Môže fungovať vzťah protikladných osobností?
Ahojte, sme dvaja ludia v zrelom veku, on ma 54 /citi sa na 30, aj je v super kondicii/, ja mam 44, pocitovo 60. On zdravy, aktivny muz, ja som zena s mnohymi obmedzeniami, nic nie je zivot ohrozujuce, ale limitujuce (travenie, alergie, intolerancie, astma, stitna zlaza apd). On ma energie za 4och, ja 1/2 z energie jednej zdravej zeny. On je vela v prirode, chaty, hory, lesy, stara sa o revir, sprevadza ludi v horach, ja do prirody chodim skor minimalne - ak tak iba prechadzky po okoli, okolo jazera, ziadne tury a turistiku neznasam. On zije velmi aktivnym zivotom. Aj ja zijem aktivnym, ale uplne inak. Praca, rodina, domacnost, cvicenie doma, knihy, tv, film, serial, kino, koncerty, standupy, divadlo, vernizase, muzea, zamky a hrady, zoo apd. Popri tom chodime s detmi do utulku venci psy. Zaujali sme sa navzajom, to bez debaty. asi fyzicky, mozno inteligenciou. On mna, ja jeho. Avsak ja som uz vztah s podobnym horskym prirodnym/natural typom mala, a nefungovalo to. Nie som tento typ zeny. A este ak ja mam urcite obmedzenia a naozaj, fungujem energeticky s tou mojou nefunkčnou zlazou na pol plynu. Co si myslite? Mne intuicia hovori, ze nie. Jemu zase, ze ano. Protiklady sa mozu pritahovat, ale nemoze to dlhodobo fungovat. Vas nazor?
A aspon lieky na stit.zlazu uzivas?
@anonym_autor ano môžete úplne v pohode fungovať...ide len o to ako si to zariadite & sa spolu naladíte. Vzťah sa buduje , pracuje sa na ňom - formuje sa Keď chcete byť spolu a patríte k sebe nič Vás nerozdelí.
A aspon lieky na stit.zlazu uzivas?
@anonym_547412 jasne, už 25 rokov. Ale napriek pekným výsledkom TSH, Ft3 a Ft4 som na tom takto. Energie mám veľmi málo. Moja ŠŽ je už úplne nefuknčná.
@anonym_autor nerieš argumenty za a proti, o mesiac už môže niečo prísť a energia nebude. Riad sa intuíciu. Intuícia je najlepší radca. Ak hovorí nie, tak do toho nechoď .
No možno by ťa trošku potiahol,ja v tom problém nevidím
a podľa mňa veľmi negatívne to berieš
Veď on si nehľadá svoj obraz ani ty svoj
Každý sa máte čím obohatiť
@anonym_547412 jasne, už 25 rokov. Ale napriek pekným výsledkom TSH, Ft3 a Ft4 som na tom takto. Energie mám veľmi málo. Moja ŠŽ je už úplne nefuknčná.
@anonym_autor keď máš dobré výsledky krvy na SZ príčina únavy môže byť iná. Najčastejšie psychická. Alebo anemia. Toto by som nepripisovala SŽ, keby si bola zamilovaná, cítila by si sa aj ty na 30. 😍
Asi by si mala začať od seba. Veľa vecí sa da prekonať postupným aktívnym prístupom. Nemusíš s nim chodiť na každodenné túry ale ist s nim raz za cas do lesa prospeje tebe aj vášmu vzťahu. Naoplatku dostaneš posedenie doma pri krbe s vínom a knihou.
Nikdy nenájdeš dvoch co budu auper energicky. Skôr nájdeš dvoch lenochov, ktorí sa casom skôr či neskôr spolu unudia. Komunikácia o potrebách a možnostiach je ako vzdy NEVYHNUTNOST
Čo sa týka tej únavy, 3 roky som unavená, pochodila som všetko, aj štítna žľaza, hormonálny profil, všetko ok, ja som úplne vyradená niektoré dni, len spím. Na koniec mi zistili reumu, úplne náhodou. A nie, nemala som chuť chodiť po výletoch, ani po horách, ani nikde.
Čo sa týka tej únavy, 3 roky som unavená, pochodila som všetko, aj štítna žľaza, hormonálny profil, všetko ok, ja som úplne vyradená niektoré dni, len spím. Na koniec mi zistili reumu, úplne náhodou. A nie, nemala som chuť chodiť po výletoch, ani po horách, ani nikde.
@anonym_7b985b ano chodim na reumatologiu a som sledovana kvoli vaznemu ochoreniu, zatial v stadiu diagnostiky.
@anonym_7b985b a čo ti pomohlo na únavu? Je to lepšie už?
@anonym_autor za mna nie
Ak sa jeden neprisposobi druhemu ( ty nemozem a on urcite nebude chciet) tak si mozte uzit spolocny cas a skonci to
Na co sa zamotavat zbytocne
Ver intuicii
Podľa mňa to je veľmi individuálne... sú ľudia, ktorí potrebujú so svojou polovičkou tráviť všetok čas a všetko robiť spolu, ak by ste boli takýto, fungovať to nebude... ale sú aj ľudia, ktorí aj vo vzťahu majú radi čas pre seba a svoje vlastné koníčky a takým to môže fungovať, pokiaľ je aspoň nejaký prienik v predstave kvalitne stráveného spoločného času... výlety na hrady, zámky sa dajú spojiť s ľahšími prechádzkami po prírode, venčenie psíkov je tiež trávenie času na vzduchu.... základ je toho druhého prijať a nevyčítať si to, ale ako hovorím, jednému takýto vzťah fungovať môže a inému nie a zistíte, len keď randenie skúsite... u nás je napríklad muž vášnivý cyklista a ja iba veľmi rekreačný a tak na cyklotúry, niekedy aj víkendové s ním nechodím, on si ich užije aj sám alebo s kamošom a ja si spravím vlastný program... ale zase ďalší víkend si nájdeme niečo čo budeme robiť spolu... som za počúvanie intuície, ale je to naozaj intuícia alebo len zlá skúsenosť, ktorú prenášaš?
Ak toto bude fungovať, bol by to zázrak. Ja osobne by som to takého vzťahu nešla. Ste tak neskutočne rozdielni. Neviem si predstaviť čo máte spoločné a trávenie voľného času je diametrálne odlišné u každého z vás. Na začiatku to môže fungovať ked tam je chémia, ale keď hormóny opadnú a zostane zvyšok tak.... nie je nič čo by vás zdržalo spolu.
@anonym_autor aj ja s manželom dve rozličné povahy, ale v dôležitých názoroch máme rovnaké zmýšľanie. Ale náš vzťah funguje na kompromisoch a naozaj máme krásny vzťah.
Máme každý svoj čas a čas aj pre nás dvoch
@anonym_7b985b ahoj prosim ako sa ti to prejavilo? Ja mam tiez autoimunitny zápal SZ a strasne som unavena vyčerpaná zvýšené crp dlhsie. Moj obvodný nerieši lebo hemoglobín mam ok aj ked zásoby železa uplne vyčerpane. Dala som si urobit inde vyšetrenia a beriem železo ale asi zmením lekára. Casto ma bolievaju kĺby a mam preťažené zápästia neda sa mi to vyliečiť.
@anonym_7b985b ahoj prosim ako sa ti to prejavilo? Ja mam tiez autoimunitny zápal SZ a strasne som unavena vyčerpaná zvýšené crp dlhsie. Moj obvodný nerieši lebo hemoglobín mam ok aj ked zásoby železa uplne vyčerpane. Dala som si urobit inde vyšetrenia a beriem železo ale asi zmením lekára. Casto ma bolievaju kĺby a mam preťažené zápästia neda sa mi to vyliečiť.
@anonym_add974 mala som výsledok z histologie, nález, dala som si odstrániť hrčku na prste na chirurgii, a tam zistili že je to reumatologickeho pôvodu. Teraz čakám na liečbu, a dúfam že sa únava po liekoch upraví
Ak ti nevadi, ze budete tak nejak fungovat vedla seba a minat sa v traveni volneho casu napriklad, nevidim v tom problem. Ja mam male deti s muzom, ktory ma pdlisne zaluby, a vnimam to ako problem, ze proste kazde spolocne travenie casu je kompromis na jednej alebo druhej strane
@anonym_autor je to len na vás, či to fungovať bude alebo nie. My s mužom sme úplne rozdielni vo všetkom, podobne ako aj vy, prakticky máme úplne rozdielne záľuby a fungujeme úplne v pohode, pretože sa ľúbime. Veď nemusíte tráviť spolu celý deň a raz za čas sa prispôsobí jeden, raz druhý. Keď sa chce, všetko sa dá.

@anonym_autor bud sa jeden prisposobi, alebo kompromis alebo podla mna to nebude fungovat