Manželstvo v kríze
Ľudia potrebujem si vypočuť aj nazor inych.
S manželkou sme spolu 15rokov mame krásne 4 deti. Z môjho pohladu bolo naše manželstvo bez náznaku nejakého problému. Jasne boli škriepky výmeny názorov ale stále sa to udobrilo a našli sme spoločne riešenie, zlom nastal keď začala manželka chodiť do prace po 4 materských dovolenkách čiže po cca 13 rokoch. Netlačil som ju do prace keďže ja pracujem v zahranici turnusovo 20 dni preč a 10 dni doma každý mesiac čiže jej vyplata v domácnosti vôbec nechýba. Tuto prácu mám ešte od čias keď sme spolu začali chodiť čiže sme si nás vzťah vybudovali na tomto systéme. No zmena začala keď išla domprace manželka asi tak po 4 mesiacoch začala byt ticha domácnosť zrazu všetko bolo preč ja som si všimol že sa niečo deje keďže už ani nebola túžba z jej strany po mojich dotykoch odťahovanie sa atd. Vysvetlenie bolo že už nevie či ma má este rada a či chce ešte somnou byt. Dôvod že pozerám len na seba robím si čo chcem aj keď viem že ona stym nesúhlasí ,nevenujem sa jej, nieked viem povedať slova ktorú ju rania. Len na opis mojej povahy ano som svojsky ale nepijem a ani ruku som na ňu nikdy nezdvihol no rodina je pre mna základ bytia všetko som robil a robím len pre ňu a deti. Dostalo sa to po pól roku diskusii a z mojej strany snáh to napraviť do bodu či sa rozviesť alebo nie keďže som skúsil všetko no z jej strany je blokáda a neochota už a z mojej stráni chcem urobiť všetko pre to aby má začala zase milovať, no slova ktoré mi povedala ze ona chcel už len kvôli deťom a ze keď vyrastú neplánovala somnou zostať do staroby ale skúsiť to môžme že uvidi. Otázka znie má to zmyslel sa trapit a zachrániť niečo čo je rozpadnuté keď ten druhý nevie s istotou povedať či chce vybudovať vzťah nanovo? Prešiel si niekto niečim podobným? Podarilo sa vám to ustať ?
@alickapusinka ticho trpela? Je nesvojprávna? A teraz zrazu ticho netrpí? Komunikácia tam zjavne zlyhala z oboch strán
@anonym_7c1tak môžno dostavala len matersku rodičovsky a vedela že nemôže odisť sú aj take ženy zvlašť ak nemala sama robotu.Take rozhodnutie už možno zrelo v nej dlhšie.A navyše nepozname jej uhol jej vypoved ako keby iba jednostranu.Možno by sme sa veľmi čudovali keby bola tu odpoved aj z jej strany nie len z jeho.
Podľa mna dobré robí a už ma všetkeho po rokoch dosť.Možno bola ticho a ticho trpela ukazovala TI naznaky ktore si prehliadal ale neznamena že bola spokojna. A ONA ťa pozna asi najviac ked TI povedala že robiš si čo chceš aj ONA si bude robiť teraz. A nemusi mať vôbec milenca ani žiadneho chlapa.Už to podľa mna zrelo že chytila sa šance že bude pracovať a bude si žiť tak ako chce ONA.Už mala dosť role matky, gazdinky, a upratovačky a čakateľky vlastne deti vychovavať nie je ich urobiť žiť mimo nich všetko nechať na žene iba dať na stôl peniaze a byť s detmi ked si pár dni z mesiaca doma.Urobiť si deti sa je plnohodnotne sa postarať či bežne v chorobe viroza, chrípka ale aj po rôzne ine veci ženu si nechal v tom v starostlivosti samu to nie sú len peniaze mať sa dobre a deti.Možna za ten čas sama potrebovala pomco bola vyčerpána únavena chcela si oddychnuť za 13 rokov a nebolo to možne pri 4 deťoch. Možno bola ticho preto lebo by zostala bez penazi.Niektorí chlap su taky že deti si len urobia a čakaju že ich žena vychova.To že ked si doma sa im venuješ je pekne ale koľko sa im venuješ.Najhoršie nočne plače plienky zuby choroby lekárov a neviem čo bežne veci si všetko zabezpečila ONA sama. A nevyhovaraj sa trebalo nám peniaze išiel som do zahraničia. Vidíš ani sa nemala až tak dobre ako si si myslel deti podrastli chce mať sväty pokoj bude chodiť do práce a možno neskôr ked deti každe pôjde po svojom si ONA zariadi život bez teba.Stava sa to len asi ťa ONA najviac pozna že TI povedala že si robiš čo chceš. A možno už dvala nejake signály že zmen niečo my to tu vo fore nevieme a TY si to ignoroval a ked prišiel tento výsledok tak sa ideš čudovať no tak sa čuduj dalej. A aj ked sa niekto do nej zaľubil a ONA do neho TY s tým nespraviš nič. Myslíms i že nikoho nemá. Myslím že na všetko bola sama na deno-dennu výchovu a podľa mna ani netušiš ako deti rýchlo vyrastli pokiaľ TY si chodil domov len na pár týždňov.Konečne sa spamätala zrejme už chce žiť ináč ked nepoznala nič len starostlivosť o domacnosť a deti už chce mať svoj pokoj. Zvykla si byť už sama a spoliehať sa sama na seba. Roky an seba nemala čas. Nechaj ju žiť tak ako chce ONA.Zrejme si už svoju šancu premeškal.Neverím že zo dňa na deň ked nastupila do práce sa začalo toto diať to už muselo dlhšie trvať len si ju ignoroval ked píšeš že hovorila že si robiš čo chceš to znamena že teraz si ONA robí čo chce.A už sa TI to nepáči.Ty si takzvaný sviatočný otec.ONA je ta čo ich vychovala.TY si sa len podieľal finančne na výchove ale starostlivosť bola na nej 100%.
@alickapusinka a ty by si chcela žiť s manželom ,čo len ....naznačuje...vysiela signály...keď povie áno vlastné tým myslí nie 🤷ale na priamu otázku odpovie ,však áno ,dá sa ,ideto .No po rokoch si zbalí veci s tým že si mu nerozumela a veď ticho kryčal a nemal pri tebe podporu.Skrátka si bola nanič ,dobrá akurát mať s ním deti a zabezpečiť ich.On si teraz chce naplniť svoje sny a túžby.
@anonym_7c1tak môžno dostavala len matersku rodičovsky a vedela že nemôže odisť sú aj take ženy zvlašť ak nemala sama robotu.Take rozhodnutie už možno zrelo v nej dlhšie.A navyše nepozname jej uhol jej vypoved ako keby iba jednostranu.Možno by sme sa veľmi čudovali keby bola tu odpoved aj z jej strany nie len z jeho.
@alickapusinka opakujem, že mať štyri deti bolo aj jej rozhodnutím, aj keby odišla teraz, bude to mať so štyrmi sakra ťažké
@vcela1991 áno prešla som si tým aj ja. Zrazu sa vyhýbal, odťahoval, vyhováral. Prestal chodiť domov z práce, radšej išiel k mame atď. Keď som sa ho pýtala, čo sa deje, tak vraj nič, len potrebuje byť sám. Nevedela som, čo som spravila, nič iné, ako inokedy,...vrtalo mi v hlave, či niekoho nemá, vraj nie, že on nikoho nechce, ale už ani mňa. Ze deti má rád, ale mňa má rád už len ako spolubývajúcu. A sex mame len preto, že to potrebuje, nie ze po mne túži 🙄🤣 to bolo také poníženie, že už som nedokázala okolo neho ani prejsť. On prišiel z prace. Ja som odišla, a tak cele dni, mesiace, rok, až som podala o rozvod. Syn mal vtedy 4 roky, najmladší. Pred súdom povedal, že ja som ho donútila mat 3 deti, že on túžil po slobode, že sa cítil ako vo väzení a uvedomil si to, keď som nastúpila do prace. Ze zrazu bol sam a všetko zvládol bezo mňa. Keď som si balíka veci a aj detom, vtedy asi pochopil, že už bude sám úplne, rozplakal sa, ale mnou to už nepohlo. Snažila som sa mu dat všetko, teplo domova, lásku, objatia, milovanie, nikdy sme sa nehádali, vždy sme sa smiali, chodili po výletoch, oslavách, moja rodina ho mala rada, mňa jeho. Nikto nechápal, čo sa s ním porobilo. Ale tak, život ide ďalej. Ja mam partnera, ktorý ľúbi aj moje deti a on je sám. Deti k nemu chodia, majú ho radi, dá im všetko, veľakrát mi aj povedal, že ľutuje, ako mi ublížil, ale už to nejde vrátiť späť 🫡
@anonym_7bbc9a tomu dobre prdlo v bedni, s odstupom casu vies o tom viac, ako si zije a polutovali ho na sude, ze si mu urobila 😅tolko deti?
@anonym_7bbc9a tomu dobre prdlo v bedni, s odstupom casu vies o tom viac, ako si zije a polutovali ho na sude, ze si mu urobila 😅tolko deti?
@anonym_79d98a A podobné sa stalo aj autorovy a poniektoré ženy v tom majú jasno ...Vinný je manžel ... veď manželka len ticho trpela ,ale nahlas nenamietala.
@vcela1991 to mi je jasné,ale ona už oto nestojí.Momentalne len naťahuje čas ,ktorý jej ty v planej nádeje dávaš.Si mladší ako som si myslel a aj ty máš život preď sebou.Čakaj že ťa časom začne deptať ,hlavne keď si to ujasný s milencom.A až potom ti ukáže svoju ozajstnú tvár.Vytač rozvodové tlačivá a zatlač na ňu aj klinec sa zatĺka kladivom a nie šrobovákom.
@bruno1 Kde, sa prosim ťa vytláčaju rozvodové tlačivá? Na Slovensku sa podáva na súd žiadosť o rozvod manželstva, starostlivosť o deti a vysporiadanie BSM. A za vzťah sa oplatí zabojovať vždy, veď majú spoločné deti, rodinu majetok. Treba hĺadať nejake spoločné riéšenie, aby bola spokojnost a pohoda v rodine. Žena, matka štyroch deti, musí mať sakramenský dovoď, aby vyriekla takéto slová. Takže autor, buď nepovedal všetko, alebo maju v manželstve, vážne problemy a narušeny vzťah, aspoň manželka to tak citi a on si možno zakriva pred tym oči.
@bruno1 Kde, sa prosim ťa vytláčaju rozvodové tlačivá? Na Slovensku sa podáva na súd žiadosť o rozvod manželstva, starostlivosť o deti a vysporiadanie BSM. A za vzťah sa oplatí zabojovať vždy, veď majú spoločné deti, rodinu majetok. Treba hĺadať nejake spoločné riéšenie, aby bola spokojnost a pohoda v rodine. Žena, matka štyroch deti, musí mať sakramenský dovoď, aby vyriekla takéto slová. Takže autor, buď nepovedal všetko, alebo maju v manželstve, vážne problemy a narušeny vzťah, aspoň manželka to tak citi a on si možno zakriva pred tym oči.
@anna777115 opravíme ťa. Nepodáva sa žiadosť ale návrh, nerieši sa BSM ale zverenie deti, určenie styku alebo striedavka a výška výživného.
Tak mas co robit aby si to napravil. Resp zistil. Komunikoval co je naozaj vo veci.
Moznosti je niekolko.
Mozno si zvykla byt sama. 20dni-3tyzdne je dost na zenu aby vsetko dlhodobo tahala sama. Vie ze to zvladne aj bez teba. Vztah "na dialku" zvladne malo kto. Zena potrebuju lasku. Pohladenie. Pochopenie. Nie kazda potrebuje peniaze. Ano su dolezite ale ten spolocny cas. Spolocny zivot. Zdielane spolocnych zazitkov i problemov....
mozno teraz ako zacala pracovat nasla vacsiu istotu v seba. Ze to zvladne aj sama. Aj financne. Mozno ma ku niekomu blizko kto jej dava to co ty nie ked si prec.
Toto my nevieme. Ale len malokto. Resp nikto neodide z ozaj funkcneho vztahu.
Podľa mna dobré robí a už ma všetkeho po rokoch dosť.Možno bola ticho a ticho trpela ukazovala TI naznaky ktore si prehliadal ale neznamena že bola spokojna. A ONA ťa pozna asi najviac ked TI povedala že robiš si čo chceš aj ONA si bude robiť teraz. A nemusi mať vôbec milenca ani žiadneho chlapa.Už to podľa mna zrelo že chytila sa šance že bude pracovať a bude si žiť tak ako chce ONA.Už mala dosť role matky, gazdinky, a upratovačky a čakateľky vlastne deti vychovavať nie je ich urobiť žiť mimo nich všetko nechať na žene iba dať na stôl peniaze a byť s detmi ked si pár dni z mesiaca doma.Urobiť si deti sa je plnohodnotne sa postarať či bežne v chorobe viroza, chrípka ale aj po rôzne ine veci ženu si nechal v tom v starostlivosti samu to nie sú len peniaze mať sa dobre a deti.Možna za ten čas sama potrebovala pomco bola vyčerpána únavena chcela si oddychnuť za 13 rokov a nebolo to možne pri 4 deťoch. Možno bola ticho preto lebo by zostala bez penazi.Niektorí chlap su taky že deti si len urobia a čakaju že ich žena vychova.To že ked si doma sa im venuješ je pekne ale koľko sa im venuješ.Najhoršie nočne plače plienky zuby choroby lekárov a neviem čo bežne veci si všetko zabezpečila ONA sama. A nevyhovaraj sa trebalo nám peniaze išiel som do zahraničia. Vidíš ani sa nemala až tak dobre ako si si myslel deti podrastli chce mať sväty pokoj bude chodiť do práce a možno neskôr ked deti každe pôjde po svojom si ONA zariadi život bez teba.Stava sa to len asi ťa ONA najviac pozna že TI povedala že si robiš čo chceš. A možno už dvala nejake signály že zmen niečo my to tu vo fore nevieme a TY si to ignoroval a ked prišiel tento výsledok tak sa ideš čudovať no tak sa čuduj dalej. A aj ked sa niekto do nej zaľubil a ONA do neho TY s tým nespraviš nič. Myslíms i že nikoho nemá. Myslím že na všetko bola sama na deno-dennu výchovu a podľa mna ani netušiš ako deti rýchlo vyrastli pokiaľ TY si chodil domov len na pár týždňov.Konečne sa spamätala zrejme už chce žiť ináč ked nepoznala nič len starostlivosť o domacnosť a deti už chce mať svoj pokoj. Zvykla si byť už sama a spoliehať sa sama na seba. Roky an seba nemala čas. Nechaj ju žiť tak ako chce ONA.Zrejme si už svoju šancu premeškal.Neverím že zo dňa na deň ked nastupila do práce sa začalo toto diať to už muselo dlhšie trvať len si ju ignoroval ked píšeš že hovorila že si robiš čo chceš to znamena že teraz si ONA robí čo chce.A už sa TI to nepáči.Ty si takzvaný sviatočný otec.ONA je ta čo ich vychovala.TY si sa len podieľal finančne na výchove ale starostlivosť bola na nej 100%.
@alickapusinka najlepsi komentar 👍
@anna777115 opravíme ťa. Nepodáva sa žiadosť ale návrh, nerieši sa BSM ale zverenie deti, určenie styku alebo striedavka a výška výživného.
@cacianka To, je už jedno ako kto tomu navrhu dá nazov, ale pointa je jedna že ziadne tlačivá na tozvod sa nezťahujú a ne vypĺňaju, ale sa musi na podatelni sudu podat navth na rozvod menželstva plus sobasny list a rodne listy deti. Ked som bola dieťa tak to bola žiadost o rozvod a nie navrh. Naši boli rozvedení.
@cacianka To, je už jedno ako kto tomu navrhu dá nazov, ale pointa je jedna že ziadne tlačivá na tozvod sa nezťahujú a ne vypĺňaju, ale sa musi na podatelni sudu podat navth na rozvod menželstva plus sobasny list a rodne listy deti. Ked som bola dieťa tak to bola žiadost o rozvod a nie navrh. Naši boli rozvedení.
@anna777115 doplnila som, aby ľahšie našiel , kto potrebuje, podľa hesiel potrebné vzory.
@anonym_da9723 ale to začala ,tvrdiť až keď sa zamestnala ,predtým ..U mňe dobrý...😉
@bruno1 a čuduješ sa? Dovtedy bola plne závislá na tuto živiteľovom plate. Pochybujem že otočila hneď ako nastúpila. Tá frustrácia musela roky narastať. Teraz si odchod postupne "môže dovoliť". Milenec v tom vôbec nemusí hrať rolu. Veď kde by boli deti kým by si "užívala"?
@anonym_79d98a A podobné sa stalo aj autorovy a poniektoré ženy v tom majú jasno ...Vinný je manžel ... veď manželka len ticho trpela ,ale nahlas nenamietala.
@bruno1 ale hej, v tomto máš pravdu. Mala sa ozvať. V prípade, že to takto naozaj bolo a autor nemá len selektívnu pamäť.
@bruno1 a čuduješ sa? Dovtedy bola plne závislá na tuto živiteľovom plate. Pochybujem že otočila hneď ako nastúpila. Tá frustrácia musela roky narastať. Teraz si odchod postupne "môže dovoliť". Milenec v tom vôbec nemusí hrať rolu. Veď kde by boli deti kým by si "užívala"?
@maidenfair a ako mal zpoznať ,že je frustrovaná ,keď aj navrhoval že ostane doma na Slovensku ,no ona to zmietala?To naozaj platí ten stereotyp o ženách ... Keď tvoja žena nereptá ,daj si pozor niečo skrýva.
@maidenfair a ako mal zpoznať ,že je frustrovaná ,keď aj navrhoval že ostane doma na Slovensku ,no ona to zmietala?To naozaj platí ten stereotyp o ženách ... Keď tvoja žena nereptá ,daj si pozor niečo skrýva.
@bruno1 veď som ti dala za pravdu v druhom komente. A áno. Sú aj pasívnejšie ženy, aj také, čo dúfajú, že to mužovi dôjde. Jasné že to nieje najšťastnejšia stratégia a už vôbec nie vyspelá.pravdepodobne sa jednalo o neschopnosť komunikovať svoje požiadavky a navyšujúcu sa frustráciu.
@bruno1 no ktorá normálna žena je celá šťastná že je 4 deťmi sama doma viac ako 20 dni z mesiaca?
@bruno1 no ktorá normálna žena je celá šťastná že je 4 deťmi sama doma viac ako 20 dni z mesiaca?
@aurora33 já si myslím a som prevedčený ,že normálna žena sa jasne ozve,keď to beriem podľa mojej maňželky ,tak keď je s niečim nespokojná ,tak to viem ,ešte ani dvere na chodbe nemám otvorené 😁😆.Ja normálne Bohu za ňu ďakujem ,že nič nenaznačuje .Jak príde z práce ,hneď ju vybožkávam ,veď henta to je psycho,drblo by ma.
@aurora33 já si myslím a som prevedčený ,že normálna žena sa jasne ozve,keď to beriem podľa mojej maňželky ,tak keď je s niečim nespokojná ,tak to viem ,ešte ani dvere na chodbe nemám otvorené 😁😆.Ja normálne Bohu za ňu ďakujem ,že nič nenaznačuje .Jak príde z práce ,hneď ju vybožkávam ,veď henta to je psycho,drblo by ma.
@bruno1 ved jasne. Ja sa tiez vždy ozvem keď sa mi niečo nepáči. Alebo teda mňa už manžel tak pozná, že sa stačí na mňa pozrieť a vie o čo ide 😂. A tak to ucime aj deti. Bez komunikácie to jednoducho nejde.
@aurora33 tie deti jej pridelil mestský úrad? Nebolo to aj jej rozhodnutie mať štyri deti? Že muž je 20 dná vonku a 10 doma predsa vedela ešte pred prvým. Okrem toho, on jej navrhoval, že si nájde prácu tu, ale nesúhlasila, pochopteľne, zarobil by polovicu
@maidenfair nemyslím si, že by bola až tak finančne nezávislá, ak teda nemá plat minimálne 1800 eur, čo dosť pochybujem po 13 rokoch doma
@aurora33 tie deti jej pridelil mestský úrad? Nebolo to aj jej rozhodnutie mať štyri deti? Že muž je 20 dná vonku a 10 doma predsa vedela ešte pred prvým. Okrem toho, on jej navrhoval, že si nájde prácu tu, ale nesúhlasila, pochopteľne, zarobil by polovicu
@anonym_7c1cad ved ja som aj predtým písala že to je cele divne. Očividne nekomunikovali.
@vcela1991 omg hneď si mal napísať že si poľovník
Ty si vlastne ani nikdy nebol doma však a na nej bolo všetko. Píš pravdu, inak ti tu neporadíme ako to zlepšiť. Dobre, že si aspoň s poľovníctvom skončil, len či už nie neskoro
@lily246 aha a keď sa snim rozíde tak sama na ne nebude,?
Bude vtom určite kolega,ja som tiez bola s deťmi doma a chlap v zahraničí a bolo to super,boli sme si vzácnejší
@bruno1 veď som ti dala za pravdu v druhom komente. A áno. Sú aj pasívnejšie ženy, aj také, čo dúfajú, že to mužovi dôjde. Jasné že to nieje najšťastnejšia stratégia a už vôbec nie vyspelá.pravdepodobne sa jednalo o neschopnosť komunikovať svoje požiadavky a navyšujúcu sa frustráciu.
@maidenfair Ano, ale to je v podstate vzor navrhu. Niektorí advokati ti majú takto na svojich stránkach a potom stači v podstate len vyplniť, vytlaciť dvojmo dolozit sobásny list, rodne listy detí a podať na podateĺni súdu. Samozrejme zaplatiť kolok. Aké, jednoduche a naoriek tomu ludia zotrvávaju v nefunkčnych vzťahoch.
@vcela1991 pozri sa. Môžeš teraz započať vyčerpávajúci nekonečný boj o záchranu manželstva. Alebo. Sa vzdať. Dať jej tu voľnosť. Neprotestovať, pustiť, skloňovať rozvod. Buď sa ona spamätá a začne ťa chcieť naspäť, alebo ťa naozaj nechce. Pre mňa vzdať sa, pustiť a začať pracovať na sebe je najlepšie riešenie.
@lily246 aha a keď sa snim rozíde tak sama na ne nebude,?
Bude vtom určite kolega,ja som tiez bola s deťmi doma a chlap v zahraničí a bolo to super,boli sme si vzácnejší
@anonym_5687e7 však práve vďaka rozvodu by mala šancu, že si ich on začne brať podľa dohody stanovenej na súde, napr. tých 10 dní, keď je doma. Takto na nich kašle 30 dní v mesiaci a robí si svoje. Ideálne by bolo, ak by sa spamätal už dávno, aby ona takto voči nemu citovo neochladla.
Jeho žena sa ani nechcela rozvádzať, kým sú deti malé. Ani to nie je ideálne riešenie. Ja od začiatku radím manželskú poradňu+ ďalšie veci nejdem ich zase opakovať, viď vyššie, rozvod medzi nimi nebol.

@bruno1jaj jaj, zase tu niekto fakty pretaca. Ona netvrdila, že je spokojná. Ona tvrdila, že ju jeho slová ranili, že je sebec, myslí na svoje záujmy a nie na rodinu. Niektorým mužom skrátka nikdy nedocvakne.🥹
@anonym_da9723 ale to začala ,tvrdiť až keď sa zamestnala ,predtým ..U mňe dobrý...😉