Moja matka a ja
Ahojte,moja mama sa so mnou rozpráva ,že nevie povedať kľudne veci,ale tak,že ma sekiruje,neviem pred tým ujsť.Mam vlastnú doma most a deti a ona sa strašne ku mne správa.Problem s tým má aj druhá sestra.Nezvladam to a otvorený rozhovor už bol viackrát,zlepšenie ziadne
@loliki Opýtam sa jej..
A to tvoja mama byva u teba, ked mate az taketo strety?
Lebo moja mama ma tiez neprijemny styl komunikacie, ale nesekiruje, to by si nedovolila. Ale tu pomoze stretavat sa max na hodinu raz tyzdenne.
@0silvia0 nebýva u nás,no..nepríjemný štýl,konfrontačná a niektoré veci by mala povedať pokojnejšie...
Tak bezne navstevy hodinu raz tyzdenne by si mohla vydrzat. Ano, mala by povedat veci pokojnejsie, ale nerobi to... Co s tym? Jedine obmedzit kontakt.
tak je to o tom ze ked mas emocionalne slabych rodicov mamu ze sa mas dat do ulohy pozorovatela ako by to islo mimo teba, necakat opatovanie citu naplnenie tvojich potrieb lebo ona ti to nevi dat…teoria dobra aj ta metoda pozorovatela…ale mne puka srdce ak mi mama nie je mamou…preto ja city vyznavam jej vzdy…ale zaujimave citanie jsk sa tam clovek najde
Áno ,je to náročné zvládať v kľude 😔,ďakujem Vám za rady.
😏

Hormóny vedia s nami kývať sem aj tam. Ja tiež nie som v maminej koži, neviem ako to vníma ona. Ale svoje zmeny poznám, viem o nich, ale neovládam. Proste ako víchrica, ktorá musí prejsť a potom je pokoj. A ty píšeš, že aj tvoja mama je dobrá, pomôže, len ten štýl komunikácie. Opýtaj sa jej, ako berie tie lieky a kedy bola na kontrole. Len nevieme ovplyvniť ani lekárov, oni naordinujú od stola a na neho tie ženy za tých 10 minút tak slovne neútočia. Čo on môže vedieť, ako sa správajú doma? A táto teória ma napadla len vďaka Tebe, že to spolu riešime. 🙂 A možno my sme také isté a ony vidia nás podobne, že sme hrozné a preto nám tak tie veci hovoria.