Musela som to ukončiť
Rozišla som sa s priateľom lebo ja chcem ešte dieťa a on nemôže mat deti.....je to skôr len výlev....verím,že som sa dobre rozhodla aj keď veľmi mi chýba aj ja jemu....však tá bolesť prejde? Skúsenosti?
@h2 ale nechcela by som byť sebec v takom prípade...rads j po 2 rokoch ako 8
@dilino ďakujeme ❤️ Ja som len chcela napísať ako sa to dá zobrať. Tiež som bola tá ktorá povedala že pochopím ak sa rozhodne ma opustiť. Pravda je že by mi asi puklo srdce pretože ho lubim a nevedela by som si predataviť byť bez neho. No na moje šťastie aj keď v tom čase mal čerstvých 24 rokov stál pri mne a povedal mi že on s nikym inkym byt nechce ani nechce s nikym inym babo. Ja som bola študentka a išli sme do IVF, ktoré financoval on a teda nebola to ani z ďaleka malá suma. Pri každom nevydRenom pokuse som sa zrutila a vždy stal pri mne že to budeme skúšať až kym sa to nepodari ja už som plakala aj preto že predsta to mesačne stálo od 500-700 eur ale teda robil všetko preto aby sme každý mesiac mohli ísť na transfer lebo videl že ak by sme čakali neniesla by som to dobre. A niekto napíše že musela som to spravit? Moj partner nemal dieťa čiže o to ťažšie pre neho od autorky a nikdy ani len nepomyslel že by to ukončil aj keď som mu to navrhovala (nie kvoli tomu že by som to chcela ale kvoli tomu že by mohol byť šťastný inde, tu ide hlavne o to že ten ktorý sa dozvie takú správu miluje toho partnera natolko že dokáže vysloviť slová ako rozchod len pre šťastie toho druhého) a tu sa ukazuje autorkina sebeckosť. Keby ho milovala ani na sekundu nepomysli na rozchod a nie to ešte napísať ako to musela urobit. V dnešnej dobe je milion spôsobov ako máť dieťa. Ano niektoré nie su lacné ale treba si určiť priority
A chcem vedieť kde berie autorka (podotýkam rozvedena) že najde niekoho s kym bude mať dieťa a nevykašle sa na ňu. 🤔
Ach zeny az sa mi to tazko cita. Mozno by sa o par rokov rozisli kvoli niecomu inemu. Co ak by s nim zostala a casom by si nasiel on milenku a premarnila by sancu otehotniet s niekym inym? Mozme to teda brat aj takto,ked ju uz tolko lincujete a kazete o laske. Kto nezazil,nepochopi a zjavne to nebola laska az za hrob a dobre urobili,ze to ukoncili,ked to obaja takto citili.
Lenže ty si sebecká. Kde berieš istotu že s niekym inym budeš mať dieťa? Koľko máš rokov? vekom sa totiž znižuje šanca otehotnieť.
@ikonica krásny príbeh zo šťastným koncom🤍
@marca12 pozri ak boli vo fáze že plánovali spoločné dieťa, dokonca do bodu že si nechal vyšetriť plodnosť, minimálne jeden z nich to myslel seriózne. Paradoxne ho to uchranilo od záväzku a života s niekym, pre koho ich vzťah nieje na prvom mieste.
A rovnako by sa dalo polemizovať o tom, aby si raz nenasla niekoho kto ; ju neskôr s dieťaťom opustí, bude podvádzať, bude sa nepekne správať k jej ptvorodenemu.... Špekulácií by mohlo byt
@martinaju no ved to ako pišeš že nikde nieje napisane že ked aj nejakého nového nájde že pri nej aj zostane.Veľmi s az vás tešim si hrdinka aj všetky žienky ktore toto podstupia je to kopec bolesti a sklamanie ked to nevyjde a v konečnom dôsledku strašne veľa penazi ale ked sa chce všetko sa dá.Držim vám veľmi silno 🙏a budte spolu z manželom vdačni bohu aspoň za to jedno.
Zvažovala si aj možnosť otehotnieť nejak inak?
@martinajurkechova áno ale on je úplne neplodny,nič sa s tým nedá robit
Mas dieta, nasla si chlapa co ta miloval aj s dietatom. Asi aj ty jeho. Preco maju zeny potrebu robit si s kazdym partnerom dieta??? Nestacilo ti jedno zdrave dieta a milunuci partner?
A nezvažovali ste možnosť darcovských spermií? On netúži po rodine?
@haley7897 vsak prave to som tym chcela povedat,ze spekulacii je mnoho a preto sa treba rozhodnut tak ako to citim a neostavat z lutosti. To,ze planovali dieta mohlo znamenat,ze to myslia spolu vazne,lubia sa. Nepoznali ine moznosti. Ludia sa menia okolnostami. Niekto dokaze uniest taku ranu osudu,ale niekto to neodkaze. A neznamena to,ze je ona horsim clovekom ako ostatne,ktore ostanu v takej situacii s chlapom.
@ivanka12311 no jo.. ona si to dost vyzrala.. vsetci ju odsudzovali, ze odisla po rokoch... Ale su zasa spolu stastni a s dietatom... Okolie maju v pazi....
ja som sa tak rozsila s priatelom, lebo nechcel uz deti a mal svoj vek (predosly vztah), potom bol dlho sam, stale ma volal spat s tym, ze ale dieta urcite nie, tak som to nechala tak. hadajte co? hned prvu ktoru si po mne nasiel nechcene oplodnil... ☹
Ja som neplodna. Môj manžel je tiež neplodny.
Pred necelým rokom som porodila spontánny a prirodzený výsledok našej "neplodnosti"😂 😂
Holt. Príroda...gynekológ len hlavou krútil...
Takže...asi tak.
Dobre si spravila. Ak to takto citis, tak to je dobra volba. Najdes si muza a budes mat dalsie dieta. On si moze najst k sebe tiez vhodnu polovicku. Kazdy si zasluzime byt vo vztahu "kde sme dost tomu druhemu". Ja si myslim, ze to ides fer. A to je super.
Hmmm komenty kto by už chcel slobodnú matku...😢😞☺️🤗😊🙃
tvojho priatela si skutocne nemilovala, pretoze laska je o tom v drobnom aj zlom, v zdravi aj chorobe... Kto ma cloveka v zivote potiahnut a byt mu oporou, ak nie ten druhy partner. Dieta ti casom odide, osamostatni sa, ale manzel ti ostava na cely zivot
On zistil to, ze je neplodny, az pri tebe?...
Ked na to kukam, je to take dvojsecne. Nie je otcom tvojho prveho dietata ani manzel. Tiez je o 7 rokov mladsi... takze uplne vyvazeny vztah ste neboli. Ak dieta este chces, tak by si trpela myslienkou, ze ho s nim mat nemozes a mozno by tvoje city ochladli tak ci tak.
On tym, ze uz vie svoju diagnozu, moze na ferovku svojej dalsej znamosti to povedat na zaciatku, pripadne si hladat aj vekovo primeranejsiu partnerku s detmi.
Len ty vies, ci bol pre teba skvely partner, akeho uz tazko najdes, alebo ci to bol "len" priemerny chlap, a vies si najst podobneho a plodneho. Ak je on dobry chlap, problem najst dobru zenu asi mat nebude. Takze co sa teraz zda "krute", moze byt nakoniec prinosne pre vas oboch - aby kazdy zacal novy zivot podla svojich predstav.
Skvele! Naozaj ti dakujem aj za neho, ze si ho opustila. Zasluzi si lepsiu zenu a ja mu z uprimneho srdca zelam, aby si taku cim skor nasiel a aby ho bezpodmienecne milovala.
Nechapem ta, sorry. Ty chces dieta, nie dieta s nim, proste tuzis po potomkovi. Co ti branilo v IVF? Strach? Peniaze? Vlastne presvedcenie? Aj keby sa nasiel dovod, ok, urobila si razny krok. Co sa stane ak??
- nestretnes muza, ktory s tebou bude chciet dieta alebo to bude totalny kreten
- ak tiez nebudete moct mat spolu dieta? Lebo ved ako citame, ty uz jedno dieta mas, manzela za sebou, rozvod, priatel bol o 7 rokov mladsi....kym nie si pedofil alebo cvok, uz mas tiez svoj vek a nemas 20.
Tak mi prosim ta vysvetli, stoji rozchod a odlucenie od milovanej osoby za to, aby si ciiiiiisto teoreticky zase hladala niekoho, s kym to dieta splodis? Ved ked ti je jedno s kym, pri IVF pouzijes darcovske spermie. Iba zeby si to chcela vyslovene prirodzenou cestou a v takom pripade tvoj chtic musi byt priam chorobny na to, aby si opustila svoju lasku. Iba zeby si ho nemilovala.... V takom pripade si sa s nim mala rozist uz davno, aj keby bol plodny na 100%
tak toto je tazka tema riadne ale, mne napriklad moj drahy povedal, ze aj ked by som nemohla mat deti, ostal by so mnou. takze je to vec nazoru, charakteru a prijatia seba navzajom. ak si myslis ze si sa spravne rozhodla, tak potom je to ok.
muža ktorého milujem by som neopustila za týchto podmienok a to ani v prípade, že by som žiadne iné dieťa nemala. ak milujem, milujem celý život a čisto, bez okolkov, podmienok. láska nepozná hraníc, deti raz odídu z domu, ale partner ostane. skúsili by sme všetky možné alternatívy, aby sme mohli mať bábätko a keď by to nevyšlo, adoptovali by sme si.
toto čo píšeš, to nie je láska, ale egoizmus a sebeckosť.
S pochopením sa tu asi nestretnes, prepáč. Ako tak by som to chápala ak by si dieťa nemala žiadne. I keď z morálneho hľadiska je to divné lebo ten chlap neze dieťa nechcel, on ho mať nemôže. Lenže ty si tomu nasadila korunu ešte tým že ho nemôže mať, ty svoje jedno máš a pre svoj sebecky pocit necháš muža ktorý ťa miloval? Ty asi jeho veľmi nie. Nikde nemáš istotu že ďalší ho bude chcieť. Každý nech koná podľa svojho uváženia ale mať dieťa, milujúceho chlapa ktorý má prijal aj s dieťaťom by vyhralo nad túžbou mať druhé dieta.

@martinaju jej super veľmi gratulujem nech ste zdraví a štastný.