Môj muž je už tretí rok závislý na pervitíne
moj muz uz treti rok berie pervitin. je to peklo. uplne ho to zmenilo. ja nepijem ani len alkohol, drogy su mi uplne cudzie. mate niekto skusenost? neexistuje nejaka linka pomoci pre blizkych ludi fetakov? mame tazko choreho 9 rocneho syna a malu dcerku. nemam ziadnu podporu rodiny. syn na muzovi velmi lipne. neviem co mam robit. tak velmi som ho milovala. teraz je ako cudzi clovek. tyran. zazili ste niektora nieco podobne?
najhorsie je, ze si to neprizna. stale klame. vcera hulil travu. prichytila som ho tesne po. cely od nej smrdel. ale do oci mi klamal ze nie. uplne nasurovo. nasla som mu maily ako si s nejakou zenskou vypisuje ze laska sem, laska tam. do oci mi klamal ze to su stare maily. lebo som sibnuta a nevidim datum, vsak? maily som nasla nahodne, nechal si ich otvorene na obrazovke pc.
je to strasne zufalstvo. vobec neviem co mam robit. ako sa s tym vyrovnat. najradsej by som odisla. ale kam? a ako uzivit deti ked kvoli synovi nemozem pracovat? dcerka nema ani rok. ked som otehotnela, netusila som ze fetuje.
pripadam si tak strasne sama na vsetko. uplne stratena a opustena
@kajka61192 tak to mi je uprimne velmi velmi luto ☹ chces o tom popisat viac?
@marcelatje ahoj, mozes prosim poslat tu knihu aj mne "dospele deti alkoholikov" ?
@matqa411211 posli mi prosim mailovu adresu
@marcelatje aj ja by som poprosila.
@sashenocka007 posli mi mailovu adresu 👍
@marcelatje
@dazdovka
@dadka36
@amelia000
@cacianka
@carduelis
@merkelica
@juliet86
@katkati
@oktoberbaby2020
@dollyzv
@lienocka2808
@oslo1
@jaass
@mirkava
@katkabg
@mareri
@bluka2
@najstastnejsia
@janage
@momoqui
@simca06022011
@hanahsuza
@kajka61192
idem vam napisat update stavu. ak to este niekoho zaujima vobec.
v oktobri sa udiala jedna zasadna situacia, po ktorej som bola na 100% presvedcena, ze zas berie - rozzuril sa, kvoli nejakej uplnej banalite a zacal do mna rypat. mne sa vtedy zivlo a on mi stlacil hlavu rukami a vrieskal po mne, ze ak si este raz zivnem, tak mi tu hlavu roztrieska. potom ma sotil do skrine, ja som rychlo utiekla, on dobehol za mnou, vytiahol mi mobil z vrecka a rozmlatil ho na marne kusky.
este v noci som kontaktovala pravnicku ohladom rozvodu. muz asi zo mna citil, ze u mna uz skoncil (ja som to zatial tajila, lebo ho to vzdy rozzurilo), ale situacia sa zacala dost vyrazne zhorsovat. nepresiel snad jediny den, kedy mi vulgarne nenadaval, nenechal ma v noci spat. bral mi peniaze, kluce, doklady, vymkol ma z domu naschval a opakovane, vkuse sa mi hrabal vo veciach, sledoval mi mobil cez gps, prenasledoval ma potajomky, no hrozne proste, nemala som chvilu klud a pokoj. takto to slo mesiac, ja som schudla za ten cas 4 kila (podla bmi som uz v podvahe), co som bola taka vynervovana a nevyspana.
vyvrcholenie nastalo pred dvoma tyzdnami. Zas prisiel z prace vydrazdeny a zacal velmi vulgarne ziapat po detoch. zatvoril sa s nimi v kuchyni, rozbijal tam veci a hulakal po nich vulgarizmy. oni plakali a kricali. nechcel ma tam pustit, uz som sa ho brutalne bala, tak som zavolala policajtov. aj som mu povedala, ze ich volam, v tom momente sa ukludnil. a viete co urobil? zavolal mojim rodicom! a povedal im, ze on chudacik cely den pracoval, prisiel domov a deti boli mnou nahuckane proti nemu (ciste klamstvo) a ze som sa mu smiala do tvare, aby som ho vyprovokovala (dalsie ciste klamstvo, snazila som sa mu vyhybat ako sa len dalo) a ked som ho vyprovokovala, tak som zavolala policajtov, aby mal z toho on chudacik zle.
prisli policajti. zacali ho riesit. prisli moji rodicia. a viete co? nie, vobec sa ma neopytali, ze co sa stalo, rovno zacali do mna skakat, ze co to stvaram. 😔
zlomili mi srdce. pustila som im nahravku, kde bolo pocut ako na mna krici, ze ma zabije a vulgarizmov hromadu (to bola nahravka z toho vecera), ukazala som im, ze mal pozitivny test na drogy a viete aka bola ich reakcia? ze sa mam hanbit za seba, ze co si to dovolujem si ho natacat a ze klamem, on urcite nic neberie. a viac sa so mnou nebavili.
policajti so mnou spisali TO. kde som popravde vyrozpravala vsetko to peklo, co som s nim zazila za posledne 3 roky. mal byt vazobne stihany. ale potom prisla na policiu moja matka a moja sestra, ktore obe klamali, aby jeho ochranili. okrem ineho, povedali o mne, ze som hysterka, klamarka a provokaterka.
a zrazu sa cela situacia otocila. je trestne stihany na slobode, ale uz 2 tyzdne to stoji na policii a od toho prveho dna sa s tym nikam nepohlo, ziadne vysluchy, ziadny znalci, nic. na 30 dni ma zakaz priblizenia a zakazany vstup do domu a na pozemok. co bude dalej, neviem.
moja matka, otec, sestra ma ignoruju. mna aj moje deti. ani ma nepozdravia, ked idu okolo mna.
svokra mi vyvolava a vypisuje, ze sa mam za seba hanbit, ze chudacik jej syn. v podstate pokracuje v jeho slovnom terore, uz jej nedviham.
ostala som uplne uplne uplne sama na 4 deti. nema mi ich kto postrazit, nema mi kto pomoct, nemam sa s kym rozpravat (on ma od vsetkych izoloval posledne roky), nemam ziadnu oporu nikde.
neviem ako to bude pri rozvode, s peniazmi, s autom. predpokladam, ze on aj moja matka sa mi pokusia vsetko zobrat, co sa bude dat.
dom je velky, kopu veciam nerozumiem ako funguju (napr kotlu) a nema mi kto poradit, nezvladam sa starat aj o dom, aj o deti a este aj pracovat, nakupovat, upratovat. vsetko na mna pada. mam pocit, ze sa zblaznim.
preco je to tak?
urobila som chybu? mala som nadalej drzat hubu a krok a nechat tyrat seba aj deti?
co som mala urobit inak? preco to takto dopadlo?
taka tazoba je na mne. nemam chut zit, stale nemozem v noci spavat (on maval tie svoje zachvaty najcastejsie okolo polnoci a ja proste nie som schopna zaspat skor, lebo stale podvedome ocakavam, ze pride a zacne robit bordel), horko tazko nieco zjem (dalsie 2 kila dole za tieto dva tyzdne) a ja nevidim ziadne svetlo na konci tunela.
Hrozné čítanie. Nemôže ti právnička poradiť, na koho sa máš obrátiť, aby sa po 30 - tich dňoch nemohol vrátiť? Nie keď, cudzia ľudia majú viac zľutovanie ako najbližšia rodina.
@katkati jedine ho zalovat. Cize sud a dokazovanie. Ina cesta nie je
Ako takym rodicom by som uz ani neotvorila nikdy... to co su za ludia.. maju stat pri dietati svojom a nie takomto psychiatrickom dementovi. Ty pekne policii vsetko ukaz a informuj sa o dalsom rieseni, kludne sa vyjadri aj k vypovedi mamicky a sestricky. Nevedia o tom nic, len co im on klamstva narozprava.
Ries rozvod, na upratovanie sa vy**r, nakup si raz za tyzden... ked vas rozvedu, majetok sa podeli.. dom predate a pojdes dalej,a lebo sa proste naucis fungovat, ani kotol ani neviem ake veci v domacnosti nie su jadrova fyzika, ze sa to neda beznemu cloveku zvladnut.. Tu vobec nie je co dalsie riesit, urobila si co si musela a podla mna spravne. Ak nebude policia riesit, kaslala by som na to.. rozviedla by som sa cim skor.
Som rada ze si sa ozvala, ze sa tu mozes vykecat, ulavit si. Ale o to viac ma mrzi že to tu musíš riesit a ze vôbec toto musis zažívať.
Som tak v šoku ze ti neviem poradit, pomôcť. Keby si bývala blízko, tak ti povarujem deti, nieco uvarím, aspon trochu pomozem, aj morálne.
Ale som v rozpakoch a netusim ako....
Nenajde sa nejaka dobra suseda, kamarátka ?iny člen rodiny ? Ja by som takych rodicov uz nechcela ani vidieť, ani poradit pomôcť, a stat na strane pravdy by mali, nie este teba potopiť.
Nepomohli by niekde v azylovom centre, linka pomoci, aby ti poradili kroky, nasli terapeuta pre teba a deti, nejaka psychologicka pomoc by vam prospela.
Je mi veľmi ľúto co prezivas. Posielam aspon kilo pozitivnej energie a vieru ze sa to zlepší.
Ak niekto bude mat dobry napad pomoci, pripojim sa.
🍀🍀🍀
Ja rozmyslam, preco sa cela tvoja rodina od teba odvratila a su na muzovrj strane. Asi by som potrebovala pocut aj pribeh z opacnej strany, aby som si dokazala spravit naozaj objektivny nazor.
Odkiaľ si? Treba nájsť v okolí krízové centrum a ak tam nechceš íst s deťmi, oni majú právnikov, ktorí s nimi spolupracujú, daj si rýchlo poradiť, išla by som na tvojom mieste na sociálku čo najskôr a snažila sa naliehať, aby poradili, pomohli.
@dazdovka presne toto mna hned napadlo... uz sa trasu, ze by nebodaj museli pomahat, radsej nech si ona niekde trpi...
@dazdovka praveze neviem co si mam o tom mysliet, takto sa rodina nesprava, ze co tam je este ake pozadie asi nikto nevie.
A čo takto si nájsť dôveryhodnú psychologičku, podľa nejakých odporúčaní napr. tu na modrom koníkovi a dať urobiť deťom psychologický posudok... že by aj deti popísali tú situáciu ako na nich otec kričí a že sa báli... ale čím skôr, lebo deti to s odstupom času môžu vidieť úplne inak... Možno by sa ti taký posudok hodil pri rozvode, nevieš...
@simca06022011 znie to tak jednoducho,ked to takto napises. ale bohuzial nie je. rozvod nemam ako urychlit. kotol, kotol ma trapi velmi. on je nejaky mega komplikovany, muz mal na jeho ovladanie dvojhodinove skolenie.
je na uhlie.
2 radiatory nekuria, netusim preco. mame tu max 20 stupnov a to este nemrzne ☹ .
na nakup velky 1x do tyzdna ist, to by bolo idealne. Lenze vies co to je nakupit pre 5 ludi na tyzden? je to narocne a s detmi v podstate nerealne, lebo proste tolko v tom obchode nevydrzia. cize chodim na jeden velky nakup a k tomu x dalsich mensich, lebo vsak stale s niecim pridu, ze potrebuju a nikdy nestihnem nakupit vsetko na jeden raz, aj ked idem presne podla zoznamu.
a hlavne ta samota je ubijajuca. plus to vedomie, ze on si nafetovany beha po slobode a kto vie, co mu skrsne v hlave ☹ toho sa bojim velmi.
@cacianka dakujem Ti velmi pekne za psychicku podporu. od rodiny som to naozaj necakala. som z toho v totalnom soku. mam tu len jednu kamaratku, nemozem ju moc zatazovat, ma vlastne problemy a male dieta a ked pisem "tu" tak to znamena 20km odo mna ☹ vsetko je proste iba zle a horsie a neviem ako z toho von ☹
tak popros o nakup niekoho znameho - daj zoznam kartu ci hotovost a vybavene. Ja keď som mala muža na služobke a doma male chore dieta tak mi nakupovali susedia napr.
@lienocka2808 nechce sa mi to riesit a vysvetlovat. ale ver mi, ze ziadna realna verzia druhej strany nie je. je to tyran, manipulator, fetak vs ja. pokial si s takym clovekom nemala docinenia, tak ozaj tazko vysvetlovat ☹
on ma od mojej rodiny cielene a naschval odrezal - on bol s nimi pracovne kazdy den a predpokladam, ze im o mne rozpraval same klamstva. netusim co. asi nieco podobne ako pri tom telefonate co som zachytila. a mna za nimi nepustal vobec. a bohuzial, moji rodicia, miesto toho, aby sa ma na cokolvek opytali alebo aby sa o mna zaujimali, tak verili jemu. ale taki boli vzdy. akurat som naivne verila, ze ked pojde do tuheho, tak sa postavia za dceru a vnucata. ale oni sa postavili zanho. lebo im vedie firmu.
@dazdovka ja mam pravnicku. mam podane o rozvod. mna skor trapi tato ludska stranka. ta izolacia a opovrhnutie okolia. ze vlastne nakoniec som ja ta, co sa ma hanbit
a sestra ked sa ho tak s mamou zastava - uz davno by som ich poziadala pod nejakou zamienkou nech prespavaju u vas nejaky ten tyzden dva. On by sa pretvarovat
ako zavisly dlho neudrzal. Dve tri take sceny na vlasnej kozi zazit a boli by v obraze, mohol by hovorit co len chce.
@janage inak presne toto u nas bola najlepsia liecba mojej mamy... tiez ja som bola krepa, a moj chlap uzasny a co ho terorizujem... a musela som do nemocky, moja mam ku nam k 3tydznovej vnucke... a vydrzala dve noci... od vtedy s mojim chlapom neprehovorila viac ako dve vety. Lepsie raz zazit, ako tisickrat pocut. Podobne to bolo aj s otcom... :DD
@katkati
@dazdovka
@simca06022011
@lienocka2808
ano, myslim, ze je to ciastocne aj tym, ze mi odmalicka dost vyrazne davali najavo, ze oni deti nechceli a ze ich moje problemy nezaujimaju, oni chcu pocuvat len o mojich uspechoch.
a ano, myslim, ze si dost potrpia na verejnu mienku.
ale v skutocnosti si myslim, ze hlavny dovod je ten, ze on vedie matkinu firmu. ona nerobi, on tu firmu vedie a ona ma z toho peniaze. aj moj otec. aj moja sestra. aj moj bratranec. v podstate cela rodina je zavisla od tejto firmy, ktoru vedie on.
ja mam vlastnu pracu, vlastne financie, nie som od tej firmy zavisla.
ale strasne tazko sa mi veri tomu, ze by ozaj vymenili dceru a vnucata za peniaze. boli ma ta myslienka velmi.
@lenka_da deti idu ku psychologicke v pondelok. ja vo stvrtok. ale toto ma riesit policia v ramci trestneho stihania. oni maju vlastnych znalcov.
on je trestne stihany, cize skutok sa stal, to uz neodskriepi nikto. akurat sud sa moze tahat aj niekolko rokov. a ja s tym nic neurobim. lebo trestne oznamenie sa stiahnut neda. teraz to ma vysetrovatel, on posudi dokazy a vypovede a bud rozhodne, ze muz ide do vazby(hrozi mu 7-15 rokov), alebo ze je malo dokazov a uzatvori to, alebo to pojde pred sud.
@janage nemam bohuzial nikoho takeho, kto by bol kvoli mne ochotny stravit viac ako hodinu v obchode. ako som pisala, on ma totalne odrezal od okolia, ja uz ani neviem ako sa rozpravat s ludmi
@janage ony od nas byvaju 100 metrov, obe. ale on tu teraz nie je. ma ten zakaz priblizenia na 15 metrov. jeho mamu som prosila aby tu prespala. tak som sa bala. ale ma vysmiala, ze on by mi predsa nikdy nic neurobil.
to by som riesila s mojou mamou a nie ze sa bojim, ale ze s niecim potrebujem pomoct a v dobe keď bol doma. Teraz to samozrejme nema zmysel
Deti nechodili do školy, škôlky? - medzi rodičmi nikoho nepoznas? Nemá dcéra blízku kamarátku, poprosila by si jej rodicov - kontaktovat mozes aj cez edupage.

Preane toto iste momentálne prežívam aj ja...