Maximálny vekový rozdiel medzi partnermi: je 13 rokov v poriadku?
Aky je podla vas maximalny vekovy rozdiel medzi partnermi? je v poriadku 13 rokov? mam 22 a on 35 ale neviem či vobec začať niečo viac.
@anonym_autor pre mňa veľa. Ty si ešte dievča a on už muž suci na rodinu. V jeho veku už majú niektorí deti, manželku. A zase v tvojom veku začínajú spoznávať svet. Je pravda, že už v 18tke som sa osamostatniť, v 24 som sa vydávala a 25 som mala dieťa. Ale keby som mohla vrátiť čas, tak si do 25 minimálne užívam. A až potom hľadám vzťah.
Ale ak ste sa našli a chcete byť spolu, mate rovnaké plány, ste na rovnakej vlne, tak...vek je len číslo
Pre mňa osobne max.do 5 rokov 🤷🏼♀️
Ale to som ja, nepotrebujem ku sebe otca (to pri vekovom rozdiele 15+ by som sa tak cítila 🙈), ale partnera.
🍒 Podľa mojich skúseností je to veľa v tvojom veku. Keď je človek starší tento rozdiel nie je tak markantný. Teraz ste každý na inej lodi. Na chvíľu to samozrejme fungovať môže, môžeš pri ňom dozrieť, zmúdrieť, ... ale perspektívny vzťah z toho zrejme nebude. Tiež záleží od toho, aké očakávania od života, vzťahu, lásky máš.
@anonym_autor ked som mala 29 tak som spoznala manžela,vtedy mal 39 rokov a uz to tahame 10 rokov, žiadne rozdiely nevidím,,,😊
@anonym_autor ja som mala tak podobne a bolo to na figu. On už vedel, čo chce od života,mne chýbali tie formujúce skúsenosti.
@anonym_autor moja dcera ma 22. Este, ze ma rozum a ma vekovo seberovneho.
Za mna veľa. Ty mladučká a on zrelý muž
@anonym_autor podľa mňa tento vekový rozdiel nemusí byť prekážkou,ak ste na jednej vlne. Poznám mužov v tomto veku ,ktorý ešte ani v dohladnej dobe nechcú zakladať rodinu ,dokonca ani si nájsť dlhodobú priateľku. No hneď na začiatku by som si ujasnila čo vlastne očakávate a nezačínala by som niečo,čo nemá budúcnosť, ale to som ja. Každopádne držím palce a rozhodni sa srdcom!
Chceš vážny vzťah a najskôr za par rokov rodinu? Chce on vážny vzťah? A rodinu? Najprv buďte k sebe úprimní v tomto.
@anonym_autor za mňa je 5uz max
za mna je 5 max. Mám 4,5 :D poznám aj manzelstva kde je 10 ročny rozdiel a neskôr to je vidno. Aj moji sv su tak. Svokor uz ma po 70, udrziava sa, ale už citiť že svokre nevládze. Proste ten vek nepustí.
Áno je to veľa, poznam také pary a tie vzťahy nevydržali .Neskor ten rozdiel aj vidno , je to ina generácia .Ci hľadáš otca?
Mame taky vekový rozdiel v rodine z manželovej strany.Mlada mala 25,on 38 alebo 39 keď sa vzali.No on je ,povedzme si,veľmi dobre finančne zabezpečený kdežto ona pochádza z menej dobrých finančných pomerov.Mozno nespravodlivo posudzujem,neviem.
@anonym_autor ak nevies, tak do toho nechod. Ak by to bol ON ani nezaváhas 😉.
@anonym_autor možno trochu na odľahčenie čo na to hovori "AI" 🙂
Half your age + 7“ je neformulované pravidlo, ktoré údajne vzniklo v anglosaskej kultúre už v 20. storočí, ako pokus vytvoriť minimálny „spoločensky akceptovateľný“ vek partnera či partnerky pre staršie osoby. Cieľom je nájsť vek, pri ktorom už životné skúsenosti, emocionálna zrelosť a spoločenská rovnosť nebudú príliš nevyrovnané.
„Polovica veku plus sedem“ nie je vedecký zákon, ale užitočný spoločenský orientačný rámec, ktorý približne kopíruje to, čo je spoločensky a psychologicky považované za vyvážené.
Používa sa ako sociálny filter, najmä ak nechceš, aby bol vekový rozdiel vnímaný ako „manipulatívny“ či „zvláštny“.
Je to najmä kultúrna norma, ktorá sa líši podľa spoločnosti.
@anonym_autor Ja mám 35, on má 23 a zatiaľ to funguje…Ja rodinu nikdy nechcem, on o tom vie…
Mame 12r rozdiel. Spoznala som ho v 18tich, ja som bola rozumovo vždy inde nakoľko som bola stale s partiou staršich, nikdy som okolo seba nemala rovesníkov a pravdu povediac si doteraz neviem predstaviť že by som mala fungovať s niekým čo ma ako ja ….. sme spolu 15r a pohoda jazz

@anonym_autor s ex som mala rozdiel cca 12r. Keď sme sa spoznali ja som mala 18 a on 30, nezdalo sa mi to nejako veľa, ale keď mne už ťahalo skoro na 30 a on už mal 40 tak mi to vadit začalo, ale tam bolo viac dovodov na rozchod nie len vek