icon

Môj partner žije v minulosti. Ako to riešiť?

14. feb 2026

Ahojte, môj partner ako by žil v minulosti. Má 47 rokov, už nejaké zdravotné problémy, nepije, nechodí po vonku, nechodí po krčmách. Ale mal divokú mladosť do 30tky. Hokej, futbal, patril medzi fans, alkohol - veľa alkoholu, asi zjavne tam boli aj bitky, cesty s klubom na zápasy apd. Stále spomína na to, alebo skor sníva o tom, že keby mal 20, tak by s kamošmi sedeli na pive a pozerali by hokej a potom by išli večer ešte na futbal, už v dobrej nálade. Ako by mal ideálny sobotňajší deň... Takéto spomienky má často. Ako si užívali, ako ho nič nebolelo, ako vyvádzali, ako chodili povzbudzovať, koľko vypili, ako ich brali policajti, ako si užívali. Dnes som mu však povedala, že už má 47 rokov a už naozaj by nemal žiť v minulosti. Príde mi, že zostal zaseknutý tam a jednoducho o 27 rokov by už mal byť niekde inde - mentalne. My deti nemáme, sme iba sami dvaja, sme spolu 10r. Ale príde mi, že vlastne nie je spokojný s týmto životom. Dnes je sviatok zaľúbených, nedostala som ani jeden kvietok z lidla, ani malú čokoládu. Pozeráme hokej a rozpráva o svojich zážitkoch a sníva… a nikde v jeho živote nie som spomenutá ja. Ani sama neviem, čo som tým chcela povedať, asi to len napísať a prečítať si po sebe...

Strana
z3
anonym_62c975
15. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_66919a odišla som od neho raz na tri mesiace. On chradol pred očami, neskutočne sa trápil, písal mi každý deň, volal, posielal kvety do práce. Niekoľko krát som ho stretla a schudol snáď 7 kg, bol strašne strhaný, neoholený, vychudnutý. Chradol pred očami. Denne mi hovorí, že bezo mňa by zomrel a keby som tu nebola, tak tu nie je ani on, že nemá dôvod žiť. Napriek tomu v spomienkach sa stále vracia do mladosti. Ani slovom nehovorí, pamätáš si, keď sme začínali? Pamätáš si, ako nám bolo super tam a tam? Pamätáš si, ako sme začali spolu bývať?

@anonym_autor
A čo teda chceš? Veď všetko je skvelé, máte super život, ste spoločenskí. Úvodné vety zneli inak.
Ty ho chceš zmeniť, aby vravel niečo, čo nevraví. Prečo na tom tak nastojíš? Potrebuješ sa dokola uisťovať, že ťa miluje?

zazka666
Autor odpoveď zmazal
Strana
z3