Môžem žiť s priateľom po odhalení minulosti?
Včera sme sa s priateľom pohádali. Dôvodom bolo, že sa mi po roku a pol vzťahu priznal, že jeho predchádzajúca partnerka v čase keď spolu boli s ním otehotnela a dohodli sa na tom, že si to dieťa nechá zobrať (nie zo zdravotných dôvodov, ani zo žiadnych iných vážnych dôvodov, obaja sú nadštandardne zabezpečení). Mňa to nahnevalo, pretože mi to povedal ako keby o nič nešlo a keďže ja deti chcem, začala som mať obavy. Od včera sa na neho už nedokážem pozrieť tak ako predtým. Bojím sa, že ak by sa niečo také stalo, že by opäť uvažoval o tom, že to dieťa nechce, aj napriek tomu, že mi tvrdí že to tak nie je. Dokázali by ste byť ďalej s takým človekom? Myslíte že ma to takto trápi len preto ze je to ešte čerstvé keď som sa to dozvedela len včera a ze časom ma to prejde?
Povedz mu, ze si rada, ze sa ti zdôveril. A nemas sa preco na neho inak pozerat. Nikdy nemas istotu v tom, ze budes mat dieta a vsetko bude krasne. Staci si precitat par pribehov tu. Za mna, som teda starsia ako ty mozno aj o 20 rokov, je znakom toho, ze chlap to s tebou mysli vazne, skutočnosť, ze si ta najprv zoberie za zenu. Pisem znakom a nie garanciou, lebo aj vydate maju svoje pribehy. Cize klud a klidek.
@vler tabletky neberiem, používame kondómy, ale keď sme niekedy nemali žiadny po ruke tak ma vždy nejako ukecal aby sme išli bez
No v prvom rade je hlavne rozhodnutie na žene, ty vieš čo ta jeho bývalá nebola proti deťom, a to bol dôvod, ak nechcela vynosiť dieťa tak mohol aj stojku robiť, dobre by bolo keby ti to povedal ako to bolo, a nerozišli sa hneď potom náhodou? Nevieme detaily, kto, ako, prečo, zaco, môžme len hadat
Teba sa to netýka, tak čo riešiš? A on je debil, že ti to vešal na nos...Niektoré tu riešite veci, ktoré aj tak nemôžete zmeniť, tak načo sa v tom vŕtať, že?
@mandarinka555 opýtala som sa na to, to sa snáď smie. Chcela som tu nejaké názory a dostala som ich a ak vďaka tomu sa na to viem teraz pozrieť triezvejsie.
Autorka no mne keby povedal partner po takom čase to čo tebe a ešte štýlom ako keby sa nič nestalo tak by som tiež bola z toho nesvoja. Dieťa predsa nemôže za to, že dospeli nedávajú pozor. A áno, rozhodli sa zabiť nevinného človiečika aj keď bol ešte v brusku. Ja osobne by som s takým človekom nechcela mať nič spoločne. Hnusí sa mi to.
@jaass jasne a verím tomu, že aj baby, ktoré tu písali ze "zbytočne to prežívaš" tak by ich to aspoň trochu zaskočilo, keby sa to týkalo ich a keby boli v mojej koži. Takto je to iné, no a iné je keď počuješ od blízkej osoby.
Ja hoci osobne podporujem pravo zeny sa rozhodnut, v tvojom pripade by ma zaskocilo ze som s clovekom ktory uz raz bol vo vztahu kde padlo rozhodnutie ze dieta si nenechaju, a napriek tomu svoju sucasnu partnerku "obcas ukeca aby sli bez"
@vler veď práve, keď som si všetko spojila, neprišlo mi to tak, že by sa z toho dostatočne poučil
On na ochranu nedbal je smiesna vyhovorka… ty co si toho nebola ucastna, teba sa to netykalo?? Je to tvoje telo, v prvom rade budes ty niest nasledky nechraneneho sexu, nie on…
@sissy27 áno, ale ako som písala, ja deti chcem, takže nevadilo mi to. Áno, bolo by to skoro, ale vedela by som si to predstaviť a brala by som to tak že síce skôr ako sme plánovali, ale nevadí mi.
Asi si musíš v sebe ujasniť, čo presne ťa na tom štve. Ja osobne beriem nenarodené dieťa ako človeka a ukončenie tehotenstva ako zabitie. Takže toto by som u neho neprežula už nikdy. Ale ja to beriem až príliš osobne lebo tiež som bola lekármi odporúčaná na potrat zo zdravotných dôvodov a ohrozenia matky. Ale mama sa rozhodla to risknúť. A celkovo mám preto problémy spracovať to že sa toto deje. A to, že niekto nemá niekomu niečo povedať, no holt, proste niektoré veci po čase vyplávu aj keď to nechcete.
@autorka dievcina zlata, ved ty nemozes byt kompletna🤦. Po tychto tvojich vyjadreniach rozumiem aj tvojej hysterii. Ale kto chcem kam...
@stanislavicenka prečo by som nemala byť kompletná?
Ja tomu všetkemu rozumiem a chápem aj že to je ich rozhodnutie, ale ruku na srdce, vážne by sa vás to ani trochu nedotklo? Neviem z čoho ste tak pohoršene, ako veľmi to preháňam, ale dobre, pustite sa kľudne do mňa.
Autorka niektoré ženy sú inak nastavené. Vedome to urobia a ešte sú stastne, čiže nerozmýšľajú takto. Ale je to ich vec. Ich život. Veľa žien pozerá len a len na seba.
@vler a zena je v tom nevinne, ci ako? Za splodenie dietata su vzdy zodpovedni dvaja (s vynimkou znasilnenia, ale to nie je tento pripad).
Autorka: ak ty dieta chces a preto mas pocit, ze sa nepotrebujes chranit, tak v poriadku, ale potom neplac, ked ti partner oznami, ze on este otcom netuzi byt, takze sa mas zariadit sama. Minimalne by ste toto mali mat vydiskutovane, lebo vies, teba do interrupcie nikto nutit nemoze, ale rovnako tak ty nemozes nikoho nutit, aby s tebou a dietatom tvoril funkcnu rodinu. Maximum co si vies vynutit, su alimenty…
Ja si myslím, že sa to časom samo vykryštalizuje, či to váš vzťah ustojí, alebo to pôjde do kytek. Predpokladám, že boli mladší a sprostejší obaja, je dosť možné, že priateľ by sa teraz zachoval ináč. Druhá vec je, že ex je pre niečo ex, evidentne to nebola tá pravá 🤷. Ak ty pre neho tá pravá si, chlap v tom prípade často predýcha aj dieťa, ak by sa stala nehoda. Holt, to už je vo hviezdach, či si naozaj ty tá pravá, to už ti ja tu nevyveštím z písmeniek, štandardne sa to dá zistiť aj z dobrovoľne ponúknutého snubáku, o tom však nič nepíšeš, takže, nechaj opadnúť emócie a čas asi ukáže, či to dáš alebo nie 🤷.
@sissy27 zena v tom nie je nevinne ale on je ten ktory ma po takomto rozhodnuti vedome nechraneny sex ZNOVA. Sucasna partnerka sa o potrate v minulom vztahu dozvedela az teraz.
Autorka je nezodpovedna kedze ma nechraneny sex, ale on je nezodpovedny ovela viac, kedze uz jedno dieta splodil a poslal na potrat.
@autorka, nie, nedotklo. Preco by malo. Ja osobne ako muz, rovnako ako aj zena by som to ani nesirila dalej. Ako muz v ramci ucty k danej zene. Na nu sa v tomto vzdy bude pozerat krivo
@vler áno, vždy keď sme sa bavili o deťoch bolo to také, že nevadili by nám, ale radšej by sme ešte nejaký čas počkali. No po tom čo som sa dozvedela včera si už úplne nie som istá, či by sa aj v mojom prípade potom nakoniec nezlakol a nechcel z toho takto zutekať. Lebo veď aj o tej svojej ex mi hovoril, že to bol vážny vzťah, boli spolu 4 roky, plánovali aj rodinu, ale nakoniec sa potom aj napriek všetkému tomuto rozhodli ako sa rozhodli a potom nakoniec aj išli od seba.
@vler ale jemu to moze byt u prdele, jeho telo interrupciou nijako neutrpi (v lepsom pripade ani penazenka). A hoci som toho nazoru, ze o antikoncepciu sa maju starat obaja, tak bohuzial zena vzdy o trochu viac, kedze ona si pripadne nasledky ponesie po cely zivot (ci uz sa bavime interrupcii, alebo o tehotenstve, porode a materstve). Tu panko zjednaval bez kondomu a ona suhlasila - co by sa stalo, keby nesuhlasila? Umrela by jej suska?
Prečo riešiš minulosť? Čo bolo, bolo. Človek sa časom mení, určite nie je ten istý človek, aký bol, keď bol s ňou. Tým že sa budeš zduvat minulosť aj tak nezmenis a ani nijak neovplynis a tým že ti to nepovedal, ta vôbec nemá prečo hnevať. Bolo to s inou ženou, bolo to v minulosti a ty s tým nemáš nič spoločné.

A ty sama ako dbas na ochranu? Ja teda vzdy beriem zodpovednost sama, nespolieham sa na chlapa v tejto veci vobec