icon

Moja 30-ročná kamarátka čaká dieťa so 60-ročným partnerom

6. nov 2025

Dobry vecer prajem, moja najlepsia kamaratka, ktora ma tesne po 30ke mi prave oznamila, ze so svojim 60 rocnym priatelom je tehotna. Ja ju od toho odhovoram ale ona mi tvrdi ze ho lubi. Aky mate na toto nazor, pretoze ma vobec nepocuva.

anonym_af089f
6. nov 2025
@anonym_c3841c

@anonym_af089f a ty budeš mať asi doma takého starčeka, keď ťa to tak nahnevalo, čo? 😀 Podľa mňa nič také zle nenapísala.

@anonym_c3841c mam seberovneho muza a neurazam inych ked nic take .zle nepisala nestaraj sa

mamutka
6. nov 2025

@anonym_autor ak ona nemá žiadne peniaze v jej veku, tak ma v hlave kopu iných problémov. Asi pochádza z ťažkých pomerov, lebo 30 ročný človek už sa musí vedieť obracať a mať zarobené a niečo aj našetrené, ak chce rodinu.
Tvoje odhovaranie je od čoho? Už je tehotná. Ak niekto nechápe, že vo veku 30 rokov ma mať peniaze na život, tak tam nevysvetlíš nič.

anonym_b30e09
6. nov 2025

Tak ja mam 42, moj svokor ma 65 a teda neviem si predstavit mat s nim 12 rocne dieta. To mam so 40 rocnym muzom. A dava nam to zabrat.
Ale tak uz ked to dieta caka, tak uz je neskoro odhovarat ju, co ho ma dat zabit, len preto, ze ma starsieho otca? 🫣

kikush182329
6. nov 2025

Co je na ich vztahu zle okrem veku?

olimuc
6. nov 2025

Ona ma tesne po 30tke… takze nie je uplne mlada a asi ani nesvojüravna, aby nevedela, co dieta obnasa. a ak by ostala sama na dieta … nebude ani prva ani posledna 🤷‍♀️. Ty ju zivit nebudes. Pogratuluj jej, aby islo vsetko dobre. Tym to pre teba konci. Ak mas uz deti mozes poradit, ak nemas tak sa s nou tes.

betulinka1
6. nov 2025

@anonym_autor co je na tom divne?! Poznam niekolko 70 rocnych, ktory športujú, cestuju, turistika. Napriklad moj otec mal 62, ked mojho syna ucil lyzovat. Teraz ma 67 a bezne trávia jeden tyzden v roku na Dolomitoch a niekolko víkendov v Rakusku. Ja 45+ a ani moj muz, sme natolko leniví, ze proste lyzovat nechodime. Ak by mal mladú, uplne si viem predstavit ako by sa s prehľadom staral o dieta. Netreba ludi posudzovat podla veku. A v praci sa stretávam 60+, a teda musim povedat, ze kludne sa za nimi otoci 30 tka. Kamoska sa s nim citi dobre. Tak ju nechaj tak a tes sa s nou.

autor
6. nov 2025

Chapem argumenty, ja jej do toho vyrazne nekecam, len ma zaujimal nazor inych, nakolko uz teraz su v zlej financnej situacii v prenajatej garzonke od vyplaty do vyplaty a pan ma 60 a zdravotne na tom tiez nie je uzasne. Ked sa nieco stane tak pride za mnou prosit o pomoc to mi uz oznamila, s rodinou nema dobre vztahy. Neviem ci mi niekto rozumie, ale obavam sa, ze toto nejde dobrym smerom...

sfet
6. nov 2025

Naši známí nieco podobné. Zatial ok.

anonym_f23fed
6. nov 2025
@anonym_autor

Chapem argumenty, ja jej do toho vyrazne nekecam, len ma zaujimal nazor inych, nakolko uz teraz su v zlej financnej situacii v prenajatej garzonke od vyplaty do vyplaty a pan ma 60 a zdravotne na tom tiez nie je uzasne. Ked sa nieco stane tak pride za mnou prosit o pomoc to mi uz oznamila, s rodinou nema dobre vztahy. Neviem ci mi niekto rozumie, ale obavam sa, ze toto nejde dobrym smerom...

@anonym_autor A ty si povinná jej pomáhať? Prečo? Ty si jej to dieťa urobila?

anonym_8fdd27
6. nov 2025

@anonym_autor Súhlasím z väčšinou, nie je to tvoja vec .Ak jej to vyhovuje a je šťastná tak je všetko v najlepšom poriadku. Nikde nie je napísané, že nemôžu žiť šťastne. Veď kde je istota,že aj z mladým to musí vyjsť. Nechaj nech si žijú svoj život a ty si ži svoj a rešpektuj ju.

betulinka1
6. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor aku pomoc? Finančnú? To zase ja by som nedotovala kamosku, co pyta peniaze a este k tomu ostane tehotna. Akoze im bude potom financne lepsie? To potom chapem tvoju obavu ale nie z veku ale z prístupu oboch.

anonym_0d8ce0
6. nov 2025

@anonym_autor uz vidim ako sa jeho rodina "potesi" 😃 ...a jej tiez bude skakat od radosti... rodicov ma mladsich ako on?

elis248
7. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ty nie si zodpovedná za kamarátku. Je to ich vec. Musíš sa zmieriť s tým, že celému svetu nepomôžeš. Kamarátka hádam vie v akej sú situácii a čo si môžu dovoliť. A pokiaľ si to neuvedomuje, je to len jej chyba. A že ti oznámila, že keby čosi, príde prosiť o pomoc za tebou? A to si ako predstavuje? Že bude u teba bývať aj s dieťaťom a budeš ju živiť alebo ako? To, že ti to oznámila ťa nijako nezaväzuje. Alebo sa v tebe snaží vyvolať nejaké výčitky a pocity viny, aby si sa cítila povinná jej pomôcť?

lentakyterapeut
7. nov 2025

@anonym_autor ty s nim zit nebudes preco ju nenechas zit podla jej predstav ?

autor
7. nov 2025
@lentakyterapeut

@anonym_autor ty s nim zit nebudes preco ju nenechas zit podla jej predstav ?

@lentakyterapeut neni to riskantne mat dieta s muzov takom veku ak sa ona sama o seba nevie postarat?

lentakyterapeut
7. nov 2025
@anonym_autor

@lentakyterapeut neni to riskantne mat dieta s muzov takom veku ak sa ona sama o seba nevie postarat?

@anonym_autor opytam sa je zbavena svojpravnosti? Ak nie potom kazdy ma svoj rozum. Aj clovek bez vzdelania dokaze zit pekny zivot a vychovat deti aj ked si myslime ze nie.

derdia
7. nov 2025

@anonym_autor urcite to nie je obycajny chlap... Takze ju zaujimaju jeho peniaze...
Bude mat dobre vyzivne keby daco... Na co sa ty do toho staras? Uvedom si ze keby to bol 60 rocny robotnik urcite by sa s nim ani nebavila... Takze mas jasne vidietelne co je zac. A o co jej ide.
Laska to nebude.

autor
7. nov 2025
@derdia

@anonym_autor urcite to nie je obycajny chlap... Takze ju zaujimaju jeho peniaze...
Bude mat dobre vyzivne keby daco... Na co sa ty do toho staras? Uvedom si ze keby to bol 60 rocny robotnik urcite by sa s nim ani nebavila... Takze mas jasne vidietelne co je zac. A o co jej ide.
Laska to nebude.

@derdia pisala som to uz vyssie on ziadne peniaze nema

lienka.7
7. nov 2025
@pribinak

Že je dosť mozne že ich bude prebalovat naraz

@pribinak 🙈 kruté, ale pravda 😁

pribinak
7. nov 2025
@lienka.7

@pribinak 🙈 kruté, ale pravda 😁

@lienka.7 toto je proste raz starý chlap a proste zlý vyber, môj názor

kiki68
7. nov 2025

@anonym_autor ona chce dieta, pochop ju, ona ma 30, takze ide za svojim

kiki68
7. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor nie je nahodou o nu postarane financne? Plus porodi dedica…

petronela1985
7. nov 2025
@anonym_autor

@derdia pisala som to uz vyssie on ziadne peniaze nema

@anonym_autor pamätám si tu takú diskusiu, že matka s dieťaťom sa nasťahovali ku kamarátke, dieťa v škôlke, matka sa neponáhľala do práce. A autorka diskusie si pýtala rady. Financne ju podporovala, aj jej syna. Neviem, ako to dopadlo. Ale celé zle, no. Keď už ti kamarátka niečo oznamuje, tak by som jej oznámila späť, že tvoje dieťa, tvoje rozhodnutie, mňa z toho vynechaj.

anonym_ff3bf0
7. nov 2025

No dedo ma asi dobre financne zabezpecenie, mladá ide na to s rozumom.Ja si neviem predstavit aby ma priťahoval stary, ovisnuty dedo, už len ta predstava mi nahana hrozu.Ale pre peniazky su niektore vsetkeho schopne a do buducna i dedicstvo

rorino
7. nov 2025
@anonym_autor

ja jej chcem dobre lebo ju mam rada. a ku komentu vyssie, nebude dedit nic a sama nema ziadne peniaze...

@anonym_autor ty jej chces dobre,zo svojho pohľadu,čo neznamená,že je jedina spravna cesta.

anonym_401b64
7. nov 2025

@anonym_autor kamaratka ma 34 a jej manžel 64 a snažia sa o bábo. A? Nevidím problém. Ak sa majú radi a sú si istí že to zvládnu tak prečo nie? Sú to dospelí ľudia vedomí si toho do čoho idú.

lienka.7
7. nov 2025
@pribinak

@lienka.7 toto je proste raz starý chlap a proste zlý vyber, môj názor

@pribinak nečítala som to už ďalej, ale niekde bude "pes zakopany". 🤔

pribinak
7. nov 2025
@lienka.7

@pribinak nečítala som to už ďalej, ale niekde bude "pes zakopany". 🤔

@lienka.7 určite ! To až kričí že toto bude riadna story 😀

zuzitka1004
7. nov 2025

@anonym_autor absolútne som nepochopila, čo sa staráš do druhých a riešiš ich tu na MK.

nicegirl369
7. nov 2025

@anonym_autor od čoho ju odhováraš?