Môžem mu dôverovať po mesiaci známosti?
Ahojte, dostala som jednu zaujímavú ponuku a neviem, ako vážne ju mám brať. Môj život bol plný problémov a som na viac miestach zadlžená. Mám starý dom po babke, kde bývame, ale ani nie je veľmi obytný. Všetko je tu v hroznom stave. Nedávno som spoznala jedného muža. Je odo mňa dosť starší, ale je to pekný chlap. Povedal mi, že ak do Vianoc budem stáť pred jeho dverami úplne nahá, "nahá doslovne aj metaforicky", tak môžem u neho bývať do konca života aj s mojím dieťaťom a nakoniec po ňom všetko zdedím. Ale vysvetlil mi, že nahá znamená, že predám dom, splatím všetky dlhy a zbavím sa celej svojej minulosti a začem úplne na novo. A nahá aj nahým telom preto, lebo sa mu odovzdám navždy. Lenže neberte to zase zle. On je naozaj príjemný chlap, priťahuje ma a sex s ním je veľmi príjemný. Lenže čo teraz? Ak predám dom a zbavím sa dlhov, akú mám istotu, že ma niekedy nevyhodí? Poznám ho len krátko. No a zase, keď dlhy nesplatím dobrovoľne, o dom môžem prísť nedobrovoľne na súde. Čo mám robiť?
@katkazatka stary pan ma plan a nebude pekny
@anonym_de4f63 stary pan vobec nema plan..toto je klasika takych jednoduchsich z nejakej obce panu Bohu za chrbtom. Zena zije v rozpadavajucom sa dome, ma dlhy na krku, vyhliadky na pracu minimalne, dieta od nejakeho ex co bol alkoholik alebo ju mlatil, predpodladam ze poriadne ani vyzivne neplati....v dedine sa zoznami s nejakym co je rozvedeny, alebo vdovec a ten zije vo vlastnom dome, co je oproti jej barabizne hotovy kralovsky zamok...parkrat sa vyspia spolu a on jej navrhne ze moze ku nemu....a taketo zeny to tak robia a potom zistia ze je to vlastne tiez alkoholik, alebo este horsie ako bolo predtym, ale uz je neskoro...uz nema ani kam ist lebo vlastna rodina bud ju nema alebo sa jej obratila chrbtom
@anonym_de4f63 stary pan vobec nema plan..toto je klasika takych jednoduchsich z nejakej obce panu Bohu za chrbtom. Zena zije v rozpadavajucom sa dome, ma dlhy na krku, vyhliadky na pracu minimalne, dieta od nejakeho ex co bol alkoholik alebo ju mlatil, predpodladam ze poriadne ani vyzivne neplati....v dedine sa zoznami s nejakym co je rozvedeny, alebo vdovec a ten zije vo vlastnom dome, co je oproti jej barabizne hotovy kralovsky zamok...parkrat sa vyspia spolu a on jej navrhne ze moze ku nemu....a taketo zeny to tak robia a potom zistia ze je to vlastne tiez alkoholik, alebo este horsie ako bolo predtym, ale uz je neskoro...uz nema ani kam ist lebo vlastna rodina bud ju nema alebo sa jej obratila chrbtom
@lubkavargova1 suhlasim asi tak nejako to bude.
@anonym_autor a koľko zarábas? Ved predaj dom, vyplať dlhy , zober si hypotéku a kúp si menší byt.
@anonym_autor a koľko zarábas? Ved predaj dom, vyplať dlhy , zober si hypotéku a kúp si menší byt.
@anonym_ad0b36 taky clovek nema sancu: "Môj život bol plný problémov a som na viac miestach zadlžená"...to v inej reci znamena ze ma aj nebankovky na krku a uz jej nikde nedaju ani cent a nie ze hypoteku
@anonym_ad0b36 Dobry vtip.
@katkazatka stary pan ma plan a nebude pekny
@anonym_de4f63 to je kazdemu pricetnemu jasne (len autorke nie). Autorka ma ale tiez plan. Zavesit sa niekomu na krk.
@anonym_203bac splati jej dlhy? Po mesacnej znamosti? Musel by byt uplne blby.
@katkazatka poznam aj takych muzov
@anonym_ad0b36 Dobry vtip.
@patrike Preco? Ked zije v zapadakove, kde rozpadnuta barabizna stoji 30 000, tak v tom zapadakove bude stara garsonka za 20 000. Tak desinu pouzije na splatenie dlhov a ostane jej aspon nejaka strecha nad hlavou.
Stareho paprdu vidis ako vychodisko z nudze. Ale tam si to byvanie kruto odpracujes. Budes jeho sluzka, sexualna otrokyna, bude si na Tebe riesit vsetky svoje komplexy a zhadzovat Ta (a to este budes rada, ked Ti neda obcas po papuli) a nakoniec ho este aj doopatrujes. A potom mozno mozno po nom nieco zdedis. Ale to uz budes aj tak totalne psychicky a fyzicky na dne vtedy a dieta ujde z takejto domacnosti dovrsenim 18tky (teda keby ste nahodou ostali spolu tak dlho). Rozhodne si byvanie nechaj, ak je sanca ho nejako udrzat, pripadne predaj toto a kup aspon malilinku garsonku, nech mas kde hlavu sklonit, ked budes od svojho noveho (stareho) utekat. Idealne by bolo najskor sa ako tak postavit na nohy, peknych par mesiacov (mozno aj rok) testovat novy vztah a potom zacat uvazovat o spolocnom byvani (ale stale si nechat v rezerve ako poistku to svoje).
Dalsia, ktora potrebuje "domcek", aj ked nan absolutne nema. Ale bude sa ho drzat zubami-nechtami.
@simca06022011 Ona pise o starom problematicky obyvatelnom dome. To bude nejaka stara buda v regione ako Poltar, ktora je nepredajna alebo tak mozno za 30 000, aj z toho bude vacsina ceny pozemok. Kto to kupi, musel by do toho vrazit 100 000, aby sa tam dalo fungovat. Ona ked z tych 30 000 poplati dlhy, ostane jej mala suma, z ktorej si nic kupit nevie, maximalne zaplati kauciu kdesi do najmu.
Plus kto si narobi dlhy, ten ked uvidi hoc len 2000, rozflaka ich na nezmysly ako novy mobil.
@patrike aha takze ma cakat na zazrak, ze jej padnu prachy do naruce, vyplatia sa dlhy. NIe jej, hrozi exekucia, predaj toho domu aj tak, cize predat ho sama a vyplatit dlhy skor ako to vezme exekutor je pre nu naozaj schodnejsia moznost a je jedno aka je to nehnutelnost. Aj za cenu ze jej ostane "iba" na kauciu alebo nic. To je bohuzial cena, za rozne mensie vacsie chyby v rozhodnutiach.
@anonym_de4f63 to je kazdemu pricetnemu jasne (len autorke nie). Autorka ma ale tiez plan. Zavesit sa niekomu na krk.
@katkazatka ale to jej vyjde 😒
@patrike aha takze ma cakat na zazrak, ze jej padnu prachy do naruce, vyplatia sa dlhy. NIe jej, hrozi exekucia, predaj toho domu aj tak, cize predat ho sama a vyplatit dlhy skor ako to vezme exekutor je pre nu naozaj schodnejsia moznost a je jedno aka je to nehnutelnost. Aj za cenu ze jej ostane "iba" na kauciu alebo nic. To je bohuzial cena, za rozne mensie vacsie chyby v rozhodnutiach.
@simca06022011 my to tak vidime a aj realne ako to je, ale autorka, nie. Ona teraz uz zvazuje a ma v hlave plan toho starkeho. Ponukol jej urcite vykúpenie.
Realnu pravdu by sme sa dozvedeli az vtedy keby sme videli cely pribeh, ze kolko ma dlhov, kolko by stal taky predaj a ci jej realne aj nieco ostane, ma nejaku sancu napriklad na pracu a atd...atd...tu sme dostali len jednu variantu pribehu.
aj keby sa rozhodla predat ten dom, je otazka kolko by trval taky predaj. Nedavajme si ruzove okuliare ze do tyzdna preda, ak je to taky dom, tak ten bude dlho stat na predaj a aj realitky maju problem na problem aj cez rok nieco take predat...ak predaju vobec...dovtedy na to sahne aj exekutor. A potom kto bude kupovat dom s peciatkou/plombou?? Nikto rozumny.
@anonym_autor prepáč, ale presne toto tvoje uvažovanie ťa dostalo do problémov.
NIE, neveriť!!! A už duplom nie, keď máš dieťa.. bude rukojemníkom tvojho hlúpeho rozhodnutia.
@anonym_de4f63 mozno keby si urobili dietatko.....
@katkazatka božemôj takú iróniu sem ani nedávaj, ešte to vezme vážne... 😉
@simca06022011 my to tak vidime a aj realne ako to je, ale autorka, nie. Ona teraz uz zvazuje a ma v hlave plan toho starkeho. Ponukol jej urcite vykúpenie.
Realnu pravdu by sme sa dozvedeli az vtedy keby sme videli cely pribeh, ze kolko ma dlhov, kolko by stal taky predaj a ci jej realne aj nieco ostane, ma nejaku sancu napriklad na pracu a atd...atd...tu sme dostali len jednu variantu pribehu.
aj keby sa rozhodla predat ten dom, je otazka kolko by trval taky predaj. Nedavajme si ruzove okuliare ze do tyzdna preda, ak je to taky dom, tak ten bude dlho stat na predaj a aj realitky maju problem na problem aj cez rok nieco take predat...ak predaju vobec...dovtedy na to sahne aj exekutor. A potom kto bude kupovat dom s peciatkou/plombou?? Nikto rozumny.
@lubkavargova1 toto su vsetko dohady a nase "nazory". Nic viac a nic menej. Nevieme co ma a nema v hlave a ani kolko ma dlhov ako dlho atd...
@anonym_de4f63 mozno keby si urobili dietatko.....
@katkazatka to bol asi sarkazmus ci?
@anonym_autor nerob to! Pozidtuj si o nom čo najviac informácií. Môže to byť podvodník, čo ťa oberie o všetko.
"Povedal mi, že ak do Vianoc budem stáť pred jeho dverami úplne nahá, "nahá doslovne aj metaforicky", tak môžem u neho bývať do konca života aj s mojím dieťaťom a nakoniec po ňom všetko zdedím."
Susedia budu mat slusnu show, ked tam budes stat pred dverami. 🙂
@anonym_4606a1 len ešte som celkom nepochopila, možno si stojím na kabli - ma tam stat najneskôr na Vianoce alebo odteraz až do Vianoc ? Lebo úprimne sa to dá vykladať oboma spôsobmi
@anonym_autor nerob to! Pozidtuj si o nom čo najviac informácií. Môže to byť podvodník, čo ťa oberie o všetko.
@2691 O tie dlhy? 😄
Ten starsi pan nahodou nebyva v Rakusku a nebol niekedy pilotom? Lebo Pilot.. tu daval take ponuky. Poskytne byvanie matke s dietatom ako vymenu za full servis a ostatne protisluzby v horizontalnej rovine
Ak Ti hrozi bezdomovectvo a ulica, tak to vezmi. Radsej jeden starsi narcisticky zakaznik ako zamrznut na ulici a dieta v domove. A celkom mile, ze to budete hrat na lasku, aspon si obaja mozete udrzat tvar. Ale do buducna sa skus inak zariadit, dobre platena praca, nejake to byvanie, mozno zahranicie,...
Ani na to dedicstvo sa nespoliehaj.Stary môže ešte teba prezit, keď ta bude psychicky deptat / vyzerá že je zdatný manipulator, narcis/ ochories z trapenia psychosomaticky a stary pojde o dom dalej.A napokon určite ma i deti, tie budu podľa všetkého tiež dediť.
Môže sa dožiť 80-90 rokov a za ten cas ta psychicky rozloží…
Máš dieta, venuj sa mu a od starého ruky preč
Koľko ma stary rokov?

starsi chlapi maju tendenciu pouzivat taketo divne zvraty asi :DDD je to smiesne, ako ty sa hlavne zamysli nad sebou, ci realne aj bez chlapa by ti nebolo lepsie predat dom a v yrovnat dlhy, a zacat odznova s dietatom aj ked v private alebo niekde. S panom uzasnym sa mozete spoznavat nadalej. Ja by som slusne odmietla jeho ponuku s tym, ze sa mi to nezda vhodne takto formulovat, nemam nic proti vztahu atd, ale proste mi to pride manipulativne. Ak potrebujes pomoc, a vie ti pomoct aj realne nieco poriesit, poradit - pravne, odborne atd, tak ti pomoct moze, aspon uvidis nejaku akciu od takehoto chlapa. Ale ostat zavisla na takomto muzovi, pod jeho strechou, a on si bude diktovat podmienky asi aj nadalej.. je nebezpecne. Naha uz si pred nim bola, to je to najmenej :DD
@simca06022011 Ona pise o starom problematicky obyvatelnom dome. To bude nejaka stara buda v regione ako Poltar, ktora je nepredajna alebo tak mozno za 30 000, aj z toho bude vacsina ceny pozemok. Kto to kupi, musel by do toho vrazit 100 000, aby sa tam dalo fungovat. Ona ked z tych 30 000 poplati dlhy, ostane jej mala suma, z ktorej si nic kupit nevie, maximalne zaplati kauciu kdesi do najmu.
Plus kto si narobi dlhy, ten ked uvidi hoc len 2000, rozflaka ich na nezmysly ako novy mobil.