už sa zamyslí,či chces ženu alebo niekoho čo ta bude odskakovať
Existuje rozvot,staci napísať navrh ,zaplatiť kolok a podať na súd ,nič ťažké

svetlonos
19. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor
prosim ta preco? Vies to rozpisat? Ja tomu nechapem. To ste nechceli byt spolu u teba? Nikdy ste sa nebavili o beznych veciachvako je varenie? U nas to bolo normalne, ale teda boli sme spolu asi po tyzdni, teraz s muzom. S prvym az po 5 rokoch a tiez sa vela veci ikazalo. To inak takmer nemas sancu spoznat cloveka.

anonym_e485a5
19. feb 2026
@zuzanka.zuzu

@anonym_95773a ty si úplne spiatočnícka puča 😀 ani sa nečudujem že si sama... predstav si v tvojej obmedzenej hlavičke že sú muži ktorí nevedia vymeniť zámok. raz ti jeden taký možno zachráni život keď ťa bude operovať. predstav si že sú ženy ktoré nevaria. raz ti taká jedna možno zachráni dieťa ... pozri jej do očí a povedz že je "hlúpa a lenivá jak voš" alebo "egoistické nemehlo" 🙈 a po operácii povedz prednostovi že je "dutý nemožný chlap" 🙈

@zuzanka.zuzu to ma byt ospravedlnenie, za to,ze je niekto lenivy ?😀 ved sa tu bavime o beznych zakladnych veciach v domacnosti, nie o vymene elektrickych rozvodov, ci vareni 6chodoveho menu. Aj decko na druhom stupni vie uvarit spagety, prazenicu a podobne easy veci, a ak existuje dospely, co nedokaze ani z casu na cas nic lahke uvarit, vymenit ziarovku , navrtat do steny klinec napr.na obraz a pod. Tak je pre mna taky clovek bud uplne mimo alebo lenivy ako vos a nijako tieto cinnosti nesuvisia s profesiou,ktoru clovek vykonava.