Mrzelo by vás, keby vám dcéra nedala nič?
Ahojte, včera moja 14 ročná dcéra odignorovala deň matiek aj po mojom pripomenuti. Vraj je to komerčný sviatok a kvôli tomu, že všetci ako ovce bežia kúpiť mame čokoládu alebo kvet ona nepôjde. Muž sa postavil na jej stranu a povedal, že si to nemám vynucovat. Pritom dcére kupujem darčeky na všetky sviatky aj mimo (povedala mi, že to je moja povinnosť ako dobrej matky), doteraz aj deň detí ale po včerajšku nemám chuť. Mne nešlo o hmotný dar, stačilo objatie, pusa. Dotklo by sa vás to alebo som sa nemala s ňou kvôli tomu hádať? Mrzelo ma aj to, že muž sa postavil na jej stranu a nepovedal jej, že mama si zaslúži aspoň ďakujem.
@isis234 ach. Mohol ale nemusi. Bozeee. Uz to neprehanajte fakt. Treba sa pozriet co robi pocas ostatnych dni a nie len na ten jeden den
@1ryba moja mama je 150 km od nás, takže som zablahoželala telefonicky a budúci víkend ideme k nim a bude kytica, neboj
@junovedievca ja som si vždy vážila svoju mamu. Starala som sa o ňu, pomáhala. pozornosť dostala a tešila sa z toho.
Sme rôzny... ani súrodencov si nevyberáme... Niektorí poznajú rodičov, len ak ich potrebujú a je to smutné. Hoc sa rovnako starali o svoje deti.
ja mam niekedy pocit,že z veľa tém sa robí hon na čarodejníkov. Ti chlapi vlastne môžu za všetko.Aj zato,že sme sa narodili,dýchame vzduch a plujeme po uliciach.Niekedy trosku sebareflexie žene nezaškodí.Ak vychovávam a učím dieťa od mala určitým návykom,slusnostiam,,,nie príkazom,vsetko v rámci rozhovorov,to dieta s tým vyrastá. A ked jeden raz dieťa zabudne,proste puberta,neriešim.Sami si deti poznáme a netreba do nich v určitom veku zbytočne pichať viac.Je to vek.Tu ide skôr o to,ako sa tie deti chovajú k nám počas roka.Ak do nich stále hubujeme,komentujeme,napominame,jasne,ze majú právo sa obrnit.Aj dieťa má svoje právo vyjadriť svoj názor v rámci slusnosti.Neriesila by som.Ak by mi na tom moc záležalo,urobila by som si z toho srandu...a pred nimi by som si zaspievala.Stastny deň matiek mneeeee,šťastný deň matiek mneeee,ďakujem,že sooooom.Namiesto zfuvania sa.Mozno ta reakcia by bola ina.Ine je,keď si ma nevážia ani ako matku,ani ako manželku,,,potom je ten kvietok zbytočný
Môj manžel robí plno iných vecí celý rok, je to najlepší manžel na svete, je mi oporou, vždy pri mne stojí, nosí mi raňajky do postele, keď som večer v práci čaká ma večera, hocikedy mi niečo kúpi čo vie že mám rada atď... Toto je pre mňa dôležité a nie či mi na nejaký sviatok bude ďakovať alebo niečo dávať a od syna to tiež neočakávam je to dobrý, slušný chlapec, nepije, nedroguje správa sa ku mne s úctou a vďaku mi prejavuje každý deň tým ako sa správa, nepotrebujem aby mi na deň matiek ďakoval z povinnosti to fakt nie
Tvoj muž je obyčajný idiot - toto nie je vina dcéry, ale hlúpej a neúctivej výchovy - neviem si ani predstaviť, že by takéto správanie môjho syna v obdobnom veku jeho otec podporil.
@dariaaa to nie je o žiadnej nedoručenej burine, ale o pestovanej empatii - ak dá matka najavo, že ju mrzí, že sa jej nedostalo drobnej pozornosti, tak by malo byť dieťa vedené k láskavosti a nie k arogantným ignorantským prejavom povýšenectva ešte podporené agresivitou otca. Btw ľubovoľný bežne oslavovaný sviatok je spoločenským a komerčným konštruktom - vrátane Vianoc a narodenín.
Zduta puberta, to prejde.
14r by som nejaky den matiek vobec nevyhadzovala na oci, lebo ti odpapuluje prve co jej pride na jazyk.
Možno nejde ani tak o dcéru (toto obdobie je u niekoho extra náročné) ako o prístup otca.
Nedostala som nic a nedotklo sa ma to.
@petulda333 s tým súhlasím, je to tak. Ale mať manželku a milujúcu a starostlivú mamu pre svoje deti, tiež nie je samozrejmosť. Nie každa mama má tú výsadu tu byť so svojimi deťmi a vychovať ich. Niektoré tento svet opustia skôr a niektoré zas opustia svoje deti iné ich zas ani neporodia.Vzťah je o rešpekte, vzájomnej úcte a naplňani potrieb. Ak muž vidí, že žena si to takto praje, mal by jej to splniť. Ak jej na tom nezalaži, je to v poriadku,on nemusí riešiť nič. Avšak deti mal viesť k tomu aby maminu aspoň objali, pomohli s obedom, či spravili niečo navyše v domácnosti.
baby , skoro nikto netvrdí, že jej manžel má blahoželať jej ako matke, ale že vo veku, keď si to ešte neuvedomujú /0-3/, ich viesť k tomu, že maminke blahoželáme k tomuto peknému sviatku a takto ich to učíme. Časom by im to mohol pripomenúť, lebo chce aby maminku mali v úcte a vážili si ju. Reagujem na príspevky, kde sa hádate, že otec má gratulovať svojej mame, áno, ale svoje deti tiež viesť k úcte k tej svojej, čiže jeho manželke.
A nie, konkrétne v tomto prípade, to nie je rozhodnutie danej matky len tento rok, ale bola na to zvyknutá už z predchádzajúcich rokov, čiže áno, mala právo aby ju zamrzela reakcia dieťaťa a ešte viac by ma mrzela reakcia manžela.
Čiže je irelevantné ako to vy prežívate doma, ju to mrzí a trochu trápi.
A aj keď je dospelá, má právo na svoje pocity.
K dcére, MDD by som možno ignorovala, nie ako vrátenie za Deň matiek, ale ako poučenie pre budúcnosť, veď aj týmto ju niečo môže naučiť. Aj malé dieťa skôr pochopí, že cápať sa nemá, keď samé dostane jemnú po pacičke. Dovtedy sa väčšinou smeje maminke do tváre pri vysvetľovaní NO-NO-NO.
A mimochodom, neviem či ste si všimli , ale dcéra vyžaduje gratulácie na všetky sviatky /čo je teda zlé na tom, že aj matka to recipročne očakáva/ a keď matka príde domov , deti očakávajú niečo, že im kúpila - idú jej rovno do tašiek. Takže áno ja by som asi niečo zmenila.
Priznam sa, ze ja som si nikdy na tento sviatok nezvykla, brala som ho, len kym boli deti male - kvoli besiedkam v skolke, atd. Odkedy vyrastli zo skolky a prveho stupna ZS, nikto tento sviatok u nas doma nespomenul a ja vlastne ani neviem, kedy sa slavi.
Máš nevdacneho sopliaka doma, takže ty odignoruj deň detí na oplatku😂
Mrzelo, ako ono to, že miluješ dcéru a ona teba to si môžete dokazovať každý deň a vôbec nie darčekmi no v ten deň by mala myslieť na to, že je pre nás mamky výnimočný. Aj ona keď má svoj deň ty si spomenieš. No je asi v ťažkej puberte no. No muž nerozumiem
asi nemas dobrý vztah so svojou dcerou, a ako tak citam ani s manželom. Ty mas aky vztah so svojou matkou? Na den deti davas dcere darcek?
@barborachors mám s dcérou dobrý vzťah a darčeky jej nosím nielen na sviatky ale aj mimo aby som ju potešila
Tak na deň detí jej povedz,že to je komerčný sviatok.A ako dobrá mama nemusia kupovať darčeky na všetky sviatky.Ak si to tvoja dcéra myslí,nevie čo sú hodnoty,no z ohľadom na jej vek ju možno len plieska puberta.
To je dôležité že máte dobrý vzťah, nerieš hlúposti
Mrzelo by...veľmi 😕
@nika523 ja viem, že je to hlúposť. Len my dve sme si na všetky sviatky dávali prekvapenia. Ona je veľmi kreatívna, kamarátkam dáva ručne vyrobené darčeky k sviatkom. Sedí nad nimi. Maľuje im obrázky, píše básne a môj sviatok odignorovala.
@rorino mne povedala, že je mojou povinnosťou kupovať jej darčeky a robiť prekvapenia, že to robia všetky dobré mamky. Ja som ju nikdy ani neudrela, snažím sa byť dobrou mamou. Včera sa ma dotklo a mrzí ma, že som kvôli tomu vybuchla. O mesiac má narodeniny a ja už teraz premýšľam nad tortou, darčekmi.
ano, bolo to skarede a od muza tiez, bud sa do toho nemal starat vobec alebo jej dohovorit. ale akoze ja fakt nechapem, naco dcere niekolkokrat dopredu pripominas ze je den matiek. 🤯 to je fakt take vynucovanie si niecoho. nabuduce to nechaj tak prosim ta a nepripominaj a uz vobec nie niekolkokrat. tiez by mi to bolo blbe na mieste tej dcery. pokladam to za dost traps. ked uz jej mal niekto pripomenut tak tvoj muz.
@mrkvicka060 pripomínam lebo oni si nepamätajú ani kedy mám narodeniny a meniny. Muž mi vždy povie aby som im vždy pripomenula.
Ja by som to ani neregistrovala, lebo deti nevyrábajú darček v škole a škôlke a už doma týždeň čakal na to, kým sa rozbalí.
Nerob si z takých sviatkov nič. Dôležité že sa máte radí, alebo?

@petulda333 je matka jeho dcéry. Mohol jej dať hoc kvietok z lúky, božtek, pritúliť si ju. Alebo pozvať do cukrárne. Pekné gesto k nej, že si ju váži