Musím opustiť muža, ktorého milujem
Ahojte .je to pre mna velmi tazke pisat o tom..nikdy som si nepomyslela ze sa mi raz toto stane, aby som sa musela rozhodnut medzi Bohom a muzom ktoreho lubim😔.zamilovala som sa do rozvedeneho muza.. najprv som si to neuvedomovala.aky problem do buducna to moze byt po krestanskej stranke..az moja rodina mi po case hovorila aky je hriech zit s rozvedenym muzom..pred Bohom patri inej zene.sme veriaca rodina..aj ja som veriaca a je pre mna strasne tazke sa rozhodnut😔..ostat s muzom ktoreho lubim a zit v hriechu..alebo ho opustit.? Strasne to boli .nemam chut jest .cele dni placem..byvame spolu pol roka cca a ja neviem ci naberiem silu opustit niekoho koho lubim😐😔..rozmyslala som aj nad anulaciou jeho manzelstva..ale je to velmi prisne..jeho byvala zena je neveriaca a v kostole si ho brala len preto ze to chcela ich rodina..nema ani birmovku.. potrebovala som sa vyrozpravat a vypocut si nejake slova utechy😔😔
@svetlovlaska37 tieto primitivne krestanske bachorky. Odsudit cloveka len preto,ze je rozvedeny. Niekedy sa az hanbim,ze som krestanka. Z daleka nemam taketo predpotopne nazory. Nevzdavaj sa zoadnej lasky. Boh by urcite nechcel,aby si ublizila dobremu muzovi a odsudila si ho. Rodina nech sa stara o seba a zvykne si,ak nie ich smola.
@svetlovlaska37 ak nemáte kňaza, ktorý by vám pomohol sformulovať dôvod, určite spomeňte, že exmanželka sa brala v kostole pod nátlakom rodiny.
Ty si teda silná káva.
A to som veriaca ale nie fanaticky.
Podľa mna Boh a tieto fanatické nezmysli nemajú nič spoločne ale keď by už aj si veriaca a chceš žiť život podľa cirkvy ale sexujes a žiješ s mužom pred sobášom tam ti to vôbec nevadí a na vieru nepozeráme ale vydať sa za neho tam si už ortodoxna veriaca a chceš ho opúšťať.
Nedáva hlavu ani pätu ani jedna vec čo si tu napísala
@svetlovlaska37 urcite nemoze mat 2 cirkevne sobase (bez anulacie). Paradoxne by to mala jednoduchsie jeho ex, ak by chcela svadbu v kostole, kedze vstupovala do manzelstva ako neveriaca.
A pre teba civilny sobas neprichadza do uvahy?
@0silvia0 tak jej je jedno ako žije..kedze je neveriaca..tak zije s nejakym muzom bez sobasa...tak pre mna je dôležitá svadba v kostole .kedze chcem prijímať sviatosti 😐
@svetlovlaska37 vieš, ja som tiež veriaca, ale cirkev a jej pravidlá veľmi neuznávam. Pre mňa je Boh stelesnením nekonečnej lásky. Niekto, kto všetky svoje deti vrúcne miluje. Chcel by taký Boh, aby si sa trápila kvôli tomu, že človek ktorého miluješ, je rozvedený a ty preto nemôžeš byť s ním? V koho očiach to bude hriech? V očiach Boha alebo pána farára a polky dediny?
@svetlovlaska37 a kto povedal ze je to hriech? Farar rodina znami? Neviem ale toto su take bludy. Riad sa svojim srdcom a nie niecim co ludia vymysleli.
Bože toto keď čítam až mi je zle. Prosím ta, nechaj toho chlapa tak, nech si nájde normálne zmýšľajúcu ženu, nie takúto prepnutu fanatičku. Lebo teraz s tebou rieši anulaciu, ale keď by to prešlo tak si neviem predstaviť s cim by si prišla ako s ďalším...
🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️
@svetlovlaska37 kašli na cirkevné nezmysli. Pomáha ťi cirkev zarobyť si peniaze na kaťdodenný život? Pomáha ti cirkev riešiť tvoje problémi? Nie,tak nemá čo strkať rypák do tvojho života. Vážne chceš prísť o šťastie kvoli cirkvi?
@nyusika čomu nerozumieš, že sa niekto môže narodiť do kresťanskej rodiny, vyrastať viac menej skôr ako kultúrny kresťan a tých je plne Slovensko a až v určitej fáze života reálne začať vieru praktikovat.
Mne príde oveľa pokryteckejsie byt ateista, vysmievať sa všetkým praktikujucim a potom oslavovať vianoce...
@haley7897 ked ateista napise, ze Vianoce neoslavuje, lebo uprimne, vzdy napisem - dovod nechapem, to je exaktne ako matika, fyzika, chemia..., co je ten dovod na "oslavu" a preco sa deju preteky v hadzani kopok pod stromy. Detom sme od veku, ked boli schopne chapat vraveli, ze je to prilezitost na stretnutia rodiny pocas volna a pri tej prilezitosti sa davaju darceky - rodina zijuca v zahranici pricestuje a tak to.brali ako fakt. Lebo tato spolocnost je taka aka je, krestanske statne sviatky prevysuju tie, co by si nimi zasluzili byt a byvaly rezim to tak.nechaval...cize o com tocis? Otvorene kazdorocne opakujem, ze nie som.pokrytec a cele vianoce su komercny cirkus
Utíš sa klakni si pred Bohom a pýtaj sa priamo Jeho o odpoveď. ❤️ Boh nie je k nájdeniu len v kostole a v knižkách. Spoznáš Ho aj v bežnom živote. Keď som čítala tvoj príspevok povedala som si - mat také problémy.
Ja som navštevovala AC (apoštolska cirkev). Mala som priateľa chodili sme spolu nelubili sme sa až veľmi ale ani nie malo. Boli sme spolu nejaké 2 mesiace. Im sa to nepáčilo ze je to hriech. Konzultovali to s jeho rodinou lebo tiež chodili do tej cirkvi aj so mnou aj medzi sebou ze je to ťažký hriech a poburujeme ľudí okolo seba. Bud sa mame vziať alebo rozísť. Bolelo to ale som bola rozhodnutá sa rozísť. Ale tie tlaky z priateľovej strany zo strany jeho rodiny zo strany cirkvi.. Ovplyvňovanie tlaky výčitky aký hriech žijem a ako mi Boh neodpustí. Vzali sme sa. ☹️ Mala som čerstvo po maturite. Nedalo sa to zvládnuť psychicky celé (v období tohto a bezprostredne predtým som sa liečila na depresie preto aj som podľahla). Vo výsledku sme sa po 6 rokoch rozviedli. Nemalo to budúcnosť. Odišla som aj z cirkvi. Ak toto Boh toleruje tak sa mi o Ňom zburili všetky krásne predstavy. Potom som zistila ze toto je od Neho na kilometre ďaleko. Chcel by Boh aby sme sa brali nasilu bez lásky len kvôli tomu ze nám je dobre jednému s druhým? Chcel by Boh aby sme mali 2 deti ktoré otec opustí a matka s nimi ostane sama bez opory finančnej zo strany otca aj psychickej z jeho strany? Chcel by Boh snáď toto cele?
Je mi zle z toho ovplyvňovania co si náboženstva dokazujú. 🤮 Kto nezazije nepochopí.
Mat tak tvoje problémy opakujem si znova. Vykašlem sa na "hriech" a budem počúvať svoje srdce. Mala som odísť z cirkvi a nie sa vrhnúť do manželstva. A ty asi urob presne to co vnútri cítiš. Ak ten vzťah za to stojí bojuj. Boh ta nestresta zato ze miluješ rozvedeného. Láska nie je hriech. Keď sa vezmete to nie je hriech. Ale neponáhľaj sa určite. Dopraj si casu
@ddaassuullaa čítala som to 2x ale čo píšeš nedáva zmysel. Nerozumiem tvojmu prirovnaniu k fyzike a ostatným vedam a rovnako nejakému hádzaniu kopok pod stromy.
Stretnúť ako rodina sa môžu ľudia kedykoľvek keď sa dohodnú. Nikto nikomu ak je ateista ani nebráni vymeniť si darčeky, každého slobodná vôľa. Čomu nerozumiem je vysmievať sa kresťanom a pritom s nimi oslavovať keď sa to človeku hodí. To je pokrytecke. Či sa ti to páči, alebo nie.
+ nikde som nepísala menovite o tebe. Ak sa ťa môj komentár dotkol, opýtaj sa sama seba prečo.
@sszuzu8 ale to co spravili, že vás do zväzku donútili nebolo správne, podľa mňa v rozpore s tým co (aspoň u nás) viera káže. Ľudia sa majú slobodne rozhodnúť koho si vziať. A donútiť niekoho k sobasu aby som zabránil hriechu je hriech sam o sebe. Je rozdiel konať s tým ze sa podriadujeme Bohu a s tým, že sa len podriadujeme vôli iného človeka.
@haley7897 jednoduche, neviem pochopit imaginarny sviatok, nie je to exaktne dokazatelne. Ziadne miesanie, takze ziadna oslava a pre nas "sviatky", rovnako ako Velka noc, tu ignorujeme uplne.
Mna sa tieto fanaticke veci nedotykaju nijak, nemala si napisane, ze nikto iny na teba reagovat nesmie-nema alebo nemoze😉
@ddaassuullaa ja ani netvrdím, že reagovať nemozes, ale dovolím si reagovať naspäť ak mi to príde potrebné. A áno, vianoce sú umelo vymyslený sviatok. Podľa Biblie aj Quranu sa Ježiš s najväčšou pravdepodobnosťou narodil v lete, najpravdepodobnejšie v auguste podľa popisu okolností jeho narodenia v oboch knihách. Jediny dôvod preco sa oslavuje v zime je, že sa snažili ľudí odviesť od osláv zimného slnovratu a priviesť ich ku kresťanstvu.
@svetlovlaska37 Ten tvoj priateľ bude tiež nejaký nesvojprávny, lebo po takomto dôvode na rozchod by ti každý normálny chlap zbalil kufor a adios.
Mimochodom vtedy si Boh vzal dovolenku keď si z fešákom začala žiť a sexovať? Pomoc 🤦♀️
@haley7897 vidis, mna nezaujima nabozensky pohlad ani jeho pokus o "logicke" vysvetlenie niecoho, co sa neda empiricky dokazat. neviem to zmenit, spolocnost sa riadi prezitkami z minulosti, v tomto sa ciastocne musim prisposobit. Nastastie fakt len ciastocne
TY nechaš ísť chlapa pre naboženský fanatizmus.Bože ved čo pišeš je nezdrave jeho neveriaca žena čo sa TY staraš či je veriaca alebo nie to je jej vec.Teraz chceš odrazu rozchod a pol roka TI s nim nevadilo žiť a spať to ťa nenapadlo že to je v hriechu .Bože dospej a prestaň s kravinamy typu že aby ONI požiadali o anuláciu sobáša.Väčšiu debilinu som nepočula aby som sa montovala medzi dvoch ľudi a vypisovala bludy o cudzej žene ktorú vôbec nepoznáš že je neveriaca.A že žiješ v hriechu a čo teraz si na to prišla ved už pišeš že je to pol roka.Páne bože teraz si na to prišla.Neviem ale veriaci ľudia si myslia že robia všetko dobre že všetko čo urobia je v poriadku.Nechaj ho odisť za druhou normálnou ženou.Milujem ho strašne žijem v hriechu som veľmi veriaca trva to pol roka.Tak asi niekde chyba bude že doteraz TI bolo dobre tak a odrazu.Ten chlap nech si nájde normálne zmýšľajúcu ženu a nie taku čo hraje divadielko.Ja tiež nikoho neodcudzujem kto veri nch veri tie hlúposti ale nech necha žiť normálného človeka.Co že je rozvedený je menej cenní či čo.TY ked si s nim išla do vzťahu si nevedela že je rozvedený to na to si prišla čistou náhodou ak by to tak bolo tak pochopim ale nie že TY si vopred vedela že je rozvedený TY prisne veriaca a nabališ si rozvedeného.Hlava mi to neberie ten fanatizmus.Ked veriš nikto TI to neberie len ked je to pre toho druhého veľmi obťažujuce a nevhodne.Koľko tu na MK je žien čo sú veriace a zaľubili sa do rozvedených chlapov a žijú s nimi a neriešia nič.
@svetlovlaska37 ano, môže to byť dôvod. Obráťte sa na cirkevného právnika vo vašej diecéze, nájdete kontakt na webovej stránke. Teraz procesy anulácie riešia pomerne rýchlo. Keby ste potrebovali viac info, napíšte mi správu.
@svetlovlaska37 skuste anulovat sobas,je to dlha cesta,ale byva uspesna. Znamej sa podarilo anulovat sobas.

@haley7897 on chce tiez skusit tu anulaciu..vie ze je to pre mna dôležité...len ak to nebude mozne budeme sa musiet rozijst..len boli to😔