Manželova kolegyňa mu vyznala lásku. Ako to riešiť?
Ahojte, mám problém a neviem ako ho vyriešiť. Pred pár dňami mal môj muž firemný večierok na ktorom mu jeho vydatá kolegyňa vyznala počas tanca lásku. Priznal sa mi včera večer, bál sa mi to povedať skôr, no myslím, že keby nechcel, nepovedal by mi to. Jeho kolegyňa je od neho navyše o dosť staršia, má tiež deti, no dospelé deti ktoré a nimi nebývajú a podľa toho čo môj manžel hovoril, majú doma s mužom krízu, zvykla sa mu počas rokov zverovat ako im to s mužom doma nefunguje, kde ešte akože zo srandy povedala, že im doma tri kondómy vystačia na rok. Doslova môjmu nedávno povedala, že ho miluje a že chce s ním zostať a pobozkala ho na pery. Ja tlak 500. Mal vtedy vypité, pýtala som sa ho čo jej na to povedal a on , že nič, že nevedel čo jej na to povedať, lebo bol v šoku. Rozplakal sa keď mi o tom hovoril.Že celý večer mu rozprávala komplimenty a spomínala kedy čo povedal. Manžel mal potom pár dní dovolenku, no v utorok ide do práce kde ju stretne a nevie čo robiť. Ja tiež nie. Povedala som mu, že jej jasne musí slušne vysvetliť, že on ju nemiluje, lebo ona si bude robiť ďalej nádeje a neviem kam by to mohlo smerovať. Navyše pobozkala ho na parkete kde tancovali aj ostatní kolegovia a určite budú reči. Čo robiť ? Ďakujem za pomoc
Neviem, nám pocit, že to mohlo byť ináč, a je tam strach, že sa dozvieš kadečo, tak radšej aspoň takto podané niečo máš. Lebo mi nejde do hlavy, ten jeho strach. Z čoho strach? Ak to bol len bozk z jej strany, trvajúcich šokových pár sekúnd, kde by sa on odtiahol, nemajú byť preto žiadne reči. Skôr by sa strápnila ona. Normálna reakcia v práci je, že jej to vysvetlí, že on to tak necíti a nemá záujem v tomto smere.
Muž ti to povedal len preto, že ich videli ostatní a bál sa aby si sa to nedozvedela inak. Keby ho oblápala v súkromí nič ti nepovie. Mal ju poslať do riti rovno tam alebo jej napísať keď mu došlo čo sa stalo, ale nie on ti povie ako ho chudáčika opitého zaskočila a on nevie čo má robiť.
Autorka, máš doma muža a to on by mal tú situáciu vyriešiť tak, aby si bola spokojná presne rovnakým spôsobom, akým si to vyriešila ty, keď ti lásku vyznal tvoj kolega. V podstate sa ti to zrkadlovo vrátilo a teraz tým prechádza tvoj muž, takže táto situácia u vás nie je nová
Tak on chudáčik doma plačkal? No tak by som ho vyobsivala s metlou, že by mal monokel pod okom, papuľu do Sava a tak by išiel do roboty.
Ale ja také nemusím riešiť, môj muž by jej strelil rovno na večierku a bolo by jej "vsjo jasno". Na kieho čerta s ňou vôbec išiel tancovať a oblapat sa? Prečo chlastal?Poslednýkrát bol na večierku, keď je taký chumaj sprostý.
Prečo plakal, ak v tom bol nevinne?
Tak on chudáčik doma plačkal? No tak by som ho vyobsivala s metlou, že by mal monokel pod okom, papuľu do Sava a tak by išiel do roboty.
Ale ja také nemusím riešiť, môj muž by jej strelil rovno na večierku a bolo by jej "vsjo jasno". Na kieho čerta s ňou vôbec išiel tancovať a oblapat sa? Prečo chlastal?Poslednýkrát bol na večierku, keď je taký chumaj sprostý.
@anonym_f3a3ce Tvoj muž by jej jednu vlepil?
@silvina21 presne pre toto sa netreba s kolegami rozprávať o problémoch doma,to že mu kolegyňa vyznáva lásku je len s len jej starosť ,muz nech jej rázne vysvetlí ,kde sú hranice a je jedno či jej ublíži alebo nie ,takýchto ľudí treba upratať a poriadne ,neznášam keď niekto hádzať svoje sracky na hlavu niekoho iného ,láska sa vyznáva len vo vzťahu a nie tým otravovať niekoho iného ,kolegyňa nech si to riesi vo svojej hlave
A tie čo píšu ,že mu to lichotí,no samozrejme a komu by nelichotilo ,ked človeku niekto lichotí a obdivuje ho
Stalo sa mi niečo podobné pár rokov dozadu. Tiež som tá, za ktorou sa prídu všetci posťažovať alebo pochváliť, lebo vedia že im poradím, alebo len vypočujem a ostane to u mňa. Mala som kolegu, s ktorým sme si vedeli dobre ponadavat na prácu ale aj oceniť keď niekto spravil niečo výnimočné. Postupne sme sa začali rozprávať aj o súkromných veciach. Keď mal problémy vo vzťahu a nevedel čo robiť, stávalo sa že sme aj po pracovnej dobe ostali pár hodín a rozprávali sa. Vždy iba v práci, buď na recepcii vo vestibule alebo na dvore kde mala firma fajčiarsky priestor a posedenie. Hocikedy niekto šiel okolo a pripojil sa. Môj muž vtedy ostaval v práci dlhšie ako ja, tak som sa nemala kam ponáhľať a brala som to ako pomoc kamarátovi. Môj muž o všetkom vedel, koľkokrát mi aj poradil. Každopádne, pozná ma a vie že mám v tomto jasné hranice.
Prišiel ale vianočný večierok, kde sa pripil, chcel sa porozprávať, tak sme šli pred podnik na ulicu. Zhodou okolností tak nikto z našich nebol, tak mi povedal čo cíti a čo chce. Tým, že ja vianočné večierky nemám rada (chodím tam len kvôli tomu, že v mojej pozícii sa to "patrí'), zásadne na nich nepijem, mojou výhovorkou je, že som autom, keďže bývam mimo mesta. Preto som v tej chvíli vedela adekvátne reagovať. Povedala som mu to, čo už vedel, že mám doma úžasného chlapa a jeho beriem ako dobrého kamaráta. Ale, že rozumiem jeho pocitom a v rozpoložení v ktorom je, to je pochopiteľné. Rovnako som mu povedala, že budem rada, ak náš kontakt zostane nezmenený, lebo si ho veľmi vážim, ale nechávam to na ňom. Ja to budem akceptovať.
Manželovi teda odporúčam povedať jej niečo podobné, prípadne počkať ako bude reagovať ona. Možno to nebude riešiť a bude sa tváriť že sa nič nestalo
@silvina21 akoze chudacik tvoj muz nevie co robit, tak sa tebe vyplace?? On sa vlastne zbavil problemu tym, ze to hodil na tvoje plecia a ty mas teraz akoze riesit zanho?? Co je na hlavu padnuty??
Chapem, ze pod vplyvom alkoholu a v soku nevedel reagovat, ale tak hadam sa z opice vyspal a je schopny kolegyni povedat “zuza, vazim si, ze si sa mi zdoverila, ale ja k tebe ziadne city nemam, mam svoju milovanu manzelku a rodinu a ina zena nema v mojom srdci a zivote miesto a bol by som rad, keby si si nerobila ziadne nadeje a neprekracovala hranice pracovneho vztahu”.
Prepac, ale z reakcie tvojho muza mam dojem, ze tam nebola iniciativa len z jej strany a ze ho teraz hryzie svedomie, ze to zaslo pridaleko. A neviem si ani predstavit, ze sa kolegyna zamiluje len tak z nicoho nic, bez nejakeho podnetu.
Ja len toľko k tomu, že alkohol a uvoľnená nálada medzi ľuďmi, ktorí spolu každý deň trávia čas prácou sa vie ľahko prehupnúť k tomu, čo si popísala , aj priamo k sexu. Minule tu moralizovali ženy, že chlap nechce ženu pustiť na vian. večierok. Polovica pomaly rozvod odporúčala. Jedna pani sa vyjadrila, že pracovala v podniku, kde sa každý rok tieto večierky robia a že videla už asi všetko. Ja už nechodím , nebaví ma to a muž chodí a nikdy nie som nadšená. reťaz na nohe nemá, ide, ale vie, akú mám mienku o týchto akciách, kde sa ožraté ženy a aj chlapi opustia .
@anonym_3ea660 ale nie vsade su vianocne posedenia na tento sposob… u nas je to uz roky spolocny neskorsi obed za velkym stolom v restike a po nom kto chce, odchadza domov, kto chce, este posedi. Nikdy sa tam nedeje nic nepristojne.
@silvina21 normálny chlap, vie čo by jej povedať. Nereval by doma ako malé decko, povedal by jej svoje a doma žene by nič nemusel hovoriť.
@anonym_f3a3ce Tvoj muž by jej jednu vlepil?
@tatiana288 a čo si zaslúži ozrata vydatá žena, ktorá bozkáva cudzieho ženatého muža, ešte aj na verejnosti?
@tatiana288 a čo si zaslúži ozrata vydatá žena, ktorá bozkáva cudzieho ženatého muža, ešte aj na verejnosti?
@anonym_f3a3ce Zaslúži si usmerniť, vedieť, že prestrelila. Treba jej to rázne vysvetliť, ale, prepáč, o mužovi, ktorý je schopný jednu žene vypáliť a ešte na verejnosti si myslím svoje. Takáto reakcia viac zhovadí muža než tú ženu.
@anonym_f3a3ce facku od chlapa? No ty musíš mať doma tiež dobrý výkvet
@anonym_f3a3ce Zaslúži si usmerniť, vedieť, že prestrelila. Treba jej to rázne vysvetliť, ale, prepáč, o mužovi, ktorý je schopný jednu žene vypáliť a ešte na verejnosti si myslím svoje. Takáto reakcia viac zhovadí muža než tú ženu.
@tatiana288 že usmerniť 🤣 no veď by bola perfect usmernenia😄
@anonym_f3a3ce facku od chlapa? No ty musíš mať doma tiež dobrý výkvet
No a doma by si zaslúžilia ďalšiu, koza ozrata. Mala by "nastavené hranice", keď si ich chuderka sama nevie nastaviť.
@tatiana288 že usmerniť 🤣 no veď by bola perfect usmernenia😄
@anonym_f3a3ce Tak každý máme inú úroveň.
No a doma by si zaslúžilia ďalšiu, koza ozrata. Mala by "nastavené hranice", keď si ich chuderka sama nevie nastaviť.
@anonym_f3a3ce prečo by bola chuderka. Ty vieš ako sa on k nej správal, keď mu dokázala vyznať lásku? Prečo tu cudziu ženu nazývaš chuderkou, keď nič nevieš. Zhodiť cudzie ženy len tak, na základe jedného príspevku vedia len ženy, ktoré nemajú úroveň. Rovnako ako tvoj muž, ktorý by dokázal fackovať ženu
Za mna treba hlavne prestat s tym, ze funguje pan manzel ako butlava vrba.Lebo ona mohla nadobudnut pocit, ze mu na nej zalezi, ze ju tiez chce, ked bol ochotny ju pocuvat a preberat s nou rozne sukromne veci.
Preto ja toto uz nerobim, lebo som mala pocit, ze ludia na mna len svoje problemy hadzali (im bolo lepsie na dusi a ja som o tom v kuse premyslala) a ja som nezaujimala nikoho. Pytala som sa na to aj kamosky, psychologicky, ktora mi povedala svatu pravdu - nerob to, lebo sa zblaznis, co budes len cudzie problemy riesit a rozmyslat o nich. Kazdy ma sam dost vlastnych problemov.
Tak, ja si osobne myslim, že tvoj muž v tom nie je tak nevinne a to že ti to povedal, tak preto, aby si uĺavil svedomiu, alebo, aby si sa to, nedozvedela od niekoho druheho.
presne autorka priklanam sa k názor ostatných žien že povedz mužovi modelovu situáciu keby si an jeho mieste bola TY a nejaký opity kolega by TI toto robil čo by povedal ON tvoj muž.Toto treba zastaviť aby to nepresiahlo medze.Ten by jej mal razne dať na javo v robote že si nepraje aby sa to nikdy viac opakovalo.A prečo ti to hovoril načo mal si to s ňou vybaviť ked pride najbližšie do roboty a nie doma TI to po pár dnoch povedať načo.Alebo aby s amožno bál aby TI niekto druhý nepovedal.Tiež sa mi to nezda že si to nevybavi s ňou sám ale povedal ti to.
Ja mám opačnú skúsenosť sama na sebe a musím povedať že teraz by som už odišla z prace …. Žiadna práca nestojí za takéto neistoty a narušovanie vzťahu.
@silvina21 tvoj muz ju mal stopnut hned v uvodnom vyznavani, na rozchod to podla mna este nie je, ak si bude od nej drzat maximalny odstup a jasne jej povie, ze nema zaujem, aj ked na toto si sa asi nepytala, skor na to, co na to povedia ostatni, tak tych neries, nech si hovoria co chcu.
Och .. čím ďalej , tým viac som stotožnená,že tie koncoročné večierky len vytvárajú problémy. No momentálne riešim podobný problém - len môj problém je trochu väčší ( ak je niekto kamarátsky a druhá strana si začne namýšľať ). V mojom prípade ide o šéfa. Som z toho taká frustrovaná. Mohol by mi byť otcom.
@silvina21 príde mi zvlastne od dospelého muža že sa pýta teba čo ma robiť 🫣 On sám nevie čo robiť? Prečo tu zodpovednosť hádže na teba? Na čo ti to vôbec hovoril? Aby si sa teraz trápila cele dni keď s ňou bude v práci? Aby si mala z toho celého zlý pocit? Divný chlap.
@anonym_751bb7 Presne to ma napadlo. Mala som podobný zážitok, ale v aute po mne vyštartoval kolega. Veru doma som to nepovedala, bolo by mi to blbé. A po prvotnom šoku som spustila monológ o nevhodnom správaní a že si neprajem, aby sa niečo podobné zopakovalo. Zabralo to, vraj si niečo len zle vysvetlil.
Mal by jej slušne vysvetliť, že toto na večierku nečakal a preto jej až teraz chce vysvetliť, že jej city neopätuje.
@silvina21 keby mi kolega vyznal lasku, naco by som to partnerovi hovorila? Aby zneistel takto pred Vianocami? Podakovala by som za jeho citove zaangazovanie sa a citlivo by som vysvetlila, ze to neviem opatovat. Vyriesila by som to sama, netahala by som do toho partnera. Naco ti to hovoril? Preco to neporiesi sam?
Bud to bude taky tutmacik,preto nevie razne zakrocit alebo NECHCE.Nuz kazdopadne aj jemu sa moze ten mozocek dat tam dole,preto nevie reagovat.
Normalny muz by jej raz a navzdy vysvetlil.
@silvina21 vies co, ja by som to asi nechala tak, nech si to on s nou vydiskutuje ak chce, ako to myslela a ze hadam necaka nieco viac, a proste ze to nebolo vhodne. Predpokladam, ze ty si si svojim muzom ista a mate sa radi, cize zbytocne si robit vrasky. Ono bude to aj psychickym rozpolozenim, zeny ktore to doma maju tazke, sa lahko zalaskuju kadetade aj ked nepride impulz z druhej strany, uz len za uplne beznu pozornost, laskavost, komunikaciu s niekym sympatickymi, zacne im niekto imponovat, roky je na blizku... a pride situacia, tanec, zabava, alkohol (opita byt na vonok ani nemusela, niektorym sa jazyk rozviaze aj po deci vina :D) a vypalilo to takto a myslim ze ona si to dobre uvedomuje, proste sa trapi a ako tvoj drahy povedal, posledny mesiac asi viac, ked zostarla a vidno to na nej. Este k tomu ak pil aj partner, veci sa mohli pochopit horise ako boli/vaznejsie... keby ja napisem do koho som sa naposledy platonicky zamilovala (samozrejme nastastie sa drzim a taketo veci sa von nedostnu, viem co je za tym:DDD), tak odpadnete. Je dost mozne ze to fakt ani nie je laska, proste ta pani potrebuje podporu a oporu a on bol na blizku, butlava vrba.. ako si napisala.
nebrala by som to smrtelne vazne a vlastne by mi jej trosku bolo luto. Ziadne zavazne opatrenia by som nerobila, nechala by som toho svojho sarmantneho a empatickeho partnera to vyriesit s nou po svojom = napr dohovorom alebo sa na to "zabudne".
A radsej to tu dam anonymne :D

@silvina21 Počkám ako to dopadne v utorok a keď nijako, napíšem jej ja
@silvina21 urcite jej nepis, to je uplne pod uroveñ, budes za chuderu...