Môj partner je príliš závislý na rodičoch?
Ahojte,
ide o to, ze mam pocit je dost ovplyvnitelny svojimi rodicmi.... mam pocit, ze cim je starsi tym mu do zivota zasahuju viac, co by sa mal diat pravy opak... ma 25 rokov a ovplyvnuju ho vo vsetkom... vzdy mu vybavili brigádu, teraz prácu, do ktorej si chodí, kedy sa mu zachce, lebo jeho vedúci sa celkom doverne pozná s jeho rodicmi... moze kedykolvek prist a kedykolvek odist... okrem toho ze mu vzdy vybavili brigadu aj pracu, kupili aj byt, do ktoreho mame my ist akoze byvat... on sa so mnou vobec neporadil, nic so mnou nepreberal, riesil to iba so svojimi rodicmi, a mne to povedal, az ked to bola hotova vec, odovodnil to tym, ze ma chcel prekvapit, a ze s bytmi je teraz zla situacia, samozrejme sme sa pohadali, lebo ja som myslela, ze byvanie t,j, lokalitu a vobec vsetko budeme riesit v prvom rade my dvaja a keby nam aj rodicia chceli pomoct tak tak ze sme s tym vsetci uzrozumeni... a nie takto... pritom predtym hovoril ze to budeme risit spolu, hovorili sme aj ze pojdeme do ineho mesta a teraz sa zachoval takto, uz hovori uplne inak, lebo rodicia ho prehovorili aby byval hned pod ich nosom a s nim aj ja... byt je pisany na nich nie na neho a samozrejme tym padom maju pravo o ovsetkom rozhodovat... jeho mama sa ma minule dokonca pytala aj na stav uctu, kolko mam cca, chcu aby sme s nimi chodili na spolocne dovolenky pomaly kazde leto, chcu aj aby som si oblecenie kupovala tam kde oni, ked im poviem ze som si kupila inde, tak ani nato nereaguju... partnerovi oco zvykne vyvolavat, ked je so mnou, kedy uz pride domov lebo treba porobit to a to, aj cez vikendy mu oco zadeli robotu a urobi program, ze my sa vidime vecer niekedy ani to nie... ked chcem ist sem tam niekedy s nimvonku na nejaky vylet, tak sa furt hadame, lebo ze on musi ocovi pomoct, co chapem ale kazdy bozi vikend?? raz ked som chcela, aby so mnou isiel v sobotu na turu, oco sa s nim pohadal kvoli tomu, normalne mu robil kvoli tomu peklo, ze ma zostat doma a pomahat, ze to je preflakany cas...a to bolo raz za uhorsky rok co som chcela ist niekam, niezeby sme stale niekam chodili... takze mu zasahuju uz aj do volneho casu... ich styl zivota je taky ze velmi riesia, co si o nich kto pomysli, vzdy musia mat vsetko najmodernejsie, a strasne lipnu na tom co o nich ako o rodine hovori okolie... jeho oco je asi taky, ze podla neho by zena mala len pratat, varit a piect, starat sa o deti a nemat ziadne ine zaujmy, ako v 19 storoci... preto ani nevie pochopit, ze ja chcem spoznavat svet, chodit na vylety a pod.... tiez som skor intelektualka, cize rada citam knihy a podobne... robim aj tamtie veci, ale nemyslim si, ze zena ma robit vylucne len to... ide o to, ze s abojim, ze nam budu zasahovat do zivota a vsetko diktovat... co si o tom myslite? mate niekto podobnu skusenost?
A pre Boha, co ta pri takom ťulpasovi drzi?? On potrebuje zenu ako je jejo mama! On potrebuje doma generala herdeg babu, ze zaveli a on stiahne chbost. A nie teba tvojim mam pocit ze, myslela som ze sa my poradíme a podobne slusnosti. Ale ktora normalna zenska bude s takym debilom neschopnym??
Považuj skor nad sebou, co mas za problem ked s nim este stale si.
Nebude to nikdy dobre a este ani 59 nemsju? No ak si submisivna madochystska, tak smelo do buducnosti s tymto dilinom a jeho hovorcami. V podstate si bo vztahu s jeho rodičmi, parada, sen kazdej zeny, hlavne mladej. A ja ti garantujem, ze pokial ich neklepnr tsk este minimalne dobrych 35 rokov to pojde takto a budu pritvrdzovat. Mne raz bolo povedane, akej farby si mam kupit spolocenske šaty, ze priatel uz ma kravatu v tej farbe .... broskynkovu 🙈 Vôbec sa mi mehodi.
A to som tu zenu mala ozaj rada aj ona mna.
Ale nehrozi aby niekto rozhodoval o mne ako o bábke.
Ty mu daj zbohom a do nevidenia! A jeho do muzea s popisom - Takto nie...
@kamiska098 co sa tyka byvania, tak tu by naozaj bolo dobre velmi zvazit vasu financnu situaciu, lebo je ine dostat byt a ine splacat ho cely zivot, cize co sa tyka bytu celkom chapem a co sa tyka toho ostatneho, tak tiez som s niekym podobnym chodila a musim povedat, ze mas len dve moznosti, prva je ze sa s tym zmieris a budete fungovat ako do teraz, co by bol problem asi vydrzat a druha moznost je, ze sa s nim porozpravas, alebo mu nejakym sposobom vysvetlis, aby aspon teba do toho nezatahovali, cize ty si budes robit svoje a priatel, ak bude chciet moze ist pomoct bez teba, ale tiez je to na nevydrzanie, ak je ako moj ex ina moznost nie je.
@domkakvet noo lenže tam je hypotéka... To nieže oni kúpili bez hypotéky... Je napísaný na nich, a my im máme pomôcť so splacanim
určite by som nechcela isť do takého dačoho
@kamiska098 máme tam bývať a pomáhať so splácaním
@domkakvet máme tam ísť bývať a pomáhať so splácaním hypotéky...ale byt je na rodicov
@kamiska098 toto je velmi zle riesenie. Pretoze vlastne ten nie je tvojho partnera, ale jeho rodicov a vzdy aj bude. Takze to nie je tak, ze oni mu kupili byt. Oni kupili byt sami pre seba a on tam moze byvat.Ja poznam podobny pripad, ze matka kupila byt pred vela rokmi svojmu synovi, v skutocnosti je majitelka ona (bez hypoteky za cash) a do svojej smrti aj bude.Prezentuju to tak, ze jej syn ma byt.
@muchotrafka298 áno len tým pádom... Bojím sa konfliktov a že sa partner za mňa v najhoršom nepostaví... Jemu je dobré lebo šak je to byt jeho rodičov, ale je to také že keď ti niekto niečo dá potom obvyklé čakajú že budeš skákať ako oni si zmyskia...a bohužiaľ oni sú obaja celkom diktátorské povahy hlavne otec, veď už teraz jaký je že mu zasahuje aj do voľného času, čo by to bolo v byte, fakt neviem... Všetko by chceli mať tak, ako oni chcú... Rodičia majú aj toxický vzťah medzi sebou, čiže nemám tam nejaku dôveru v nich... Keby boli aspoň kľudni a pokojní ľudia...ale aj životný štýl majú strašne hektický, samé návštevy oslavy a podobne, proste ukazovať sa pred ľuďmi... A strašne veľa pečú, varia, proste vkuse niečo robia... Jeho oco je chorý do roboty a čaká to aj od druhých nevie oddychovať preto keď chcem ísť na výlet, si myslí že som lenivá a nemám čo robiť...ja som človek čo robí ale aj oddychuje a rád spoznáva nové miesta, nielen byť furt doma, robt, riešiť oslavy návštevy, ukazovať sa a prejedať sa...myslím žeby im do rodiny skôr pasovala nejaká typická dediniarka...a taká co rada diriguje a sa predvádza
@kamiska098 mňa proste ich životný štýl stresuje, ja som skôr introvert, mám rada svoj pokoj, nie furt nejaké akcie a bojím sa keď idem v ich byte že ma budú chcieť zmeniť na svoj obraz
@kamiska098 No tak to už je iný level vychcanosti, ak chcú, aby ste im na hypo prispievali.. Radšej mať vlastný byt, s vlastnou hypotékou samozrejme.
@kamiska098 toto co pise su za mna jasne red flags - proste tebe nevyhovuje ani ich zivotny styl, ani to, ako fungujete navzajom, prekaza Ti na nich asi vsetko, lebo su totalne odlisni. Toto je za mna na diskusiu s partnerom, ze co dalej. Hlavne ty im mas prispeivat na hypoteku, cudzim ludom? Nech im partner prispieva. Nepoviem naklady na byvanie, ale hypoteku si brat nemali,ked nemaju na zaplatenie. Resp. maju, ale radsej nech im to druhi platia.
Dievca, nenapisala si o nich nic pozitívne, tak co ta pri nom este drží❓Utekaj od tej "chorej" rodiny cim skor a co najdalej🙏
@janinka007 To nechcem aby to vyznelo že sú zlí, len sú iní...iný životný štýl a podobne... A no vadia mi tie veci ktoré som tu rozpísala...viem že nikde to nie je ideálne, len proste cítim, že toto není ono... Ten partnerský život aj samotný partner... Ani životný štýl jeho rodiny...že to nie je nieco čoho chcem byť súčasťou celý zivot
@kamiska098 ja mam 21 a tiež typek mal 25 to sme len spolu randili a presne toto sa dialo že mu rodičia robili program skoro na každý deň.... otras.... keď som zistila, že to takto on ma na kazdodennom poriadku tak som veľmi rýchlo ukončila naše randenie. Nie je to normálne.
@kamiska098 no tak to v ziadnom pripade.
@kamiska098 utekaj
@kamiska098 dievča zlaté počúvni ma, odíď od neho čím skôr. Buď vďačná za túto skúsenosť, poďakuj za to pekné, čo ste spolu prežili, ale pri takom chlapcovi (zámerne píšem chlapcovi lebo chlap to ešte nie je) to s jeho rodičmi bude ešte oveľa horšie keď budete mať deti. Tak ako ti radia aj ostatné, počúvni skúsenejšie ženy a ušetri si ďalšie roky života, ktoré ti už nikto nevráti.
@kamiska098 mne to nevysvetluj, ze su iní. Evidentne ti to nevyhovuje, tak načo si to kadejako ospravedlnovat. Nie je to nic pre teba, tak utekaj.
Cosi sialena? To este si z nim? Neospravedlnuj ich ani sa neopakuj skus skor napisat ci ti to dalo nieco do zivota a utekaj od neho !sak to je decko nevyzrete
a kde ste s priatelom byvali doteraz?
@mamina7070 každý ešte u svojich rodicov
@kamiska098 tak zasa ja scasti aj chapem jeho rodicov preco by mali na vas pisat byt na ktoreho zaobstarani sa nepodielate otazka je kolko by ste platili isto nemej ako standardny podnajom
a oni su nejako nastaveni ako rodina ty si opozitne co je v poriadku ale teda zjavne nie ste urceni jeden pre
druheho a zbytocne by ste sa trapili spolu hladaj inde
@kamiska098 jasne,že budú,aj deti budete mať keď oni schvália synacikovi,že môže spraviť,ty nebudeš nikdy rozhodovať o ničom s ním,lebo ak ti to aj sľúbi,pri ďalšej návšteve rodí ov sa to zmení podľa nich Máš dve možnosti,1.nekecat a šúchať nohami,2.vymenit partnera.
Zajtra je najlepší deň dať kopačky hentomu oštinohovi, fakt nestojí uvažovať zostať s ním, nechať si posrať život.
Nerada radím rozchod, rozvod, ale toto ti poviem aj 100x - pošli ho do prdele.

@kamiska098 OMG asi v tomto nebudeš šťastná...je to zlata klietka. Asi by som sa rozišla. Ja tiež nie som taká povaha...a nakoniec by Ta možno sám vyhodil...určite si nájdi lepšieho do života...