icon

Mrzelo by vás, keby vám dcéra nedala nič?

13. máj 2024

Ahojte, včera moja 14 ročná dcéra odignorovala deň matiek aj po mojom pripomenuti. Vraj je to komerčný sviatok a kvôli tomu, že všetci ako ovce bežia kúpiť mame čokoládu alebo kvet ona nepôjde. Muž sa postavil na jej stranu a povedal, že si to nemám vynucovat. Pritom dcére kupujem darčeky na všetky sviatky aj mimo (povedala mi, že to je moja povinnosť ako dobrej matky), doteraz aj deň detí ale po včerajšku nemám chuť. Mne nešlo o hmotný dar, stačilo objatie, pusa. Dotklo by sa vás to alebo som sa nemala s ňou kvôli tomu hádať? Mrzelo ma aj to, že muž sa postavil na jej stranu a nepovedal jej, že mama si zaslúži aspoň ďakujem.

autor
13. máj 2024

@vilma7 jasné, že to je najdôležitejšie, len som bola pominule roky zvyknutá na nejakú drobnosť, prekvapili ma raňajkami, obrázkom. Vždy som sa na tie ich milé prekvapenia tešila. Tak už radšej nebudem čakať nič. Nebudem sklamaná.

7miriam77
13. máj 2024

Mrzelo a veľmi. Ja mám cez 40 a mamine som pozornosť dala a aj ju objala. Mne zasa urobila radosť dcérka❤️.Nepamätám si, že by som s tým dakedy mala problém. Manžel mal byť jednoznačne na tvojej strane. No o chvíľu bude deň otcov....tak možno mu to potom dôjde

dariaaa
13. máj 2024

To co máš za rodinu keď im ešte aj tvoj sviatok musíš pripomínať?V dnešnej dobe keď všetci sedia na mobiloch,si nevedia dat do kalendára pripomienku?Meniny v mojej rodine sviatok nie sú,ale zas narodeniny manzel a deti,keď vedia čo v tebe majú?Mne príde,že ty si typ ženy,ktorá chodi za všetkými a zrolovane ponozky pohodene po všetkých kútoch domu zbierať po nich,kde si nevie po sebe nikto tanier zo stola odpratat,ale dcéra má určite kopu lakov na nechty a licidiel.No,,,nezávidím ti.Tie deti ešte rozumiem,vekom sa to môže zmeniť.Ale manzel buran,hulvat a neschopne hovädo.Vie on vôbec kde je u vás pracka?

autor
13. máj 2024

@7miriam77 deň otcov vždy deťom pripomínam

7miriam77
13. máj 2024

Ale veď aj to bude pre dcéru komerčný sviatok, či??

autor
13. máj 2024

@dariaaa môj muž vždy povie, že pre neho sú moje narodeniny nepodstatné. On ani svoje neoslavuje. Deti si moje narodeniny tiež nepamätajú ale na svoje samozrejme nezabudnú

autor
13. máj 2024

@7miriam77 Som zvedavá ci mu tento rok niečo dá. Možno hej, keď včera stál na jej strane a mňa sfukli.

kp7333
13. máj 2024

@autorka si na nich prilis dobra a makka a oni si uz na to zvykli ako na samozrejmost. Najvyssi cas nastavit im zrkadlo.

autor
13. máj 2024

@kp7333 q najlepšie bolo, že dcéra po tom všetkom včera ešte chcela na večeru palacinky, kým si lakovala nechty. Ale proti tomu som sa už vzoprela. Tak som bola zlá mama.

kamatopo
13. máj 2024

No to je ťažko radiť ,toto je u dcéry naozaj obkukane chovanie otca. Je smutné , že si ťa neváži ani natoľko aby išiel príkladom deťom. To čo má dáku krízu ??? Mi to príde ako začínajúci problém...ako by sa tváril keby mu to vrátiš rovnakou mincou a začneš ho ignorovať aj ty? Už by si bola aj zlá manželka nie len matka.

jana_eyre_2
13. máj 2024

Neviem či by ma mrzelo že by mi nedala nič, ale mrzelo by ma že muž je taký truhlo že ju v takom pohrdavom postoji podporil.. mrzelo by ma že ona si myslí že je povinnosť mamy obdaruvavat deti a deti nemusia nič.. je to pubertacka, ale aj tá musí vedieť že to prepiskla a aj by som sa s ňou o tom porozprávala.. s oboma, aj s mužom aj s dcérou lebo tu nejde o nejaký sviatok, ale o to ze ťa berú ako samozrejmosť ktorú netreba oceniť ani slovom ďakujem..

Neviem ako budú moje deti reagovať vo veku tvojej dcéry.. muž im však ešte večer pripomenul že na druhý deň je sviatok mám, najstarší syn 12r sa sám zobudil, potajme obliekol a išiel do obchodu a kúpil mi mini orchideu za vlastné peniaze.. mladšie deti až keď to videli si spomenuli a hneď tiež utekali.. základ bol, že môj muž to nikdy neodignoroval a tak sa to naučili aj oni..

jana_eyre_2
13. máj 2024

No a ako sa poznám, ja by som odignorovala rovnako všetky komerčné sviatky na ktoré očakáva dcéra a muž darčeky.. že detinské? Možno, stojím si však za tým, že ľudia sa najlepšie poučia až vtedy keď niečo pocítia na vlastnej koži.. 🤷🏻‍♀️

autor
13. máj 2024

@kamatopo on bol kedysi pozorný, kvety nosil a pár rokov keď mu pripomeniem, že mám sviatok, Vianoce, tak mi kúpi bonbonieru alebo mi dá peniaze, nech si kúpim. Kvety odmieta, že to zvedne a že chlapi, čo kupujú ženám veľké kytice sú sprostí, chcú sa predvádzať na fb. A kvety o pár dní skončia v kontajneri.

autor
13. máj 2024

@jana_eyre_2 aj moja dcéra doteraz mi tajne na sviatky z vreckového darčeky kupovala a tento rok sa začala. Vždy som sa tešila, čo vymysli. Včera mi povedala, že už nie je mala.

autor
13. máj 2024

Zatala

autor
13. máj 2024

@7miriam77 ja budem mat 40 a tiež od puberty každý rok nezabudnem na deň matiek a aspoň mame zavolám, pošlem pohľadnicu.

ronie338
13. máj 2024

My sme mamke vždy aspoň popriali krásny deň matiek, tento rok je v taliansku takže sme si písali. Toto je špeciálny deň mamiem a neviem prečo by si nezasluzila aspoň objatie a pusu. Ja som dostala od priateľa čokoládu ze mi malý posiela. Som chorá takže sú mimo aby sa nenakazili. Rovnako keď je deň otcov tak blahoželáme priateľovi. Aj otcovi sme vždy na deň otcov aspoň zablahoželali. Rovnako oni nám na deň detí. To je doteraz tak. Sa na tom smejeme a mamka vždy ze sme ich deti takže máme svoj deň. Netreba nám nijaký dar ale ide o to popriať pekný sviatok. Objať. Dať pusu a poďakovať za to co pre nás robia. Čiže keby mne nezablahozelali bolo by mi to ľúto a najmä po tom ako sa zachoval manžel. By som sa ja jemu vykaslala na sviatok a dcére tiež. A keď niečo chce nech si spraví. Nie si zla mama a dobre si spravila. Keď chce niekto ignorovať nech ignoruje všetko, meniny, vianoce, Valentína, deň otcov, deň matiek deň detí, všetko sú to sviatky ktoré sú komerčné.

kp7333
13. máj 2024

Uz nie je mala? Dobre, MDD neoslavujte a na narodeniny uz len tak po dospelacky, bez zbytocnych oracii a prekvapeni.

zuzanna33
13. máj 2024

Ja som to mala rovnako pubertiak 12r videl že mladší brat sa snaží a tvorí v škole ale z láskou mi to dal aj objatie a viem že to je úprimne ale starší nič ale aspoň pekné slovo vôbec. Nechcem aby sa snažil lebo "musí" ale ako mamu ma to mrzí..
Niektoré vlastnosti deti dedia (aj môj otec bol taký) ale naopak nechystám sa byť zlá a každý sviatok pekne oslávime a deťom rovnakým dielom dávame pretože si myslím že rokmi na to príde sám a to bude pre mňa najkrajší darček 🍀

mrkvicka060
13. máj 2024

tak nech im to pripomenie muz predsa. Neviem si predstavit rodine pripominat, aby nezabudli, ze mam narodeniny a potom sa tesit, ked mi nieco daju.. ale tak, kazdy to asi mame inak..

dariaaa
13. máj 2024

No,,,vieš ,,,môj syn mne na jeho narodeniny každý rok mne kúpi kvietok.A vieš prečo?Lebo to robím cely život.Moje narodeniny dostane odo mňa kvet moja mama.Ja si ten moment nepamätám keď som sa narodila ale ona áno.Stala sa mamou a priviedla ma na svet. To sú maličkosti ale potešia.Ano.Nemusela si robiť výstup,keď sa to stalo raz.Zahanbila sa a preto ešte viac stekala.Vyrastie z toho a začne znovu.Obdivujwm ta ale,ako môžeš vydržať pri takom chlapovi. To,že neoslavuje narodeniny on ale ty keď ta to poteší a on ma k tomu ešte koment,, nemá ta za nič.Asi by som si s nimi sadla večer a povedala,že ten výstup ma mrzí,ale je ti luto,ze ta už nemajú za nič,ze ti je luto,ze to co robíš berú ako samozrejmosť.Skus bez výčitiek.A pri takýchto polovička ch sa nedivím,keď sa ten druhy zahladi do niekoho iného.

daniela2629
13. máj 2024

Ospravedlniť???Nikdy!! To dcéra by sa mala Tebe ospravedlniť a aj tvoj manžel, že si ťa nezastal, maj úctu ku sebe samej, zaslúžiš si ju ❤️
Na narodeniny ok, nech si sama niečo vyberie a ty jej to zaplať, ale absolútne nič naviac uz nekupuj, ani tortu nerob! A na den detí daj len synčekovi darček, dcére povedz, že veď ona takéto komerčné sviatky neuznáva a je to! Dcéra aspoň pochopí a zistí ako chutí jej vlastná medicína..

dariaaa
13. máj 2024

@daniela2629 takto sa učia deti,ale aj dospelí. Chceš aby poďakovali?Podakuj .Očakávam kus chleba?Poziadaj,popros.Je ti luto?Co autorku mrzí,ako sa zachovala,tak len povedz prepáč.Tym,ze sa vies omluvit ty,zahanbis toho druheho a bude nad sebou premyslat.My učíme naše deti.Posli ďalej...Send it forward.Videla si ten film?

autor
13. máj 2024

@mrkvicka060 môj muž nevie po 18 rokoch kedy mam narodeniny. Tak asi im to nepripomína

janababana
13. máj 2024

Ako matky musime “strpiet” trosku odporu od deti, alebo ako to nazvat. Pekne pockat, kym budu mat 30 a mama bude najvacsia hrdinka na svete 😀 teraz vazne - zamrzi to, ale istotne by som si nic nevynucovala. Ani od manzela, nie kazdy chlap je na tieto tematicke oslavne dni v kalendari, ale moze prejavovat vdaku inak.

dariaaa
Autor odpoveď zmazal
denithestrange1993
13. máj 2024

Blizi sa den deti,tak jej mozes potom povedat ze nakolko je to komercny sviatok nic jej kupovat nepobezis 👌,jasne clovek necaka od neplnoleteho dietata nic hmotne,fakt by stacilo objatie,mozno urobit nejake domace prace navyse. Tak nic no

simca06022011
13. máj 2024

a to si ho za 18r nenaucila kedy mas narodeniny? nehnevaj sa, aj s tebou nie je nieco v poriadku, mozno si prilis makka na nich doma. Lebo moj je teda expert. ALe "zabudol" naozaj len parkrat a to co zazil uz viac nechce... velmi rychlo som zabudla na vianoce, narodeniny, meniny jeho... a nemusim ani vrieskat a dramy robit, staci vzdy par poznamok na tu uzasnu party a perfektny dar, ktory pripravil. U nas staci aj to, ak ma dcera vytoci, ze nepoviem nic, a uz podla pohladu vie a pyta sa "co sa stalo" :D Neexisutje ze nieco mi vadi, prekaza, mrzi ma = a ja to patricne doma nevydiskutujem.
Ja napr. na kytice tiez nie som, aj tak just kupi take co sa mi nepacia, kvety su aj v kvetinacoch :DDD

autor
13. máj 2024

@simca06022011 ja mu nemienim na chladničku napísať dátum mojich narodenín. Na muža neplatia ironické poznámky. Proste pre neho je to nepodstatné a hotovo. On nevie ani kedy majú deti narodeniny.

jana_eyre_2
13. máj 2024

A ty si mužovi niekedy povedala že ti to vadí?