Môže byť utajenie priezviska na zoznamke varovaním?
Ahojte baby, stalo sa vám že ste si písali s mužom ktorý vám nechcem prezradiť vlastne priezvisko? Volal ma von, ale priezvisko zatajoval, vraj kvôli udržaniu súkromia.
Keď som začala riešiť, že mi to príde zvláštne že mi ho napísať nechce, že či tam niekoho nerieši a so mnou hra hry tak zapieral. Nakoniec si ma kvôli tomu priezvisku blokol na zoznamke 😀
Neviem, čo si o tom myslieť, chalan bude mať za chvíľu 30.
@egonsk s tým s tebou súhlasím...ja tiež mužovi neudávam svoje priezvisko a ani FB ani nič, dokonca veľa mužov sa pýtalo, kde presne bývam, resp. sídlisko alebo nejaký záchytný bod, nikdy som to cudziemu človeku neprezradila a ak som sa aj s niekym stretla, tak na mieste, kde je veľa ľudí, žiadne sadanie do auta neviem čo...proste cez deň, kaviareň a hotovo...svoj FB napr. dávam len tým ľuďom, ktorých poznám osobne, a ak na strernutí prebehnú sympatie a chceme stretávanie sa ďalej, nemám problem napr. ten FB niekomu prezradiť...tak isto s telefónnym číslom...dávam až v deň stretnutia, nepotrebujem, aby mi niekto cudzí vyvolával...ak sa zoznámim na zoznamke, tak na zoznamke aj komunikujem...a neskrývam absolútne nič, len si chránim svoje súkromie...
Inak, ešte je šanca, že si písal s dvoma, troma. S jednou mu to vyšlo a tak ťa blokol, aby si ho neotravovala.
@naneta258 určite zadaný
@naneta258 ja len nerozumiem, ako by ti to priezvisko pomohlo z hladiska bezpecnosti. ved by si ho mohol vymysliet, keby velmi chcel.
ja mam napr. priezvisko take, ze ho nema nikto iny okrem mojej mamy (v zenskom tvare), a tiez ho na pockanie neprezradzam. nemam ho ani na FB, IG ani nikde inde.
moje kamosky, ktore riesia zoznamky, chodia bud na miesta, kde je vela ludi, alebo napisu kam presne idu a kedy. nezvyknu nam do spolocnych chatov pisat priezviska...
@naneta258 A kto ti kaze sa s niekym hned stretnut? Si taka hrrr do vsetkeho? Ja si s babou najprv nejaky cas pisem a to rozhodne niesu jednoslovne a jednoduche vety, ako je teraz v mode, ale normalne casovo plynuci rozhovor. A ked ma pocit, ze ta osoba je pre mna zaujimava a chcem ju viac poznat, tak z toho priroezene vyusti aj stretnutie, kde sa mozaika postupne doplna. Nikde nie je pisane, ze po prvom stretnuti bude aj dalsie, lebo hereciek je minimalne tolko na svete kolko je aj hercov a to sa prave pri tom prvom osobnom stretnuti castokrat uz ukaze. Ak myslis, ze len zeny su pri prvom "rande" ohrozene, tak si na omyle, lebo existuje mnozstvo 'stihaciek', ktore dokazu aj chlapovi sposobit neprijemnosti. Prave aby sa tomuto predoslo, tak sa ma nejaky cas spolu komunikovat nejaku dobu, lebo osoba ktora nezdiela rovnake pohlady a priority na dolezite veci, tak urcite nebude vhodna na seriozny vztah. A pokial si hladas iba povyrazenie, resp. niekoho na precistenie komina obcas, potom sa sustred na lahsiu cestu, takych najdes na kazdom rohu aj 10 a povedia ti bez problemov aj dlzku svojej pýchy, nielen svoje priezvisko.
@naneta258 keby sa on pýta na moje priezvisko tiež mu nenapíšem...načo by mu to vlastne bolo. A vypisovanie si xy týždňov/ mesiacov absolútne nechápem...však si napíšte pár správ stretnite sa niekde na verejnom mieste,je veľa ľudí a uvidíš...možno si naživo ani nebudete mať čo povedať.
@naneta258 akoze ja som tiez bola na zoznamke a tiez som tajila priezvisko, dokonca aj sidlisko kde byvam 😀
Tiez sa pytal na detaily a vadilo mi to. Nemala som problem kecat ale naco je mu moje priezvisko a adresa?
Stretli sme sa v meste na kave a bol to debil.. taka som bola potom rada ze o mne dokopy nic nevie 🤷♀️
@naneta258 no to je aj tak dosť mimo reality brat akejkoľvek písanie s cudzím človekom ako keby ,, reálne stretávanie''. Fakt tomu nechápem.
Nedávno tu bola podobná téma, autorka sa stretávala s niekým zo zoznamky a ženské ju vysmiali, že ani priezvisko nevie, že je hlúpa a naivná. A tu autorka píše, že priezvisko nevie a zrazu to problém nie je 😁 Fakt tento kôň je zaujímavý, dvojaký meter 🙈
Mozno ma len skarede priezvisko za ktore za hanbi🙃 ale skor si myslim ze je zadany a lahko dohladatelny na googli, tym padom rychlo stratil zaujem a hlada inu lahku korist. Btw.pred casom som mala stiahnute Badoo a z mojho okolia snad polovicu chlapov tam som spoznala z videnia o ktorych viem ze su zadani a maju partnerky a deti..grc doba
Zaujimava tema. Napriek vsetkym nastaveniam v spokicnosti o rovnopravnosti pohlavi tu si viem predstavit nerovnake rodove ocakavania.
Zena ma pravo utajovat svoju identitu predovsetkym ako ochranu pred hromadou dotieravych uchylakov. Muz to musi akceptovat.
Muz s cestnymi umyslami musi byt pred stretnutim schopny sa jasne predstavit, prave na ochranu zeny a zena ma pravo to ocakavat.
Netusil som ze niekedy budem pisat lexikon spravania sa pri online zoznamovani 😂
Ja by som nemala problem na verejnom mieste cez den sa stretnut s niekym zo zoznamky na kave alebo na obede. Nepotrebovala by som vediet ani jeho priezvisko, ani kde byva. On toto tiez o mne na prvom stretnuti nepotrebuje vediet. A nikoho si domov nevodim,koho nepoznam. Kedze pisanie si s niekym je jedna vec a stretnutie osobne druha, tak by som bola dost opatrna.
Ja by som cloveku, ktoreho som nikdy v zivote osobne nestretla ( a ak keby stretla, ale minimalne ) by som moje priezvisko ani zo srandy na nos nevesala. Chapem jeho reakcii.
@naneta258 a aké veci zo súkromia s tebou rozoberal? vieš, písmena znesú veľa...kľudne ti mohol nakecať, čo chcel...ja by som písmenám osobne neverila...a ani neverím...ak ide o zoznamovanie sa s chlapmi...reálne spoznávanie je to, kedy zistíš aký človek je...cez písmena môže byť super a v skutočnosti úplný magor...ty by si si tiež mala dávať pozor na to, komu čo zavesíš na nos...aj cez písmena...lebo nikdy nevieš...
@naneta258 ja som tiež raz na takého natrafila a to bolo ešte ked som bola mladá 20 ročná žaba a chodila po zoznamkách.Mne síce povedal, ale falošné priezvisko😀 no ale nech lebo sme boli len pár krát vonku.Nesadli sme si povahovo.Ale sranda na tom celom bola,ako sa pravda po pár rokoch dostala napovrch ani neviem ako.Ja som naňho už aj zabudla.Jedneho dňa idem na istagram a tam v návrhoch bol on len s iným priezviskom tým pravým🙂 keby tam nemal foto v živote by som sa o tom jeho klamstve nedozvedela.Našla som ho aj na fb pod tým menom čo mal na insta.Síce som tam nič také extra nenašla ale aspoň človek vidí,že všetko sa počase prevalí ani nevieš ako a kedy🙂

Autorka, veď keď si si chcela písať inde, tak si to mala navrhnut takto a nie hneď priezvisko. Ja som sa svojho na zoznamke spýtala, resp. Som mu napísala, či by sme sa nemohli presunúť na messenger. Ale ani mi nenapadlo napísať mu, že nech dá priezvisko 🙈🙈 prepáč, ale....